עבור לתוכן

5\U2414 או U2715

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מסך T220P (גרסה זו היא עם רזולוציה 1920X1200) שרכשתי לפני כ-8 שנים. הוא התחיל מאתמול לרצד באופן קבוע, והבנתי שהגיע הזמן להחליף מסך.

הבנתי שכיום המצב שונה , ופאנל איכותי בהחלט בהישג יד ונגיש יותר מבחינת מחיר.

ההתלבטות שלי היא האם ללכת על U2414 (או U2415) , או להשקיע את האלף ומשהו שקל הנוספים ולרכוש את הU2715 .

לגבי U2414 - מה שלדעתי יכול להוות חסרון זה הרזולוציה 1920X1080 , לא מבין למה זה 1080 ולא 1200..

U2515 - מגיע כבר עם רזולוציה של 1920X1200

U2715 מגיע עם רזולוציה של 2560x1440.

השימושים שלי חוץ מהדברים הרגילים כמו גלישה, צפייה במדיה מדי פעם וכדומה , הוא בעיקר תכנות.

בעבודה יש לי מסך 24" עם רזולוציה 1920X1080 ואני מרגיש את ההבדל לעומת המסך 22" שלי בבית עם רזולוציה של 1920X1200. אני יכול לראות משמעותית יותר במסך שלי בIDE (וכל שאר הדברים כמובן), וזה חשוב לי כשאני מתכנת. במיוחד כשאני יושב על קודים ארוכים.

אני לא מבין גדול במסכים, אבל עד כמה הרזולוציה של 2560X1440 היא באמת יתרון? על מסך 27 זה נשמע שהרזולוציה הזו פשוט גבוהה מדי מה שיוביל ל2 דברים : כל דבר יצריך SCALING שיעוות את התוכן , ודבר שני שהכל ייראה קטן מדי על המסך.

אשמח לתיקון אם אני טועה, אני פשוט מעולם לא התנסיתי עם רזולוציות כאלה במסכי מחשב.

אודה מאוד לעזרה ועצה.

פורסם

ב"27 ה2560X1440 הוא קצת גבולי מבחינת צפיפות הפיקסלים, כך שמי שלא רגיל עשוי להרגיש שהכל קצת קטן, אבל לדעתי אחרי הסתגלות זה יהיה בסדר. רבים קנו מסכים כאלה ולא שמעתי הרבה תלונות על כך בפורום. במיוחד כשאתה רגיל כבר ל"22 עם 1920X1200 שגם הוא די צפוף. מדובר על 108PPI לעומת 102PPI במסך הנוכחי שלך.

לתכנות זה יכול להיות יתרון משמעותי - כי תוכל לראות גם יותר שורות וגם שורות ארוכות יותר, יותר מקום לתפריטים, סרגלי כלים וכו'. השיקול המרכזי נגד הוא כמובן המחיר. מסיבה זו טרנד פופולרי הוא לרכוש מסכי "27 מחברות קוריאניות באיביי. חברות אלה לא נמנות עם יצרניות המסכים הגדולות, המסכים שלהם לרוב פשוטים מבחינת אלקטרוניקה ופיצ'רים ולכן יותר זולים ממסכים דומים מחברות כמו DELL/סמסונג. לרוב בתוספת משלוח ומסים זה עדיין יוצא פחות מ2000 שקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

עם מסך 27" בעל רזולוציה כזו, מה בערך המרחק מהמסך שמומלץ לשבת? אני יושב יחסית קרוב למסך, ויש לי גם ככה קוצר-ראייה אז מדאיג אותי שהכל יהיה קטן מדי. מצד שני אם אתה אומר זה יהיה כמו על המסך שלי עכשיו אז נראה לי לא נורא.

לגבי היצרניות הסיניות.. לא יודע, לא נשמע מלהיב במיוחד. אני יודע שלמסך הנ"ל של DELL יש פאנל IPS איכותי שכל ביקורת שמצאתי ברשת נותנת לו ציון מקסימלי. אם להתבסס על העבודה שזו השקעה לשנים, לדעתי החסכון של עוד כמה מאות שקלים ואף אלף ש"ח הוא זניח יחסית להשקעה.

אני רק צריך לדעת שזה באמת יתאים לי ואני לא אתבאס.

עוד נקודה חשובה שרציתי לשאול בהקשר זה, אני שוקל לקנות מיני PC. כנראה NUC , לא יודע אם עם i7 או i5. מחשב מסוג כזה לא יהווה בעיה ברזולוציה כזאת גבוהה 1440p? אני מניח שלא, מפני שגיימינג לא נכלל בשימושים שלי, אבל רק רציתי לוודא.

תודה רבה.

פורסם

לגבי מרחק ישיבה - זה אינדיבידואלי. אני יושב 60-70 ס"מ ממסך "24 1920X1200 וכנראה הייתי יושב מרחק דומה מה"27 (שהוא בערך באותו גובה כמו "24, רק רחב יותר). אבל אין לי קוצר ראייה, אז אני לא יודע איך זה יתאים למישהו שיש לו.

בגדול העצה הכי טובה זה לנסות למצוא מסך כזה בתצוגה או אצל מכר או בתצוגה ולהתרשם. הייתי מזמין אותך אליי, אם היה לי כזה. :)

לגבי מסכים מאיביי - לא אמרתי יצרניות סיניות, אמרתי קוריאניות, וגם מיהרתי, אז השמטתי פרטים חשובים. :( הכוונה היא למסכי IPS, שמשתמשים בפאנלים של LG (יצרנית קוריאנית בעצמה, שכנראה יש לה הסדר מכירה ליצרניות מסכים מקומיות). הפאנלים של LG הם אותם אלה שאתה רואה במסכי הIPS של DELL, Apple ואחרות (כמובן גם LG עצמה). כך שמבחינת איכות הפאנל לא צפוי להיות הבדל. ההבדל הוא בעיקר בפיצ'רים (לרוב אין חיבורים רבים, אין רכזות USB ואין משענת ארגונומית) ובנוחות מימוש אחריות אם יש צורך (משלוח לחו"ל, בכל זאת).

פורסם
  • מחבר

חח שמע זה בעייתי למצוא מסך עם רזולוציה כזאת בגודל הזה בתצוגה בחנויות.. אלא אם כן אני פשוט לא חיפשתי טוב

לגבי המסכים מאיביי, יש דגמים ספציפיים שאתה יכול להמליץ?

ואשמח אם תוכל לתת לי חוות דעת בנוגע לשאלה האחרונה, תאימות רזולוציה כזאת גבוהה עם מיני PC . תודה רבה :)

פורסם
פורסם
  • מחבר

סבבה. אני אקרא עליהם עכשיו. למרות שנראה לי בגלל האחריות (והעיצוב, חייב להודות) אני נוטה יותר לכיוון דל..

תודה רבה על העזרה!

פורסם

שתבין - הDELL הוא לא בחירה רעה כלל וכלל. אם אין לך בעיה להשקיע את התקציב הנ"ל, הוא בחירה מצוינת. :)

פורסם

בתור מי ששידרג מ- U2412M ל- U2515H אני יכול להעיד שהשיפור דרמטי, ושאני מאוד ממליץ על המסך הספציפי הזה לרוב השימושים.

(לצורך השוואה יש לי מסכי פלזמה ו- OLED מאוד איכותיים כטלויזיה וטאבלט, בהתאמה, והמוניטור הנ"ל בהחלט מתמודד בכבוד יחסית באיכות תמונה כוללת)

אם אתה יושב עד כ- 70 ס"מ מהמסך לדעתי לא תהיה לך בעיה עם גודל הפונטים, וסקיילינג כמו ב- chrome למשל לא יעוות לך כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים