עבור לתוכן

קניית מחשב חדש - מתלבט בין שתיים

Featured Replies

פורסם

היי, נעים מאוד -חדש פה. קיבלתי המלצות חמות ממכם מבת הזוג שאמרה לי שאתם מאוד אדיבים ומקצועיים. אז ברשותכם : אני מעוניין חרכוש מחשב חדש ומתלבט בין השניים הבאים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=15172 לבין זה : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=22824. אני מעוניין במחשב חזק, שיישאר מתקדם וחזק ומהיר גם לעוד שלוש שנים לפחות. בגלל זה אני גם מוכן להשקיע כספית בהתאם. הדימושים שלי בו יהיו בעיקר : גלישה באינטרנט,הורדות טורנטים, צפייה ביוטיוב, צפייה בסטונים, שמיעת מוזיקה ועריכת מסמכים בוורד. לא מתכוון להיות גיימר, בשביל זה יש ליps4 . אשמח אם תוכלי להמליץ לי מי מהם עם חומרה טובה יותר. תודה רבה:)

פורסם

סתם מפלצות. בשביל השימושים שלך אתה יכול להסתפק בהרבה פחות, ובטח שאין טעם לשלם הון על מחשבי מותג. כל חנות תרכיב לך מחשב איכותי יותר במחיר מופחת.

מלא טופס מהנעוץ וירכיבו לך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. אפשר אז לשאול ברשותך, מה היתרון של מחשבי מותג? למה אנשים קונים אותם אם זה בדיוק אותו דבר?

פורסם

ענית - כי זה מותג. לא כל אדם יכול לסמוך על עצמו בהרכבת מחשב, ורוצים לדעת שהכל עובד "מהקופסה". בנוסף חברות גדולות צריכות את השירות והאחריות.

פורסם
  • מחבר

אני יגיד לך, אני ה״ראש הקטן״ הזה שאתה מדבר עליו. אני מפחד מחנויות קטנות שמרכיבות לך חדש ובעצם שמות לך בסתר ״ מחודש״,(ivory לדוגמא) אני אין לי מושג בחומרה ורכיבים ואני מחפש את השקט שמעניקה לי חברה אמינה ומוכרת שמוכרת הכל קומפלט וגם נותנת לי אחריות על זה. בגלל זה אשמח אם כן תוכלו לומר לי, משני המחשבים הנ״ל, מה יותר כדאי? תודה רבה :)

פורסם

מחשבי המותג שמוצעים למעלה הם לא רחוקים מבדיחה רעה במחיר הזה, ב-6000 שקל אתה

יכול לקבל מערכת משחקים עוצמתית, ומאחר שאתה בכלל לא משחק אין לך סיבה להשקיע מעבר

ל- 2000 שקלים על מערכת שזה גם מוגזם:

https://www.tms.co.il/product/13002

עוד 3 שנים ה' גדול ודברים משתנים, יש טכנולוגיות חדשות. תיקח את ה-4K שחסכת עכשיו

ותקנה מחשב מודרני אז.

^^^ שטויות חבר אתה קונה מערכת מאחת החנויות האמינות והם מרכיבים הכל, ישנה בעיה אתה

הולך עם כל המחשב זורק אותו שם וגמרנו, אתה לא מקבל אחריות לכל החיים במחשבי מותג

ובלי קשר רק חסר מושג יקנה את המחשבים המוצעים למעלה במחיר הזה זו לא צריכה להיות

אופציה בכלל מבחינתך.

פורסם

מצאת למי להקשיב.. לחברה שמספקת פתרונות מחשוב! כל חנות מקצועית תגיד אחרת.

אני מסכים עם כל מה שנאמר מעלי, אפשר לקבל מחשב חזק\יעיל יותר במחיר נמוך הרבה יותר (לפחות בכמה אלפי שקלים)

אז תמלא טופס, לפחות תשמע הצעה למחשב מורכב במקום להמשיך להתווכח ותראה בעצמך.

פורסם

מחשב מותג עולה כ20% יותר ממחשב מורכב לבד, סידרי גודל כמובן שיכול להשתנות, עם שווה לך האחריות בבית הלקוח עבור זה לך על זה. לפעמים יש גם חיבורים מיוחדים לספק ללוח, במידה ורוצים לשדרג ספק וכמות יציאות קטנה עם בכלל של pci-e ביחס להספק. עבור מערכת בסיסית זה לא משנה, אבל מי שבונה על שדרוג כרטיס מסך שיבדוק קודם את ההספק והיציאות של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

מישהו שלח לי את ההודעה הזו: ר שמחשב מותג כגון HP, Dell, Lenovo וכדומה הם בזבוז כסף זה קשקוש ישראלי טיפוסי. במחשבי מותג מתבצעות מאות שעות של בדיקות תאימות חומרה מה שבוודאי לא קורה עם המחשב ה״פצצתי״ שה״חכמים״ מבינינו יקנו ברשתות כגון אייבורי או KSP. דבר נוסף הוא שברוב המקרים שבו קונים מחשב מותג הוא שמערכת ההפעלה ״תפורה״ במיוחד למחשב, והיא תכיל בדיוק את מנהלי ההתקנים הנחוצים ולא מנהלי התקנים גנריים. לא בכדי מומחי IT בחברות קטנות כגדולות יתעקשו על מחשב מותג ועל דבר כזה אין מה לחסוך בכסף. מי שחוסך בכסף קונה לעצמו צרות וכאבי ראש. בדיוק מאותה סיבה שאתם לא הולכים למוסך בצד הדרך ומרכיבים שם איזה פרארי קילר אין מה לקנות מחשב מורכב מחלקים גם אם החיסכון קורץ. אני בטוח שיניו לא מעט אנשים שלא יסכימו איתי אך ליבי איתם - זה יהיה מחוסר בגרות או מחוסר ניסיון. מי שמבין דבר או שניים בתחום יודע שכך הם פני הדברים.

פורסם

די לקשקש וה"" עם תאורים גרפיים שלך לא במקום. בגדול אין לך מושג וכדאי לא להקשיב למה שאתה אומר. באותו סכום ניתן לקנות מחשב טוב יותר בכל חלק וחלק מהספק מארז לוח אם וכו'. אין פה עניין של לחסוך כסף, מי שרוצה לשלם על האחריות, בבקשה. שיכולה להיות גם חרב פיפיות כי הלוח והספק לפעמים נבנו ספציפית לחברה ומי שלא מאריך אחריות יתקשה למצוא כאלה בכל אופן בארץ מנסיון.

פורסם

שטויות במיץ.... תראה אף אחד לא אומר לך שמחשבי מותג הם לא מחשבים טובים, הם פשוט לא משתלמים, אתה משתמש פרטי ולא עסקי לכן אין לך צורך בכל ההטבות של מחשב מותג, מן הסתם שחברות קטנות וגם גדולות יעדיפו מחשבי מותג עקב התמיכה באתר לקוח אבל פה זה מסתכם, בקשר למערכת ההפעלה ש"תפורה" זאת השטות הכי גדולה ששמעתי, מה כבר יש להתאים במערכת הפעלה?!?! איזה התקנים כבר מגיעים לך עם המחשב חוץ מUSB קול ורשת? ומה הקשר להתקנים ג'נריים? הם עושים את אותה העבודה ובמידה ולא פשוט מתקינים דרייברים זה לא כזה סיפור גדול. ווינדוס יודע "לתפור" את עצמו למערכת שלך אז שלא יבלבלו אותך...

פורסם

שום מחשב מסדרת inspiron לא עובר שעות של בדיקות מעבר למדגמית. ראה כתבה על ביקור במפעל בפולין שהתפרסמה לא מזמן. בדיקה לאחר הרכבה עובר כל מחשב בכל חנות נורמלית.

מי שכתב את ההודעה הזו בחיים לא הרכיב מחשב. אם אתה רוצה לשכנע את עצמך - סבבה. אם אתה רוצה שישכנעו אותך אין מה להוסיף, כבר ענו לך לעיל.

ברוב המקרים שבו קונים מחשב מותג הוא שמערכת ההפעלה ״תפורה״ במיוחד למחשב, והיא תכיל בדיוק את מנהלי ההתקנים הנחוצים ולא מנהלי התקנים גנריים. לא בכדי מומחי IT בחברות קטנות כגדולות יתעקשו על מחשב מותג ועל דבר כזה אין מה לחסוך בכסף.

פשוט שטויות. הדבר היחיד שתפור במערכת ההפעלה אלו מלא Bloatware. מנהלי ההתקנים הגנריים הם של דל, שלוקחים מוצר קיים ומלבישים עליו דרייבר שלהם שלא מתעדכן למרות שמתחת למכסה המנוע מדובר ברכיבים רגילים לחלוטין.

מנהלי ארגונים קונים מותגים כי זה נוח להם כפי שהוסבר, לא כי זה טוב לך.

פורסם

מאוד הייתי רוצה שתבקש ממי שרשם לך את השטות הזאת שיבוא לפה להתעמת על כאלו שלועסים מחשבים וחומרה מבוקר עד ערב

ונראה אותו חכם גדול..

"מערכת הפעלה תפורה במיוחד למחשב והיא תכיל בדיוק את מנהלי ההתקנים הנחוצים ולא מנהלי התקנים ג'נרים" - WTF? אתה קונה

מחשב ליו-טיוב, מוזיקה ו-וורד מה הוא מבלבל את המוח תגיד?

"בדיקת תיאמות במשך מאות שעות"... מי שרשם את זה הוא לא פחות מ-מ-פ-ג-ר, מה זה השתלת כלייה?

יש חומרה X שמתאימה לחומרה Y, מרכיבים הכל ומבצעים מספר בדיקות מאמץ למשך זמן מסויים ואם הכל כשורה

אז זה הכל, במידה וקיימת בעיה בשלב מסויים לאחר מכן ישנה אחריות. מה אתה חושב שהחומרה במחשב מותג לא יכולה להתקלקל?

אתה יודע עוד מה מצחיק? עם כל השימושים במילים כמו "תפורה", "תאימות חומרה", "חיסכון של כאב ראש" זה נשמע ממנו כאילו במחשב

מותג ישנם רכיבים שחברת המותג מייצרת בעצמה, וזה ממש לא כך. הרכיבים שיש במחשב מותג הם בדיוק הרכיבים שיש במחשב שנבנה עבורך

רק שבמקרים כמו בדוגמה שהבאת ישנם רכיבים מיושנים שעבר זמנם כמו כרטיס מסך 650TI שזה כרטיס

מסך מלפני 3 דורות ומעבד דור קודם גם כן, וכל זה בעלות של מערכת מחשב יקרה. נכון יש מערכת הפעלה בשווי 400~500 שקל, זה

עדיין לא מצדיק את המחיר הגבוה ואת הרכיבים מלא עדכניים.

אף אחד גם לא אמר לך ללכת לקנות מ-KSP שיש הטוענים שהשירות שם לפעמים או אפילו בהרבה מקרים לא מדהים.

ישנם חנויות קטנות וסופר מקצועיות שמי שמבין דבר או שניים ידע לקנות מהן בגלל השירות המצויין שיקבל לאחר הקניה.

ושתדע שיש שני צדדים למטבע - לי למשל היה נייד של אסוס עם שירות דומה של איסוף מהבית וחזרה במקרה של תקלה, ולאחר כשנה הלך

הקשיח במחשב, האיסוף לקח מספר ימים, והמחשב היה בתיקון די הרבה זמן עד שחזר, ולאחר מספר ימים באופן מפתיע - בדיוק אותה התקלה.

שלחתי שוב את המחשב, שוב זמן לא קצר של המתנה, חודש אחר כך - שוב ההארד דיסק מת. בסוף החלפתי הארד דיסק בעצמי ושום תקלה מאז.

ביש מזל? אולי, מה שבטוח אם האחריות הייתה של החנות החביבה עלי, לא הייתי צריך להמתין כ"כ הרבה זמן לאיסוף\תיקון\חזרה, וחשוב מזה היה

עם מי לדבר מעבר לאיזו נציגת שירות שאין לה מושג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים