עבור לתוכן

שאלה בנוגע לדרישות מערכת מינימליות~מומלצות

Featured Replies

פורסם

היי, לפני כמה ימים סיימתי SHADOW OF MORDOR אגב משחק נפלא.

יש לי 760GTX סוחב 60FPS באיכות תמונה לא רעה בכלל כשמגדרים אופטימיזציה באנווידיה אקספיריינס הזה.

סתם היה בא לי לבדוק את ההגדרות של המשחק, שמתי הכל על ULT כולל פלטרים+ VSYNC

והמשחק זז לי על 30 FPS בלחץ.

דרישות משחק מומלצות הם 660GTX ולי יש 760GTX שחזק ממנו הייתי אומר אפילו משמעותית (מגיע לרמה של ה660TI)

אז איך בעצם קורה שכרטיס כמו שלי שהוא מעל הדרישות המומלצות ובכל זאת בקושי סוחב 30FPS בהגדרות ULT עם פילטרים?

כלומר כשאומרים מינימלי זה דיי ברור למה מתכוונים, אך על פי מה בעצם הם מחשבים 'כרטיס מומלץ' ?

בלי נוודיה אקספיריינס הייתי מתקשה מאוד להגיע למצב 'המומלץ' הזה שהם מדברים עליו. למה לא עובדים על פי דרישות מומלצות בייחס לMAX ?

אני לא מדבר רק על המשחק הזה, סתם לקחתי אותו כדוגמה. אני מדבר כללי זה ככה בכל המשחקים.

כותבים דרישות מומלצות והם לא כלכך מדויקות ביחס לכלום. מה הטעם? על פי מה הם עושים חשבון בכלל אם לא על פי MAX ?

פורסם

בדרישות מומלצות קודם כל אין שום סטנדרט או הבטחה ל-60fps, מפתחת יכולה להחליט גם על 30fps כיעד סביר מבחינתה מבלי לטרוח לציין זאת.

דבר שני דרישות מומלצות לא בהכרח מתייחסות להגדרות MAX, ואם כן אז בעיקר לא מתייחסות לפילטר AA ברמות איכות הגבוהות ביותר, אחרת כולם היו ממליצים על מערכי CF / SLI.

Nvidia למעשה מגדירה מעין סטנדרט משלה עם Geforce Experience, כאשר טווח המטרה המוצהר ל-FPS הוא 40-60fps. ז"א, לפחות 40fps, אבל טכנית גם יכול להשאר על 40.

מצד שני ההגדרות המומלצות משתנות בהתאם למערכת, כך שגם את זה אי אפשר להגיש בכמה שורות של system requirements.

צריך להציג טבלאות, אנוידיה מדי פעם עושים את זה במדריכי הביצועים שלהם, ואולי בכלל עדיף שישאר כך, מאשר להעמיס מידע 'מיותר' על כל ילד ואבא שלו שמוודא אם משחק יעבוד או לא.

פורסם

אני אישית מאוכזב מהאקספיריינס. קודם כל הוא משתמש בג'אווה ששתה לי את כל הגח של המעבד, אין לי מושג למה.. ואחרי שמחקתי רת הג'אווה הביצועים על פלאים, אבל הפיצ'ר של התאמת ביצועים לא עבד. כשהוא כן עבד הוא תמיד הגדיר לי הכל על אולטרה כולל פילטרים, ותמיד הייתי צריך לשחק עם הגדרות כדי לקבל 60 fps

פורסם
  • מחבר

SyndromE

קניתי =] הבנת את הראש שלי ובעזרת הפירוט המנומק הארת בפניי את הפינות החשוכות של התחום הזה ...

אז עכשיו השאלה קצת שונה, מה עושה אדם כמוני שהיה רוצה לדעת מה הן הדרישות לטובת 50FPS ללא פילטרים

או לחלופין עם פילטרים... בקיצור אילו היתה בידנו האלגוריתם של NVIDIA EXPERIENCE זה היה יכול להיות שימושי...

naki

הוא שואף ל60, הוא אף פעם לא נותן לך 60 על חשבון איכות.. החשבון שם הוא באזור ה40~50 להערכתי הגסה

אם אתה רוצה יותר ביצועים אל תלחץ OPTIMZE, יש לך שם כפתור נוסף שפותח טבלה תכוונן את המד שם קצת יותר לכיוון הביצועים וזה כבר ידאג לך..

לסיכום הוא חוסך הרבה מאוד התעסקות, הם חקרו בשבילך מה כל כרטיסים ואת כל המשחקים ולמעשה הוא משקלל את היכולת ..

פורסם

אז עכשיו השאלה קצת שונה, מה עושה אדם כמוני שהיה רוצה לדעת מה הן הדרישות לטובת 50FPS ללא פילטרים

או לחלופין עם פילטרים... בקיצור אילו היתה בידנו האלגוריתם של NVIDIA EXPERIENCE זה היה יכול להיות שימושי...

אבל בעצם יש בידנו את ה"אלגוריתם" של GE, בדמות המד \ slider עליו המלצת ל-naki.

הנתון היחיד שחסר לך הוא תווית FPS מוערך (תלוי מערכת\רזולוציה) לכל שנתה במד המדובר, עבור המשחק הנבחר.

בעקרון אפשר להסתדר בלי זה מאחר ונק' הייחוס שלך היא 40-60fps עבור השנתה האופטימלית\דיפולטיבית, כך שנותר לבדוק הזזת שנתה אחת או 2 שמאלה.

בכל אופן, עם כל הכבוד להערכות המקצועיות של אנוידיה בעניין תמורה לאיכות תמונה ביחס לפגיעת ביצועים של הגדרות, אי אפשר להתעלם מהעדפות אישיות, על טעם וריח...

ראיתי מספיק וויכוחים ברשת על הגדרות גראפיות, זה מגיע לרמות שבעוד אנשים ממש מתעבים הגדרה, אחרים מוכנים להתפשר במס' הגדרות אחרות עבורה. (ושאלו יהיו הצרות שלנו :))

פורסם

הכי טוב היה אם המשחק היה מריץ כמה דקות בהתחלה את כל האופציות ומראה לך את הביצועים ונותן לך לבחור מה כדאי למחשב שלך, בלי תוכנה מפגרת של יצרן הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

כן אבל אתה חייב את המשחק בשביל זה

הרעיון בדרישות מערכת הוא שתוכל להעריך איפה אתה עומד טרם רכישה מיותרת !

פורסם

היה נחמד אם היו מציינים את הפריסט של ההגדרות וה fps הממוצע ליד המפרט.

לדוגמה minimum requirements, low preset 720p @ 30 fps. Recommended requirements, very high preset 1080p @ 60 fps...

מפתחות התחילו לציין דברים כאלה בטריילרים, בבלוגים, הדגמות וכו׳ אבל אם אתה נכנס לחנות ומסתכל על הקופסא יש רק את הדרישות וזהו

פורסם
  • מחבר

אלו טריילרים לדוגמה ? לא נתקלתי כלל... רק בהשוואות ביצועים יצא לי לראות וגם רק במשחקים מאוד ספציפיים BF4 וכו'...

שמע זה עשוי לשמש כאינדיקציה מסוימת שהיא קצת ספציפית יותר בהשוואה למה שיש היום שאוכל לסכם אותו כלא נכון בעליל..

660GTX להמליץ על SHADOW OF MERDOR או לGTA V זה קצת תמוהה. ..

זה נותן לך 10 FPS בהגדרות הכי גבוהות ויצאתי לארג' מידי

בלי פילטרים עוד איךשהו מתקרבים לכיוון של ה30 על ULT וגם לא

צריך להוריד הכל לMID ללא פילטרים כדי לקבל 40

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים