עבור לתוכן

מחפש בקר משחק (ג'ויסטיק..) ל-HTPC

Featured Replies

פורסם

החלטתי להוסיף קצת אופציות גיימינג ב-HTPC שלי, כי.. למה לא בעצם? אני משתמש בו כבר שנים לטלוויזיה/סרטים, אבל הוא מחשב לכל דבר ויכול להפעיל גם משחקים לא רע בכלל...

המטרה היא שהשימושיות תהיה כמו בקונסולה, בלי עכבר/מקלדת מין הסתם אלא עם בקרי משחק של קונסולות, עם אופציה גם ל-2 בקרים במקביל.

לפי מה שהבנתי, הבקרים של ה-Xbox 360/one מתאימים גם ל-PC באופן סטנדרטי, ולפי מה שראיתי פה גם את הבקר של סוני DualShock4 אפשר לחבר ל-PC דרך תוכנה צד-3.

יש גם אופציות נוספות (בעיקר לוג'יטק) אבל עושה רושם שהם קצת מאחור..

יש למישהו ניסיון מעשי עם זה?

מה עדיף? זה עובד טוב? המשחקים צריכים "לזהות" את הג'ויסטיק או שהוא משתלט על הכפתורים הרגילים ומדמה מקלדת?

אני שואל כי אני רוצה להשתמש בזה בעיקר למשחקים יחסית ישנים, NEED FOR SPEED כולל/בעיקר בגירסאות ישנות יותר (3-4..), FPS-ים קלאסיים, מורטל קומבט וכל מיני משחקים ישנים כאלה.

איך זה עובד מבחינת חיבור של כמה בקרים במקביל? זה אפשרי בכלל? איך כל בקר שולט בנפרד על משהו אחר? או שזה כבר מחייב תמיכה של המשחק?

אם אני לוקח את הגירסאות האלחוטיות, אז זה מקלט אחד שקולט את כולם או שצריך עדיין כמות כניסות USB כמספר כמות הבקרים?

תודה

:cool2:

פורסם
לפי מה שהבנתי, הבקרים של ה-Xbox 360/one מתאימים גם ל-PC באופן סטנדרטי, ולפי מה שראיתי פה גם את הבקר של סוני DualShock4 אפשר לחבר ל-PC דרך תוכנה צד-3.

יש גם אופציות נוספות (בעיקר לוג'יטק) אבל עושה רושם שהם קצת מאחור..

אכן כן, אלה האפשרויות (תוסיף גם את Speedlink שיש לה ליין רחב של מוצרים, אם כי לא ניסיתי אותם אישית). לכל אחד יש יתרונות וחסרונות פה ושם.
מה עדיף? זה עובד טוב? המשחקים צריכים "לזהות" את הג'ויסטיק או שהוא משתלט על הכפתורים הרגילים ומדמה מקלדת?
משחקים של Windows (מן הסתם לא תשחק אחרים) משתמשים בAPI סטנדרטי לזיהוי הבקרים. יש בגדול שתי אפשרויות: המשחקים הישנים לרוב משתמשים בDirectInput והחדשים לרוב בXInput (שזה הAPI של שלטי הXBOX). היתרון של XInput הוא שהוא יותר פשוט לשימוש ולקינפוג (לרוב לא צריך לקנפג כלום וזה פשוט עובד), אבל אם המשחק לא תומך בו, הוא כנראה לא יזהה את הבקר בכלל.

כמעט תמיד אפשר לפתור את זה בתוכנה (דרייבר/אמולטור שמדמה DirectInput על בקר שהוא XInput או ההפך, אך במידה מסוימת זה יותר נוח כשיש מתג פיזי על הבקר להעביר מצבים. מבחינה זו יש יתרון לשלטים החדשים של Logitech וחלק מאלה של Speedlink על שלטי הXBox/PS, אך לטעמי איכות הבנייה של האחרונים עדיפה. מבחינת נוחות שימוש והביצועים - יש הבדלים. למשל לשלט הXBox 360 הקלאסי יש טריגרים מצוינים, אך D-Pad גרוע. הD-Pad של לוגי'טק עדיף עליו, וזה של הפלייסטיישן כנראה הכי טוב. מצד שני, לגבי השלטים של לוג'יטק היו תלונות רבות על "dead zone" מוגזם בג'ויסטיקים האנלוגיים, שפוגע במשחקים שמשתמשים בהם (למשל משחקי מרוצים).

אומרים שהשלט של הXBox One הוא שיפור בכל המישורים, ואולי מדובר בשלט טוב מאוד. אני לא זוכר אם הוא כבר נתמך במחשב או עוד לא.

בסופו של דבר, לטעמי מה שעדיף הוא מה שהכי נוח לך ביד.

איך זה עובד מבחינת חיבור של כמה בקרים במקביל? זה אפשרי בכלל? איך כל בקר שולט בנפרד על משהו אחר? או שזה כבר מחייב תמיכה של המשחק?
כן, אפשר לחבר כמה בקרים במקביל והם מזוהים כיישויות נפרדות (לא כמו שני עכברים, למשל). מן הסתם כדי שתוכל להשתמש בשניהם (לשני שחקנים למשל), צריכה להיות תמיכה במשחק עצמו, שבד"כ תהיה כשיש בזה הגיון (אם המשחק תומך בכלל בריבוי משתתפים על אותו מחשב). זה יעבוד פחות או יותר כמו בקונסולות.
אם אני לוקח את הגירסאות האלחוטיות, אז זה מקלט אחד שקולט את כולם או שצריך עדיין כמות כניסות USB כמספר כמות הבקרים?
אני חושב שזה תלוי בבקרים. אם אני זוכר נכון, המקלט של מיקרוסופט תומך בעד 4 בקרים, אבל אלה של לוגי'טק הם רק לבקר בודד.
פורסם
  • מחבר

תודה, בדיוק קראתי על ה-XInput הזה, פה יש רשימה של המשחקים שתומכים בו ונראה שהיא לא קטנה בכלל וכוללת הרבה משחקים שמעניינים אותי:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_XInput_support

מה שאני לא כלכך מבין זה איך יכול להיות שיש תמיכה ב-XInput הזה במשחקים ישנים שיצאו הרבה לפני שה-XBOX היה קיים (NFS המקורי למשל שיצא ב-1994)

לגבי בחירה בשלט העדיף, ה-ONE אכן כבר הגיע למחשב. מצד שני הוא סוג של מוטציה, יש לו גירסה אלחוטית בלבד, אבל בשביל להשתמש בו ב-PC צריך להשתמש בכבל/מתאם USB מיוחד, מה שמבטל את יתרון האלחוטיות שלו (אבל משאיר את המחיר הגבוה...) וגם קראתי טוקבק על זה שהחיבור USB הזה עדין מדיי..

נראה שהבקר של הסוני הוא באמת הכי טוב (או לפחות זה שיש עליו הכי פחות תלונות?), חוץ מהקטע שהוא לא ממש Plug and play וצריך להתקין בשבילו תוכנה מיוחדת.

אני חושב שאחרי ההתקנה הוא פשוט מדמה שלט Xbox 360, ואז הכל אמור לעבוד אותו דבר: http://ds4windows.com/

אבל זה קצת מפחיד אותי.. מעדיף משהו שיש לו תמיכה רישמית.

ה-DS4 הוא גם יקר במיוחד (מצד שני, הוא אלחוטי דרך BT), ואני לא בטוח שיש לו איזשהו יתרון חוץ מזה שאין תלונות על ה-D-Pad שלו... יש לו איזשהו יתרון?

לפי מה שהבנתי ב-DS4 עם DS4Windows אפשר להשתמש באחד מהג'ויסטיקים שלו כעכבר. זאת תוספת דיי נחמדה ונוחה (בעיקר לטיפול בממשק, פחות במשחק עצמו, אבל עדיין), זה אפשרי גם ב-XBOX 360/ONE?

http://www.pcgamer.com/xbox-one-controller-vs-dualshock-4-which-is-better-for-pc-gaming/

לגבי ה-Speedlink האלה (שמציפים את ksp..), מעבר לעובדה שמעולם לא שמעתי עליהם ומבחינתי זאת "חברה סינית" for all I care, איך הולך איתם נושא התמיכה? זאת גם תמיכה מובנית ב-XInput או שצריך כמו ב-DS4 להשתמש בתוכנות שמדמות אותו?

פורסם
מה שאני לא כלכך מבין זה איך יכול להיות שיש תמיכה ב-XInput הזה במשחקים ישנים שיצאו הרבה לפני שה-XBOX היה קיים (NFS המקורי למשל שיצא ב-1994)
גם לי זה לא מובן, ואם תקרא בדף השיחה שם, אז יש עוד אנשים שלהם זה נראה מוזר. לחלק מהמשחקים ייתכן שהכניסו תמיכה בpatch מאוחר, אבל אני בספק שזה לכולם. כרגע לא הייתי סומך ב100% על הרשימה הזו. יש לי כמה מהמשחקים שמופיעים ברשימה ובבירור יצאו לפני XInput, אז אבדוק בשביל הקטע, כשאהיה בבית.
נראה שהבקר של הסוני הוא באמת הכי טוב (או לפחות זה שיש עליו הכי פחות תלונות?), חוץ מהקטע שהוא לא ממש Plug and play וצריך להתקין בשבילו תוכנה מיוחדת.

אני חושב שאחרי ההתקנה הוא פשוט מדמה שלט Xbox 360, ואז הכל אמור לעבוד אותו דבר: http://ds4windows.com/

אבל זה קצת מפחיד אותי.. מעדיף משהו שיש לו תמיכה רישמית.

זה אכן נראה כך, ואם זה המצב, אז זה כנראה יכול לעבוד גם עם משחקי DirectInput אם מתקינים בנוסף את התוכנה שמתרגמת XInput לDirectInput. בסופו של דבר הבקרים האלה פופולריים בקרב רבים, ואני מניח שהתמיכה כבר מספיק טובה כדי שמעשית לא יהיו לך בעיות. עם זאת אני מבין לליבך, ועובדה היא שגם אני כשהתלבטתי בנושא זה, בסופו של דבר החלטתי לחסוך את כאב הראש הפוטנציאלי והלכתי על שלט של לוג'יטק שיש לו תמיכה חומרתית בשתי השיטות.

ה-DS4 הוא גם יקר במיוחד (מצד שני, הוא אלחוטי דרך BT), ואני לא בטוח שיש לו איזשהו יתרון חוץ מזה שאין תלונות על ה-D-Pad שלו... יש לו איזשהו יתרון?

לפי מה שהבנתי ב-DS4 עם DS4Windows אפשר להשתמש באחד מהג'ויסטיקים שלו כעכבר. זאת תוספת דיי נחמדה ונוחה (בעיקר לטיפול בממשק, פחות במשחק עצמו, אבל עדיין), זה אפשרי גם ב-XBOX 360/ONE?

בדברים האלה אין לי ניסיון, סורי.

לגבי ה-Speedlink האלה (שמציפים את ksp..), מעבר לעובדה שמעולם לא שמעתי עליהם ומבחינתי זאת "חברה סינית" for all I care, איך הולך איתם נושא התמיכה? זאת גם תמיכה מובנית ב-XInput או שצריך כמו ב-DS4 להשתמש בתוכנות שמדמות אותו?
יש להם דגמים רבים. בחלק מהם (לא בכולם, אבל אני חושב שבכל החדשים - כן) יש Dual Mode שמאפשר בחירה בין שתי השיטות באמצעות מתג פיזי על הבקר, כמו אצל לוג'יטק. אתה יכול לקרוא על זה באתר שלהם.

http://www.speedlink.com/?p=2&cat=4132

http://www.speedlink.com/?p=2&cat=4131

כאמור, לא התנסיתי פיזית עם הבקרים האלה (למרות שאני שוקל לקנות אחד לנסיון), אז אני לא יכול לומר דבר לגבי איכותם הפיזית. יש ביקורות עליהם ברשת, אם כי פחות מאשר על חברות הmainstream, אך כנראה עדיין מספיק כדי להבין מה ומי (תקרא גם תגובות של קונים באמזון).

בכל אופן, הייתי ממליץ לך לקרוא כמה וכמה ביקורות וחוות דעת, כי לפעמים נכנסים שם לפינות קטנות כמו מיקום הכפתורים, הרגישות של הסטיקים וכו' - דברים שאולי לא חשבת עליהם ויכול להיות שיהיו חשובים בשבילך.

פורסם

אני משחק GTA V עם שלט האקסבוקס 360 (רק נהיגה וטיסה) והוא באמת אחלה שבעולם.

בנוי מצוין.

בלי דרייברים, הכל מזוהה אוטומטית.

השלט יכול להיות כבוי לגמרי, ואני אלחץ על כפתור ההדלקה וכבר אני יכול להתחיל לשחק. הזיהוי מיידי (אחרי הזיהוי הראשוני)

הסיבה היחידה שלא לקחת את הבקר של ה-XBONE זה בגלל שהוא בינתיים חוטי בלבד. אבל עכשיו אני קורא שהקיץ הם יתחילו למכור את המודול האלחוטי בשבילו, אז לך עליו. הוא שיפור ברמה ארגונומית וגם בעל כפתורים טובים יותר.

עם DS3 יש לי בעיקר סיוטים מתוכנות, חוסר תמיכה, וקושי בהתחברות. שלא לדבר על אלחוטיות. (יש לי BT במחשב!)

פורסם
  • מחבר

בין ה-360 המקורי ל-ONE יש עוד שלט, גירסה "2" לשלט של ה-360 שטיפלה בדיוק בנושא של ה-D-pad:

http://wegotthiscovered.com/gaming/xbox-360-transforming-d-pad-controller-product-review/

אני לא יודע אם יש כלכך דרך לבדוק מה מקבלים חוץ מללכת לחנות ולראות אם זה הדגם ה"חדש" (בן כמה שנים..) שאפשר להוציא איתו את ה-dpad "החוצה", אבל לפי התמונה באתר של אייבורי למשל נראה שזה באמת הדגם הזה:

https://www.ivory.co.il/Microsoft_XBOX_360_Wireless_Controller.html

פורסם

אני קניתי שלט 360 בבאג לפני משהו כמו 3 שנים וקיבלתי את הדגם ה״ישן״ עם ה dpad הרגיל ועל פי הכתבה זה נראה ששוחרר לפני כ 5 שנים (והאמת שלא הייתי מודע שזה קיים עד לפני שנה)

אבל אני מאמין שיהיה מצויין על האריזה שזה transforming dpad, בטח גם מוכרים את זה במחיר גבוה יותר.

מוכרים אגב transforming dpad kit להתקנה על שלט רגיל, אבל זה דורש קצת עבודת שיוף על ה dpad המקורי (החדש טיפה רחב יותר)

תיקון, לא קיט, מוכרים פשוט את הdpad החדש בנפרד, אבל אחרי קצת עבודה אפשר להתקין אותו על השלט הישן:

פורסם
  • מחבר

אתמול במקרה עברתי ליד באג אז הצצתי, יש שם את ה-360 בלי סימון לסוג ה-dpad או משהו כזה...

אגב בגירסה האלחוטית יש 2 שלטים, אחד שהוא נטו שלט ואחד שהוא שלט+מקלט למחשב, אני מניח שהקטע הוא שהראשון שקונים צריך להיות זה עם המקלט (שכתוב עליו "for Windows") והשאר אם רוצים להוסיף יכולים להיות הרגילים בלי המקלט (על הגירסה עם המקלט כתוב שהוא מיועד ל-עד 4 שלטים, ובאינטרנט כתוב שהשלטים עצמם זהים בין הגירסה ה"רגילה" לזאת שהיא "for Windows").

פורסם

זה מה שאני ממליץ בד״כ לעשות. אין טעם לשלם אקסטרה על עוד מקלט שלא נחוץ.

אם אני זוכר נכון אז הקופסא של ה 360 שקופה ואפשר לראות את השלט, אז אם תעבור שוב בבאג תסתכל על השלט עצמו. לא אמור להיות בעיה לזהות איזה סוג dpad זה

פורסם

השלט צריך להיות שחור מט, סמל האקסבוקס בצבע כרום-מראה והטריגרים פלוס כפתורי ה"כתף" בשחור מבריק.

אולי יש לי תמונה בטלפון... אעלה אותה

עריכה: הנה הקופסה וקלוז אפ על החלק העליון

3b128955665698492e4e6f9980052dd0.jpg3204b24c62b5f14f4de0e46e0eb9395b.jpg

פורסם
  • מחבר

בתמונה הראשונה זאת הגירסה עם ה-dpad הישן, לא? הוא נראה שחור.. בכל מקרה בדיוק ככה נראתה הקופסה בבאג, וגם במחיר הזה. אני צריך לעבור שם שוב ולראות מקרוב את ה-dpad..

פורסם

כן זה הישן.

בחדש רואים טוב את ההפרדה בין הכפתורים של ה- dpad למשולשים מסביב. בישן הם מחוברים - עשויים מחלק אחד של פלסטיק.

DSC00469_1.jpg

משמאל זה הישן, מימין של ה- one

d-pads-xbox-360-vs-xbox-one-controllers.jpg

פורסם

מה ישן, זה שלט של 360.

של ה-ONE שונה, כמובן. אבל כרגע אי אפשר להשתמש בו אלחוטית אז מבחינתי הוא פסול.

פורסם
  • מחבר
מה ישן, זה שלט של 360.

קראת את התגובות בדיון? יש לשלט של ה-360 שתי גירסאות.

פורסם

מניסיון עם השלט של ה-PS3, התמיכה לא טובה מספיק וקורה לפעמים שצריך שוב להגדיר את הבקר. לא יודע איך זה עם השלט החדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים