עבור לתוכן

בלאגן בשיחזור הגדרות יצרן של דל

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב דל ווסטרו 3550, ורציתי לפרמט אותו.

לא הכרתי את הפונקציה של שיחזור הגדרות הייצרן בrepiar ולכן התקנתי מחדש ווינדוס (הוא לא נתן לי אפשרות לפרמט את הכונן).

אח"כ גיליתי שאת המחשבים של דל מחזירים להגדרות יצרן בעזרת לחיצה על F8 אחרי איתחול, ואז שימוש בrepair your computer. כשגיליתי את זה כבר היה מאוחר מידי, כי כשנכנסתי לrepair, לא הופיעה שם האפשרות של איפוס של דל, כי הוא כניראה נכנס לתפריט לשל הווינדוס החדש ולא המקורי.

השתמשתי במדריך הזה

http://www.goodells.net/dellrestore/win7/win7recovery.shtml

והצלחתי להתקין את הווינדוס המקורי של דל (שנמצא בתקיית ריקוברי), הבעיה שהוא לא פירמט לי את המחשב ובעצם השאיר את כל הדברים הישנים.

אחרי שהפעלתי את המחשב מחדש, לחצתי על F8 כשבאתי להיכנס לrepiar, הוא חשב קצת והמשיך לווינדוס הרגיל.

אחרי קצת בדיקות, הבנתי שזה קשור לbcd מצאתי את המדריך הזה

http://fixedit.itxpress.biz/2013/10/11/fixing-the-f8-repair-your-computer-recovery-option/

אבל לא כל כך היה לי ברור מה לעשות, מה עוד שאצלי הטבלה הייתה מאוד ארוכה (אני אצרף אותה), ואם אני מבין נכון אז מבחינת המחשב יש לי 2-3 ווינדוס ואולי הוא לא יודע לאן לקשר את הפקודה של הrepair.

בדך נתתני לתקיה של הריקוברי את האות F.

בגלל הדיון הזה

http://www.sevenforums.com/performance-maintenance/292475-windows-7-boot-manager-multiple-entries.html

השתמשתי בEasyBCD, ולא ממש הבנתי מה אני עושה, ועכשיו המצב הוא שכבר לא מופיעה האפשרות repair your computer, אחרי הF8.

attachment.php?attachmentid=9078&stc=1attachment.php?attachmentid=9079&stc=1

מצורפים הטבלה ומה שכתוב בeasyBCD

רק אסביר שוב, המטרה שלי היא לעשות פקטורי ריסט למחשב.

בתודה מראש

אורי

- - - תגובה אוחדה: - - -

וזו החלוקה של המחיצות

attachment.php?attachmentid=9081&stc=1

פורסם

אתה צריך ליצור רשומת אתחול למחיצת השחזור (Recovery, מסומנת אצלך כ F). אם לא הרסת שם שום דבר (יש סיכוי כזה, כיוון שנראה שהיא מוצגת אצלך עם אות כונן ונגישה לנזקים) זה עשוי לעבוד.

עשיתי את זה פעם, אני כבר לא זוכר לאיזה קובץ אתה צריך להפנות.

תן תמונה מחלון בחירת הקבצים.

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

מה זה חלון בחירת הקבצים?

פורסם
  • מחבר

ניראה לי שזה לא ממש אפשרי בדל (זה מה שניסיתי לעשות מלכתחילה, והוא לא נתן לי את הפופציה של הפירמוט וגם לא הצלחתי להפעיל את זה מהBOOT), חוץ מזה שחבל לי על התוכנה המקורית של דל.

אני הייתי מוותר על השחזור של דל ומתקין ווינדווס נקי, ישאר לך רק להוריד דרייברים.

ניתן ליצור מדית התקנה דרך פה:

ניראה לי שזה לא ממש אפשרי בדל (זה מה שניסיתי לעשות מלכתחילה, והוא לא נתן לי את הפופציה של הפירמוט וגם לא הצלחתי להפעיל את זה מהBOOT), חוץ מזה שחבל לי על התוכנה המקורית של דל.

פורסם

תלחץ ב EasyBCD על Add New Entry ותנסה להוסיף רשומת אתחול למחיצה Recovery. שם צריך להגדיר את הקובץ המדוייק. תעלה צילום מהקבצים האפשריים לבחירה.

פורסם
  • מחבר

ככה זה מופיע, אני לא רואה מקום לבחור קבצים, אלא רק כוננים (בבוקר בחרתי שיהיה רק כונן C) להוסיף גם כונן F, או לבטל את C ולהשאיר רק F? זה לא יעשה לי בעיות באיתחול?

attachment.php?attachmentid=9082&stc=1

פורסם

תנסה להוסיף ל F.

לפני C, לא במקום.

גבה את כל הקבצים שלך קודם.

בנוסף ב Edit Boot Menu תגדיר Wait To User Selection.

נערך על-ידי nachum37

פורסם

זה אפשרי, אני מניח שזה ביוס UEFI לכן אתה צריך ליצור בוט על DOK דרך כלי בשם RUFUS

http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

מה כבר יש באימג' של דל?

פורסם

מחיצת השחזור NTFS. אפשר לראות בצילומסך שלו. כלומר, הביוס במצב CSM.

סביר שזה מה שדל עשו מכיוון שהמחשב נמכר עם ווינדוס 7.

פורסם
  • מחבר

ניראה לי שאלו כל הקבצים בתקיית ריקוברי (שמתי נקודה בחיפוש). אני עוד מעט צריך לצאת, אז יש סיכוי שאראה את התשובות שלכם רק מחר.

תודה לכל העונים

attachment.php?attachmentid=9085&stc=1attachment.php?attachmentid=9087&stc=1attachment.php?attachmentid=9086&stc=1

פורסם

האימג' קיים. נסה את מה שאמרתי לך (להוסיף רשומה למחיצה F).

אגב, עדיין אני לא רואה סיבה שלא תראה את Repair Your Computer כאשר אתה מקיש F8 בעליית המחשב (נסה לחיצות חוזרות החל מהבוט עד לעליית הווינדוס כולל. זה אמור לעבוד). שם כבר תוכל להפנות לשחזור מהאימג של דל בלי הבלגן הזה.

אתה יכול להגיע לזה גם ממדית התקנה של ווינדוס 7.

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

הצלחתי!

עשיתי איתחול עם הקובץ WINRE.WIM דרך התוכנה ואז הוא ישר הגיע לי לריקוברי, והתקין מחדש את ווינדוס תוך פירמוט של כונן C.

בתמונה רואים איפה צריך לשים את הקובץ, כניראה שלפני כן צריך לתת אות לכונן ריקוברי כמו שכתבתי בהתחלה ואז אפשר לבחור את הקובץ.

תודה רבה לכולם, מקווה שלא יהיו עוד בעיות

attachment.php?attachmentid=9092&stc=1

פורסם
  • מחבר

מבחינתי, זה כבר צרות של עשירים, אבל עדייף הF8 לא נותן לי את האפשרות "repair", אלא רק safe mode וכו' ואני יכול להסתדר ככה אבל אני רוצה גם לנסות להתקין לינוקס ואם זה לא יעלה יפה אז שלא תהיה לי בעייה לשחזר.

מישהו יודע איך אפשר לקשר בין הF8 לקובץ בריקוברי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים