עבור לתוכן

חווית הרפורמה באינטרנט

Featured Replies

פורסם

אחרי ה"רפורמה", כמובן שיצאתי נגדה כדי לחשוף את העובדה שהיא לא עשתה כלום חוץ מלמסד את השיטה הקלוקלת וליצור העמדת פנים של שינוי.

ואנשים אמרו: אבל הנה עכשיו המחירים ירדו ב10 שקל, אפילו ב20.

כמובן שחלק היו בורים ולא ידעו מה מחירי הרצפה האמיתיים שהיו קודם, ולכן חשבו שמדובר על הבדלים גדולים יותר.

עוד לפני שאנשים כמוך התחילו לחזור עם פידבק, כבר אז ידעתי מה הולך להיות.

עד כדי כך אני מכיר את האויב השנוא עלי, האוליגופוקרטלים של האינטרנט.

אז אמרתי לאותם אנשים, אין מתנות חינם, אם חלק הורידו 10-20 שקל ואחרים לא, אתה תשלם על זה.

לי זה היה ברור.

הם עושים מה שהם רוצים מאחורי הקלעים.

מעמיסים על תשתיות ללא הרחבתם.

מדללים שוב ושוב את פס הרוחב שהלקוחות מקבלים, גם ברמת התשתית, וגם בתעבורת אינטרנט שספק האינטרנט מספק.

יש שם MAX100, אין שם MAX100.

זה לא משנה דבר.

יש מציאות לה נוכחות חזקה.

שמי שעוקב אחרי אחריה לא מאתמול מכיר אותה.

במציאות זו הרבה דברים קורים להם אין שם.

אותם קשה להוכיח!

אותם קשה להראות ולחשוף.

אבל הם קיימים ומורגשים, ומשפיעים על המוני לקוחות שאין להם את הזמן או הרצון להתעסק עם מלחמות ממושכות שאינן נגמרות.

משרד התקשורת לא קובע סטנדרטים בתחום, ואינו אוכף את הצורך בשקיפות וחובת דיווח על מהירויות וביצועים.

חברות האינטרנט מרשות לעצמן לעשות ככל העולה על רוחן, מבלי לומר ללקוח את האמת או לאפשר לו להבין מה קורה.

הם משקרות בטלפון.

בעיות תשתית ידועות של עומסים, שאין מתוכנן בהם הרחבה או פיתרון של הבעיה, גורמות לבעיות ללקוחות שמתקשרים ומקבלים שקרים על גבי שקרים, ומריחות שאינן נגמרות.

עושים מאיתנו הלקוחות צחוק.

והכל בחסות משרד התקשורת שמוכר אותנו בזול כמשאב לניצול, ומזניח את האחריות החשובה לדאוג לייצג את האינטרס של הציבור ולפעול למען הציבור.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

אני אישית בהוט בחבילת 100 עם הוטבוקס כמודם בלבד וראוטר פרטי שלי.

עקרונית אנ ימקבל בין 90 ל100 כל הזמן (בהנחה שאין קריסה של תשתיות באיזור).

רציתי לא מזמן לעבור לבזק כי הוט ממררים לי את החיים ואז זה הלך בערך ככה,

1. פניתי לבזק עצמה כדי לוודא שבתשתית שיש באיזור שאני גר הם תומכים בחיבור של 100 מגה. הם אמרו לי שהמקסימום שהם רואים אצלם זה 15 מגה! לא האמנתי למשמע אוזניי והם העבירו פנייה למחלקת הנדסה שאמרה להם שאכן יש 100 מגה איפה שאני גר ואין בעיה.

2. אחותי עברה דירה 2 רחובות לידי, הבטיחו לה 100 מגה ואמרו שאין בעיה ובפועל היא מקבלת רק בין 60 ל80 במקרה הטוב. נראה מוזר אבל ניחא שיהיה.

3. מתקשרת אליי נציגה של בזק (כאשר אני תיכננתי להתחבר לבזק מבאנדל של ספק לפי החוק החדש כי היה לי מבצע ב99 ש"ח לחודש כולל מודם חינם מהספק + קו טלפון חינם) והיא מתחילה לעשות לי שיחת מכירה,

אני איש מנומס ונעים הליכות אמרתי לה בואי ונשמע מה יש לך להציע,

היא התחילה במחיר שהוא 120 ש"ח לא כולל קו טלפון וכולל רק תשתית וספק, לא רלוונטי.

לאחר מכן היא שמעה שאני בהוט כיום והיא התחילה עם המשפט הכי שנוא עליי שאני מנתק שיחה ברגע שאני שומע אותו "ה100 מגה שלנו זה לא ה100 מגה של X"... גרררררר

אמרתי לה או קיי ברגע זה נסתיימה השיחה ויום טוב. היא התחילה לצעוק עליי! באיזה זכות אני מעיז לבוא אליה בגישה מתנסה ושזאת לא גישה בריאה לחיים, היא המשיכה בצווחות שהיא עושה מעל ומעבר כדי לבוא לטובתי והמשיכה לתקוע לי מילים.

לצערי אני מרוקאי. הוריד נדלק לי במצח... הלחץ דם עלה... התפרצתי עליה בצרחות ובעצבים של החיים... ובתור אדם רגוע בד"כ (רבאק עבדתי בתמיכה טכנית של הוט וחטפתי קללות בלי הפסקה בלי להתפרץ פעם אחת) היא כל כך הרגיזה אותי שנשארתי עצבני גם לאחר סיום השיחה ובזכות אותה נציגה החלטתי שאני בחיים.... אבל בחייים לא מתחבר לבזק.

אני מעדיף לשלם יותר בחברה אחרת ואני לא אתן להם אגורה שחוקה.

פורסם

כל אנשי המכירות והנציגים משקרים, מהסיבה הפשוטה שזאת שיטת העבודה של חברות התשתית והאינטרנט.

ההונאה מתחילה מלמעלה.

השקרים מתחילים מלמעלה.

נוח להם ככה כי הם עובדים מול לקוחות שבויים.

והם עושים ככל יכולתם בכל רמה אפשרית של מציאות, לשמור על הלקוחות שבויים וחסרי אלטרנטיבות.

מכיוון שמדובר בדואופול תשתית, ומכיוון שמנהלים אותם אותם סוג של מנהלים קלוקלים עם גישה נצלנית מחפירה, הם נוטים ליישר קו על המכנה המשותף הנמוך ביותר של שאיפותיהם.

והם ערים ומודעים היטב לשאיפותיהם, למכנה המשותף בינהם, ולעובדה שאין ללקוחות אלטרנטיבה מעבר למה שהם כופים עליהם, כמו גם לעובדה שקשה מאוד ודורש השקעות אדירות לאורך זמן רב כדי לייצר להם אלטרנטיבה.

הם גם מבינים טוב מאוד שמשרד התקשורת יכול להכתיב להם התנהלות, ולהגדיר להם גבולות, ולקבוע להם סטנדרטים.

לכן הם משקיעים הרבה מאמצים וכסף!!! כדי לשכנע את משרד התקשורת לתת להם חופש פעולה היכן שבאמת חשוב להם.

ופעם ב5-10 שנים הם נותנים למשרד התקשורת עלה תאנה, כדי שיוכל לטעון שגרם לשיפור.

וממשיכים עסקים כרגיל ללא ששום דבר מהותי השתנה בנוסחה מעבר לשידרוג כללי של תשתיות שאינו משפר את מצבם היחסי של הלקוחות, או משנה את התפישה העסקית המלאכותית ומהונדסת אותה אוליגופוקרטלים יצרו ומפעילים.

מציאות שאין לה הצדקה כלכלית/משאבית/חברתית/עסקית להתקיים מחוץ לבועה מונופוליסטית.

בדיוק כמו שגביית מאות שקלים כל חודש עם קנסות וחריגות גביה על שימוש חורג שמגיע לאלפי שקלים בחודש בסלולר.

בדיוק כמו שזה היה אמור, ובסוף(ולא ללא מאבק) הפסיק להתקיים, כך גם הבועה האינטרנטים לא אמורה להמשיך להתקיים.

אבל אין מי שיעצור אותם.

כולם חוברים יחדיו לשמר את המצב כמו שהוא.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
אני אישית בהוט בחבילת 100 עם הוטבוקס כמודם בלבד וראוטר פרטי שלי.

עקרונית אנ ימקבל בין 90 ל100 כל הזמן (בהנחה שאין קריסה של תשתיות באיזור).

רציתי לא מזמן לעבור לבזק כי הוט ממררים לי את החיים ואז זה הלך בערך ככה,

1. פניתי לבזק עצמה כדי לוודא שבתשתית שיש באיזור שאני גר הם תומכים בחיבור של 100 מגה. הם אמרו לי שהמקסימום שהם רואים אצלם זה 15 מגה! לא האמנתי למשמע אוזניי והם העבירו פנייה למחלקת הנדסה שאמרה להם שאכן יש 100 מגה איפה שאני גר ואין בעיה.

2. אחותי עברה דירה 2 רחובות לידי, הבטיחו לה 100 מגה ואמרו שאין בעיה ובפועל היא מקבלת רק בין 60 ל80 במקרה הטוב. נראה מוזר אבל ניחא שיהיה.

3. מתקשרת אליי נציגה של בזק (כאשר אני תיכננתי להתחבר לבזק מבאנדל של ספק לפי החוק החדש כי היה לי מבצע ב99 ש"ח לחודש כולל מודם חינם מהספק + קו טלפון חינם) והיא מתחילה לעשות לי שיחת מכירה,

אני איש מנומס ונעים הליכות אמרתי לה בואי ונשמע מה יש לך להציע,

היא התחילה במחיר שהוא 120 ש"ח לא כולל קו טלפון וכולל רק תשתית וספק, לא רלוונטי.

לאחר מכן היא שמעה שאני בהוט כיום והיא התחילה עם המשפט הכי שנוא עליי שאני מנתק שיחה ברגע שאני שומע אותו "ה100 מגה שלנו זה לא ה100 מגה של X"... גרררררר

אמרתי לה או קיי ברגע זה נסתיימה השיחה ויום טוב. היא התחילה לצעוק עליי! באיזה זכות אני מעיז לבוא אליה בגישה מתנסה ושזאת לא גישה בריאה לחיים, היא המשיכה בצווחות שהיא עושה מעל ומעבר כדי לבוא לטובתי והמשיכה לתקוע לי מילים.

לצערי אני מרוקאי. הוריד נדלק לי במצח... הלחץ דם עלה... התפרצתי עליה בצרחות ובעצבים של החיים... ובתור אדם רגוע בד"כ (רבאק עבדתי בתמיכה טכנית של הוט וחטפתי קללות בלי הפסקה בלי להתפרץ פעם אחת) היא כל כך הרגיזה אותי שנשארתי עצבני גם לאחר סיום השיחה ובזכות אותה נציגה החלטתי שאני בחיים.... אבל בחייים לא מתחבר לבזק.

אני מעדיף לשלם יותר בחברה אחרת ואני לא אתן להם אגורה שחוקה.

אני הייתי נותן לה לנסות להסביר איך כבל נחושת משנות השישים עדיף. נראה לי היה יכול להיות מצחיק.

פורסם

גם להוט וגם לבזק יש תשתית סיבים אופטים נרחבת שמשמשת ככבישים ראשיים לתעבורה הכללית שלהם.

הם יכלו כבר מזמן להתחיל לחבר אנשים ישירות לסיבים אופטים, אך הדבר האחרון שהם מעוניינים זה לשמוט את התירוץ הכי טוב שלהם לUPLOAD הנמוך.

כבר מעל עשור שהם טוענים, וגם זורעים מחשבה זו אצל הציבור דרך אמצעי התקשורת, שסיבים אופטים יאפשרו מהירויות UPLOAD גבוהות.

שזו כאילו הגבלה של תשתיות שתיעלם בהמשך בעקבות מעבר לסיבים אופטים.

כמובן שזה שקר חד וחלק.

לתשתית לא משנה לאיזה כיוון אתה מעביר את המידע.

בדיוק כמו שלצינור לא איכפת לאיזה כיוון אתה מזרים בו מים.

בדיוק כמו שיש 100/2 הם יכולים לעשות 80/22 או 50/50.

הבעיה מתחילה בתשתיות לחו"ל.

גם שם טענו שצריך להרחיב.

שהמחירים יקרים כי אין תחרות.

מאז חיברו 2 קווים תת ימיים נוספים, עם פס רוחב שאינו מנוצל כלל.

הקימו סכר על משאבים קיימים, ויוצרים מחסור מלאכותי שאינו באמת מבוסס על יכולות ועלויות בסיס, אלה על תוכנית לניצולן בשליטה מירבית כחלק מתוכנית עסקית ארוכת טווח למיקסום רווחים ומניעת תחרות.

חברות תשתוית האינטרנט, גם הפנימיות(הוט ובזק) וגם החיצוניות, בעצם פועלות מתוך אגואיזם מוחלט, במטרה להשתמש בצורך של הציבור במשאבים אלו, כדי להפיק רווחים ממגוון רחב של תחומים הקשורים לאינטרנט.

והן עושות זאת תוך כדי גרימת נזק אדיר לציבור, בגלל היעדר מבנה תחרותי או פיקוח.

במטווה של מונופוליזם/דואופוליזם/אוליגופוליזם שאינו נתון לפיקוח ראוי.

ותוך כדי עבירה על החוק דרך והתנהלות כקרטל!!!

קרטל זה כמה חברות מתחרות שמתאמות מחירים ותנאים כדי למקסם רווחים.

זו עבירה על החוק.

אך כאן המצב יותר מורכב כי מדובר בקרטל רב מימדי!!!!!

קרטל שקיים גם ברמת תשתיות החוץ.

גם ברמת תשתיות הפנים.

וגם ברמת ספקיות האינטרנט.

עיקרן של חברות אלו, מוחזקות ע"י כמה בעלים, שמחזיקים בבעלות על חברות בכל שלושת רמות אלו במקביל!!!!!

ולכן נוצר מצב של אינטרסים קרטליים, שמתרחשים במורכבות רב מימדית.

זוהי תסבוכת שמאוד מאוד קשה להתמודד איתה ללא התערבות חזקה וקשה של רגולציה.

אם חברות התשתית לא היו קשורות בקשרי קרטל לא רק אחת לשניה, אלה גם לחברות תשתית החוץ וספקיות האינטרנט, וספקי שירותי אינטרנט כמו איחסון אתרים ושירותי הזרמת תוכן ומיחשוב ענן, ומדיה וטלוויזיה ווידאו,

הרי שאלו בעצמן היו מתחרות גם להגדיל את הUPLOAD.

מה איפכת להם בעצם לחברות תשתית פנים נטו! לאיזה כיוון הנתונים זורמים אם הם רק חברת הנחת ותחזוקת והשכרת תשתיות כבלים?

אבל הוט ובזק הם הרבה יותר מסתם חברת תשתיות פנים.

ולכן יש כאן מה שאני החלטתי לקרוא בשם "מונופו/דואופו/אוליגופו-קרטליזם".

!!!!!!!!!!!!!!!!ITS FKED UP

ITS BEYOND FKED UPIIIIIIIIIIIIII

זוהי תסבוכת שמין הראוי לפרק לה את הצורה ולהרכיבה מחדש באופן שתיצור תחרות אמיתית ובריאה שמיטיבה עם כלל הציבור ומובילה לשיפור ממשי וללא עקבות של כל סוגי התשתיות ושירותי האינטרנט.

שמשחררת את הפקקים, והסתימות, והחסמים, וההגבלות, והשקרים, והמריחות.

שתאפשר לכל מה שזקוק לאינטרנט כדי לצמוח, לפרוח!!!

נערך על-ידי Art Tatum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים