עבור לתוכן

למה שינוי בביוס לAHCI פוגם קבצים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

במחשב שלי לוח GA-EP43-DS3L

באמצעות Acronis העתקתי אל כונן SSD את מערכת ההפעלה ועברתי לעבוד עם הSSD.

חל שיפור קל מאוד בביצועים:

בבדיקה של אתר ssd benchmark קיבלתי דירוג 46% כאשר הדירוג הנמוך ביותר היה בגלל Deep queue 4k של הSSD שקיבל 19%.

אותו כונן בדיוק (קניתי 2) שהותקן במחשב נייד שלי קיבל דירוג 70% כאשר Deep queue 4k קיבל 80%.

מקריאה ברשת הבנתי שקשור לAHCI בביוס.

ההגדרות אצלי בביוס הן SATA AHCI Mode (Intel ICH10 Southbridge) ב- Disabled ו- SATA Port0-3 Native Mode גם Disabled.

מלבד כונן קשיח של מערכת ההפעלה ישנם 3 כוננים קשיחים מחוברים (1TBx2 ו- 3TBx1)

כשאני משנה את הAHCI ל- Enable מערכת ההפעלה אינה עולה, כותב שחסר איזה קובץ קריטי...

כשאני משנה גם את SATA Port0-3 Native Mode ל- Enabled מערכת ההפעלה עולה אבל המון קבצים נפגמים: הנפח שלהם, תאריך השינוי והיצירה שלהם וכל המאפיינים שלהם נשארים אותו דבר, אבל התוכן שלהם נפגע, תמונות לא נפתחות, סרטים לא מתנגנים וכד', מדובר רק בחלק מהקבצים, חלק מהקבצים נשארים תקינים.

כשאני משווה את תוכן הקבצים לתוכן הקבצים שגיביתי מראש, אני מגלה שהתוכן השתנה (השוואת MD5), כאמור מבחינת כל שאר המאפיינים הקבצים נראים זהים אך לא נפתחים (פגומים...)

כשאני חוזר חזרה ל- Disabled Disabled הקבצים עדיין נשארים פגומים ואני משחזר אותם מגיבוי.

התקנתי את מנהלי ההתקן האחרונים של הלוח והבקר.

שיניתי מה שצריך ברג'יסטרי.

לא עוזר - כשאני עובר ל- AHCI הקבצים נפגמים.

מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה לכך?

אין לי מושג מה לעשות אני כרגע תקוע עם SSD שעובד במהירות מזוויעה בגלל זה.

עדכון: הבעיה נפתרה, קישור לפתרון הבעיה.

• תגובות 46
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כשכתבתי "שיניתי מה שצריך ברג'יסטרי." בדיוק לזה התכוונתי, עדכנתי את הערכים ל- 0.

אני שואל אחרי שחיפשתי בגוגל וחשבתי שאולי מישהו שמבין במערכות קבצים או נתקל בבעיה דומה יוכל לעזור.

פורסם

יכול להיות... ואני אומר את זה בזהירות וספק גדול, שהשחזור IMAGE עם התוכנה לא פועל כמו שצריך בגלל מעבר בין HDD לSSD.

לא כל תוכנת IMAGE ידעה לעשות את ההמרה כמו שצריך בעבר, ויכול להיות שגרסאות מסויימות שכן תומכות לכאורה עדיין מכילות באגים בתנאים מסויימים.

אם אתה רוצה לבדוק את התיאוריה, נסה תוכנה אחרת.

אבל כדי להיות בטוח אולי יהיה יותר פשוט לעשות את המעבר לSSD עם התחלה נקיה של התקנת וינדוס מחדש.

בכל מקרה AHCI תמיד צריך להיות בביוס.

אם עשית את הIMAGE בIDE-EMULATION ורק אחרי השיחזור העברת לAHCI, אולי מכאן הבאג נוצר?

פורסם

"כותב שחסר איזה קובץ קריטי"

איזה קובץ ?

צלם את המסך עם ההודעה הזאת.

פורסם
  • מחבר

Art

ניסיתי אותו דבר עם הכונן הקשיח הישן ואותו דבר.

זה בעצם מצביע שהתקלה אינה קשורה לSSD או במיגרציה אליו, אלא קשורה לEnabled Enabled שעשיתי בביוס על 2 האופציות שציינתי.

Ivan

ההודעה היא שBOOTMGR חסר וללחוץ Ctrl+Alt+Delete כדי לאתחל את המחשב.

כאמור, כאשר העברתי את SATA Port0-3 Native Mode ל- Enabled בעיה זו נפתרה.

אני שובר את הראש מה יכולה להיות הסיבה שקבצים שונים בשאר הכוננים הקשיחים נפגמים כאשר המצב בביוס Enabled Enabled.

זה קורה גם עם הSSD וגם עם הקשיח הישן.

כל פעם אני צריך לבצע השוואה איטית מאוד (MD5, המשווה את תוכן הקבצים) של הקבצים עם הגיבויים שלי ולשחזר אותם.

מחפש דרך לעקוף את הבעיה, כך שהמערכת תרוץ באופן חלק לאחר השינוי הזה, ללא פגיעה בקבצים.

פורסם

לא עושים את ההגירה של מערכת ההפעלה עם אכרוניס

יש לזה תוכנה הרבה יותר טובה ה- פרגון

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי גם ללא הגירה הנ"ל קורה - גם עם הכונן הקשיח הישן.

כך שזה קשור לשינויים ביוס, לא להגירה.

אם אני ממשיך לעבוד עם הביוס ללא השינויים, קבצים לא נפגמים לא עם הSSD ולא עם הישן.

אם אני משנה בביוס - קבצים מתחילים להיפגם.

פורסם

אולי תזרוק לכל הרוחות את הסיטואציה הזאת, שנה לAHCI בביוס, תעלה מDVD של הונדוס, ותעשה התקנה חדשה כמו שצריך?

פורסם

הדרך הנכונה היא להעביר לahci, לעשות בוט ממדיית ההתקנה ולתקן את הבוט.

למזלנו, השטויות של mbr חולפות מהעולם ועוד כמה שנים כבר לא יהיו תקלות כאלו.

פורסם

הדרך נכונה אבל לא לבעיה הזאת.

פורסם

בהחלט כן, אם לא תיקון אוטומטי אז ידני.

פורסם

זו אכן בעיה מוזרה, שלא נתקלתי בה קודם.

למיטב הבנתי - Native/Legacy וAHCI/IDE הם בלתי-תלויים. בחלק מהלוחות אף לא ניתנת אפשרות להגדיר ידנית Legacy/Native.

ההבדל ביניהם הוא שבLegacy לבקרי הSATA יש IRQ ייחודי רק להם, ואילו בNative הוא יכול להיות משותף. יכול להיות שאיזה באג הזוי, עם איזשהו שילוב של BIOS, מערכת הפעלה והתקנים אחרים גורם לנזק לקבצים.

עם זאת, במערכות Windows מודרניות (Vista ומעלה), בקר הSATA כשהוא במצב AHCI עם הדרייבר של אינטל, אמור להשתמש בMSI interrupt, כך שבכל מקרה לא יהיה משותף.

האם אתה בטוח שהתקנת כראוי את הדרייבר של אינטל? כאשר המערכת עולה (אפילו עם הקבצים הפגומים), תבדוק במנהל ההתקנים, כיצד מופיע הבקר:

* תחת IDE ATA/ATAPI Controllers - מה השם שמופיע לבקר הSATA?

* במאפייני הבקר - לשונית Driver, תלחץ Driver Details - לאיזה קובץ דרייבר הוא פונה ומה הגרסה שלו?

* באותו מקום בלשונית Resources - איזה IRQ מוקצה לו?

פורסם

אוקי הנה תיאוריה נוספת.

בוא נניח שהיו כמה בעיות שונות במקביל.

שבילבלו את פותח הדיון להגיע למסקנות לא נכונות.

1) הBOOT נהרס בחיבור כונן נוסף עם מערכת הפעלה + BOOT, בגלל החיבור של הכונן הישן לPORT 0.

2) המעבר לדריוור AHCI שהביא לשגיאת דריוור בהעלאת הוינדוס.

3) משהו CORRUPTED בוינדוס עצמו.

4) יש באג בתוכנה ARCONIS.

אז איך פותרים אותם?

עושים הכל באופן מושלם כדי להימנע מכולם יחדיו.

מחברים את הSSD לPORT 0.

מנתקים את כל שאר הכוננים.

מעלים את הביוס ומשנים לAHCI.

מאתחלים מDVD של וינדוס, מוחקים את הPARTITION על הSSD ויוצרים חדש.

מתקינים וינדוס 7 ומעלה נקי.

ואז כל הבעיות שהיו קודם אמורות להיעלם לגמרי במצב הזה.

אולי הייתי מוסיף עדכון ביוס לפני כל התהליך למקרה שיש שם גם עניין רלוונטי.

יותר מזה אי אפשר לעשות.

פחות מזה יהיה טיפשי לבסס עליו יותר מדי מסקנות.

פלוס שאלה לפותח הדיון.

על איזה וינדוס אנחנו מדברים?

לא וינדוס XP אני מקווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים