עבור לתוכן

כונן קשיח עושה את רעשי "קליק המוות"- לאן לפנות?

Featured Replies

פורסם

היי חברים. אני לפני מספר ימים נחרדתי לגלות כאשר התיישבתי על המחשב שפתאום כונן E שלי,שעליו היה שמור הכול. משחקים בלי סוף, תמונות שלי מטיולים ובכלל, מאות ג'יגה של מוזיקה שכבר אי אפשר למצוא אפילו באינטרנט היום (כבר אז זו הייתה משימה בלתי אפשרית). סרטים ומסמכים בכלל. דברים שכל כך חשובים לי שבאמת לזרוק את זה ולהתחיל מאפס זה פשוט בכי.

אני אנסה לפרט עד כמה שאפשר כדי לקבל מזה את המידע הכי מדויק. סורי אם זה חופר.

לפני כמה חודשים התופעה שהכונן שלי לא זוהה קרתה שוב ואולי בדיעבד זה היה צריך להדליק אצלי נורת אזהרה אבל זה היה נראה מקרה חולף. הכונן לא זוהה, ניתקתי וחיברתי את הכבלים מחשש שהייתה בעיה במגעים וזה חזר אחרי איזה ניסיון או שניים (לא זוכר במדויק). בגלל זה חשבתי שפה זה נגמר.

אולי זה באמת לא קשור אבל מה שקרה עכשיו זה ששמעתי קליקים.

אז ניסיתי לברר לגבי התקלה והאופי שלה.

אני הבנתי שהתופעות והתסמינים של "קליק המוות" משתנים בהתאם לנסיבות התקלה.

העניין הוא כזה (וזה למה אני פונה אליכם גם כדי לשאול אם זה מקרה שעדיין אפשר לעשות משהו) שהתופעה שלי קצת שונה מכל מה שמצאתי ברשת אבל רק קצת.

הבנתי שהקליק הזה נוצר מהראש שמנסה לקרוא את הפלטה ולא מצליח להינעל על פיסות מידע כמו שצריך. זה יכול להיגרם על ידי צ'יפ תקול, פלטה שחוקה או תקלה בכתיבת המידע. בין אם זה נגרם על ידי חימום יתר כתוצאה מספק כוח שנותן יותר מדיי חשמל או אפילו מעט מדיי. לפעמים הראש הקורא נתקע על גבי הפלטה ולפעמים המנוע לא מצליח לגרום לסיבוב של הפלטה להתחיל. אבל כל תקלה בסגנון שלה עושה "אותות" שונים. אם הראש נתקע על הפלטה בדרך כלל זה משמיע צפצוף "ביפ" כזה. אם הסיבוב לא מתחיל שומעים מעין כשל של התחלת סיבוב וסוג של התייאשות וויתור מצד ההארד דיסק. אם זה תקלה של קליק זה גורם לכך שבזמן שהפלטות מסתובבות הראש קורא לא מצליח להינעל על מידע אז הזרוע שלו זזה קדימה ואחורה על גבי הפלטה במהירות בקצב של פעימות לב כאלה והפגיעה שלה בקצוות גורמת לרעש של הקליקים.

העניין הוא כזה. אני לא יודע אם אצלי זה פשוט סוג של מנגנון השהייה, אבל כשאני מחבר את הכונן לחשמל הוא מנסה לאתחל את עצמו, מתחיל עם הקליקים כמה פעמים ואז נעצר בכלל לחלוטין כאילו ניתקתי אותו מהחשמל.

מתוך הבירורים שעשיתי נתקלתי בשיטות של לנסות לנער ולתת מכות קלות על הדיסק (זה בדרך כלל אבל כדי לשחרר ראש תקוע ו/או לגרום לסיבוב להתחיל מבלי לפתוח את הכונן אבל זה לא המקרה אצלי) למעשה כשעשיתי תנועות קלות של ניעור תוך כדי שהכונן עדיין ניסה לאתחל לפני ההתייאשות הנ"ל זה עצר את הקליקים, אבל כל מה שזה עשה זה כמו לעשות PAUSE למשחק. חשבתי שאם אעשה את זה מספיק זמן ובקצב משתנה זה בסוף יינעל על פיסת מידע ויחזור לקדמותו. (לא באמת עבד) ברגע שהפסקתי לנער הקליקים חזרו כאילו חיכו שאסיים לנער עשו את מה שנשאר מאיפה שהפסיקו ובסוף שוב ההתייאשות והכיבוי. ניסיתי אפילו ניסיון מוזר והקפאתי את הכונן שזו עוד שיטה שממליצים לנסות ברשת לאלו חסרי התקציב מההנחה שאם הסקטורים התרחבו מחום יתר הקפאה תכווץ אותם חזרה לגודל וזה יסדר משהו באופן זמני. זה לא עבד.

אנשים אומרים שזה שאסור לפתוח את הפאנל של הכונן זה מיתוס כי גם אם נופלים חלקיקים של אבק על הפלטה הם עפים על הפילטר שנועד לסנן זאת ברגע שהפלטה מתחילה להסתובב. שזה סתם הנפצת הפחדה מצד חברות השחזור שלא להתעסק עם זה. אבל את זה עושים רק אם הראש הקורא נתקע וזה לא המקרה שלי (הנחתי שאם יש קליקים שהוא הולך הלוך ושוב אז הוא לא תקוע) אז תקנו אותי אם אני טועה אבל זה מיותר במקרה שלי וגם ככה אין לי מברג טורקס.

לסופו של עניין/ TLDR השאלות שלי הן כאלה:

-אני חייב את מה שיש לי על הכונן אם לא הבהרתי את זה מספיק.

-אני גר בראשון לציון ויכול להביא את הכונן לכל מעבדה באזור השפלה והמרכז.

-האם יש מקומות אמינים/זולים/מומלצים באזור שאתם מכירים שיכולים אולי לתקן את החלק הבעייתי בכונן? יש דבר כזה או שניתן רק לשחזר כוננים? מצידי שישימו את הפלטות בגוף של כונן שהם יודעים שהוא תקין ופשוט יביאו לי את זה ככה. העיקר שאוכל לגבות.

-האם יש דרך לעשות פתרון זמני שיקנה לי מספיק זמן כדי שאוכל לגבות את כל החומר לפני שהכונן ימות לחלוטין?

-נפח הכונן שלי 2TB. האם נפח השחזור שמבצעים משפיע על המחיר שיציעו לי?

-ממה שתארתי על התקלה שלי כי היא כן קצת שונה ממה שנתקלתי.. האם יש משהו שמבדיל בין התקלה שלי לאחרות שקשורות לקליק המוות הנוראי הזה?

מתוך לקח שהפקתי מכל החוויה הזו אני רוצה לעשות RAID 1 על המחשב. אין לזה ממש קשר אבל זה מה שאני הולך לעשות. המלצות לכוננים של 2TB אמינים ואיך לעשות RAID אם אתם כבר פה?

יש עוד דברים שכדאי שאדע?

תודה רבה לעוזרים!!

פורסם

לפי דיונים בפורום טיק טאק אמינים לא יודע לגבי זולים. תפנים טוב טוב מה שאני הולך להגיד raid 1 זה לא במקום גיבוי בשום צורה, תתחיל לחשוב איך אתה מגבה. raid אחד זה אם אתה רוצה uptime גבוהה לשרת למשל או למחשב שלך, אבל לא במקום הגיבוי!!! גם raid לגיבוי עצמו ניתן.

לגבי הכונן שלך, תפסיק לנסות דברים פיזיים לכונן, דבר אחד הייתי שוקל לחבר למחשב אחר, לא עובד לוקח למעבדה.

פורסם
  • מחבר

RAID 1 נותן את זה שזה יכתוב אוטומטית מה שיש בכונן אחד העתק אחד לאחד בכונן השני במקביל. אין לי שרת אבל אני יכול להשתמש בפונקציה הזאת כדי שבמקום שאני אגבה כל פעם ידנית לכונן נוסף זה פשוט יעשה את זה בפעילות שוטפת כל הזמן. למה שזה לא יעבוד בדיוק כמו גיבוי?..

וכן אחרי ההקפאה אני התייאשתי ואפסיק לנסות כי אני מפחד שאני כבר על גבול הנזק הפיזי אם לא נגרם קודם לכן מכל הקליקים האלה.

אני פניתי אליהם.. הכי זול שיצא לי זה 500 שקלים אבל אני עדיין לא בטוח על ידי מה מושפע טווח המחירים.

קודם כל תודה שעזרת אבל בגדול ענית לי על השאלות הפחות קריטיות בשבילי או למעשה על השאלות בכלל לא. (ציינתי RAID רק כמשהו שאני הולך לעשות ואני כבר לא עושה דברים פיזיים לכונן. אבל כן שאלתי לגבי חברות שהכי חשוב לי שלא יצאו נוכלים שמחפשים רק איפה הם יכולים להוציא עוד כסף, הרי הם יכולים מכל אחד לקחת את המקסימום במחיר בלי שיהיה ויכוח בכלל בגלל שהם ימציאו לך כאלה וכאלה סיבות. אם אתה אומר שהם אמינים אז פה אני אגיד שבהחלט עזרת לי עם השאלה.)

אך עדיין נותרו לי את כל שאר השאלות. האם לאותם מקומות שמשחזרים יש לפעמים דרך פשוט להסתכל להבין מה לא בסדר ולנסות פשוט לתקן את זה בלי כל הפרוצידורה של השחזור והמעבדות וה"ביוקר"? הרי זה סיפור מההפטרה.

האם כמות הזיכרון שיש לי בכונן משפיעה על המחיר? זה 2 טרה שרובם בניצול.

מצידי לאלתר משהו אם רק אפשר.

תודה

פורסם

raid 1 זה לא גיבוי כי זה לא גיבוי, נקודה. יכול להיות בקר שהולך ואז מתחיל סיפור, נניח זה דיסק שניתן לקרוא רק בודד, הם עדיין במקום אחד, ז"א ניתן לגנוב את המחשב, הוא יכול להשרף, יותר סיכוי שמכת חשמל וכו' תהרוס את שניהם מאשר כל אחד לחוד, וירוסים שסביר שיכולים להרוס את שניהם, מחיקה בטעות שתמחוק משניהם ואני יכול עוד להמשיך, אני לא נכנס לזה יותר, תעשה מה שאתה מבין.

פורסם
  • מחבר

אוקייי בסדר רייד זה לא גיבוי הבנתי את הנקודה. למישהו יש תשובות שהן רלוונטיות לפואנטה של הפוסט? אתם מפספסים את כל מהות העניין שאני צריך את העזרה שלכם

לא בא בטענות חברים אני מעריך את זה שאתם באים לעזור לי פשוט בואו נתמקד חחח

שכחו מהרייד. מה אני יכול לעשות לגבי שאר השאלות שלי?

פורסם

לפי דבריך לדעתי גרמת לנזק משמעותי לכונן.

מלבד שחזור אצל חברה מתמחה אין לי דבר להציע לך.

פורסם
  • מחבר

מלבד התופעות שכבר היו מבלי שעשיתי כלום שום דבר לא השתנה גם לאחר נסיונות התיקון המאולתרים שלי. אם יש נזק הוא כבר היה קיים ולא נגרם על ידיי

בכל מקרה בוא לא נזרוק האשמות אבל מדברי הרוב פה אני מבין שאין לי ממש ברירה אלא לפנות אליהם.

באמת אין שום דבר שמעבדה יכולה לעשות כדי לנסות לתקן את מה שקיים במקום לנסות להציל את מה שהלך?

אני לא מאמין שהמידע בכונן שלי נפגם. אין לזה שום סיבה חוץ מחלק בהארדיסק עצמו שהחליט לא לתפקד כמו שצריך והחלק הזה לא קשור למידע ששמור על הפלטות פצורה פיזית.

אין אף חברה שיודעת לזהות תקלות להחליף את החלק הבעייתי ופשוט להחזיר את המצב לקדמותו? קליקים ישר אומרים מוות אין מה לעשות עכשיו זה רק לנסות לשחזר?...

איך זה עובד בכלל? איפה הם שמים לי את המידע שהם הצליחו לשחזר? הרי הם לא יחזירו לי את הכונן התקול. מצידי שוב- שפשוט ישימו את הפלטות באחד שכן עובד ומשהו בי מאמין שהכול יחזור לעבוד. לי לצערי אין כלים לעשות את זה אחרת כבר מזמן הייתי פועל עצמאית. (לאלה שינסו לזנק על ההזדמנות להתנפל עליי כמו עם הRAID תרגיעו הרי אין לי איך לעשות את זה ואם הייתי עושה את זה, הייתי מוודא שאני עושה את זה כמו שהם היו עושים את זה.)

פורסם

אתה שואל שאלות דיי מעניינות אך הן מאוד מקצועיות

אני לא מכיר את התשובות לשאלות הללו ונדמה לי שמי שעוסק במלחה הזו לשם הפרנסה

סביר שיבחר שלא לשתף בסודות המקצוע בכזאת קלות...

מה שכן נשמע לי די ברור הוא שאם הראש לא מצליח לקרוא, לא יזיק לחבר את הפלטה לגוף אחר המכיל כמובן ראש שונה, לשם הניסוי.

פורסם
  • מחבר

אם היה לי איך ;)

פורסם

הקליקים הם בד"כ ניסיונות אתחול של ראשי הקריאה כתיבה. הראשים ניזוקו מסיבה כלשהי. כשניסית לנער, לתת מכות לכונן בזמן ניסיונות האתחול סיכוי סביר שגרמת לנזק פיזי נוסף. נזק פיזי מתרגם לחלקיקים שמתרוצצים בתוך הכונן וגורמים לנזק מצטבר נוסף. לכן קיים חוק האומר שאם המידע חשוב לך, אל תתעסק כלל עם כונן תקול ותן מיד לשחזור כדי לא ליצור נזק נוסף.

אתה יכול לפנות לחברת השחזור לשלם עבור בדיקה ודיאגנוזה, ואז תדע אם החלפת ראשים תעזור, או שהמדיה המגנטית ניזוקה.

פורסם
אתה שואל שאלות דיי מעניינות אך הן מאוד מקצועיות

אני לא מכיר את התשובות לשאלות הללו ונדמה לי שמי שעוסק במלחה הזו לשם הפרנסה

סביר שיבחר שלא לשתף בסודות המקצוע בכזאת קלות...

מה שכן נשמע לי די ברור הוא שאם הראש לא מצליח לקרוא, לא יזיק לחבר את הפלטה לגוף אחר המכיל כמובן ראש שונה, לשם הניסוי.

אני לא חושב שיעזור לחבר את הפלטות לכונן אחר. צריך להעתיק גם את ה קושחה עם הנתונים הספציפיים של אותו הכונן.

פורסם
  • מחבר
אני לא חושב שיעזור לחבר את הפלטות לכונן אחר. צריך להעתיק גם את ה קושחה עם הנתונים הספציפיים של אותו הכונן.

אולי, אבל זה ייצור יותר בעיות של קישוריות מול מערכת ההפעלה כמו תוכנות מותקנות קיצורי דרך קישורים בין אפליקציות ספריות מוזיקה שמקושרות לתוכנה למשל.. ופחות מול שלמות הקובץ כקובץ בפני עצמו. זה מה שבאמת חשוב לי, עם השאר אני כבר אתמודד. זה כלום עבודה לעומת לנסות לזכור מאיפה הבאתי את עשרות אלפי הקבצים שפשוט ילכו לאיבוד.

אני בטוח שלפחות במקרים שזה וודאי זה מה שעושים

אבל זה שוב עניין של סודות מקצוע. משום מה זה נורא מסווג. אני מחכה ליום שחברות השחזור האלה יפיצו איך הדברים האלה עובדים. יום אחד הם יהיו חייבים כשכולנו עוברים לטכנולוגיה של SSD לאט לאט והמחירים ירדו... אף אחד כבר לא יהיה תלוי בטכנולוגיה המיושנת. חוץ מהמאווררים, זה החלק החיוני היחיד במחשב שעובד בצורה אנלוגית מכנית! זה פשוט דפוק. אין שום חלק במחשב שזז כבר היום חוץ מהכונן המעפן הזה. נכון להיום SSD זה הפתרון המושלם. הרבה יותר אמין ומהיר לדעתי גם... פשוט יקר מדיי.

אני חייב לנסות לרדת לשורש הפרטים מול החברות האלה. יש כל מיני מקומות שמציעים בכלל בדיקות בחינם ושהם הרבה הרבה יותר זולים בצורה משמעותית אפילו לאחר פעולה. אני פשוט מאוד סקפטי לגבי אמינות במקרים כאלה כי בתור אחד שאין לו דרך לראות את תהליך העבודה הם יכולים פשוט לומר לי מה שבא להם ולגבות מחיר לפי מה שמתחשק להם

יצאת צדיק חייבים לעשות תוכנית על זה לדעתי חח

פורסם

אחחחחח המקרה הקלאסי של "לא עשיתי גיבוי".

תמיד לגבות ובמספר אופנים שונים, למשל בענן ובדיסק חיצוני בו זמנית.

במקרה שלך כרגע 2 אופציות:

1. המידע לא חשוב - קנה דיסק חדש.

2. המידע חשוב מאוד - פנה לחברת שיחזור מידע והכן את הארנק.

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי פניה לטיק טק... נקווה לטוב

פורסם

אני לא יודע למה אתה בוכה על המחיר של השחזור. אמרת שיש לך הצעת מחיר של 500 ש"ח? בתקווה שזה ממעבדה אמינה, עוף על זה. זה כלום כסף בשביל שחזור...

אני פשוט לא מבין את ההתבוססות הזו בנסיונות שבמקרה הכי טוב לא יגרמו נזק נוסף אם החומר חשוב לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים