עבור לתוכן

מכונת קפה.

Featured Replies

פורסם

היי,

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לבחור מכונת קפה חדשה לבית.

ההורים שלי חובבי קפה מושבעים, עד עכשיו היה לך מכונת קפה שגם טוחנת את הפולים וסה"כ אומנם הקפה היה טעים אבל כל כך מסורבל לתפעל אותה מבחינת הניקיון.

חשבתי להחליף למכונת נספרסו יקרה, זאת מתנה להורים לכבוד היום נישואים ולא אכפת לי להשקיע, אשמח לדעת מה דעתכם לגבי מכונות נספרו.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=839103

חשבתי על זאת אבל אני לא מספיק מבין במכונות נספרסו וההבדל בניהן ולכן אשמח לעזרתכם.

תודה,

שאולי.

פורסם

ניסית לפנות לחברת נספרסו עצמה (או אספרסו קלאב או איך שלא קוראים להם בארץ)

הבנתי שיש להם מחלקת מכירות לא רעה בכלל

פורסם

קניתי לא מזמן את ה"איניסיה" שלהם. מהסתכלות די פשוטה באתר של נספרסו על שלל המכונות שלהם אפשר לראות שאין באמת הבדל בין דגם אחד לשני חוץ מהצורה\גודל. הם כאילו ניסו לתרץ את המחיר הגבוה עם תכונות של קומפקטיות ומיכלים (מים\קפסולות משומשות) יותר גדולים. אתה יכול בעצמך ללכת לחנות חשמל הקרובה לבית (לא צריך דווקא חנות בוטיק שלהם) ולראות בעיניים מה ההבדלים, למרות שאפשר לעשות את זה גם באתר שלהם.

בקיצור, אני אישית לא רואה טעם במכונה יקרה יותר מהאיניסיה, שהיא גם הכי זולה ומשתלמת שלהם. מה שכן, זה די בעסה לנקות כל פעם את המקציף, אי אפשר להשאיר אותו מלוכלך עם קצף של חלב. פה אולי נכנס הפקטור של "מוט" מקציף, שפשוט מנגבים אותו בקטנה אחרי שימוש וזהו. אבל מן הסתם שמוט מקציף יש במכונות היקרות משמעותית יותר מהאיניסיה (פי 2-3), לכן זה לא נראה לי אפילו שואף למשתלם. כל אחד וההעדפות שלו כמובן.

בסופו של דבר יוצא מהמכונה אותו קפה. אישית, מרוצה מאוד מהאיניסיה ובכלל מהשירות לקוחות של נספרסו - חברה מעולה שנותנת לך בנוסף לשירות הטוב גם להרגיש סוג של לקוח "פרימיום" אם אתה מבין למה אני מתכוון. האיכות של המכונה היא ללא ספק top drawer. גם השילוח של הקפסולות בא לקראת הלקוחות, אם אתה גר במיקום סביר ולא ב"חור" כלשהו הם מגיעים יום למחרת ואפילו אם אתה לא בבית הם משאירים לך את החבילה במקום "מסתור" שאתה בוחר ליד הדלת ולוקחים על החבילה אחריות! - מדהים.

אה וגם מקבלים עם המכונה ערכת התנסות של קפסולות ברוב הטעמים שלהם כדי שתבחר את ההעדפות שלך. בנוגע למחיר, היה להם מבצע עד לא מזמן של איניסיה + מקציף + 200 ש"ח שובר לקפסולות ב700 ש"ח => טכנית 500 ש"ח למכונה + מקציף. תבדוק אם זה עדיין קיים.

פורסם

כולם עם אותו לחץ וימצו את הקפה באותה מידה. אם אתה רוצה מקציף נורמלי, עזוב אותך מהאירוצ'ינו ותקח מקציף אינדוקציה שיעשה עבודה טובה יותר וקל לנקות.

משהו כזה

http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00AQV7QFU/ref=mp_s_a_1_3?qid=1436127732&sr=8-3π=AC_SY200_QL40&keywords=milk+frother&dpPl=1&dpID=4170woNjKpL&ref=plSrch

פורסם

^ לא מסכים בכלל לגבי המקציף. החומר שממנו עשוי האירוצ'ינו מדהים ומאוד קל לניקוי. לנקות אירוצ'ינו או לנקות את מה שהבאת בלינק זו אותה עבודה בדיוק, פשוט כמו לשטוף כוס ולנגב. אין יותר מדי לאן ללכת עם עבודה טובה יותר בהקצפה - זה סה"כ להקציף. האירוצ'ינו אגב גם מחמם או משאיר את החלב קר.

אגב, לא להשתמש בסקוטצ'ים מן הסתם. אני פשוט ממלא אותו במים כמה פעמים ומנגב עם נייר.

פורסם

כיוון אחר ששווה לבדוק לטעמי - משהו כזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=783934

עובדת על קפה טחון / פודים במקום על קפסולות. זה אומר שהקפה זול יותר לכל כוס, אבל קצת יותר התעסקות ו(אולי) קשה יותר להשיג כל מיני טעמים מיוחדים. לזאת ספציפית יש מוט מקציף כמו שxc1te הזכיר, ולכן די קל לנקות אותו (כמו את כל המכונה).

פורסם

אני קניתי עכשיו את הפיקסי + מקציף ב-899 ומקבלים 200 בחזרה

אמנם לא יפה במיוחד אבל תוצרת שוויץ ועושה קפה מצוין.

פורסם
^ לא מסכים בכלל לגבי המקציף. החומר שממנו עשוי האירוצ'ינו מדהים ומאוד קל לניקוי. לנקות אירוצ'ינו או לנקות את מה שהבאת בלינק זו אותה עבודה בדיוק, פשוט כמו לשטוף כוס ולנגב. אין יותר מדי לאן ללכת עם עבודה טובה יותר בהקצפה - זה סה"כ להקציף. האירוצ'ינו אגב גם מחמם או משאיר את החלב קר.

אגב, לא להשתמש בסקוטצ'ים מן הסתם. אני פשוט ממלא אותו במים כמה פעמים ומנגב עם נייר.

תנסה ותראה, גם ההצפה ברמה גבוהה יותר וגם הרבה יותר קל לניקוי - אין שם חלקים, כוס רגילה.

פורסם
  • מחבר

?ui=2&ik=b1f3f16937&view=att&th=14e5f74740c23c23&attid=0.1&disp=safe&realattid=1505881531252473856-local0&zw

עד עכשיו זאת המכונה שהייתה בבית, לא איזה משהו זול. פשוט ההתעסקות איתה בלתי סבירה, כל בערך 4-5 כוסות צריך לנקות, להוסיף מים ושלל צרות אחרות. זה די בלתי נסבל.

אני לא יודע אם כדאי לקנות עוד מכונת קפה עם טחינה וכו'. ב2000 ש"ח נשמע שאיכות הקפה של קפסולות של נספרסו לא ממש נופלת מכל מכונה בתקציב הנ"ל.

בבית תמיד היו מכונות בטווח ה5000 ש"ח, אבל יחסית למחיר שהן עולות- כמות הצרות בלתי סבירה בעליל.

פורסם

שאלה - ניסית את הקפה של נספרסו ?

הייתה לי בעבודה קודמת מכונה שלהם, ניסיתי את כל סוגי הקפסולות שלהם במשך שלוש שנים ולא התלהבתי משום סוג.

בבית יש לי את הקפסולות של לווצה A modo mio, שקניתי ב-yellow באיזה 500 שקל, כולל מקציף.

לי אישית הקפה של לווצה יותר טעים מנספרסו, מה גם שהוא יותר זול, כ1.8 שקלים לקפסולה לעומת 2.2 לנספרסו.

פורסם

גם לי היתה מכונת אספרסו ידנית וכמו שאמרת התעסקות בלתי סבירה

עד שיום אחד היא חישמלה אותי אז ניצלתי את ההזדמנות להעיף אותה בבעיטה.

קניתי ב-200 דולר את הנספרסו U עם האירוצ'ינו 3 בדיוטי פרי

ממש גן עדן אבל כבר עברו שלוש שנים ונמאס לי ממנה אז תפסתי יוזמה וקניתי פיקסי חדשה.

באירוצ'ינו אני עדיין משתמש והחדש מחכה באריזה.

פורסם

^ נדמה לי שהוא דיבר על מכונה אוטומטית. מכונה ידנית עם מטחנה נפרדת הרבה יותר מלכלכת

ודורשת התעסקות בשביל להפיק כוס קפה.

אני לא כ"כ מבין איפה בדיוק הבעיה, במכונה אוטומטית בדיוק כמו במכונה עם קפסולות, צריך לרוקן את המיכל קפה טחון\קפסולות שהוא

מלא, למלא מים שנגמר, ולעשות פעולת ניקוי אחת לתקופה.

גם לא בשביל משהו, ואין לי שום דבר נגד קפסולות יש לי 3 מכונות בבית ובעבודה, אבל מאחר והוזכר המשפט "חובבי קפה מושבעים", בדעה אישית של אחד שבין היתר מוכר

גם קפה לפרנסתו בכל צורתו האפשרית, ולפי דעת מרבית חובבי הקפה שקונים אצלי פולי קפה, אין כ"כ מה להשוות בין קפה שנחלט מקפסולה לבין קפה שנטחן במקום מפולי קפה טריים\ או

אפילו מקפה שנטחן כמה ימים לפני, זה לדעתי כמעט כמו הבדל בין אוכל שהכנתי הרגע לעומת אוכל שהפשרתי אחרי שהקפאתי אותו. הניחוח\ארומה\קרמה\טעם איך שתרצו לקרוא

לזה - פשוט שונה. שוב, אני לא אומר שזה קפה רע (למרות שיש לא מעט שיגידו שכן תלוי למה הם התרגלו), אלא הטעם הוא טעם שונה.

גם לא אומר שמכונה אוטומטית למרות מחירה המאוד יקר תוציא את הקפה הטוב ביותר, ממש לא, למעשה כל מכונה ידנית בשליש מחיר לצד

מטחנה מדוייקת שלא פחות חשובה מהמכונה עצמה תשים את רוב האוטומטיות בכיס הקטן, ואני אישית אפילו יעדיף מקינטה בריקה שבתוכה

קפה שנטחן במקום מפולים איכותיים על אוטומטית. אך עדיין, לא חושב שיש טעם להשוואת בין מכונה אוטומטית+קפה איכותי למכונת קפסולות, שני דברים שונים.

לכן לפני שאתה קונה, אולי כדאי שתיגש עם ההורים לטעימה באחת הנקודות של חברת נספרסו למשל, שלא יהיה מצב שהתאכזבו מהטעם. אם הם טעמו בעבר

ואוהבים את הטעם - לך על זה, בסופו של דבר זה כל מה שמשנה.

ובנוגע למקציף, שוב - *בדעה אישית*, אין כמו הקצפה בשיטה הישנה והטובה, לא משנה אם לטובת קפסולות\ידנית\אוטומטית. אני אישית לא יכול לסבול את מקציפי

המגנט האלה כמו הטוויסטר פרו, אני משתמש בו לפעמים רק מטעמי נוחות כי הוא מקציף מאוד מהר, ההקצפה שלו דומה יותר לקצף לגילוח מאשר לקפה. אפילו

המקציף טוטוקארמה הידני שיש ברשותי מקציף לדעתי טוב יותר בכמה דרגות.

פורסם

לדעתי איכות הקפה של נספרסו עולה על זו שקיימת בבתי הקפה.

לפחות הרשתות הנפוצות.

פורסם
  • מחבר
^ נדמה לי שהוא דיבר על מכונה אוטומטית. מכונה ידנית עם מטחנה נפרדת הרבה יותר מלכלכת

ודורשת התעסקות בשביל להפיק כוס קפה.

אני לא כ"כ מבין איפה בדיוק הבעיה, במכונה אוטומטית בדיוק כמו במכונה עם קפסולות, צריך לרוקן את המיכל קפה טחון\קפסולות שהוא

מלא, למלא מים שנגמר, ולעשות פעולת ניקוי אחת לתקופה.

גם לא בשביל משהו, ואין לי שום דבר נגד קפסולות יש לי 3 מכונות בבית ובעבודה, אבל מאחר והוזכר המשפט "חובבי קפה מושבעים", בדעה אישית של אחד שבין היתר מוכר

גם קפה לפרנסתו בכל צורתו האפשרית, ולפי דעת מרבית חובבי הקפה שקונים אצלי פולי קפה, אין כ"כ מה להשוות בין קפה שנחלט מקפסולה לבין קפה שנטחן במקום מפולי קפה טריים\ או

אפילו מקפה שנטחן כמה ימים לפני, זה לדעתי כמעט כמו הבדל בין אוכל שהכנתי הרגע לעומת אוכל שהפשרתי אחרי שהקפאתי אותו. הניחוח\ארומה\קרמה\טעם איך שתרצו לקרוא

לזה - פשוט שונה. שוב, אני לא אומר שזה קפה רע (למרות שיש לא מעט שיגידו שכן תלוי למה הם התרגלו), אלא הטעם הוא טעם שונה.

גם לא אומר שמכונה אוטומטית למרות מחירה המאוד יקר תוציא את הקפה הטוב ביותר, ממש לא, למעשה כל מכונה ידנית בשליש מחיר לצד

מטחנה מדוייקת שלא פחות חשובה מהמכונה עצמה תשים את רוב האוטומטיות בכיס הקטן, ואני אישית אפילו יעדיף מקינטה בריקה שבתוכה

קפה שנטחן במקום מפולים איכותיים על אוטומטית. אך עדיין, לא חושב שיש טעם להשוואת בין מכונה אוטומטית+קפה איכותי למכונת קפסולות, שני דברים שונים.

לכן לפני שאתה קונה, אולי כדאי שתיגש עם ההורים לטעימה באחת הנקודות של חברת נספרסו למשל, שלא יהיה מצב שהתאכזבו מהטעם. אם הם טעמו בעבר

ואוהבים את הטעם - לך על זה, בסופו של דבר זה כל מה שמשנה.

ובנוגע למקציף, שוב - *בדעה אישית*, אין כמו הקצפה בשיטה הישנה והטובה, לא משנה אם לטובת קפסולות\ידנית\אוטומטית. אני אישית לא יכול לסבול את מקציפי

המגנט האלה כמו הטוויסטר פרו, אני משתמש בו לפעמים רק מטעמי נוחות כי הוא מקציף מאוד מהר, ההקצפה שלו דומה יותר לקצף לגילוח מאשר לקפה. אפילו

המקציף טוטוקארמה הידני שיש ברשותי מקציף לדעתי טוב יותר בכמה דרגות.

האמת שאף אחד כמעט לא מקציף חלב בבית אז ממש לא קריטי כל הקטע עם ההקצפה.

אני חושב שבאמת כדאי לקפוץ ולנסות אצל נספרסו. דווקא ההתרשמות שלי היא שהטעם של הקפה שלהם מעולה.

פורסם

עוד משהו שעלה לי בנושא זה שנספרסו מציעים עשרות טעמים ובתי הקפה מציעים רק טעם אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים