עבור לתוכן

תמחור כרטיסי מסך בארץ

Featured Replies

פורסם

למה ה-980TI שמחיר המחירון שלו בארה"ב הוא 665 עולה בארץ 4000 ש"ח, כאשר לפני שנה ה-780TI של אותה החברה היה עולה 699 דולר ועלה בארץ בסביבות ה-3700? איך זה שה-980, שמלכתחילה תומחר בארץ במחיר שערורייתי, עדיין עולה באיזור ה-2900 ש"ח, אפילו שהמחיר מחירון ירד ב-50$? האם אתם חושבים שכרטיסי ה-Fury יעלו בארץ בהתאם למחירים של ה-980 וה-980TI? או שמשהו בלב מציק לכם ואומר שבגלל הקירור הנוזלי של ה-X, הם יחליטו שיש להם אליבי לקחת מהלקוח עוד 500 ש"ח? האם אותו היחס ישמר עם ה-Fury או שפתאום הם יזכרו שה-980 זכה להורדת מחיר? אפילו שבפועל, הם לא התאימו את עצמם אליה, ו-50 דולר יהפכו ל-350 ש"ח.

הם מנסים לנצל אותנו מעבר למה שאנחנו רגילים במדינה? או שאלו העלויות יבוא? יש פה היגיון או שזו סתם תאוות בצע? אתם בכלל עדיין קונים כרטיסי מסך בארץ?

• תגובות 51
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברוך הבא לארץ ישראל.

תאוות בצע של המכס, המדינה והחנויות.

פורסם
  • מחבר

ידוע, וזה נהדר. אבל תשים לב שיש פה מקרה ספציפי, שמאז שה-970 וה-980 יצאו לשוק, חל איזה שיבוש בתמחור, ועכשיו זה ברור שיש פה כדור שלג שאנחנו סובלים ממנו עם התמחור של ה-980TI. אני לא מצביע על הבעיה שיקר פה, או על זה שהתמחור בארץ הוא מלכתחילה רע ללקוח. אלא על זה שאם אנחנו מסתכלים על ה-780TI וה-980TI, אז בשנה שעברה שילמנו פחות על כרטיס שעלה יותר. אני מחפש סיבה לכך, ואם תאוות בצע של החנויות זו הסיבה, אז מוטב לדבר על זה.

ברוך הבא לארץ ישראל.

תאוות בצע של המכס, המדינה והחנויות.

פורסם

שום שיבוש. אם אפשר לעשות עוד כסף אז למה לא?

על שיטת מצליח שמעת? ננסה, מקסימום יצליח.

פורסם

אתה משווה מחיר ללא מיסים בחו"ל למחיר כולל מיסים בארץ.

980TI יש גם ב3600.

פורסם
  • מחבר
שום שיבוש. אם אפשר לעשות עוד כסף אז למה לא?

על שיטת מצליח שמעת? ננסה, מקסימום יצליח.

אני תמים, לא מאשים אף אחד, סביר להניח שאני לא מבין מה הולך מאחורי הקלעים. אבל בוא נגיד ששיטת מצליח זה מה שקורה שם, אז למה זו לא כותרת?

אתה משווה מחיר ללא מיסים בחו"ל למחיר כולל מיסים בארץ.

980TI יש גם ב3600.

אני משווה בין מחירים בארץ היום ולפני שנה. כמו שאמרתי, אני לא מתלונן על התמחור הכללי, אלא פשוט רוצה לשפוך אור על המקרה הזה. בכל אופן, פספסתי את הכרטיס שעולה 3600 בפלונטר, אבל אני מאמין שגם 780TI יכולת להשיג במחיר הזה (תקן אותי אם אני טועה), והוא עלה חמישים דולר יותר. כמו שאמרתי, אני לא מאשים, אם תגידו לי שהמחירים יתאזנו כשיגיעו סטוקים גדולים, אז בכיף, רק מחפש תשובה ושוקל אופציות.

פורסם

הסיבה שזה לא כותרת היא שזה קורה בכל מקום. זה פשוט הסטנדרט.

ממילקי, אגוזי ושאר מוצרי מזון ישראלים שנמכרים בחו"ל יותר זול מאשר בארץ לאלקטרוניקה בידורית בה יבואן מצהיר כפיצ' מכירה (לפעמים) ש"הוא מוכר במחירי חו"ל + מע"מ" כאילו שבחו"ל אין מע"מ, ועד לביגוד שברוב המקרים עולה בחו"ל משמעותית יותר זול מבארץ.

ככה זה, כולם (טוב, לא כולם אבל המון אנשים) רוצים לעשות את המליונים ויותר קשה לעשות אותם מתמחור הגון ומשכורות טובות.

והכי חשוב - אנשים מוכנים לשלם, אז למה לא?

פורסם
  • מחבר
הסיבה שזה לא כותרת היא שזה קורה בכל מקום. זה פשוט הסטנדרט.

ממילקי, אגוזי ושאר מוצרי מזון ישראלים שנמכרים בחו"ל יותר זול מאשר בארץ לאלקטרוניקה בידורית בה יבואן מצהיר כפיצ' מכירה (לפעמים) ש"הוא מוכר במחירי חו"ל + מע"מ" כאילו שבחו"ל אין מע"מ, ועד לביגוד שברוב המקרים עולה בחו"ל משמעותית יותר זול מבארץ.

ככה זה, כולם (טוב, לא כולם אבל המון אנשים) רוצים לעשות את המליונים ויותר קשה לעשות אותם מתמחור הגון ומשכורות טובות.

והכי חשוב - אנשים מוכנים לשלם, אז למה לא?

אבל שנינו מבינים שהשיטה שבה אתה עושה מיליונים בלי תמחור הגיוני ומשכורות שמכבדות את העובד היא שיטה שאולי כרגע עובדת, אבל תקרוס בקרוב. כשאתה עושה את זה אתה פוגע בכוח הקנייה של הלקוחות שלך, וביקוש בא לפני יצוא (לפחות לפני עידן הפרסום). אז בהנחה שזה המקרה בשוק החומרה הישראלי, בתור צרכנים אני חושב שיש לנו את היכולת להמחיש להם את זה על ידי פגיעה בארנק שלהם. ופה נמצאת החשיבות של הכותרת, בגלל שאין יותר מידי ישראלים שקונים כרטיסי מסך בסכומים שקרובים לשכר של חודש בשכר מינימום, מאד יהיה קל להעביר את המסר אליהם. הם עושקים אותך, תקנה בחו"ל, ותשלח להם בפייסבוק את התמונה של הכרטיס שקיבלת עם הסכום כסף שחסכת. לא סיפור גדול. היחס מספיק אינטימי ומצומצם עם החנויות האלו בשביל שהם ישימו לב אליך, וכל מה שאתה צריך זו חנות אחת יריבה שתנצל את הסיטואציה.

אבל לפני כן, צריך באמת להבין מה הסיטואציה שאיתה אנחנו מתמודדים, ואם יש פה בכלל כותרת. שיסבירו לנו למה זה לא ריאלי לקחת על כרטיס של 690$ 3500 ש"ח. אני מקווה שהמצב יהיה דומה לאחר שהכרטיסים יכנסו ללופ.

פורסם

כשתהיה בעל עסק ותוכל להרוויח מאה אלף שקל בחודש עם תמחורים גבוהים ועובדים בשכר נמוך, אתה יותר ממוזמן לחתוך בשורת הרווח שלך כדי לתמחר יותר הוגן (אני מזכיר שאנשים עדיין קונים במחירים המופרזים). תוכל לתת לעובדים שלך שכר טוב, קרנות השתלמות וימי כיף לגיבוש (וגם פה אני מזכיר שיש עודף מחפשי עבודה, מספיק עודף כדי שכל מיני מקומות ידרשו תואר אקדמאי כדי להתקבל לעבודה כמנהל/ת אדמניסטרטיבי של משרד עם חמישה אנשים).

פורסם
  • מחבר
כשתהיה בעל עסק ותוכל להרוויח מאה אלף שקל בחודש עם תמחורים גבוהים ועובדים בשכר נמוך, אתה יותר ממוזמן לחתוך בשורת הרווח שלך כדי לתמחר יותר הוגן (אני מזכיר שאנשים עדיין קונים במחירים המופרזים). תוכל לתת לעובדים שלך שכר טוב, קרנות השתלמות וימי כיף לגיבוש (וגם פה אני מזכיר שיש עודף מחפשי עבודה, מספיק עודף כדי שכל מיני מקומות ידרשו תואר אקדמאי כדי להתקבל לעבודה כמנהל/ת אדמניסטרטיבי של משרד עם חמישה אנשים).

אז שתי נקודות, כלכלה מהסוג שאתה מתאר זו כלכלה שמיועדת לקריסה, ואתה לא צריך להיכנס לספקטרום חשיבה מוסרי בשביל להבין את זה, אלא פשוט להיות קפיטליסט מפוקח. העובד שלך הוא הלקוח שלך, והלקוח שלך הוא גם האבא של הלקוח הבא שלך, ברגע שאתה פוגע בהכנסה שלו אתה פוגע ביכולת שלו לקנות את המוצר שלך. באותה מידה עושר לא יכול להניע כלכלה רק בכוחות עצמו, הוא תלוי באנשים שצורכים את השירותים שהוא מספק. אם הלקוח לא יכול לקנות את המוצרים שלך, אתה עושה פחות כסף. גם ציניקנים כמוך יכולים להבין שפרה מפוטמת מניבה יותר בשר, ושמגה קורסת לא בגלל שהמוצרים והתמחור שלה לא היו מספיק אקזוטיים ביחס לרמי לוי.

נקודה שניה, אני באתי לקבל הבהרה בנוגע לשורש הבעיה, אם אתה אומר שהיא העובדה הפשוטה שהמחירים מופרזים ללא כל הצדקה ואנשים עדיין קונים, זה משהו שאפשר לשנות, פואנטה.

ב-ביי.

פורסם

סיבה עניינית (יחסית) שאני יכול לראות היא של 980TI אין שום מתחרה מאז שהוא יצא לפני כחודש+ ולכן בהיותו מוצר ללא תחרות אפשר וגובים עליו פרמיה מיוחדת בארץ. אם אתה מסתכל על המצב של 780TI אז היה מתחרה עם ביצועים לא רחוקים כמו עכשיו (290X) שאיזן.

זה די פשוט לדעת אם מה שטענתי נכון, נחכה חודש עד שיגיע זעםX לארץ ונראה מה קורה למחירים.

ותמיד יש את הפקטור של האופי הצרכני. אם מכירות 980TI בארץ נמוכות מבעולם בגלל התמחור הלא פרופרציונאלי ויכנס מתחרה ישיר יש סיכוי טוב שכלל מחירים ירדו. אבל אם קונים פה בלי קשר למחיר בחול "כי-ככה-זה-פה" אז אפשר לצפות שגם החדש יעלה כ 4K

פורסם

מתי שיצא ה 780 ti הדולר היה נמוך יותר ב 10%.

פורסם

קראתי אתכם. היה מעניין ועכשין לתכל'ס

שימו לב לקישור הזה (ארה"ב)

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=GTX+980+TI&N=-1&isNodeId=1

ולקישור הזה (אנגליה)

http://www.scan.co.uk/shop/computer-hardware/all/gpu-nvidia/nvidia-geforce-gtx-980-ti

ותחשבו את שערי המטבעות לא לפי השער היציג כי חברות האשראי מחייבות אותכם לפי שער גבוה יותר (איש איש וחברת האשראי שלו)

ואז תגלו שלמשל באנגליה המחירים דיי דומים לפה.

הנה הוכחה למה שאני אומר: http://www.themarker.com/markets/1.2536486

למשל הכרטיס הזה:

6GB EVGA GTX 980 Ti SC, 28nm, PCIe 3.0, 7010MHz GDDR5, GPU 1102MHz, Boost 1190MHz, Cores 2816, DP/DVI/HDMI

עולה לפי שער יציג וכו' כ 3620 שח באנגליה ובישראל כ 3900 שח שזה הבדל אמנם אבל לא מטורף.

למה זה קורה ?

קודם כל כי ישראל היא לא ארה"ב ואנחנו מתוייגים כ "אירופה" עבור יצרנים שונים (או EMEA אצל אחרים)

הדבר השני זה שכל מדינת הישראל הגדולה (כולל איו"ש ואזח"ע) קונה פחות כרטיסי מסך בשנה ממה ש NEWEGG קונים בחודש כניראה

ולכן סביר ש NEWEGG מקבלים מחירים טובים יותר מהיבואנים הישראלים.

ועל אותו בסיס ממש שילוח של מעט כרטיסים עולה יותר משילוח של המון כרטיסים באותו המשלוח וכנ"ל גם הוצאות שיחרור, עמילות מכס ועוד ועוד.

כך קורא שאנחנו הרבה יותר יקרים מארה"ב אבל לא ממש רחוקים מהמחירים באירופה (רק קל לנו לראות את המחירים האמריקאים)

ולא. חנויות מחשבים הם לא מסחטות כסף. אפילו רחוק מכך אבל לא ניכנס לרווח ועלויות תפעול עסק כי זה לא הנושא :-)

רק רציתי להראות שהישראלים לא הכי שודדים בעולם. רק קצת.

פורסם

תיקון טעות קטן - המחיר ב- Scan בהמרה לישראלי הוא כ-3,560 ולא 3,620. המע"מ שם גבוה יותר.

פורסם

למצבים כאלו (עקרונית) נועדו רכישות קבוצתיות-היו כמה ממש מוצלחות של SSD ושל 7970 בזמנו. אבל המצב כיום שונה מאוד.

ל 980TI אין מספיק שוק\ביקוש, הוא לא מספיק אטרקטיבי (מכוון ועונה בצורה חלקית על דרישות שוק 4K קטן מאוד ממילא) ואין לו תחרות.

אולי במהלך יולי-אוגוסט דברים ישתנו וגם אז לא הייתי קונה, גם אם המחיר ירד ב 10% (להוציא רכישה באילת).

הבעיה האמיתית לדעתי היא שאותה פרמיה אסטרונומית על מוצר קצה חצי-רלוונטי חלה גם על כרטיסים מאוד רלוונטיים.

נוצר מצב אבסורדי שאתה מקבל כרטיס מפלח שוק נמוך יותר עבור אותו סכום כסף.

לדוגמה 960 בגרסת 4GB-כרטיס מצוין שיכול לספק בכיף 70% מהשוק עד וכולל FHD. בתכלס מה שקורה זה שלמחיר הסביר של 240$ (960שח) מוצמד מכפיל דרקוני של פי 1.45 וזאת אחרי יחס המרה נדיב מאוד של 1:4. ז"א 145% מארה"ב. זה יוצא 350$ (1400שח) וזה במקרה גם המחיר של 970 מקוסטם שם מעבר לים.

המצב הזה רלוונטי מהבסיס שבו 750TI במחיר 960-2GB ומטפס עד הצמרת כשבמחיר 980TI בארץ אפשר לקנות טיטןX.

נוצר פידבק שלילי שמתחיל בחוסר התחרותיות ומשם יש לופ של עליית מחיר->חוסר כדאיות->ביקוש קטן->מכירות מועטות->מחיר עולה עקב חלוקת מיסי יבוא על פחות פריטים וממשיך חלילה.

אז מצד אחד אי אפשר להאשים את המוכרים על "אפליה" בין פלחי-שוק ומאותו צד אין ממש מה לעשות. הצד השני הוא ללכת ולתקוף את הממשלה על מחירי היבוא, את AMD שדורכת במקום מזה שנה וחצי ואת השד-יודע-מי שאנחנו עדין עם 28nm.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים