עבור לתוכן

איך לדעת אם המשקפי שמש שלי באמת חוסמות קרינה?

Featured Replies

פורסם

טוב אז יש לי משקפי שמש של RAY-BAN אבל אני לא יודע אם הם מקוריות, זה פחות אכפת לי , מה שכן אכפת לי זה אם הם באמת חוסמות קרינה ומגנות על העיניים או שהם סתם "כהות" ובעצם גורמות לאישונים להתרחב ויוצרות אפקט הפוך.

אשמח לדעת איך אפשר לבדוק את הנושא.

תודה

פורסם

ללכת לאופטימטריסט.

פורסם

או לקנות ריי באן מקוריות.

פורסם

העדשות פלסטיק? בעקרון כל עדשות הפלסטיק, גם הזולות מבניהן חוסמות כ- 88-100% קרינה אולטרה סגולה. אבל בשביל באמת לדעת תצטרך לבדוק במכשיר יעודי שקיים אצל חלק מהאופטימטריסטים (אפשר גם לקנות לבד, אך סביר להניח שיעלה לך הרבה יותר מהמשקפיים).

http://www.ebay.com/itm/New-Sunglass-Lens-UV-400-Detector-Tester-Anti-Radiation-Transmittivity-Machine47-/151289668013?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item23399121ad

פורסם

סוגי פלסטיק שונים מעבירים תחומים שונים של UV בצורה שונה. קיימים פלסטיקים שהם שקופים לחלוטין ל UV, בתחומים שונים ואכן רק מרחיבים את האישון.....

זכוכית לעומתו, אפילו שקופה לחלוטין כמו של חלון, חוסמת כל מה שמעבר ל UVA (אם כי יש להגן על העיניים מכל ספקטרום ה UV כולל UVA)

כלומר, לא ניתן לפי החומר בלבד להחליט

פורסם

זה לא כל הסיפור, הצד הפנימי והחיצוני צריכים להיות מקבילים אחד לשני, יש בדיקות פשוטות לבדוק את זה, או כאב ראש......

פורסם

היה משהו בחדשות שאומר שאם אפילו רק חלק קטן מהמשקפיים נהרס מבחינת הגנת UV זה יותר גרוע מאשר משקפיים שלא חוסמות בכלל, זה הגיוני ?

פורסם

מהר, כולם לרוץ ולקנות משקפי שמש יקרים!

אחרת משהו רע יקרה!

גם ככה אף אחד מכם לא נמצא בשמש כל היום.

הכל שטויות.

פורסם

חומרים פלסטיים נהרסים מ UV אבל נראה לי שלא זה היה הנושא שם. אני חושב שהכוונה היתה לחסימת האור על ידיי המשקפיים ולא להרס המשקפיים.....

כמות ה UV שמגיעה לעין תלויה בכמות ה UV שהעין רואה, וברוחב האישון - כשרוחב האישון תלוי בכמות האור הנראה

משקפי שמש שהן רק כהות לאור הנראה אבל לא חוסמות UV, יביאו לכך שייכנס פחות אור נראה לעין ולהגדלת האישון - ואז יותר UV ייכנס לעין דרך האישון הגדול, יותר ממה שהיה נכנס ללא המשקפיים כלל

פורסם

שזו לא באמת בעיה למי שלא נמצא הרבה בשמש ואין לו נטיה להביט בשמש כאילו היא אוטוטו מציגה את מספרי הלוטו.

פורסם

נכון, אבל גם אז עדיף בלי משקפי שמש בכלל על פני משקפי שמש כאלה.....

פורסם

מספיק שאתה נוסע ביום שעה שווה להשקיע במשקפיים נורמליות לא חייבים להסתכל כל היום על השמש.

פורסם

בסולם של 1 עד 1000 כש1 זה הדבר הכי לא בריא שיש, ו1000 זה הדבר הכי פחות לא בריא שיש.

איפה בדיוק זה ממוקם לאדם שלא משתמש בהם הרבה, וגם אז לא לאורך זמן רב.

אם זה ממוקם ליד "לא לשתות קפה" או "לא לאכול עוגת גבינה מדי פעם" או "לא להוסיף מלח לחביתה" אז רוב האנשים יכולים להתעלם מהקישקוש הזה באותה המידה שהם מתעלמים משאר הדברים הקטנים.

יש לי הרגשה שלחלק מהדברים הקטנים האלו יש אפילו השפעה גדולה יותר על הבריאות.

פורסם

שעה ביום נראה לי הגזמה

מעבר לכך שהחלון הקדמי של הרכב כבר חוסם כל מה שמעבר ל UVA, כלומר זה לא שווה ערך אפילו לשעה בחוץ

פורסם

גם שעות הנסיעה ל/מהעבודה אינם שעות השיא של הקרינה.

בדיוק להיפך, הם נמצאות בצד השני של המשוואה כשעות בהם יש הכי פחות קרינה במהלך היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים