עבור לתוכן

איך לגבות את כל המחשב שלי עד הקובץ האחרון

Featured Replies

פורסם

אז בכלל דיסק חיצוני הוא לא רעיון טוב. מניסיון אישי, ומר, לצערי, לא ניתן לחזות מתי דיסק חיצוני ידפק. לי היה דיסק חיצוני שעבד מצויין. אחרי שבועיים שלא היה מחובר למחשב או לחשמל חיברתי אותו בשביל לשחזר ממנו קובץ, והופ, גיליתי שהדיסק נדפק, ואין אפשרות לגשת אליו. שחזור עלה 1800 ש"ח. נכון, אלטרנטיבה של 2 או יותר דיסקים חיצוניים יכולה לשמש פתרון, כמו גם גיבוי על DVD בנוסף לדיסק חיצוני.

אישית, אני אוהב את האפשרות של ענן, כי זה מאפשר גישה לקבצים מכל מקום.

בהסתכלות ארוכת טווח, אם גיבוי ענן בלתי מוגבל עולה כ-50$ בשנה, שזה כ-200 ש"ח, זה עדיף, לדעתי, על כל דיסק חיצוני.

מעבר לזאת, אפשר לעשות את הגיבוי בשעות הלילה או בשעות שבהן המחשב לא פעיל (התוכנות היום מסוגלות לזהות מתי פעילות המעבד נמוכה), ואני מאמין שתוך חודש הכל מגובה. אם אתה לקוח של בזק, אז זה בכלל בחינם.

לגבי קובת אחד גדול, אני פחות ממליץ, כי אם מאיזשהיא סיבה הקובץ נדפק, אז הלך כל הגיבוי, וחבל

• תגובות 48
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אם אתה לקוח של בזק, אז זה בכלל בחינם.

אין ספק, לסמוך על חברה שזה לא תחום העיסוק העיקרי שלה, שנותנן שירות בחינם (שנועל אותך אליה), ובטח מכסה את עצמה משפטית מכל אחריות, זה ההמלצה השפוייה. ראה תגובה 8 בכתבה הזו:

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3597607,00.html

מלפני 3/4 שנה....

פורסם

שרות הגיבוי הוא לא של בזק אלא של POGOPLUG. נכון, הוא לא מגיע ברמתו לזה של DROPBOX ו-CRASHPLAN, אבל הוא בחינם.

ברור שלחינם הזה יש מחיר.קראתי את הכתבה ולא מצאתי איך החסרונות משפיעים על המשתמש הנ"ל.

אני מכיר גם שרות של גיבוי בלתי מוגבל בחינם, אבל אני שומר אותו לעצמי, ולא אחשוף אותו, כי אני רוצה לשמור עליו ככזה.

פורסם

איזה גב גבר אתה.... קראת את תגובה 8 כשבזק אמרו לו ללכת לחפש שהוא לא מוצא את כל המידע ?

פורסם

הם לא אמרו לא את זה. הוא יכול לפנות לספקית השרות, שהיא פוגופלאג.

חוץ מזה אם אתה קונה שרות על-סמך תגובה בודדת מצבך עגום. היום אני לא מאמין לתגובות לכתבות. כמעט כולן ממומנות, בעיקר בליינט על שלל שלוחותיו

פורסם

אז הוא שקרן ועוד לא מפרסם את המוצר שלו, יפה... זה היה חיפוש בעמוד הראשון. אני לא אשתמש בשירות כזה רק בגלל שזה כלוב כמו כל שאר החרא שבזק מנסה לתת חוץ מתשתית בשביל לכלוא את המשתמשים.

פורסם

מה זה משנה איזה מוצר זה ומי נותן השירות? השימוש בענן לצרכי "גיבוי" כשכל המידע יכול להתנדף ביום בהיר ואין אחרי מי לרדוף זה רעיון מטומטם. מידע מגבים על מדיה שנמצאת אצלך ביד. אמנם שחזור יכול לעלות כסף, אבל ב"ענן" שמתנדף ביום קיץ האפשרות הזו לא קיימת כלל.

בנוסף, הרעיון האווילי שהוזכר כאן כאילו לדיסק חיצוני חיסרון על פני גיבוי בדיסק פנימי אכן אווילי. ההיגיון אומר שאם יקרה משהו למידע על הדיסק הראשי סיכוי רב יותר שהוא יקרה לדיסק פנימי נוסף מאשר לדיסק חיצוני.

הרעיון של גיבוי על דיסק חיצוני וסנכרון הגיבוי מדי פעם הוא הנכון וההגיוני ביותר.

פורסם

אם תשתמש בענן של חברה גדולה, נניח גוגל דרייב או מיקרוסופט onedrive אתה יכול להיות די שקט שהענן לא יתנדף ביום בהיר אחד.

פורסם

מדובר כאן על גיבוי של כל המחשב! לא נראה לי ישים עם גוגל דרייב או One דרייב. לו נניח שהעלאה של המידע תתבצע מידי לילה, עדיין השליפה שלו תהיה איטית, ולו עם אינטרנט מהיר במיוחד.

בגוגל דרייב אין בכלל אפשרות להוריד תיקיות שלמות בבת אחת, רק מכווצות ל-ZIP עם הגבלת נפח, ובכל מקרה כזה הקידוד של שמות הקבצים בעברית משתבש לחלוטין. בכל מקרה אין אפשרות לגיבוי אוטומטי של כל תיקיות המשתמש וסנכרון עם גיבוי קיים, אלא רק העתקה או העברה ידנית של כל המידע לתיקית Google Drive.

לא מכיר את One Drive.

בקיצור, אין תחליף לנוחות העבודה מול דיסק מקומי.

ההבדל המשמעותי לטובת שירותי האחסון ברשת הוא העלות - 10$ ל-1TB לשנה במקרה של גוגל דרייב מול עלות דיסק קשיח.

פורסם

אבל זה לא מונע פה מאנשים (שכנראה לא עושים את מה שביקש המחבר) לזרוק שטויות לאוויר...

פורסם

הכל תלוי מה וכמה אתה צריך לגבות. גיבוי מידע חשוב לענן בנפחים של עשרות ג'יגה שלא משתנה כל יום הוא ישים בהחלט. אם אתה רוצה לגבות עכשיו את ספריית המדיה שלך ששוקלת 4 טרה זה כמובן פחות ישים. אף אחד גם לא אמר שזה כלי בלעדי. בכל מקרה, הטענה היתה על ענן שמחר יכול "להתנדף" וזה כמובן לא ממש ריאלי במקרים מסויימים.

פורסם
אבל זה לא מונע פה מאנשים (שכנראה לא עושים את מה שביקש המחבר) לזרוק שטויות לאוויר...

בהנחה שזה מכוון אלי (כי יש לך עוד תסכול מהת'רד הקודם), תופתע לגלות שאני דווקא כן עושה את זה. דברים חשובים מגובים בענן, אם זה תמונות וסרטים משפחתיים או מסמכים חשובים. כאמור, אני לא אגבה שם דברים שאין צורך לגבות אותם כמו משחק ששוקל 60 ג'יגה מסטים. בקיצור, כל דבר שאין לו תחליף. בהנחה שמדובר במחשב ביתי ומשתמש פרטי, זה המינימום מבחינתי.

תמיד אפשר לשלב את זה עם גיבויים תקופתיים לכונן חיצוני וכו'.

פורסם

Acronis True Image יכול ליצור Image ואחר כך גיבוי מתמשך. אפשר לפתוח את ה- Image כמו כונן ולגשת לקבצים.

פורסם

מה שתמוהה בעיניי שאף אחד לא טרח לציין את הסיכון האבטחתי המובנה של שמירת קבצים שעלולים להכיל מידע אישי ופרטי בענן ,שמה שזה אומר בעצם לשמור את המידע שלך על דיסקים של חברות מסחריות ,שהפרטיות שלך אינה נימצאת בהכרח בראש סדר העדיפויות שלהן , במיוחד על רקע העובדה שכבר היו בעבר אין ספור פריצות למאגרי מידע מאובטחים ביותר של גופים ומוסדות מהדרגה הגבוהה ביותר ,שבסופו של דבר מידע אישי ,ביטחוני ומסחרי דלף מהם והגיע לידיי האקרים.מלבד זאת , פותח הפוסט ביקש לגבות את כל הקבצים אצלו במחשב , מה שזה אומר בעצם שאם הוא משתמש בייתי רגיל אז סביר להניח שמדובר בממוצע של 4 טרה לפחות .גם אם יש לו אינטרנט מהיר במיוחד, אתם בוודאי תסכימו איתי שבהתחשב בקצב ההעלאה המחפיר שיש בארץ ,שזה אינו רעיון כל כך ישים לגבות נפח שכזה לענן. הוזכרו כאן בדיון מספר תוכנות שאת שמותיהן רשמתי למטה .מי מבין התוכנות שדובר עליהן ,ניחשבת על סמך ניסיונכם ליותר אמינה , יציבה ושגם מאפשרת שמירה על מיבנה התיקיות והקבצים על דיסק הגיבוי החיצוני באופן הזהה לחלוטין למיבנה התיקיות והקבצים שעל הדיסק המקורי ושגם מאפשרת גישה פשוטה ומהירה לשם שליפה של קובץ שנימחק בטעות או בכוונה תחילה , ושכעת התעורר צורך מיידי לשחזרו מתוך דיסק הגיבוי החיצוני :

cobian , clonzilia , acronis

פורסם

Acronis מייצרת קובץ שמאפשר "הרכבה" לאות כונן, ומאפשרת ניווט די זהה לניווט במקור עצמו. החיפוש לא תמיד עובד טוב לעומת זאת.

כבונוס נוסף, אפשר כמובן לשחזר את כל המערכת במקרה של קריסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים