עבור לתוכן

שאלה לגבי 2 מעבדים סדרה GXXX

Featured Replies

פורסם

אולי תפסיקו כבר להאכיל את הטרול?

פורסם
  • מחבר

בדימוס , מה הפלא

פורסם

עדיף שתנוח ילד.

פורסם

מתוך חוקי הפורום:

הודעות סתמיות וחסרות תוכן (לרבות הודעות המצטטות הודעה אחרת ללא תוספת תוכן), או כל סוג של ספאם, לא מקובלים.
יש להשתמש בשפה נאותה בהודעותיכם ולשמור על תרבות דיון גבוהה. חל איסור מוחלט להתלהם, לקלל, לפגוע, להעליב, או להשמיץ כל גורם כזה או אחר מכל סיבה שהיא.
הפורום הוא לא צ'אט! אין לקיים שיחות פרטיות על גבי הפורום, בשביל זה קיימת מערכת ההודעות הפרטיות.

@iveco

1. לדעתי מעבד Pentium G כלשהו אמור להספיק לך שימושים קלים. אם אתה רוצה יותר מזה - תקנה מעבד Core i3, Core i5 או Core i7.

2. צריך להבין שיצרני המעבדים רואים את המגמה בשטח ומתאימים את המעבדים שלהם בהתאם (מוסיפים למעבדים סטי פקודות רלוונטיים וכד'), ובדומה - מפתחי התוכנות (וזה כולל אתרי אינטרנט) מנצלים תכונות חדשות שמתווספות למעבדים בכדי שהתוכנות שלהם יעבדו בצורה טובה יותר. זו הסיבה שמעבדים יחסית חלשים אבל יותר חדשים בד"כ יתנו ביצועים טובים יותר בשימושים מודרניים מאשר מעבדים ישנים שנחשבו בזמנים כמעבדים חזקים. אתה לא יכול לדרוש ממעבד ישן, גם אם הוא נחשב "חזק" בזמנו, לתפקד באותה יעילות כמו מעבד מודרני כאשר מדובר על שימושים מודרניים.

פורסם
  • מחבר

המעבד G20XX אמור להיות יותר חזק מ E8600 וברמה של Q8200 ( שכל הליבות שלו עובדות ) אבל בפועל חלק מהאתרים שאני נכנס אליהם המעבד מקבל מאמץ של 50 אחוז חלק מהמשחקים הוא נע בין 70-90 אחוז מאמץ מרגיש כמו סלרון אני פותח דפדפן עם הרבה אתרים TABS הכול מגמגם וזה אחרי פירמוט ובדיקה של כל חלק וחלק תקין יש למעבד נטיה להתאמץ בקלות . אני רוצה לשדרג את המעבד ומתלבט בין I3 ל I5 ההבדל בין G20XX לבין I3 4170 הוא 57 אחוז זה אמור להספיק לא ? או למשוך בתקציב ל I5 אני אוהב לעבוד עם הרבה דפדפנים ותוכנות ברקע

מעצבן אותי לראות את הקו הירוק של המעבד עולה בקלות ב TASK MANAGER בגלישה ובעבודה

http://www.cpu-world.com/Compare/292/Intel_Core_i3_i3-4170_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G2020.html

ה G2020 עובד טוב 70 אחוז מהזמן וב 30 אחוז מהזמן הוא דיי מקרטע ואני מחפש מעבד סוס עבודה שאפשר להתעלל בו , בלי OC !!!!

נערך על-ידי iveco

פורסם

1. לא הבנת את מה שניסיתי להסביר קודם - מעבד מודרני יותר בד"כ יהיה יעיל יותר בשימושים מודרניים לעומת מעבד ישן יותר שאמור להיות חזק יותר.

2. מעבד Pentium G לא ממש מיועד למשחקים.

3. אם אתה מרגיש שיש עומס גדול על המעבד כאשר יש הרבה טאבים פתוחים בדפדפן פשוט תסגור חלק מהם. אתרי אינטרנט, ובפרט כאלו שעושים שימושים ביישומי flash וכד', הם כבדים ומעמיסים על המעבד. תוסיף לכך את ה"בעיות" שנובעות מהדפדפן עצמו (בד"כ מדובר בעניין של דליפות זיכרון) ותקבל שגלישה באתרי אינטרנט בהחלט יכולה להכביד על המחשב. אני מציע שתשתמש בתוכנות או תוספים שחוסמים פירסומות ותוכן flash בכדי להקל על העומס, או פשוט יותר - אל תפתח הרבה טאבים במקביל. אני אישית לא עובד עם הרבה טאבים פתוחים, ברגע שאני מסיים עם אתר אינטרנט מסויים אני סוגר את הטאב שלו וברגע שאני מסיים לגלוש אני סוגר את הדפדפן.

4. אתה מדבר על המעבדים E8600 ,Q8200 (שניהם בתושבת 775) ו G2020 (תושבת 1155) ואתה בכלל מעוניין במעבד Core i3 מהדור הנוכחי (תושבת 1150). אתה צריך להבין שיש צורך בלוחות אם שונים עבור תושבות שונות, דבר שמייקר את מחיר המחשב. במקרה שיש לך מעבד בעל תושבת 775 ייתכן שתצטרך להחליף גם את הזיכרון (סביר להניח שבלוח נעשה שימוש בזיכרון DDR2 ולא DDR3).

5. לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים מעבד Pentium G אמור להספיק, כולל מעבד Pentium G2020. כאשר אתה מדבר על משחקים אתה כבר צריך לפחות מעבד Core i3, כאשר רצוי מעבד Core i5.

6. אם אתה "מחפש מעבד סוס עבודה שאפשר להתעלל בו" תקנה Core i7-4790K (תושבת 1150) או Core i7-5960X (תושבת 2011-3). אלו הם שני המעבדים החזקים ביותר שיש כרגע בשוק למשתמש הביתי.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

מעבד עם 4 ליבות אפילו חלשות יכול להתמודד יותר טוב עם מעבד 2 ליבות חזקות ממנו ? יש יתרון למעבד 4 ליבות על 2 ? יש לי לוח AM1 שקיבלתי מחבר

סתם דוגמא :

G2020 מול AMD 5350

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2195&cmp[]=1839

נערך על-ידי iveco

פורסם

מעבדים לתושבת AM1 הם מעבדים זולים ויחסית חלשים שכוללים גם את הליבה הגרפית וגם את ערכת השבבים (מעבדי SoC). אם השימושים שלך הם קלים, יכול להיות שמעבד כזה דווקא יתאים לך.

בנוגע ל-4 ליבות עיבוד חלשות במעבד א' לעומת 2 ליבות עיבוד קצת יותר חזקות במעבד ב' - זה תלוי ביישום בו נעשה שימוש. אם היישום לא יודע לנצל ריבוי ליבות, אז מעבד ב' יהיה עדיף. אם הוא כן יודע לנצל ריבוי ליבות, אז כבר תלוי בעד כמה כל ליבה של מעבד א' חלשה יותר לעומת ליבה של מעבד ב' ובאופן שבו היישום מנצל את ריבוי הליבות.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לדעת כמה ליבות התוכנה יודעת לנצל ? למשל אינטרנט , אופיס , סרטים/שירים וכו' ?

פורסם

1. בעיקרון צריך לבדוק כל תוכנה בנפרד, אבל סביר מאד להניח שכל תוכנה כיום יודעת לעשות שימוש ב-2 ליבות.

2. בגדול, אם כאשר התוכנה "עובדת" (יוצרת עומס על המעבד) אתה רואה שרק ליבה אחת בעומס, אז התוכנה לא יודעת לנצל ריבוי ליבות (יש תוכנות מבחני ביצועים/benchmarks שמריצות חלק מהמבחנים שלהם על ליבה בודדת, וכך אפשר לראות דוגמא ל"תופעה" כזו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים