עבור לתוכן

מתלבט האם לשדרג כרטיס מסך. HD7970.

Featured Replies

פורסם

כרגע זהו המפרט שלי:

מעבד: Intel® Core i7-4790 CPU @ 3.60GHz

לוח אם: Gigabyte GA-H87-D3H

זיכרונות:

Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333

Kingston HyperX KHX1600C10D3/8GX 8 GB DDR3-1333

כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 7970 Dual-X 3GB

ספק כח: Corsair TX750W Power Supply

קירור: Arctic Cooler i11.

קשיח רגיל, Seagate Barracuda 2TB

השאלה שלי היא כזאת: אם אשדרג כרטיס, אני אראה שיפור משמעותי?

כי במשחקים חדשים אני כבר מתחיל לוותר פה ושם על MSA וכו'.

כרגע אני משתמש במסך LG IPS235V FHD ולא מתכוון לקנות חדש עד שיפסיק לפעול.

מומלץ לשדרג? לחכות לדור חדש של כרטיסים?

במידה וכן התקציב הוא עד 2K (מוכן לחרוג קצת).

תודה מראש.

פורסם

בתקציב הזה ועבור FHD, תוכל לקנות gtx970 או 290X/390, שני הכרטיסים יתנו לך תוספת נכבדת בביצועים.

אם שווה לך להשקיע את הסכום הזה? רק אתה יודע :)

אני גם עם 7970 אבל מומהר (ידנית), ועם מעבד נחות משלך ולא רואה שום סיבה לשדרג כרגע.

גם אני השתעשעתי קצת עם הרעיון לשדרג (בלשון המעטה) ולקנות 980Ti אבל הגעתי למסקנה שזה די מיותר..

על כל פנים, ה7970 הוא אוברקלוקר מטורף ניסית להאיץ אותו ? זה נותן שיפור מאוד ניכר בביצועים (ואני עוד עם קירור מפוח).

פורסם
  • מחבר

אחד הכרטיסים הכי טובים שהיו לי, ללא ספק.

אבל הוא מתיישן. כן, ביצעתי OC, והוא עובד כמו סוס. השאלה שלי: האם החלופות כרגע בשוק עד כדי כך יותר טובות,

או שעדיף כבר להמתין?

פורסם

יש חלופות מצוינות בשוק, אבל אני לא חושב שבשביל לאפשר הגדרה או שתיים יותר גבוהות שווה להשקיע סכום כזה מטורף.

אם היה לך כרטיס כמו 6850 או משהו כזה הייתי ממליץ לך בלי לחשוב פעמיים, אבל הכרטיס שלך הוא ממש לא עגלה.

עם קצת קצת OC ה7970 הוא בעצם 280X שזה כרטיס FHD לגיטימי לכל דבר.

פורסם
  • מחבר

סבבה. כנראה שאמתין. תודה רבה :)

פורסם

נראה לי שזאת ההחלטה הנכונה :)

פורסם

אכן כך:

אין הצדקה ראציונאלית לשדרג כיום כרטיס עם ביצועים ברמה של 7970 (או 7950 לעניין זה - זה הי נוח) כמו גם 280/280X שהם אותו הדבר.

הסיבה:

על מנת לשדרג ולהרגיש "שפור משמעותי ומהותי", ישנו צורך להכפיל את הבצועים כפליים (לפחות). המחמירים יאמרו שרצוי פי 4.

עכשיו,

גם אם נשאר ברצון לקבל הכפלה של רק פי 2 בביצועים, שזה בערך מה שניתן כך או כך לקבל היום בטופ של הטופ (אין מעבר לכך עדיין)

מדובר יהיה בצורך לרכוש כרטיס קיצון כדוגמתם של ה- 980Ti או ה- Fury החדשים.

קרי, מדובר פה בהוצאה כספית מסדר גודל של 3-4K ש"ח .

רכישת מאיץ מהטופ העליון (חדש מהניילונים) משולה לשגיאה צרכנית, שכן עקומת התמורה לכסף בקיצון העליון נזרקת לעזאזל.

כרטיסים אלו ירכשו ויהיו "מלאכים ליום" מה שנקרה, אוטוטו תצא הסדרה החדשה (תוך 9 חודשים סדר גודל) ונראה איך הוצאה של כמה אלפי שקלים

טובים (3-4K ש"ח) תרד לטמיון, שכן ככרטיסים משומשים (באמצע 2016 ולאחר השקת הדור הבא) אם יתנו לנו תמורתם 1000 ש"ח נאמר תודה.

משכך ומשאלו התנאים, אמליץ בחום פשוט להמתין לדור הבא שיושק (מסתמן בעוד 9 חודשים) וכיום כבר ידוע שהוא יהיה ב- 16 ננומטר ולא 20 וזה אומר המון.

מדובר יהיה בקפיצת מדרגה תהומית בביצועים שתגיע עד כדי פי 4 סדר גודל בשיאה (במאיצים החזקים של הדור הבא - ליבות ענק של 500-600mm שטח שבב)

ביחס לביצועי 980ti ו- fury של היום (או פי 8 ביחס ל 7970/7950).

עלינו לזכור שהיתה סטגנציה של כמה שנים בטכנולוגיית מאיצים גראפים ונסבירה את המהות:

גם נשארו תקועים באותה ליטוגראפיה של 28 ננומטר במשך שני דורות ברציפות (או כ- 4 שנים) וגם נתקעו עם טכנולוגיית זכרון מיושנת מתקן GDDR5 שהושקעה עוד ב- 2008,

ואשר בשל כך נאלצו למצות ממנה את המיץ עד הטיפה האחרונה. רוחב הפס זכרון בטכנולוגיה הנוכחית עמד לרועץ ועיכב את נסיקת ביצועי המאיצים הגראפיים.

בשל סטגנציה זו שתוארה והוסברה לעיל, הדור הבא שמגיע עלינו לטובה הולך לבצע קפיצת מדרגה תהומית בשתי הדיסיפלינות גם יחד:

א. יעבור לליטוגראפיה חדשה ואף תוך כדי ביצוע קפיצת מדרגה אגרסיבית יותר - מעבר ישיר ל- 16 ננומטר תוך דילוג למעשה מעל מדרגת 20 ננומטר (זו שהיתה אמורה להיות כמדרגת אמצע).

ב. מעבר לטכנולוגיית זכרון פס רחב חדשה מתקן HBM (ש- fury היום הוא מדגים טכנולוגיות שלה) שמהווה פריצת דרך: בניגוד לדורות עבר, הפוטנציאל הטכני של HBM אינו מוגבל לבערך

הכפלת יכולות לעומת GDDR5, גם לא להכפלה של רק פי 4, אלא להכפלה של פי כמה וכמה וכמה.... זאת ללא תקרה עליונה נצפית בשלב זה - קרי אין חסם טכני ידוע כיום לגבול עליון של רוחב הפס במתודולוגיית HBM.

על כן בדור המדובר (שיושק כאמור בעוד כ- 9 חודשים) נוכל לרכוש ביצועים של בין פי 2-4 ממה שיש לנו היום ב-

7970, קרי שדרוג רצוי ומספק, והקפיצה תהא זולה יחסית ויעילה הרבה יותר בעקומת התמורה לכסף.

על כן היה סבלני, למד לדחות סיפוקים... תעבוד עם הראש.

פורסם

לדעתך שיפור משמעותי הוא פי 2 (נוטה להסכים) והמחמירים ידרשו פי 4 בביצועים :)

חבל שבמציאות שלנו יותר מידי אנשים משדרגים בסכומים לא פרופורציונליים עבור שיפור של 20% (במקרה הטוב), ספק מחזירות או/ו שעמום, ספק מפרפקציוניזם הגובל בטימטום.

פורסם

ניתוח יפה ומאיר עיניים.

גם לגבי GTX660TI מומהר ההמלצה תופסת?

פורסם
לדעתך שיפור משמעותי הוא פי 2 (נוטה להסכים) והמחמירים ידרשו פי 4 בביצועים :)

חבל שבמציאות שלנו יותר מידי אנשים משדרגים בסכומים לא פרופורציונליים עבור שיפור של 20% (במקרה הטוב), ספק מחזירות או/ו שעמום, ספק מפרפקציוניזם הגובל בטימטום.

לטעמי נובע מחוסר ידע והבנה מצידם זה הכל.

קונים עם "הרגש", מבלי להבין ששפור טכני של 20% ב- FPS הוא בלתי מובחן ובלתי מורגש.

אם היו עושים מבחן עוור, ממש לא מובטח שהיו חשים כי ה- 20% המהיר יותר במציאות,

הוא גם המהיר יותר לאבחנה מצידם. רבים וטובים נופלים בכך כולל טייסים שמאומנים הרבה על סימולטורים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ניתוח יפה ומאיר עיניים.

גם לגבי GTX660TI מומהר ההמלצה תופסת?

האבחנה תופסת ברמה הכללית הלינארית, בדוק כמה שפור ב- FPS מתקבל, ואם הוא לא מסדר גודל של פחות כפליים, אל תבזבז זמנך או ממונך על השדרוג.

ואם רוצה להיות באמת יעיל, אז שאף לשפורים מסדר גודל של פי 4, מה שאומר להמתין דור וחצי של ליטוגרפיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים