עבור לתוכן

דרך יעילה לפירמוט ssd סמסונג evo

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה!

אשמח לקבל הדרכה מהי הדרך הכי יעלה ובטוחה לביצוע פירמוט כונן ssd מסוג samsung evo.

לציין שמערכת ההפעלה מותקנת עליו.

אני עושה זאת בעקבות שידרוג משמעותי של חלקי המחשב וגם האטה משמעותית בביצועי הדיסק. {נעשה טעות שהותקן מידע רב עליו כמו משחקים בניסיון לראות אם המשחק ירוץ יותר מהר}

חלקי המחשב הנוכחים:

לוח אם: asus maximus vii hero

זיכרון: 16 giga מסוג ddr3 g.skill ripjaws

מעבד: intel 4790k

בקרוב ישדרג ספק, מארז, כרטיס מסך.

אשמח בנוסף למידע כיצד לנצל את הדיסק באופן מלא לאחר הפירמוט שייתן מקסימום ביצועים. ידוע שבאתר של סמסונג ישנם הרבה כלים שקשורים לדיסק אבל לא ממש הבנתי מה כל אחת עושה ואם בכלל צריך אותה.

תודה!

פורסם

לפרמט זה קל, פשוט מפרמטים (כמו שמפרמטים כל כונן). התוכנה היחידיה שאתה צריך היא samsung magician שיש לה יכולת לשחק קצת עם ההגדרות של המערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

פשוט לפרמט וזהו?

דרך אגב יש עוד תוכנה בשם samsung data migration מהי?[h=2][/h]

פורסם

היא עושה באופן מפליא data migration מעתיקה מידע מדיסק אחר ?

פורסם

מה הגירסא של הevo?

עם זה ה840 בmagician ניתן לעדכן קושחה, ולבצע עוד פעולה לתיקון הבאג שהתגלה. אתה יכול לנסות את זה לפני הפירמוט.

פורסם

פותח דיון יקר.

יש כבר שני דורות לסדרת הEVO של סמסונג.

840 EVO.

ו850 EVO.

ב840 EVO התגלה באג, שגורם לנתונים ש"עמדו" הרבה זמן(זאת אומרת תאים בהם נתונים שנכתבו לפני הרבה זמן) להגיב באיטיות.

לבאג יצא תיקון מסמסונג(בנפרד מעדכון FW שגם כן צריך לעשות).

בלי קשר לעדכון והתיקון, אם תעתיק את כל המידע, או תמחק את כל המידע, ותכתוב הכל מחדש, המהירות של אותם נתונים חדשים שנכתבו תהיה גבוהה שוב.

לפרמט SSD עושים כמו כל כונן אחר.

פשוט מפרמטים פירמוט מהיר.

פורסם
  • מחבר

מדובר בכונן samsung evo 840 כבר למפני מספר חודשים עשיתי את עדכון הקושחה שסמסונג שיחררה אך איני בטוח אם זה שיפר את הביצועים..

בכל מקרה הורדתי את התוכנה ביצעתי את העדכון האחרון וביצעתי benchmark והתוצאות שקיבלתי היו:

sequential read:397

sequential write:211

randome read:59407

randome write:9099

אני חושב שהתוצאות האלו ממש נמוכות אבל שוב כנראה בגלל שלא נשאר בקושי מקום בדיסק לכן אני יבצע פירמוט.. תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה אשמח לקבל חוות דעת האם התוצאות שקיבלתי משקפות את הכונן..

תודה!

פורסם

למה לפרמט ? פשוט תמחוק דברים / תעביר לכונים אחרים...

פורסם
  • מחבר

רוב המקום שתפוס בכונן היא כתוצאה ממשחקים שמותקנים עליה ככה שלא רלוונטי להעביר משחקים... אם היה מדובר במידע אחר כגון מוזיקה וסרטים לא הייתי פותח את הדיון..

פורסם

מה הבעיה להסיר אותם ולהתקין מחדש במקום אחר ?

פורסם

צריך עוד פעולה שלוקחת כשעה חוץ מהעדכון, יש תוכנה לבדיקת הבעיה לא מה שבדקת, שעדיפה על פירמוט כי בפירמוט הבעיה חוזרת.

פורסם
  • מחבר

אשמח לדעת מהי הפעולה ולקבל הדרכה בנושא..

פורסם
מדובר בכונן samsung evo 840 כבר למפני מספר חודשים עשיתי את עדכון הקושחה שסמסונג שיחררה אך איני בטוח אם זה שיפר את הביצועים..

בכל מקרה הורדתי את התוכנה ביצעתי את העדכון האחרון וביצעתי benchmark והתוצאות שקיבלתי היו:

sequential read:397

sequential write:211

randome read:59407

randome write:9099

אני חושב שהתוצאות האלו ממש נמוכות אבל שוב כנראה בגלל שלא נשאר בקושי מקום בדיסק לכן אני יבצע פירמוט.. תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה אשמח לקבל חוות דעת האם התוצאות שקיבלתי משקפות את הכונן..

תודה!

לבאג יצא תיקון מסמסונג(בנפרד מעדכון FW שגם כן צריך לעשות).

אוקי אתה כותב שהרצת את העדכון FW.

אבל הורדת והרצת את התיקון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים