פורסם 2015 ביוני 1210 שנים שלום כולם,בהמשך להמלצות הרבות שראיתי (תודה צ'יף!) רכשתי נתב-מודם בשביל לשדרג לVDSL של בזק.אני מאוד מרוצה מהנתב שיש לי כרגע ורוצה להשתמש בנתב-מודם שקניתי רק בתור מודם (מוד Bridge).הנתב-מודם הוא Q1000.מישהו מצא מדריך נוח להגדרת הקונפיגורציה?תודה.
פורסם 2015 ביוני 1210 שנים הפיכת ה-Q1000 למודם בלבד (BRIDGE) היא מאוד קלה. ב-ADVANCED SETUP, יש לבחור בצד שמאל באופציה WAN. ב-DROP DOWN שיש במרכז המסך יש לבחור Transparent Bridging ולאשר. לאחר מספר שניות, אחרי ש-Q1000 יבצע REBOOT, הוא ימצא במצב BRIDGE. ראה תמונה מצ"ב. על מנת להחזיר אותו למצב ROUTER, יש לבצע לו RESET מלא.
פורסם 2015 ביוני 1410 שנים מחבר אחרי שאני הופך אותו לBridge, במידה ואני צריך, איך אני יכול לגשת אליו אם אני רוצה?לחבר אותו ישירות למחשב ואז לגלוש ל192.168.0.1?
פורסם 2015 ביוני 1510 שנים כמעט. כיוון שכ-BRIDGE שרת ה-DHCP שלו אינו פעיל, תצטרך גם לתת למחשב כתובת IP בסגמנט של המודם - משהו כמו 192.168.0.2.
פורסם 2015 ביוני 1610 שנים מחבר כמעט. כיוון שכ-BRIDGE שרת ה-DHCP שלו אינו פעיל, תצטרך גם לתת למחשב כתובת IP בסגמנט של המודם - משהו כמו 192.168.0.2.שוב תודה על התמיכה.אני חוזר במילים שלי בשביל לוודא שהבנתי.הפכתי את הראוטר לBridge ועכשיו בא לי להכנס שוב לפאנל שלו לקנפג אותו. אני יכול או לעשות הארד ריסט והוא כבר לא Bridge או לגלוש לפאנל שלו.בשביל לגלוש לפאנל שלו אני מחבר אותו ישירות למחשב. מכיוון שהמחשב מחובר אליו ישירות ולא לראוטר, אין למחשב כתובת IP כרגע (בהנחה שלא נשמרה לו) והוא גם לא יקבל כי הראוטר במוד Bridge ולא ינפיק לו כתובת חדשה. בשביל עדיין להצליח להגיע לפאנל של הראוטר אני צריך להגדיר כתובת IP סטטית למחשב באותו סגמנט של כתובת הפאנל של הBridge - כמו שאמרת מגדיר למחשב את 192.168.0.2 ואז שאנסה לגלוש ל192.168.0.1 אני אצליח.הבנתי נכון?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.