עבור לתוכן

המחשב נתקע כל כמה דקות וחוזר לעצמו. :(

Featured Replies

פורסם

היי,

טוב, אז אני פונה אליכם כי אני כבר דיי מיואש מלנסות לפתור את הבעיה הזו בעצמי, ניסיתי כבר כל מה שאני יכול ולא הצלחתי להעלות על מה גורם לתקלה אז מקווה שאולי תוכלו לעזור לי.

כל כמה דקות המחשב שלי נתקע כולו למשך שניה-שתיים שבזמן התקיעה שומעים צליל של משהו מתחיל לעבוד/להסתובב (אני מתאר לעצמי מאיך שזה נשמע שמדובר בהארד דיסק שמתחיל להסתובב, איזה עוד חלקים זזים יש כבר במחשב? מאוורר זה לא.) מתוך המחשב.

זה קורה בעיקר כשאני לא משתמש במחשב כמה זמן ואז חוזר אליו ולדוגמה פותח דפדפן, אז המחשב נתקע, שומעים את הרעש שדיברתי עליו מתוך המחשב ואז הדפדפן נפתח.

הבעיה היא שזה קורה לא רק שהמחשב לא בשימוש אלא גם כשאני במשחקים, לפעמים באמצע משחק המחשב נתקע לשניה, שומעים את הצליל ואז הכל חוזר לעצמו (ואני לרוב מוצא את עצמי מת במשחק)

יכול להיות מצב שההארד דיסק לוקח "הפסקות"? מישהו נתקל במצב דומה? יודע מה עלי לעשות?

נתונים ובדיקות שעשיתי:

1. מדובר במחשב נייד לגיימינג Asus g73

2. במחשב יש דיסק קשיח אחד שהוא SSD והשני מכני של 500GB, המשחקים וכל מה שהוא לא מערכת ההפעלה כמובן מותקן על המכני.

3. המחשב הגיע עם 2 דיסקים קשיחים של 500GB כשקניתי אותו, את אחד מהם שמתי בצד לטובת ה-SSD עד לא מזמן והחלפתי אותו עם המכני הקודם בכדי לשלול שההארד דיסק תקול, אותה תופעה חוזרת עם שניהם.

4. המחשב עושה את הבעיות האלו מאז שאני זוכר שקניתי אותו.

5. המחשב עבר פירמוט מלא כמה פעמים, התופעה חוזרת בכל פעם.

מהנתונים הנ"ל אני מרגיש שמדובר בהגדרה שגויה במערכת ההפעלה או משהו חומרתי, חשבתי על אופציה שספק הכוח לא מספיק חזק ובגלל זה ההארד דיסק לפעמים מפסיק לעבוד וחוזר אבל זה מאוד מוזר כי מדובר במחשב נייד והארד דיסק שהגיע איתו, הם אמורים להתאים.

אשמח לשמוע את התובנות שלכם, אולי יש משהו שלא שמתי לב אליו.

תודה מראש לעוזרים ולמי שטרח וקרא את הפוסט הארוך שלי ^^

פורסם

דיסק תקול כנראה.

פורסם

באפשרויות חשמל בטל כבוי כוננים כשאין בהם שימוש.

פורסם
  • מחבר

קצת מוזר לי שזה דיסק תקול כי החלפתי כבר דיסק וגם עם השני קורה אותו הדבר בדיוק (הדיסק השני זהה לראשון פשוט חדש)

אני אבדוק עכשיו לגבי הגדרות החשמל

עריכה:

חוץ מההגדרה הזו שמוגדרת ל-never יש עוד משהו שאני צריך לבדוק מבחינת צריכת חשמל?

wnhzwtwagmny.jpg

נערך על-ידי liorrrb1991

פורסם
...החלפתי כבר דיסק וגם עם השני קורה אותו הדבר בדיוק ...

3 דברים שיכולים לגרום לכך - 3 בסבירות פחות או יותר זהה

1. ספק כח בעייתי ואו מזייף או חלש

2. 2 דיסקים דפוקים מאותה סדרה דפוקה (יש כאלה - סדרות שממש מועדות לפורענות)

3. חום.

הייתי מתחיל דווקא עם הספק

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה גבריאל, איך אפשר לבדוק תקינות של ספק כוח? כי חום זה לא ולגבי 2 דיסקים דפוקים, אני צריך להשיג דיסק נוסף ולבדוק איתו.

פורסם

קשה לבדוק ברמה ביתית - אבל אפשר עפי הסקת מסקנות

מהו ספק הכח שלך - דגם מדויק כולל חברה וכמה זמן הוא בשימוש

מהם הצרכנים העיקריים במחשב שלך (דיסקים קשיחים מעבד כרטיס מסך כוננים אופטיים - כל השאר יחסית זניח)

לגבי הדיסקים הקשיחים - לכל הפחות הייתי בודק SMART בהמשך הייתי בודק גם עם כלי של היצרן עצמו - אני אעיר שלי אישית יש נסיון מאוד לא טוב עם דיסקים של סיגייט (ונתתי להם יותר מהזדמנות אחת) - הדיסק האחרון שמת בצורה קטסטרופאלית היה דיסק של 3 ט"ב (אין מה לדאוג לחומר החשוב יש לי גיבוי)

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים