עבור לתוכן

חדשות טובות, חדשות רעות: ביקורת ראשונה למעבד ה-Skylake המוביל

Featured Replies

פורסם
הנקודה היא שאם וכאשר יתקלקל לך רכיב שלא שווה להחליפו במחשב אתה תקנה חדש באותו סכום +/- ותקבל אותם ביצועים כמו לפני שלוש שנים.

בין סנדי להאסוול מפרידים שלוש שנים וחמישה חודשים. אתה לא תקבל אותם ביצועים (אתה כבר לא אוהב את ה4790K שלך?), ההאסוול עדיף. קפיצה של שניים עד שלושה דורות בשידרוגים היא חכמה (אני מוציא מעבדי HEDT כגון נהלם, SNB/IVB/HSW-E).

קניה כל דור היא מטופשת.

• תגובות 47
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
הנקודה היא שאם וכאשר יתקלקל לך רכיב שלא שווה להחליפו במחשב אתה תקנה חדש באותו סכום +/- ותקבל אותם ביצועים כמו לפני שלוש שנים.

נקודה טובה מאוד.

אם כבר בזה אז הבעיה היא כמובן שהמעבדים האלה לא מציגים שיפור אבל כן דורשים שידרוג צ'יפסט/תושבת

חטא על פשע

פורסם

מלבד מחסור חמור בתחרות בתחום ה CPU חסר עוד דבר מהותי בהשוואה לשוק ה GPU:

אין משהו לשאוף אליו, אין ה 4K-אולטרה-144FPS-4*AA-עבור ה AAA הכי חדש ונוצץ שדוחף את AMD/NV.

לרוב המוחץ פשוט אין מחסור בכוח עיבוד CPU.

מסכים בהחלט בנוגע להחלפת התושבת שמשתנה למרות שאין שינוי מוצדק בביצועים.

פילוח השוק שאינטל מבצעת כבר שנים על שנים פועל בעיקר כנגד הצרכן אבל לא רק. אני אישית הייתי שוקל לעבור למעבד מסדרת K או i7 או שניהם, סתם ככה בשביל הכיף שלי, אבל היא פשוט הפכה את זה ללא רלוונטי (אני בעל i5-2400). אז את הכסף שאני חסכתי היא הפסידה.

פורסם

אבל כרגע בשווקים הביתיים (גיימינג/משרדי/HTPC) באמת שכולם מסודרים עם I5 אפילו 2 דורות אחורה.

המציאות היא שאם אין תוכנות שצורכות את הכח יצרני החומרה לא מתקדמים

פורסם

כתבתי כבר בעבר כי אינטל צוחקת על הלקוחות שלה כל הדרך אל הבנק הם מפתחים מעבדים ומשנים סוקטים על חשבון הלקוח בלי שהוא ירגיש בכלל. (עסקית זה גאוני ממש). הם מפתחים I7 I3 I5 בכמה גרסאות משנים סוקט כדי שנהיה חייבים לשדרג הכל. (הם נהנים מפתוח של קונטרולרים ייחודיים על גבי הלוחות אם שוק נוסף). וההבדל המהותי בין הדגמים הוא יחידות עיבוד (גרפי, סאונד ועוד) שלא מעניינות את הלקוח ולא בשימוש בכלל . יחידות אלו בנויים יותר למחשבים ניידים אבל עלויות הפיתוח יקרות לכן הם מבצעים את הניסוי על מעבדים הנייחים כדי להכניס כיסוי לעלויות הפיתוח. שטח העיבוד הפעיל על המעבד (לעמדה נייחת עם כרטיס מסך חיצוני על הלוח) הוא פחות מ 40% מכלל שטח המעבד (לכן כל נושא המזעור לא אמור לעניין את הלקוח) .... כל השאר מנוצל לעבוד גרפי שלא בשימוש יחידת סאונד ועוד טסטים שעוזרים לאנטל לקדם מכירות. וזה רק על קצה הקרחון . בקיצור עד שלא תקום חברה מתחרה רצינית מול אנטל נמשיך לשדרג בלי תמורה אמתי לכסף.

לפי החישוב שלי במסתמך על העבר הטכנולוגי בניצול מלא של המזעור + ניצול שטח מקסימלי לעיבוד (ללא התוספות שלא מעניינות נייחים) היינו היום אמורים לעבוד על בין 8 ל 10GHZ וכמות מעבדים (קורים) של בין 25 ל 50 יחידות עיבוד ומעלה .

פורסם
ההבדל המהותי בין הדגמים הוא יחידות עיבוד (גרפי, סאונד ועוד) שלא מעניינות את הלקוח ולא בשימוש בכלל . יחידות אלו בנויים יותר למחשבים ניידים אבל עלויות הפיתוח יקרות לכן הם מבצעים את הניסוי על מעבדים הנייחים כדי להכניס כיסוי לעלויות הפיתוח. שטח העיבוד הפעיל על המעבד (לעמדה נייחת עם כרטיס מסך חיצוני על הלוח) הוא פחות מ 40% מכלל שטח המעבד (לכן כל נושא המזעור לא אמור לעניין את הלקוח) .... כל השאר מנוצל לעבוד גרפי שלא בשימוש יחידת סאונד ועוד טסטים שעוזרים לאנטל לקדם מכירות.

LOL

פורסם

הנקודה הזו לא רחוקה מהאמת. במעבדים האחרונים הליבה הגרפית והמעבד מתחלקים כמעט חצי-חצי בשטח הפיזי.

פורסם

לא רחוקה מהאמת זה תקינות פוליטית, זה ממש מה שקורה.

פורסם

אני יודע שזה נכון. צחקתי מהסקת המסקנות שלו בקשר לזה והליבה הגרפית.

פורסם

זה לא חצי חצי, זה כמו שנאמר - 40-60. במעבדי הULT עם GT3 (או Iris6000) היחס עוד יותר גדול.

פורסם

לפי החישוב שלי במסתמך על העבר הטכנולוגי בניצול מלא של המזעור + ניצול שטח מקסימלי לעיבוד (ללא התוספות שלא מעניינות נייחים) היינו היום אמורים לעבוד על בין 8 ל 10GHZ(פריסת חום רוחבית) וכמות מעבדים (קורים) של בין 25 ל 50 יחידות עיבוד ומעלה

פורסם

רק בוא נזכור שיש להם אינטרס עסקי שזה לא יהיה המצב..

פורסם

שטויות במיץ חמציץ. אתה לוקח בחשבון רק את המיזעור ללא ההתקדמות ביכולות הליבה. לאינטל יש כרטיס עיבוד שנקרא Xeon Phi הוא מכיל הרבה מאוד מעבדים פשוטים יחסית - זה המיזעור שלך בפעולה.

קח את הQuark גם לדוגמא. צריכת זרם מיזערית, פיסת סיליקון קטנטנה וכל זה מבוסס על ליבת הפנטיום המקורית עם שיפורים. זו עוד דוגמא למיזעור.

תדר זה ממש לא פונקציה של מיזעור. מיזעור מציג בעיות חדשות שלא לא היו קימות קודם כגון זליגה, מהירות מיתוג של טרנזיסטור ועוד (הרבה).

מה הטעם להוציא מעבד עם המון ליבות שלא מסוגלות (בפני עצמן) לעשות הרבה? הרי גם ככה אין ניצול של זה בשוק הConsumer. בשוק העיסקי (שרתים) כן יש שימוש וגם יש מוצרים כאלה.

פורסם

מסכים שתדר זה לגמרי לא מזעור, אבל שיפור בתדר גם איטי מאוד משום מה (אינטרס אולי).

ומזעור, פעם התוצאה של מזעור הייתה שיפור הרבה יותר גדול והיום בשטח הקיים כתוצאה ממזעור מכניסים ליבה גרפית אז לא הרווחנו (אני מדבר על אלה שממש לא רוצים את הליבה הזו שם) יותר מדי ממזעור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים