עבור לתוכן

מסלול מעבר מהפתוחה לטכניון

Featured Replies

פורסם

בס"ד

אהלן אנשים

מישהו פעם התעניין במסלול מעבר מדמ"ח?

יש לי על זה 2 שאלות

א כמה זה ריאלי? דהיינו מה הממוצע בקורסים הנ"ל וכמה מעבר לממוצע אני צריך להיות בשביל להוציא את הציונים הנדרשים? (85 לקורס)

ב אם אני לומד רק קורס אחד או שניים במסלול מעבר עושה הפסקה של 4 שנים ואז מתקבל לטכניון , אני אקבל פתור מהקורסים שכבר למדתי ונבחנתי בפתוחה?

ג האם הנקודות זכות האקדמאיות נשמרות לי לתמיד לצורך השלמת התואר ?

פורסם

מה הבעיה להמשיך בפתוחה ולהיות בהרצאות בטכניון?

פורסם

כל התשובות לשאלות שלך נמצאות באתר של הפתוחה.

להגיד לך קצת קשה בלי לדעת עליך שום דבר. בוא נגיד ככה, זה מסלול לא פשוט ואם אין לך ניסיון בלמידה עצמאית, עדיף לך ללכת על מסלול של מכינה.

פורסם
  • מחבר

דובי , כיוון שאני רוצה תואר מהטכניון ולא מהפתוחה

מייק קראתי את האתר של הפתוחה ואין שם את התשובות לשאלות הספציפיות ששאלתי

(יש רק התייחסות למעבר מלא אחר 5 שנים דבר שלא רלוונטי לגבי כרגע )

פורסם

אתה יכול להתקשר לנציגי הרישום שלהם, זה המקום הראשון שהייתי בודק.

פורסם
  • מחבר

קיוויתי שיהיו כאן חברה שיוכלו לתרום לי מה נסיון שלהם ....

פורסם
דובי , כיוון שאני רוצה תואר מהטכניון ולא מהפתוחה

מייק קראתי את האתר של הפתוחה ואין שם את התשובות לשאלות הספציפיות ששאלתי

(יש רק התייחסות למעבר מלא אחר 5 שנים דבר שלא רלוונטי לגבי כרגע )

איך לא?

סטודנטים שיתקבלו לטכניון על סמך הישגיהם במקבץ המתאים באו"פ, יקבלו באופן אוטומטי פטור מלימוד המקצועות המקבילים בטכניון. בגין לימודיהם באו"פ הם יזוכו בנקודות זכות של הטכניון, לפי שיטת הצבירה המקובלת בו. משך לימודיהם לתואר של הטכניון יתקצר בהתאם.

סטודנטים המבקשים להתקבל לפקולטה מסוימת באמצעות אפיק המעבר, חייבים להגיע לטכניון תוך 3 שנים ממועד סיום הלימוד של מקבץ הקורסים הנדרש ולא יאוחר מ-6 שנים מאז תחילת הלימוד של הקורסים שבמקבץ.

כלומר אתה לא יכול לעשות הפסקה של 4 שנים, ונקודות הזכות ישמרו לך עד 6 שנים לקורס הספציפי בהנחה ועמדת בדרישות.

שוב, להגיד כמה זה ריאלי הוא בעייתי בלי לדעת עליך שום דבר.

פורסם
  • מחבר

איך לא?

כי בשאלה שלי הדגשתי שאני לא מתכוון להשלים את מסלול המעבר אלא לעשות רק 2 3 קורסים מתוכו והשאלה היא אם אעפ"כ הנקודות זכות ישמרו לי והטכניון ייתן לי פתור לקורסים הספציפים האלו.

ובאתר מתייחסים אך ורק למי שהשלים את המסלול

פורסם

אתה לא כ"כ הדגשת את זה...

בכל מקרה אם אתה מתכוון להתחיל ללמוד במוסד X ואז לעבור למוסד Y, ולנסות לקבל פטור על קורסים שעשית במוסד X, זה תלוי בציונים שלך, כמה שנים עברו מאז שעברת את הקורסים ובכמה מוסד X גאה ברמה הגבוהה שלו (יש לי חשד שבטכניון יהיה הרבה יותר קשה לקבל זיכוי מאשר במוסד אחר..).

פורסם
  • מחבר

תודה גבר , יש לך מושג כמה שנים הם עדיין מכירים בקורס ?

(יש לי עדיין צבא בין לבין ככה שיש סיכוי שיהיה רווח של 4 שנים +)

פורסם

תצטרך לשאול במזכירות הסמכה בפקולטה.

לתארים מתקדמים יש עדיין חוק שנקרא "חוק שבע השנים" לקורסים שנלמדו בטכניון - מעבר לשבע שנים יש "קנס" של קורס לסמסטר.

בכל מקרה כל חוק בטכניון הוא גמיש כתלות באישור הדיקן/ ועדה פקולטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים