עבור לתוכן

סיוע בהתאמת כרטיס מסך למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתנדב באיזה מיזם, ולאחרונה נכנסתי שם גם למשבצת של עריכת וידאו. זה נושא שחדש לי, אבל בשביל מה שהמיזם צריך זה מספיק.

המחשב שלי בבית ישן (2009) וכדי שאוכל לסייע אני צריך לשים קצת כסף על שדרוג.

הנה הנתונים על הלוח אם שלי:

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/G41TM-P33.html

מה הכרטיס הגרפי החזק ביותר שיכול להתאים ללוח הנ"ל? (אני יכול לחפש בארץ או בחו"ל ביד שניה)

האם יש חשש כלשהו שצריך לשדרג גם ספק כח? המחשב נרכש מאיזה דיל של IVORY, כך שאני לא יודע נתונים על הספק הקיים.

האם מעבר ל WINDOWS 64 ביט צריך גם לסייע במשהו למהירות עיבוד?

אודה מאוד לכל עזרה, סיוע או הכוונה לבעל מקצוע וכדו'

פורסם

מה התקציב?

פורסם

באיזו תוכנת עריכה אתה משתמש?

פורסם

המעבר ל-64 ביט חיוני עבור שימוש בכל נפח הזיכרון שברשותך מעל 3GB ומשהו, שזה דבר די חיוני עבור רוב תוכנות העריכה, אלא אם כן מדובר בפרוייקט צנוע במיוחד.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם:

יואל - אני מחפש כרטיס מיד שניה. בד"כ בשוק יד שניה אנשים מבינים עניין והמחירים בהתאם. זו הכוונה שלי.

גימל - נכון לעכשיו ב CAMTASIA. לפי הצורך יתכן ואצטרך להחליף, אבל נראה שכרגע זה מספיק לי.

נחום - תודה רבה על המידע.

פורסם

אם כבר ללכת על תוכנות לא מקצועיות אולי עדיפות גרסאות לייט של תוכנות מקצועיות מאשר תוכנות חובבניות. Premiere Elements למשל.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש מבין למה התוכנה היא חלק מהדיון.

הגעתי אליה דרך המלצה של עורך וידאו, והיא טובה בשבילי.

אם אצטרך משהו שאני לא מוצא בה אני יודע איך לחפש ולבדוק תוכנות אחרות.

בכל מקרה עקב אכילס שלי זה החומרה, ופה אודה מאוד להמלצה

פורסם

לרוב תוכנת עריכה השענות בעיקר על המעבד והזכרון.

תרשום בדיוק איזה מחשב יש לך וכמה כסף בערך תכננת להשקיע..

כמו-כן איך התוכנה רצה עכשיו? איפה אתה מרגיש איטיות (באיזה פעולות וכו'..)

פורסם
  • מחבר

הזיכרון RAM יורחב למקסימום - 8GB

המעבד INTEL PENTIUM E5700

להבנתי מה שנותר לשפר זה כרטיס גרפי

אני עובד על סרטים ב HD

אני לא יכול להריץ אותם בתוכנת עריכה, וכדי לצפות בהם ולבחור את הקטעים הנכונים לחיתוך וכדו' אני מריץ תוכנה מקבילה אחרת.

נוסף על כך אשמח אם הזמנים של העיבוד יוכלו להתקצר.

חייב לציין שהתוצאה הסופית מספקת, הבעיה היא הדרך...

פורסם

בסוף המחשב יעבד את הוידאו. הבעיה היא העבודה בזמן אמת שמאד מושפעת מהמעבד במחשב.

זו לא ממש מערכת לעריכת סרטים ב-HD...

פורסם

אני לא הייתי טורח כ"כ עם המעבד הזה האמת. תוכל למצוא מעבד מרובע ליבות יד שניה פה בטריידזון (Q9550 לדוגמא) או אפילו באנדל של לוח ומעבד חזקים בהרבה:

http://hwzone.co.il/tradezone/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-i7-975-%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-dx58so-%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%94-ad2711.html

אם זה במסגרת התקציב שלך, זה עדיף בהרבה על החומרה הקיימת (בהתחשב שרק בלהשקיע ב8 גיגה DDR2 תשרוף לא מעט כסף היות ויש לך רק 2 סלוטים בלוח).

ב900 שקל אתה כבר מקבל אותו עם 12 גיגה DDR3.

פורסם

^מסכים

אבל למה אתה לא רושם מה יש לך כרגע? מעבד ולוח אם הבנתי אבל מה עם זכרונות? ספק כח?

בכל מקרה, אני מעריך כמו שאין לך 4 ג'יגה בסטיק אחד מה שאומר שאם תרצה לשדרג ל8 גיגה זכרון תצטרך לקנות 2 סטיקים של 4גיגה DDR2.

וזה, כמו שרשמו, לא משתלם בעליל...

פורסם
  • מחבר

איזה נתון חסר? אני יכול לרשום.

לגבי ספק כתבתי שאינני יודע. אני יכול לכתוב את כל שאר הנתונים לפי מה שהתוכנה CPU-Z מציגה לי.

Xvertigo: תודה רבה.

ממה שהבנתי ב EBAY כרטיסי זכרון יכולים לעלות 50$ בלבד. לא יודע מה מחיר כרטיס גרפי, אבל נניח 150-200 $.

אתה אומר שבכל מקרה התרומה תהיה שולית ועדיף משמעותית להעלות את התקציב?

אם כן האם אתה ממליץ על הבאנדל בקישור שהבאת?

פורסם

התרומה אכן שולית, המעבד יהווה צוואר בקבוק די רציני בעריכת וידאו.

אתה יכול לחפש עוד באנדלים שם, אני לא מצאתי משהו זול וטוב. אותו בחור מוכר גם באנדל עם i7-2700K ב1000 ש"ח, שווה לבדוק.

יש גם באנדל עם i7-3770 ב1500 ש"ח.

אני הייתי בודק את כולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים