עבור לתוכן

למה פחמימות וסוכר זה כל כך רע?

Featured Replies

פורסם

סוכר אמור לתת אנרגיה אז חשבתי שכדאי לאכול סוכר לפני אימון אבל אז אמרו לי שהסוכר מפיל אותך זמן קצר אחריי ההיי.

אז האם לסוכר ופחמימות יש 0 תועלת לגוף? אני לא בדיוק מבין את זה.

אם סוכר זה אנרגיה זמינה אבל זה כמעט מיד מפיל אותך אז איזה אנרגיה זה בדיוק נותן?

מה האדם הקדמון אכל תפוז בשביל לקבל אנרגיה לחמש דקות? לא ברור לי.

מה המקום של הסוכר והפחמימות בתזונה שלנו? ובהקשר של אימונים?

• תגובות 33
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

http://lmgtfy.com/?q=%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8+%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F

ובתמצית: הסוכר הוא כמעט גלוקוז נקי ולכן ייכנס בבום למערכת הדם יקפיץ את רמת הסוכר בדם מה שיגרום לתגובת נגד של הגוף שיפריש אינסולין מה שיגרום לצניחה ברמת הסוכר וכל התהליך הזה יגרום לעייפות מה שאתה לא רוצה לפני אימון. לכן אוכלים פחמימות שעתיים שלוש לפני ואם צריכיםעוד אנרגיה אוכלים סוכרים מורכבים יותר (מתפרקים לאט יותר) כמו פירות שזה הרע במיעוטו.

פורסם

לגבי למה זה רע, ראיתי פעם סרטון מפורט שמסביר בצורה מאוד ברורה מה זה עושה לגוף ולמה זה רע. אני מחפש אותו...

אבל מה שחשוב לא פחות זה לדעת שסוכר זה ממכר - כמו סם.

וזאת הסיבה:

- - - תגובה אוחדה: - - -

מצאתי, הנה:

החל מדקה 13:00 מדברים על פחמימות וסוכרים.

פורסם

עם כל הכבוד לפליאו, אם אתה מעוניין לעלות במסת שריר על ידי אימוני משקולות, אין לך סיכוי לעשות את זה בלי פחמימות.

פורסם

אני כמובן דיברתי רק על סוכרים פשוטים.

אפשר לראות כאן:http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=222&ArticleID=595&sng=1

שיש מספיק פחמימות מורכבוצ ע אינדקס גלקימי סביר ואםילו טוב.

אין טעם לדבר על פיתוח גוף ועליית מסה בלי לאכול פחמימות.

פורסם

אם נפשט מאוד את העניין -

תחשוב על קלוריות\אנרגיה לגוף כמו על דלק לאוטו, אתה יכול למלא את הגוף בסוכרים מעובדים ופחמימות פשוטות, כמו שאתה יכול למלא ברכב דלק זול ומהול, או שאתה יכול למלא את הגוף בסוכרים טבעיים ופחמימות מורכבות, ולתדלק בדלק איכותי ונקי, בשני המקרים הגוף יקבל אנרגיה חיונית לתיפקוד והרכב יוכל לנסוע, אבל לתווך ארוך יגרם נזק למערכות שונות בגוף\ לרכיבים מסויימים ברכב.

פורסם
עם כל הכבוד לפליאו, אם אתה מעוניין לעלות במסת שריר על ידי אימוני משקולות, אין לך סיכוי לעשות את זה בלי פחמימות.

עם כל הכבוד ל"עליה במסת שריר", רוב בני האדם בעולם המערבי אוכלים בערך 9999999% יותר פחמימות ממה שהם "צריכים" לאכול (ממה שהגוף שלהם צורך באופן מיידי, בלי פשוט להפוך לשומן).

חצי שעה של משקולות בחדר כושר זה זניח לעומת ההפרזה המוחלטת שיש בתחום הזה. אלא אם מדובר באלי האנה 2 (ואז הוא לא היה שואל לגבי זה בפורום מחשבים כנראה) תהיה בטוח שהוא ככל הנראה אוכל יותר מדיי פחמימות.

פורסם

אני לא מדבר על בני אדם בעולם המערבי, אני מדבר על אנשים שרוצים לעלות במסת שריר.

גם אם ניקח אכילה של 500 קלוריות מעל RMR של בן אדם בריא בשנות העשרים, הוא יצטרך לאכול 2500-3000 קלוריות ביום. לנסות להגיע לכמויות האלה בלי פחמימות אומר לפתוח אוהל בקצבייה.

פורסם

מה?

בקופסה קטנה של שמנת 28% יש 500 קלוריות.

בשקית 200 גרם אגוזי מקדמיה כמעט 1500 קלוריות.

ממש לא בעיה לאכול כמות קלוריות עצומה עם מעט מאוד פחמימות :)

פורסם

מאוד בעייה. בתור אחד שמכיר כמה וכמה אנשים שעושים פליאו. חוץ ממוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים מאוד קשה להסתדר. תיקח בן אדם שיש לו רגישות ללקטוז ותעשה לו תפריט יומי נורמלי של פליאו ותראה שזה קשה.

ד"א, מחיר של אגוזי מקדמיה לא זול ככל הזכור לי.

פורסם

לא בהכרח. בגבינות יש הרבה פחות לקטוז מאשר בחלב, במיוחד בגבינות קשות עתירות שומן שהרבה רגישים אוכלים בכיף.

אין ספק שבתזונת פליאו המבחר דל יותר כיוון שלא אוכלים את רוב המזון המתועש, אבל יצאתי נגד הטענה שכמעט בלתי אפשרי לאכול 2500-3000 קלוריות בלי פחמימות מתועשות.

מקדמיות מעבר לזה שהן קצת יקרות (אני חושב שאפשר למצוא בסביבות ה-170 ש"ח לקילו) גם קצת קשה להשיג. אפשר במקום לאכול שקדים (קצת יותר פחמימות) או אגוז ברזילאי (לא טעים). מדובר בכמויות קטנות יחסית שמספקות ים של קלוריות.

יש עוד המון מקורות עתירים בקלוריות. אפשר לאכול אבוקדו-שניים בעונה, חפיסת שוקולד מריר 85-90% (650 קלוריות בלי למצמץ), סלמון על הגריל, סלט ירקות עם כמות נדיבה של טחינה, כבד עוף וכו'. הכל כמובן מעבר לגבינות הקשות יותר שעדיין אפשר לאכול לרגישים, או קוטג'ים וכו לאלה שלא רגישים.

כמובן שהרבה יותר זול לדחוף לגוף קלוריות בעזרת פסטה, תפוחי אדמה ודגנים, אבל זה גם הרבה פחות מזין. פחמימות 'טובות יותר' גם יקרות הרבה יותר פר יחידת אנרגיה.

אם מחפשים את הזול, אפשר פשוט לאכול 600-700 גרם סוכר לבן במהלך היום (למהול במים/מיץ) ומקבלים 2500 קלוריות בזול מאוד, אבל זה כמובן ממש לא בריא בהתאם.

פורסם

אפשר גם לאכול 40 אבוקדו ביום ולהגיע ל-3000 קלוריות. העניין הוא שפעילות אנאירובית נשענת על ניצול אנרגטי של גלוקוז. הגוף פשוט לא יכול

להשתמש בליפידים או בקטונים. הגוף יכול לנצל קטונים במנוחה אך התכווצות של השריר בעצימות גבוהה דורשת גלוקוז. כשהגוף מתאושש

מאימון כוח עצים הדרישות התזונתיות שלו שונות ב-100% מאלה של שאר האוכלוסייה שמתבטלת.

פליאו אולי מתאימה ל-70% מבטטות הכורסה ששיא הפעילות אצלם הוא התמתחות על הכסא, אבל לא לאנשים המתאמנים לשם עלייה במסת שריר.

פורסם

לא צריך להגזים באבוקדו אחד גדול יש כ 400 קלוריות, כמות נאה מאוד של אנרגיה.

מעבר לכך דיברנו על כך שקשה לצרוך 2500-3000 קלוריות ביום בתזונת פליאו, דבר שהוא ממש לא נכון כפי שהדגמתי. לגבי הצורך בגלוקוז כדי לפתח גוף ברמה מקצועית - אולי. אני עדיין גורס שמי שרוצה גוף חטוב ונאה, אך אולי לא חזק בסטנדרטים שלך, יכול גם בלי העמסת פחמימות.

פורסם

אנשים (רובם) לא רוצים גוף יפה וחזק.. הם רוצים להתנפח ולעלות במסה. גם מי שבא להתחטב לרוב אחרי כמה זמן בחדר כושר ישנה כיוון.. זה טבע הדברים, ולהתנפח יהיה מאוד מאוד קשה בלי פחמימות.

וכן עדיין קשה לאכול 2500–3000 קלוריות ביום בפליאו. כאילו הלו??? זה הסיבה לרוב שאנשים עוברים לפליאו.. בשביל להרזות.

ואגב2, זה נראה לך הגיוני לאכול חבילות שוקולד (מאוד תעשייתי)?..

ואגב3, אין שום קשר בין מחיר האוכל לאיכות האוכל כמו שאתה מנסה להציג. פירות וירקות זה מאוד בריא מאוד זול. גם השמנות/יוגורטים עם עשרות אחוזים שכמעט כולם שותים כי אין מה לאכול בפליאו.

פורסם

אני מכיר לא מעט אנשים שהולכים לחדר כושר פעם פעמיים בשבוע במטרה לשמר גוף סביר. לא כולם רוצים להתנפח.

הרזיה היא לדעתי סוג של תופעת לוואי בפליאו. ברגע שנגמלים מטירוף הפחמימות ומהלונה פארק של רמות הסוכר בדם שעולות ויורדות בטירוף אחרי ארוחות מפוצצת בפחמימות וסוכרים פשוטים, מנגנון הרעב מסתדר בהתאם. כפי שראיתי אין שום בעיה לאכול בפליאו כמות אדירה של פחמימות, ולא צריך בכלל כמויות גדולות בשביל להגיע לזה.

ברגע שאין לך תחושת רעב מלאכותית בגלל נפילת סוכר, הנטייה לאכול יותר מאשר הגוף צריך קטנה הרבה יותר. תחושת הרעב מתאימה הרבה יותר לצרכים האנרגיה של הגוף.

כך לפחות זה עובד אצלי. אוכל כמה שבא לי מתי שאני רעב.

לגבי שוקולד/קקאו, זה אחד הדברים היותר בריאים שקיימים. כמובן מדברים על שוקולד 85-90 אחוז עם מעט מאוד סוכר, כאשר הרוב זה קקאו וחמאה קקאו ולא איזה שוקולד חלב עם כל מני שטויות שמכיל אולי אחוז קטן של קקאו וחמאת קקאו. אני בד"כ מחסל חפיסת שוקולד 3-4 פעמים בשבוע בערב לפני השינה. אם מתחשק, למה לא?

לגבי מחיר/איכות של אוכל, הגבתי לטענתך שהאוכל שהצעתי יקר. פירות וירקות לא כל כך זולים פר יחידת אנרגיה כמו שנדמה לך. קח לדוגמה תפוח עץ. בתפוח עץ ממוצע של 160 גרם נניח יש כ 80 קלוריות. כדי להגיע ל 700 קלוריות שיש ב 100 גרם מקדמיות צריך כ 9 תפוחים שהם כ 1.4 קילו שעולים בין 12-17 ש"ח. לא מאוד רחוק מהמקדמיות היקרות. אתה יודע כמה קילו מלפפונים ועגבניות אתה צריך כדי להגיע ל 2500-3000 קלוריות? בחיים לא תוכל לדחוס לעצמך מספיק. התוצאה היא שאנשים מגיעים לכמות הקלוריות הזו על ידי אכילת פחמימות פשוטות כמו פסטה, לחמים, אורז, תפוחי אדמה וממתקים/חטיפים. הירקות הבריאים הם חלק מאוד מהמאזן הקלורי היומי.

לגבי אין מה לאכול בפליאו, כאמור לא מסכים. היום למשל אכלתי סלט ירוק עם שמן זית ולימון, סטייק סלמון על הגריל עם שעועית ירוקה בחמאה, חפיסת שוקולד שלמה וחפיסה של 200 גרם פטל שחור. כמו שאתה רואה אין כאן אפילו מוצר חלב אחד.

מחר אוכל אולי חביתה עם סלט וטחינה ויותר מאוחר קצת ממולאים ואקנח בקצת שקדים בערב, ומחרתיים אוכל אולי פשטידת ברוקולי עם גבינות (כן, יש גם 2 כפות קמח בכל הפשטידה) ותבשיל עוף עם קצת ירקות, ועוד שלושה ימים אהיה קצת עסוק אז אוכל רק גבינות ונקניקים ושמנת. לא ממש חסר שום דבר, ואם בכלל מדברים על פליאו ולא קטוגנית, אין שום בעיה גם עם כל מני תוספות כוסמת, עדשים קינואה וכו.

הדברים היחידים שלא נמצאים כאן הם הפחמימות הפשוטות, קמחים, דגנים, אורז, תפוחי אדמה וסוכרים. הערכים התזונתיים של הדברים האלה ממש לא הפסד גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים