עבור לתוכן

האצת מחשב ע"י הוספת זיכרון

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד עם 4 גיגה אני משתמש בו לאינטרנט ואופיס

יש מקרים שאני בודק ורואה שיש 3 גיגה בזיכרון תפוס

האם ככה זה מאט את המחשב? או שאם זה לא ממש ב 3.7תפוס זה לא מאט

כמה יעלה לי(אפילו מאייבי) להוסיף עוד 2 או 4 גיגה למחשב(חושב שיש לי חריץ הרחבה פנוי אחד)

והאם זה קל להוסיף זיכרון?

ואגב,מה הייחס (מבחינת מהירות)בין המעבד ובין הזיכרון?

האם ההשפעה של הזיכרון גדולה יותר?

תודה

• תגובות 33
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם השימוש שלך רק אינטרנט ואופיס אז 4 גיגה יספיקו לך נכון להיום

אבל מה שקורה שאתרי אינטרנט נהיים כבדים יותר ויותר ככה שאולי בעתיד הלא רחוק יהיה נצרך יותר מ 4 גיגה בשביל עבודה זורמת

ככה שזה רעיון טוב לשדרג זכרון .

מה הדגם של המחשב הנייד שלך ?

החלפת זכרון למחשב נייד על פי רוב זה דבר פשוט .

פורסם

יש לי 8 גיגה בייט והמחשב רחוק מלהיות מהיר , לדעתי עדיף להשקיע במעבד יותר מאשר בזיכרון .

פורסם
  • מחבר
אם השימוש שלך רק אינטרנט ואופיס אז 4 גיגה יספיקו לך נכון להיום

אבל מה שקורה שאתרי אינטרנט נהיים כבדים יותר ויותר ככה שאולי בעתיד הלא רחוק יהיה נצרך יותר מ 4 גיגה בשביל עבודה זורמת

ככה שזה רעיון טוב לשדרג זכרון .

מה הדגם של המחשב הנייד שלך ?

החלפת זכרון למחשב נייד על פי רוב זה דבר פשוט .

תודה על תגובתך

המחשב שלי ASUS X501A אבל אני לא מוצא את המפרט שלו ברשת (המעבד שלי הוא B970) ,

איזה נתונים צריך לדעת על המחשב כדי לדעת איזה סוג זיכרון להכניס לו?(מעבד? לוח אם?)?

כמו כן האם ניתן לקחת זיכרון ממחשב אחר (

lp dell e6400 t81) שכבר לא בשימוש ולהכניס למחשב שלי?

אשמח בנוסף ,אם תענה על השאלות בראש ההודעה , לגבי האם המהירות מושפעת באופן ניכר מהרחבת הזיכרון? , עכשיו שאני פותח כרום עם 5 סימניות אני רואה שהזיכרון שלי ב 83 אחוז , זה הגיוני??

פורסם

אתה עובד במקרה עם גוגל כרום ? אם כן אל תהיה מופתע ...

בקשר למעבד שלך B970 הוא חלש מאוד לי יש G20XX והוא חזק יותר מהמעבד שלך והביצועים דיי גבוליים

עדיף שתשקיע במעבד טוב אין קיצורי דרך .

פורסם
  • מחבר

כרום לוקח כ׳כ הרבה משאבים?הוא ממש נוח

יש דפדפן אחר שלוקח הרבה פחות משאבים?

שידרוג מעבד יקר בהרבה...

פורסם

האתר הזה ממש בעייתי עם IE לוחצים עריכה הכול נעלם נהיה דף לבן

פורסם

תתקין ublock origin ותגדיר שם רשימת חסימות של הארץ ושל חברתי

פורסם

1. אם מדובר על המחשב ASUS X501A אז באתר שלו אפשר לראות שהוא תומך בזיכרון בנפח מקסימלי של 4GB, כך שכל הדיון הזה הוא דיי מיותר - לא ניתן להתקין במחשב כזה 8GB זיכרון.

2. המעבד Pentium B970 (מעבד נייד המבוסס על ארכיטקטורת הדור השני - ה Sandy Bridge) הוא אכן מעבד דיי חלש, אבל לגלישה באינטרנט ולשימושים משרדיים אני מניח שהוא עדיין מספיק טוב.

3. באופן כללי:

א. אפשר להסתדר גם עם זיכרון בנפח של 4GB לשימושים הנ"ל, אבל כפי ש Yehudaa ציין האתרים הופכים להיות "כבדים" יותר עם הזמן (ולדעתי גם פחות יעילים) וכנ"ל לגבי הדפדפנים, כך שלכל מחשב מודרני היום הייתי ממליץ על 8GB זיכרון, גם אם הוא מיועד לשימושים יחסית "קלים". שוב - זה לא ממש רלוונטי במקרה הזה.

ב. הוספת זיכרון לא ממש "תאיץ" את המחשב כמו שהיא תמנע האטה שלו במידה ונגמר המקום בזיכרון הפיזי (במקרה כזה יעשה שימוש בקובץ ה swap/ה pagefile שנמצא על התקן האיחסון, בד"כ דיסק קשיח, שהוא איטי הרבה יותר מאשר הזיכרון הראשי של המחשב, דבר שיוביל לאיטיות משמעותית).

פורסם
1. אם מדובר על המחשב ASUS X501A אז באתר שלו אפשר לראות שהוא תומך בזיכרון בנפח מקסימלי של 4GB, כך שכל הדיון הזה הוא דיי מיותר - לא ניתן להתקין במחשב כזה 8GB זיכרון.

הערת אגב - למרות שאני נוטה יותר "להאמין" לדף יצרן - המידע באתר של CRUCIAL (שעד היום לא אכזב אותי) אומר אחרת

http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/ASUS/x501a

ולכן זה שווה בדיקה - יכול להיות שברוויזיות מסוימות של המכשיר הוא תומך רק ב-4 (אולי מגבלה של לוח אם אולי מגבלה של ביוס) - אבל שווה לשלוח אליהם דואל ולעמת אותם עם הממצאים הללו

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
יש לי 8 גיגה בייט והמחשב רחוק מלהיות מהיר , לדעתי עדיף להשקיע במעבד יותר מאשר בזיכרון .

צריך לראות מה עושה צוואר בקבוק במחשב , לעיתים זה המעבד לעיתים זה הזכרון ולעיתים זה כרטיס מסך לגיימרים וחלק ישימו SSD כדי להימנע מאיטיות ההרדיסק .

אי אפשר להשקיע בדבר אחד ולהתעלם מהשאר , צריך לוודא שכל החלקים יספיקו לאופן השימוש במחשב .

פורסם

עם השנים היישומים שרצים על דפדפנים נהיו מכבידים יותר משמעותית.

המון סקריפטים ופרסומות כבדות.

גם הרגלי המשתמשים צמחו להשתמש ביותר ויותר טאבים עם השנים.

למחשבים ישנים/חלשים יש קושי לפעמים להתמודד עם דבר "קטן" כמו דפדפן.

גם מבחינת מעבד, לפעמים גם מבחינת זיכרון, ובנוסף/כתוצאה מכך גם מבחינת כונן איטי.

לא הייתי ממליץ דווקא לשדרג זיכרון.

4GB אמור להיות מספיק.

גם לא הייתי ממליץ לקנות מחשב חדש.

מה שאפשר ונכון יהיה לעשות זה קודם כל לנסות לצמצם את השימוש במשאבים ע"י הדפדפן(כמו גם באופן כללי בוינדוס).

אפשר לעשות זאת עם תוספים חוסמי פרסומות/חוסמי סקריפטים/מצמצמי צריכת זיכרון.

גם DEFRAG לכונן לא יזיק לעשות.

אם אפשר גם OFFLINE DEFRAG.

פורסם

בנוסף גם כמות תוספים גדולה יכולה להכביד אז עדיף לצמצם לתוספים שבאמת נחוצים.

כרום לוקח כ׳כ הרבה משאבים?הוא ממש נוח

יש דפדפן אחר שלוקח הרבה פחות משאבים?

שידרוג מעבד יקר בהרבה...

תנסה את Firefox

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/

הוא לא פחות נוח, ואישית אני מעדיף אותו.

פורסם

עם האינטרנט המורכב והכבד שיש היום חובה SSD , כונן SATA רגיל תם זמנו ... העבודה איתו לא הכי יציבה בעולם

כונן SSD בנפח 60-120 כבר לא כזה יקר

אבל מהניסיון שלי אם אני שם מעבד מול זיכרון עדיף להשקיע במעבד !

מעבד חזק האיטיות הרבה פחות מורגשת אתרים עם פלאשים כבדים וכו' עובדים חלק יותר בעיקר שעושים מולטי-טסקינג .עם המעבד שלי G20XX המחשב זז כמו מעבד של 200 שקל זה כמו סלרון של פעם עם כל הכבוד לטכנולוגיה הוא חלש , משחקים מביאים אותו למצב של 80-90 אחוז מאמץ סריקה של מחשב לפעמים המעבד קופץ למאמץ לחבר שלי יש מעבד 3770 והכול עף לא מרגישים איטיות זה ההבדל בין מעבד של 200 שקל למעבד של 1500+

פורסם

זה שהמחשב מנצל 3 גיגה לא אומר כלום כי חלונות

משתמשת ומנצלת זכרון פנוי כדי להמהיר עד שיהיה בו צורך.

יש לבדוק בנהל המשימות וב resource manager שבו כמה ומה באמת

ממנצל את הזכרון לפני שמחליטים לשדרג.

כרום ו FF מלאים באגים בנושא הזכרון ומצטינים בזליגות זכרון.

הפתרון הזמני שלי - סגירת הדפדפן ופתיחתו מחדש כל כמה שעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים