עבור לתוכן

חיבור ווליום למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בונה כרגע מארז של htpc ממארז של מגבר שהיה לי בבית. אני מעוניין לחבר ווליום חיצוני למחשב והייתי מעוניין לדעת איך אני עושה זאת. יש את הדימר של הווליום שהיה במגבר (יוצאים ממנו 3 חוטים).

אשמח לעזרה.

תודה.

פורסם

פוט של 3 חוטים יכול לכל היותר לשמש לווליום של ערוץ קול יחיד. לא תוכל להעביר דרכו סטריאו וכמובן לא יותר מזה

כמה אפשרויות :

1. תשתמש בפוט בתור מחלק מתח שמחובר לספק, ותשלוט ממנו על כמה ציפים של attenuator כמו MC3340P לפי כמות הערוצים

2. תחליף את הפוט לפוט 6 חוטים (או יותר) ותעביר דרכו את כל הערוצים

3. תחליף את הפוט ל rotary encoder, ותחבר אותו למעגל שתפרק מתוך לוח מקשים USB שיש בו encoder לווליום

אפשרויות 1 ו 2 הן אנלוגיות - תצתרך להוסיף כמה פורטים בצד האחורי של המחשב, כשהיציאות של הכ קול מחוברות "בחזרה" למחשב, עוברות דרך מעגל, ויוצאות שוב החוצה לרמקולים בחיבור אנלוגי

אפשרות 3 עובדת מול תוכנת המיקס של מערכת ההפעלה, ואיתה תקבל תכונות כמו - אפשרות לשנות את הווליום (את אותו מקום שבו מכוונים אותו) גם מרחוק, תצוגה של מצב הווליום על המסך, שליטה על כל יציאות הכ קול (כולל SPDIF) וכו'

פורסם
  • מחבר

היי,

קודם כל ממש תודה על האפשרות המפורטת. לפי דעתי אני אלך על האפשרות השלישית. אני אפרק ממקלדת ישנה שיש לי את המנגנון של הווליום ואחבר אותו לusb. אם יש עוד רעיונות אני אשמח לדעת.. אני אעדכן אם יהיה שאלה /עדכון.

תודה!

עריכה:

דרך אגב צרפתי תמונות

פורסם

מה שיש לך שם זה אנקודר.

קשה לדעת אם הוא יתאים במקום האנקודר של המקלדת.

פורסם
  • מחבר

טוב אז לאחר שניסיתי לחבר וללא הצלחה אני זקוק להמלצה ל rotary encoder איכותי שאחבר אותו למקלדת.

תודה!

פורסם

אל "תנסה לחבר". תבדוק באיזה סדר כל אחד ה encoderים סוגר מעגל ובין אילו רגליים. כשהוא מנותק מיתר המעגל של לוח המקשים, אתה יכול פשוט לבדוק אם מולטימטר....

פורסם
  • מחבר

ניסיתי.. הבעיה היא שהוא סוגר מעגל בכל וריאצייה שניסיתי.. לפי דעתי הוא לא תקין.

פורסם

יתכן שהא לא סוגר במעברים - תזיז לאט ותבדוק מה קורה אז. כמו כן תבדוק את כל השילובים של פינים

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה..

חיברתי אותו למוליטימטר ועבור כל קומבינציה של חיבורים המעגל נסגר.

וכשאני מזיז לאט לפעמים הוא נשאר סגור קבוע.

פורסם

בתמונה שצילמת, יש עוד כמה רכיבים מתחת לאנקודר. אתה לא אמור לבדוק כשהם שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים