עבור לתוכן

איך לגבות את כל המחשב שלי עד הקובץ האחרון

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לעשות גיבוי למחשב שלי עד הקובץ האחרון (100% מהקבצים שיש בו). איך אני עושה את זה בלי לגבות תיקייה תיקייה ושהגיבוי יהיה עם דחיסה.

יש לי דיסק קשיח חיצוני אז אני רוצה להעביר את הגיבוי לשם. לגבות פעם בחודש 100% מהמחשב שלי ולשים שם ככה שאני לא ידאג ותמיד יהיה לי גיבוי למקרה ומשהו נהרס.

איך אני עושה את זה?

• תגובות 48
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איפה נתקלת בבעיה לגבי מה שאתה מבקש?

החל מNT 5.1 אפשר לבצע גיבוי חם עם VSS בצורה של עותק קבצים או disk image שלם.

פורסם

clonezilla

פורסם
  • מחבר
איפה נתקלת בבעיה לגבי מה שאתה מבקש?

החל מNT 5.1 אפשר לבצע גיבוי חם עם VSS בצורה של עותק קבצים או disk image שלם.

לא שנתקלתי בבעיה. אני פשוט לא ידעתי איך לעשות את זה.

איך אני עושה disk image שלם? והאם זה דחוס?

פורסם

גיבוי עם דחיסה ,אינו רעיון כל כך טוב לדעתי .

אתה תלוי במקרה כזה בתוכנה הספיציפית שתדע לפתוח את הקבוץ הדחוס .

אם תהיה שגיאה קטנה בדיסק , יתכן גם שלא תוכל כלל לפתוח את הקובץ .

עדיף פשוט לרכוש דיסק חיצוני גדול ולהשתמש בתוכנה שפשוט מעתיקה את כל הספריות והקבצים כמו שהם לדיסק הקשיח החיצוני.

פורסם

דיסק חיצוני אינו רעיון טוב לגיבוי.

קרו מקרים (לי אישית זה קרה), שברגע האמת התגלתה שגיאה בדיסק החיצוני ועלות שחזור החומר היתה יקרה.

ממליץ בחום לגבות דרך ענן כמו BEZEQ CLOUD או CRASHPLAN.

למה אתה רוצה לגבות את כל הקבצים של מערכת ההפעלה והותכנות נשגב מבינתי.

נשאלת גם השאלה האם אתה מדבר על גיבוי כ-IMAGE או גיבוי כ-SYNCHRONIZED. אלו 2 דברים שונים בתכלית.

פורסם

קרו מקרים (לי אישית זה קרה), שברגע האמת התגלתה שגיאה בדיסק החיצוני ועלות שחזור החומר היתה יקרה.

נשאלת גם השאלה האם אתה מדבר על גיבוי כ-IMAGE או גיבוי כ-SYNCHRONIZED. אלו 2 דברים שונים בתכלית.

איך אתה מתכוון לגבות את כל המחשב שלך באמצעות ענן? אתה תספיק לגבות את כל המידע לפני שייגמר החודש? איך תגלוש אם כל פס הרוחב שלך יהיה עמוס בהעלאה?

פורסם

אם אתה דואג שהמחשב עלול להתפגר ואתה באמת רוצה גיבוי בזמן אמת אחד לאחד אז אתה צריך RAID1 למשל.

אבל אם אתה רק רוצה לגבות מידע אישי, אם זה מסמכים, שולחן עבודה, וכו' (תיקיית המשתמש בוינדוס),

אז פשוט תשתמש בתוכנה שמעתיקה את הקבצים למקום אחר.

אצלי למשל המקרה הוא כזה:

יש לי כונן SSD למערכת הפעלה ומסמכי משתמש, שולחן עבודה וכו'.

יש לי NAS עם RAID1 שעליו יש את כל המידע שלי, מגובה בזמן אמת.

יש לי תוכנת גיבוי שאחת לשבוע לוקחת את כל התיקיות שהגדרתי לה, שזו תיקיית המשתמש ועוד 2 תיקיות נוספות מכונן C ומעתיקה אותן ל-NAS בתוך קובץ זיפ פשוט, לא מוצפן ולא מיוחד לתוכנה.

כדי להבין באמת איזה גיבוי מתאים לך, בכמה ג'יגות של גיבוי מדובר בדיוק?

פורסם

כל כך הרבה שטיות שאני לא יכול שלא להגיב.

גיבוי עם דחיסה ,אינו רעיון כל כך טוב לדעתי .

אתה תלוי במקרה כזה בתוכנה הספיציפית שתדע לפתוח את הקבוץ הדחוס .

אם תהיה שגיאה קטנה בדיסק , יתכן גם שלא תוכל כלל לפתוח את הקובץ .

עדיף פשוט לרכוש דיסק חיצוני גדול ולהשתמש בתוכנה שפשוט מעתיקה את כל הספריות והקבצים כמו שהם לדיסק הקשיח החיצוני.

אתה יודע בכלל איך דחיסה עובדת? אין הבדל בין data corruption עם או ללא דחיסה.

כל מנגנון דיחסה משאיר גם מרווח בטחון. אחר איך אתה מסביר את היכולת הקסומה לתקן קבצי ארכיון?

גיבוי אמיתי זה לא סתם "העתקת קבצים" , אלא גם שיטה מסודרת של שיחזור וגרסאות.

נראה לך שהוא הולך לגבות עכשיו טרהבייט של מידע לדרעק הזה? את גם חולה במחלה הזאת שכל מילה באנגלית נכתבת ב all caps?

איך דיסק חיצוני זה משהו לא אמין אם זה עוד מקור שאפשר עליו לשמור את המידע? אם אחד מהם נכשל, אז אפשר תמיד להפעיל את השני.

אם אתה דואג שהמחשב עלול להתפגר ואתה באמת רוצה גיבוי בזמן אמת אחד לאחד אז אתה צריך RAID1 למשל.

בפעם המיליון ואחד, RAID זה יתירות ולא גיבווי. אלו שני דברים שונים לגמרי.

אתה לא יכול לשחזר קובץ שמחקת לפני שבועיים עם זה.

הדבר היחיד שניתן לקבל ב RAID 1 זה אם אחד מהדיסקים נכשל באופן טואטלי יהיה אפשר להחליף אותו לבנות את המערך מחדש (בתנאי השני לא הספיק למות בדרך). זה רק עניין של זמינות המידע ולא הגנה עליו.

פורסם

מערכי רייד , גיבוי ענן הם לא פיתרונות מעשיים , אמינים ותקציביים מספיק למשתמש הבייתי הממוצע .

עדיין אין משהו יותר טוב ממספר דיסקים חיצוניים שעליהם נשמרים הקבצים.

אישית אני מעדיף גיבוי ללא דחיסה ,גם אם הדבר מחייב רכישת דיסקים יותר גדולים .

גם אם יש מנגנון תיקון שגיאות מעולה באותן תוכנות שמיסתמכות על דחיסה , אני מעדיף לא להסתמך עליו.

מה הן התוכנות המומלצות ביותר שמאפשרות לבצע העתקה אוטומטית של קבצים מדיסק אחד לשני ,כך ששני הדיסקים יהיו זהים לחלוטין .

הכוונה היא לחבר על בסיס אחת לשבוע , שני דיסקים חיצוניים אחד אחרי השני למחשב ואחרי ביצוע הגיבוי לנתק את שניהם מהרשת ומהחשמל , כך שבכל עת ימצאו לפחות 2 גיבויים זהים שאינם חשופים

בו זמנית לאיומים הפוטנציאליים כמו קפיצת מתח ברשת /היתקלקלות ספק הכוח , וירוסים וכיוצא בזאת .

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתם אותי. אני צריך תוכנה או כל סוג אחר של פתרון שתגבה לי את כל הקבצים והתיקיות במחשב לקובץ אחד גדול דחוס שאני ישים בדיסק קשיח חיצוני ושאני יוכל לפתוח תקובץ את זה ללכת נגיד לתיקייה My Documents ולקחת קובץ טקסט משם שאני צריך אם בטעות מחקתי אותו מהמחשב או אם המחשב שלי נהרס. לא צריך גיבוי בקובץ image גדול שמתמשים בו רק לגיבוי של כל המחשב. לא רוצה להתחיל להתעסק עם גיבוי של כל המחשב. אני רוצה לדעת שיש לי תמיד בכונן קשיח חיצוני גיבוי של כל הקבצים במחשב שלי בסוג של תיקיות לא בסוג של קובץ image גדול. ככה שאם אני יפרמט תמחשב או יתקין מערכת הפעלה חדשה או שהמחשב יהרס לי אני פשוט ילך לכונן הקשיח החיצוני יפתח תקובץ הדחוס יקח משם תתיקיות שחשובות לי ושאני צריך מהמחשב הקודם ובזה נגמר הסיפור.

מה הפתרון לזה?

פורסם

מה שצריך כאן , זאת תוכנה שיודעת לעשות גיבוי

מיתווסף , כלומר היא מנתחת את הקבצים והתיקיות שקיימים על דיסק אחד ואז מוחקת/מוסיפה קבצים ותיקיות לדיסק הגיבוי באופן אוטומטי.

חפש בגוגל משהו כמו :

increamental backup

פורסם

חפש בגוגל משהו כמו :

increamental backup

אפשר הצעה פחות מועילה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים