עבור לתוכן

רעש רקע בטלוויזיה - או קורס בקומבינטוריקה למתקדמים ;-)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש בעית סאונד שאני נתקל בה כבר כמה חודשים ואשמח מאוד לעזרה.

יש לי בבית הרבה כבלים, קצרים וארוכים, שהחיבור הקצת מורכב שלהם מתואר בתמונה המצורפת.

בעיה שמציקה לי היא רעשי רקע בטלוויזיה. זמזום מציק שממש מפריע לצפות בסרטים.

כמו שאפשר לראות, הטלוויזיה מחוברת למחשב בחיבור VGA באורך 10 מטרים, ובחיבור AUX באורך 10 מטרים שיוצא ממפצל קטן שמחובר ללוח האם.

כשהטלוויזה במצב PC, יש באופן קבוע רעש לבן שמזמזם, כזה שנעלם אם למשל עושים Mute לטלויזיה וכנראה מקורו בכבל AUX.

1. כאשר אני מחבר מכשיר אחר לכבל הארוך, כגון נגן MP3 או מחשב נייד, אין רעש רקע בטלוויזיה והכל בסדר.
  2. ניסיתי להחליף ספק כוח, זה לא עזר.

יש לכם המלצות איך לפתור את הרעש הזה? אין לי בעיה להחליף כמעט כל רכיב במחשב או לעבור לכבלים אחרים כדי לפתור את הבעיה, אך אשמח לדעת שזה באמת יפתור לפני שאוציא סכומים נוספים.

עניין נוסף הוא שהתצורה הקיימת חייבת להישמר מבחינת זה שיש שני מסכים למחשב, ואחד מהם משוכפל לטלויזיה, ושיש רמקולים ליד המחשב ורמקולים בטלויזיה.

תודה רבה וסליחה על הבלאגן ;-)

attachment.php?attachmentid=8930&stc=1

פורסם

בדוק אם האדמה בכל השקעים בבית תקינה (לכל הפחות, תנתק מהם את המחשב וכו' ותבדוק אם טסטר אם מופיע מתח)

הטלויזיה והמסכים מחוברים לחשמל אם תקע 2 pin או 3 pin ?

מה קורה אם אתה מחבר את הכבל לנגן mp3 (כשאין רעש), ואז נוגע אם ה USB של הנגן במארז המחשב ?

- האם זה משתנה כשה VGA מנותק ?

- האם זה משתנה כשהמחשב מנותק מכל הכבלים ועומד סתם מנותק מהכל ?

יש תופעות כמו גלים בתצוגה בטלויזיה או במסכים ?

אם נניח שהמסכים מחוברים יחד אם המחשב ודברים אחרים למפצל חשמל משותף, והטלויזיה לשקע קיר אחר (קרוב יותר אליה), תנסה להעביר גם אותה לאותו מפצל על ידיי כבל מאריך. יש שינוי ?

פורסם
  • מחבר

בדוק אם האדמה בכל השקעים בבית תקינה (לכל הפחות, תנתק מהם את המחשב וכו' ותבדוק אם טסטר אם מופיע מתח) לבדוק אם מופיע מתח איפה? אשמח להסבר קצת יותר ספציפי

הטלויזיה והמסכים מחוברים לחשמל אם תקע 2 pin או 3 pin ? המחשב - 3. הטלויזיה - 2

מה קורה אם אתה מחבר את הכבל לנגן mp3 (כשאין רעש), ואז נוגע אם ה USB של הנגן במארז המחשב ? עדיין אין רעש

- האם זה משתנה כשה VGA מנותק ? כשהVGA מנותק הרעש אפילו חזק יותר

- האם זה משתנה כשהמחשב מנותק מכל הכבלים ועומד סתם מנותק מהכל ? כשאני מנתק את הAUX מהמחשב יש רעש, חלש יותר, אבל עדיין קיים צפצוף.

יש תופעות כמו גלים בתצוגה בטלויזיה או במסכים ? לא חזקים אבל אם מסתכלים מקרוב, יש

אם נניח שהמסכים מחוברים יחד אם המחשב ודברים אחרים למפצל חשמל משותף, והטלויזיה לשקע קיר אחר (קרוב יותר אליה), תנסה להעביר גם אותה לאותו מפצל על ידיי כבל מאריך. יש שינוי אין שינוי

בדוק אם האדמה בכל השקעים בבית תקינה (לכל הפחות, תנתק מהם את המחשב וכו' ותבדוק אם טסטר אם מופיע מתח)

הטלויזיה והמסכים מחוברים לחשמל אם תקע 2 pin או 3 pin ?

מה קורה אם אתה מחבר את הכבל לנגן mp3 (כשאין רעש), ואז נוגע אם ה USB של הנגן במארז המחשב ?

- האם זה משתנה כשה VGA מנותק ?

- האם זה משתנה כשהמחשב מנותק מכל הכבלים ועומד סתם מנותק מהכל ?

יש תופעות כמו גלים בתצוגה בטלויזיה או במסכים ?

אם נניח שהמסכים מחוברים יחד אם המחשב ודברים אחרים למפצל חשמל משותף, והטלויזיה לשקע קיר אחר (קרוב יותר אליה), תנסה להעביר גם אותה לאותו מפצל על ידיי כבל מאריך. יש שינוי ?

פורסם

אולי הפיתרון הוא בכרטיס קול חיצוני.

כזה שמתחבר למחשב בUSB ומקבל דיגיטלית את האודיו ללא הפרעות חשמליות.

באופן אידיאלי, כרטיס עם שתי יציאות סאונד וMIX.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר
אולי הפיתרון הוא בכרטיס קול חיצוני.

כזה שמתחבר למחשב בUSB ומקבל דיגיטלית את האודיו ללא הפרעות חשמליות.

ניסיתי, לא עזר...

פורסם

מה עם MIXER בעל 2 ערוצים?

פורסם
  • מחבר

אפשר הסבר על מה מדובר?

פורסם

אודיו מיקסר שיודע להוציא 2 ערוצים.

ציוד אודיו מקצועי, אפילו זול ומינימליסטי, יעשה עבודה הרבה יותר טובה מהמפצל המצ'וקמק שלך.

מההסבר שלך נראה שהבעיה נובעת מהפרעות חשמליות על המפצל, שמחובר למחשב + 2 מכשירים, שהם בעצמם מלאים בהפרעות חשמליות מפיצולים על פיצולים.

אז אולי מיקסר אודיו מקצועי, שמייצב/מגביר את האותות, יוכל להפריד את כל ההפרעות החשמליות האלו ולתת לך יציאות סאונד נקיות.

אפילו משומש.

מיקסר 2 ערוצים פשוט אמור לעלות גרושים.

פורסם
  • מחבר

זה כנראה יעזור, אבל לא יפתור את הבעיה,

כי כשניתקתי את המפצל וחיברתי רק את הטלויזיה ישר לשקע הירוק, עדיין יש רעש.

פורסם

היה לי פעם מחשב שהוציא רעש מהכרטיס קול.

תזוזות עכבר, טעינות כונן, וכו...

גם מהיציאה האחורית, גם מהקדמית.

כשחיברתי אותו למערכת סטריאו שהיתה לי הרעש נעלם.

אמרת שניסית עם כרטיס קול USB.

אני מניח שניסית עם כרטיס זול שבינו למפצל כמעט ואין הבדל.

עם כרטיס קול USB איכותי יותר שמקבל חשמל נפרד! יש סיכוי שהרעשים יעלמו.

ואולי גם עם MIXER/מגברהרעשים יעלמו.

אולי הבעיה שלך נובעת מכך שאתה עובד עם כל כך הרבה ציוד אנלוגי מוגבר.

למה שלא תנסה להשתמש קצת בחיבורים דיגיטלים לשם שינוי...

פורסם
  • מחבר

מכיר כרטיס קול כזה מומלץ?

בכל מקרה, חשבתי לעבור להשתמש בHDMI, ואפילו קניתי כרטיס מסך חדש מתאים, אבל גליתי שזה היה כמעט בלתי אפשרי להשאיר את כל שאר התצורה מתפקדת אז הייתי חייב להחזיר אותו...

פורסם

יש לך יציאת DVI.

על פי שרטוט הקומבינטוריקה שלך אחד היציאות מתחבר למסך אחד בלבד ללא פיצול.

לפחות את זה אפשר לחבר דיגיטלית מבלי להחליף כרטיס גראפי או לשנות שום דבר מהותי בקונסטרוקציה.

כרטיסי קול USB עם חשמל נפרד אינם זולים.

מה גם שאתה לא יודע אם זה יפתור לך את הבעיה בוודאות.

יש אצלך כל כך הרבה פיצולים והגברות שאי אפשר לדעת מאיפה ואיך מגיע הרעש.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

למרבית הפלא והתמיהה יש הרבה מכשור היום שמגיע בלי הארקה בכלל כולל טלויזיות

רסיברים מגברים ומחשבים ניידים.

הם מקבלים אדמה דרך הכבילה למכשירים שכן מאורקים.

וזה נותן מקום לרעש שנגרם ממה שנקרא ground loop.

אישית הסידור הזה לא מוצא חן בעיני, אבל אני רק המשתמש.

In electrical system, a ground loop is an unwanted current in a conductor connecting two points that are supposed to be at the same potential, often ground, but are actually at different potentials. Ground loops are a major cause of noise, hum, and interference in audio, video, and computer systems.

פורסם

ציוד ללא חיבור אדמה אמור תיאורטית לפתור ולא ליצור את בעיית ה earth loop (האדמה לא מחוברת - אין loop). אבל אז מתרחשת בעייה אחרת : זליגות (דרך קבלי EMI וכו) מהספק של הטלויזיה זורמות לאדמה במחשב דרך הסיכוך של כבל הקול/VGA/וכו', ומכניסות אליהם את כל אותם רעשים שעברו דרך אותם קבלי EMI.....

בדוק אם חיבור האדמה (דרך הסיכוך) שלם בכל הכבלים בהם אתה משתמש - כבלי נתונים וכבלי חשמל (אלה שכן יש בהם אדמה)

נתק את הטלויזיה ממקורות אדמה אחרים כמו ממיר יס/הוט (שמביאים אדמה מרוחקת דרך הכבל שלהם)

תנסה לחבר כבל אדמה מקביל נוסף בין בורג על הטלויזיה (כזה שמתחבר לקורות המתכתיות הפנימיות, למשל מאלה שמיועדים למתקן תלייה על הקיר) ובורג במארז של המחשב

את הקול ניתן להפריד בצורה מוחלטת על ידיי חיבור SPDIF אופטי, או כ קול USB חיצוני דרך USB Isolator

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים