עבור לתוכן

לפני קניית ראוטר- יש לי מספר שאלות..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום ובכל העסק של האינטרנט (תדרים, ראוטר מתאים וכולי) אז אני מבקש להיות עדין איתי :smiley1:

בכל מקרה,

תמיד היה לי בבית איזור "מת" שהאינטרנט כל הזמן מתנתק בו, ובזמן האחרון התחלתי להתעמק בזה..

הבנתי שיש לי מודם\ראוטר מעפן (VVG2000 של נטגיר\בזק) עם קליטה חלשה, ושימוש בראוטר אחר יפתור את זה..

אז בדקתי קצת והבנתי שלפני שאני נכנס לעסק עם ראוטר שעולה 300 ש"ח, אתחיל עם הראוטר של Xiaomi- Mi WIFI mini, שעולה 120 ש"ח (בערך)

למי שלא מכיר זה ראוטר של חברת xiaomi הסינית, שלפי ביקורות באינטרנט- עובד כמו שצריך, עם קליטה במקומות מרוחקים, ותומך ב5GHZ.

אני יודע שזה ראוטר בסיסי (יחסית), אבל כנראה שבתור משתמש מתחיל הוא יספיק לי..

אז ככה, יש לי כמה שאלות בנוגע לשילוב של הVVG2000 וMI WIFI-

1.א) איך מגדירים את הנטגיר?

הבנתי שבהגדרות שלו נכנסים לbasic settings, ובNAT בוחרים BRIDGE ומבטלים את הWIFI, האם זה נכון? יש שיטה עדיפה יותר/טובה יותר?

1.ב) כשבדקתי את השיטה הנ"ל, ניסיתי לגלוש באינטרנט והוא לא עבד לי, האם זה אמור להיות ככה?

1.ג) כשהנטגיר במצב BRIDGE, איפה אני אמור לכתוב את פרטי הISP שלי? בראוטר או במודם? לפי מה שהבנתי עושים זאת בMODEM, נכון?

2) port forwarding- במודם או בראוטר? אם אני לא טועה פותחים אותם בראוטר, אבל אחרי שהפכתי את הנטגיר לBRIDGE עדיין הייתה לי את האפשרות של PORTS..

3) DNS- מגדירים אותו בראוטר או במודם?

תודה מראש לכל העונים, אני יודע שלחלקכם (אולי אפילו לרובכם) השאלות ייראו בסיסיות וטיפשיות מאוד, אבל לפני שאני מתחיל להיכנס לזה "עמוק" אני רוצה להיות בטוח ב1000% שאני עושה הכל בסדר..

*ד"א, לפני שפתחתי את הת'רד בדקתי וחיפשתי תשובות לשאלות שלי, וכל מה שמצאתי עשה לי בלגן בראש :s07: או שאני פשוט לא מחפש מספיק טוב .. אז שוב, תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

1א - זאת הדרך הנכונה ביותר למה שאתה רוצה לעשות.

1ב - האינטרנט לא יעבוד בחיבור ישירות למודם ללא הגדרת חייגן על המחשב עצמו. בשביל זה קנית ראוטר :)

1ג - מגדירים את המשתמש והסיסמה בראוטר ולא במודם.

2. בראוטר

3. לא צריך להגדיר, אתה מקבל שרתי DNS אוטומטית כשאתה מתחבר לספק.

בעיקרון, ברגע שהפכת את הראוטר של בזק למודם, זה כלי שקוף שמשמש לקישור בין הראוטר לבזק. אתה לא צריך יותר לגעת בו. כל ההגדרות הן בראוטר.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אולי זה קצת מאוחר, אבל תודה על העזרה :D!

בכל מקרה, מצטער על ההקפצה,

אבל מחר אני אקח את הראוטר מהדואר (הוא לא חזר לחול למרות שהוא תומך בתדר 5GHZ, כנראה המכס לא בדקו את החבילה), ועם המזל שלי (לטוב ולרע) הנטגיר שלי חדל לעבוד, וקיבלתי מבזק את הD link 6740-H1..

התקנתי את הראוטר/מודם (ההתקנה הייתה קצת מסובכת- ובכלל כל הממשק נראה מסובך.. לא מצאתי אפשרות לשנות את הצ'אנל ועוד הרבה דברים, אבל נו טוב..) אבל לא מצאתי איך להפוך אותו לbridge..

חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי ממש הסבר, חלק מהמדריכים הראו שצריך להיכנס לממשק של PPoE WAN וליצור פרופיל חדש של ברידג', חלק אמרו להיכנס לאיזשהו עמוד ולהגדיר ברידג'..

מיותר לציין שלא מצאתי את זה בראוטר/מודם ולא הצלחתי לבצע זאת..

מישהו יכול לשפוך קצת אור?

תודה מראש לעוזרים

פורסם
  • מחבר

UP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים