עבור לתוכן

רשמית: ה-Skylake של אינטל מבטיח שיפור גדול בעיבוד גראפי, שיפור צנוע בעיבוד כללי

Featured Replies

פורסם

שקופיות רשמיות מענקית השבבים מדברות על שיפור של כ-11 אחוזים ביכולות העיבוד הכלליות בדור המעבדים החדש שלה, בתוספת לחסכוניות ולשיפור של 40 עד 50 אחוזים ביכולות הליבה הגראפית המובנית

לכתבה: http://hwzone.co.il/רשמית-ה-skylake-של-אינטל-מבטיח-שיפור-גדול-בעי/

פורסם

לא מבין למה אינטל לא עושה דגם או שתיים ללא ליבה גראפית ומשקיעה בכוח העיבוד יותר? הרי רובנו עם כרטיס חיצוני ללא צורך בליבה הגראפית איזה מין הגיון יש להם שם לא לעשות דגמים כאלה?? :s07:

פורסם

no interest

פורסם
לא מבין למה אינטל לא עושה דגם או שתיים ללא ליבה גראפית ומשקיעה בכוח העיבוד יותר? הרי רובנו עם כרטיס חיצוני ללא צורך בליבה הגראפית איזה מין הגיון יש להם שם לא לעשות דגמים כאלה?? :s07:

יש לי תיאוריה.

נשמעת הגיוני.

לא יודע אם היא נכונה.

אתה רואה את זה כיחידת עיבוד גראפית, אולי הם רואים את זה כיחידת חישוב לשימושים נוספים המרחיבה את יכולות העיבוד, ובשל כך חלק אינטגראלי ממעבד.

בדיוק כמו שיש צורך ביכולות חישוב יעילות של FLOATING POINT בנוסף לINTEGERS.

כך שגם אם אתה לא תשתמש בCPU לחישובים גראפים, הרכיב הזה יאפשר סטנדרטים טובים יותר של פיתוח תוכנות, ותמיד יהיה שם לשם כך.

אם הרכיב הזה לא היה קיים בכל CPU, הרי שמנעת מתעשיית התוכנה לפתח קוד יעיל וביצועים אחידים בין מחשבים.

פורסם

לא חושב שהתיאוריה הזאת נכונה, את הGPU אם אני לא טועה לא חייבים כי הוא יכול להיות מוחלף במלואו ע"י GPU חיצוני, הפנימי פשוט לא פעיל. לCPU אין תחליף, וצריך אותו בשביל להריץ כל דבר במחשב, לא רק פיתוח תוכנות.

נראה לי פשוט יותר קל להם לפתח מוצר אחיד. אני לא בטוח אבל נראה לי עלות שטח הסיליקון לכל שבב (עלות תפעולית ללא עלויות פיתוח וכו') גם ככה לא כזאת משמעותית לעומת כל השאר, ככה שזה לא יחסוך הרבה להוריד את הGPU.

למעבדי ה-Extreme החריגים (ששונים משמעותית, למשל סוקט אחר) אין כרטיס גרפי מובנה.

פורסם

כדי שאם הכרטיס מסך ישרף לך תוכל עדיין להשתמש במחשב עם הכרטיס המובנה

פורסם

אחלה אפשרות נחמדה אם כרטיס נשרף היא לא סיבה להקדיש 60% משטח המעבד לליבה גרפית.

אינטל מכינה משטח המראה לליבות גרפיות חזקות הרבה, הרבה יותר. כך נראה.

פורסם

אני מניח שהסיבה האמיתית לשיפור העלוב בביצועי העיבוד הכללי - היא שאין להם שום סיבה להציג חידושים משמעותיים בגזרת המעבד. הם כרגע די מונופול, ואם יש להם קלפים חזקים בשרוול הם שומרים אותם למקרה שמשהו יתעורר ב-AMD, לכן הדחיה התמידית של ההכרזות, לכן אין כמעט חדש בכל גרסה של מעבד, ומשקיעים איפה שקל כרגע להציג "שיפור". ברגע שיקום מתחרה (אם יש כזה מועמד בכלל) אנחנו נראה זינוקים אדירים וטכנולוגיות חדשות שהם יכניסו לעולם העיבוד שישמרו אותם הרחק בחזית מכל המתחרים. כרגע אין סיבה.

פורסם

גם אני חשבתי על האופציה הזו, אבל אני לא בטוח שזה נכון.

נניח וזה נכון אגב, אינטל למעשה עוצרת את הקידמה בצורה די רצינית. היכולת שלנו להתקדם ולפתח דברים חדשים היא קודם כל תלויה בכוח העיבוד הזמין.

מעבר לזה, אני חושב שבעוד שAMD מדשדשת, שאר החברות שמפתחות שבבים המבוססים על ARM דווקא מציגות מוצרים מרשימים.

כרגע בתחום המובייל אינטל לא ממש שחקנית רצינית, אז הנה תחום בו הם כן צריכים להשתפר בכוח עיבוד, כרגע ההצלחה שלהם די חלשה.

השיפור במעבדים שולחניים קיים ולא נעלם לשומקום, הם פשוט יצרו מצב בו מי שרוצה וצריך את כוח העיבוד הזה פשוט נדרש לשלם יותר, מדובר כמובן על מערכות XEON.

זה יותר רווחי עבורם כנראה, בעוד שהמשתמש הביתי, רובם לפחות, מתקשים לנצל I5, וחלקם יכולים להפיק תועלת מהליבה הגראפית במשחקי קאזואל. אלו אנשים שלרוב לא יקנו כרטיס מסך נפרד.

ולמרות כל זה, עדיין גם אני בוקשי רואה הצדקה לליבות הגראפיות המטופשות האלו.

פורסם

אין צורך לשפר את יכולת העיבוד הכללי. כן יש צורך לשפר את הביצועים הגרפיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים