עבור לתוכן

מאוורר למעבד

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול לתת לי מאוורר למעבד intel core i5 2320?

יש כל כך הרבה דגמים שאני מחפש ואני לא יודע מה מתאים.

תודה!

פורסם

בעיקרון כל גוף קירור שמתאים לתושבת 1155 יתאים פיזית, אבל צריך להתחשב במספר דברים:

א. התאמה להספק החום שהמעבד מייצר - חשוב לקנות גוף קירור שמסוגל לפזר את כמות החום שהמעבד מייצר ולא פחות מכך. במקרה הזה, מעבד Core i5-2320 הוא בעל פיזור הספק של 95W, כך שגוף קירור שמיועד לפיזור הספק קטן יותר לא יתאים (ישנם גופי קירור שמיועדים לפיזור הספק של עד 65W).

ב. יעילות - אפשר לקנות גוף קירור סטנדרטי של אינטל, אבל יש גופי קירור יעילים יותר שיורידו את הטמפרטורה של המעבד בעוד מספר מעלות (אך לא פחות מטמפרטורת הסביבה כמובן).

ג. רמת שקט - בדומה לב', יש גופי קירור בעלי מאווררים שקטים יותר מאשר קירור הסטוק של אינטל. זה חשוב אם מעוניינים ברמת שקט מסויימת.

ד. גודל גוף הקירור - במידה ונעשה שימוש בזיכרונות גבוהים (בד"כ בעלי גופי קירור גדולים) או שהמארז בו נמצא המחשב הוא קטן וצר, יכול להיות שחלק מגופי הקירור לא יתאימו לך.

ה. מחיר - גופי קירור פשוטים יחסית אפשר לקנות גם בסביבות ה-50 ש"ח ומצד שני - ישנם גופי קירור שעולים גם יותר מ-300 ש"ח, ואם מדובר על קירור מים/נוזל המחיר יכול להיות גבוה אף יותר. כמובן שהמחיר תלוי גם בחנות ממנה קונים את גוף הקירור.

בנוסף לכל הנ"ל, אני אישית לא אוהב את שיטת הנעילה של אינטל המבוססת על לחצנים, שכן לאחר תקופה מסויימת הם מאבדים את האלסטיות שלהם וכאשר מסירים את גוף הקירור יכולה להיות בעיה להתקינו מחדש. לכן אני אשית מעדיף גופי קירור העושים שימוש בשיטות נעילה אחרות, בעיקר כאלו העושות שימוש בברגים. אם אפשר אני גם מעדיף גוף קירור שמגיע עם לוחית אחורית, כך שגוף הקירור לא יזוז ממקומו במידה ומזיזים את המחשב.

באופן כללי ביותר ובלי לדעת דבר על התקציב והדרישות מגוף הקירור, הייתי ממליץ על ה ARCTIC Freezer i11, שעולה בסביבות ה-150 ש"ח, שכן הוא מתאים לפיזור הספק של עד 150W, הוא שקט ויעיל, הוא מתתחבר ללוח האם בעזרת ברגים ויש לו לוחית אחורית.

פורסם

כן זה זה... והוא באמת מצויין ועדיף, אלו שאני הצעתי הם המינימום הנדרש, זה יותר טוב אם אין לך בעיה של תקציב.

פורסם

ה11lp פחות חזק למעבד אבל זורק אוויר לכיוון הלוח עוזר לקירור רכיבים באזור המעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים