עבור לתוכן

Thunderbolt 3 - קשור לכרטיס מסך ?

Featured Replies

פורסם

בתערוכה כיום הוציאו את Thunderbolt 3 ולא מצליח להבין איך זה עובד או לאן מתחבר ?

[h=1]הבנתי שזה סוג חיבור וכבל כמו USB 3.1 10Gbps אך על הכבל יהיה סמל של Thunderbolt 3 ויעביר עד 40 Gbps.[/h]הכבל יתחבר דרך פרוטוקולים DisplayPort, PCI-Express , אבל כאן לא ברור , האם יתחבר לכרטיס מסך ?

האם יהיה חיבור מיוחד לכרטיס מסך או קשור ל- DisplayPort ?

מדוע הקשר של התקן ל- DisplayPort 1.2 ולא תקן 1.3 ?

איך אני יכול להשתמש בו בתצוגה ? חיבור לכרטיס מסך או מסך ?

רשום יכול להתחבר לשני מסכי 4K , אבל איך ?

איזה תקני צבע יש לפרוטוקול הזה ?

איך זה מתחבר למחשב נייח ?

כתוב שהכבל צורך עד up-to 100 Watt of power , זה כמו צריכת חשמל של מסך LED ,זה המון

http://www.guru3d.com/news-story/intel-alpine-ridge-thunderbolt-3-does-40-gbps.html

http://arstechnica.com/gadgets/2014/04/next-gen-thunderbolt-doubles-speeds-but-changes-the-connector/

פורסם

זה באמת משנה ? זה טכנולוגיה די מתה לעומת usb 3 עם החיבור החדש (בטח גם בגלל המחיר היקר של הבקר)...

כפי שאתה יכול לראות בדיאגרמה שם יש חיבור בין הכרטיס מסך המובנה לבקר (לשם חיבור המסך).

כי 1.3 הוא חדש יחסית ובמחזורי פיתוח של טכנולוגיה אי אפשר להשיג הכל.

התקן תומך בשימוש ברכז או בשרשור מכשירים.

צריך בקר תומך..

פורסם
  • מחבר

ואיך זה מתחבר לכרטיס מסך ?

אני לא מצאתי כרטיס מסך שיתמוך ב-

Thunderbolt 3

לא שמעתי מסך או טלוויזיה שתתמוך בכניסה של Thunderbolt 3

לא ראיתי רסיבר שיקבל חיבור Thunderbolt 3

גם אצל יצרנית הצ'יפים

siliconimage אין ציפ שיתמוך בטכנולוגיה

Thunderbolt 3

כן מצאתי שיצא חיבור

superMHL 8K120 High Dynamic Range/BT.2020/ Deep Color 10, 12 16-bit

כלומר עד לפחות 2016 אין ציפ לטכנולוגיה ואין צפייה לציפ כזה בינתיים .

אומר לא טלוויזיות ,לא רסיברים עם Thunderbolt 3 ואם אין ציפ כזה אין כרטיס מסך עם חיבור Thunderbolt 3

פורסם

הכרטיס מסך הוא המובנה במעבד. במחשבים ניידים גם יש טכנולוגיות שמחברות את הכרטיס היעודי לכרטיס של המעבד ואז גם הם יכולים לעבור דרך זה.

פורסם
  • מחבר
הכרטיס מסך הוא המובנה במעבד. במחשבים ניידים גם יש טכנולוגיות שמחברות את הכרטיס היעודי לכרטיס של המעבד ואז גם הם יכולים לעבור דרך זה.

ההבנה שלי במחשבים ניידים חלש :)

אבל הכרטיסים בנייד הרבה יותר חלשים , איך הם יעבירו 40 gbps ?

כתוב שהכבל צורך עד

up-to 100 Watt of power , איזה מחשב נייד יחזיק מעמד עם צריכת חשמל מטורפת ?

בנייד גם אין צורך ב- 40 gbps המסך בנייד , לא צריך כבלים , ולא צריך במסך כל כך קטן להעביר 40 gbps , זה לא מסך 8K .

החום שכרטיס מסך + צריכת חשמל של כבל תגמור את המחשב לא רק מחשמל .

טכנולוגיה כזאת אני חושב יכולה לשמש מסכים גדולים ,מחשבים נייחים , כרטיסי מסך חזקים ,צריכת חשמל לכרטיס מסך כזאת מטורפת למחשב נייד .

אני חושב

פורסם

כן, זה מה שאינטל רוצה, השאלה האם זה מה שהשוק ירצה. עד כה התשובה היא לא כמעט מוחצת, אבל לך תדע... (וחוץ מזה, יש כרטיסי מסך בניידים די חזקים ואפשר לחבר כמובן גם רזולוציה גבוהה אליהם ככה שהקצב לא קשור ליכולות התלת מימד בהכרח).

פורסם

מדובר באפשרות לחבר מחשב נייד עם כרטיס גרפי מובנה חלש לכרטיס גרפי חיצוני חזק יותר בתחנת עגינה. ה-40 gbps של ה-thunderbolt משמש כדי להעביר עליו את תקשורת ה-pcie עם כרטיס המסך החיצוני ואת התוצאה אפשר להציג או על המסך של הנייד או במסך חיצוני זה לא כל כך משנה.

האמת שאפשר היה לעשות את זה כבר מזמן עם thunderbolt, היו קומבינות כאלה ב-diy והיו חברות שהציגו גם מוצרים בתערוכות אבל הם לא קיבלו אישור של אינטל לשווק את זה, הנה דוגמה:

http://www.anandtech.com/show/7987/running-an-nvidia-gtx-780-ti-over-thunderbolt-2

פורסם
  • מחבר
מדובר באפשרות לחבר מחשב נייד עם כרטיס גרפי מובנה חלש לכרטיס גרפי חיצוני חזק יותר בתחנת עגינה. ה-40 gbps של ה-thunderbolt משמש כדי להעביר עליו את תקשורת ה-pcie עם כרטיס המסך החיצוני ואת התוצאה אפשר להציג או על המסך של הנייד או במסך חיצוני זה לא כל כך משנה.

האמת שאפשר היה לעשות את זה כבר מזמן עם thunderbolt, היו קומבינות כאלה ב-diy והיו חברות שהציגו גם מוצרים בתערוכות אבל הם לא קיבלו אישור של אינטל לשווק את זה, הנה דוגמה:

http://www.anandtech.com/show/7987/running-an-nvidia-gtx-780-ti-over-thunderbolt-2

אל זה בולשיט , הכרטיס גרפי מובנה חלש מאוד ולא יעזור -40 gbps .

איכות הפיקסלים חלשה , אין אפילו HDMI 2.0

כרטיס הגרפי מכיל שבב 10.2 GBPS , אז מה שווה מהירות 40 gbps ?

יהיה צוואר בקבוק

פורסם

טכנולוגיה מתה?

היא רק יצאה וכבר קברת אותה?

דווקא השימוש במחבר ה-USB 3.1 C החדש יגרום ליותר יצרניות לשלב את הטכנולוגיה אצלן, וברגע שהדבר הזה נפוץ, השמיים הם הגבול.

40Gbps זה פשוט נתיבי PCIe ישירות מהמעבד, אפשר לחבר כרטיס מסך חיצוני ללפטופ אם רוצים (והדגימו את זה)

לגבי ה-100W, זה התמיכה של הכבל והמחבר, הם לא מצפים שתחבר ללפטופ שלך מכשיר של 100W אלא שאתה יכול לטעון גם לפטופים "רעבים" עם החיבור הזה, בדיוק מה שהמקבוק החדש של אפל עושה (אני די בטוח שהדור הבא שלו יגיע עם שני מחברי Thunderblot 3 ואז הלפטופ הזה יהפוך ממוצר נישה חסר שימוש פרקטי, למיקרו תחנת עבודה)

פורסם
  • מחבר

Ymac קרא שוב מה שכתבתי
הכרטיס גרפי מובנה חלש מאוד ולא יעזור -40 gbps .

איכות הפיקסלים חלשה , אין אפילו HDMI 2.0

כרטיס הגרפי מכיל שבב 10.2 GBPS , אז מה שווה מהירות 40 gbps ?

יהיה צוואר בקבוק

\

טכנולוגיה של היום מדברת על HDMI 2.0 + DP1.3 כרטיס הגרפי החיצוני מדבר על עיבוד חלש ברמה 1080P בפועל .

אז איפה החדשנות ? איפה ההתאמה לטכנולוגיה החדישה ?

למה לי כבל שעובד במהירות 40GBPS ? כאשר כרטיס מסך חלש עובד במהירות 10.2 GBPS ? ( השבב בכרטיס הוא שקובע מהירות )

גם אם יוציא 4K דרך DP1.2 זה מוגבל למהירות השבב בכרטיס מסך .( רק ב-2015 יצא שבב בכרטיסי מסך 18GBPS בכרטיסי מסך )

כבר יש צוואר בקבוק .

כרטיס מסך צריך לעבד את כל הנתונים לבד ללא CPU וזה גם עומס על מעבד קטן בכרטיס מסך ?

מי ילך לקנות כרטיס חזק וחדש בשביל כל הכבלים ,קופסאות שעולות הרבה כסף , HUB ?

קופסאות שיצטרכו שדרוג ועוד כסף .

אינטל לא הוכיחה ולא הראתה שום יתרון בשיטה שלה , באיכות עבודה שלה , רק אמרה שצריך הרבה כבלים , קופסאות וכסף להוסיף על ציפ חדש .

בלי שום יתרון איכות תמונה .

כל מחשב קצת ישן עושה עבודה טוב יותר מ-USB 3.1 C

תבנה מחשב נייח ( אפילו מיני נייח ) עם מעבד ישן אפילו של AMD חזק יותר מהשיטה הזאת שמצריכה מקום רב יותר , כסף , כבלים , HUB

אני לא פוסל את השיטה , אבל אני לא רואה שום יתרון .

:nixweiss:

פורסם

מה הקשר לכרטיס מסך לא הבנתי.

זה שהממשק הזה יכול לשאת אות DP או HDMI לא אומר שזה רק ממשק גרפי.

תקרא איך הטכנולוגיה עובדת לפני שאתה מדבר.

זה לא ממשק תצוגה, זה ממשק רב תכליתי והוא לא קשור לכרטיס המסך.

אתה מבלבל את המוח על מהירויות של כרטיסי מסך בגיגהביטים, איך זה קשור בכלל?!

פורסם
  • מחבר
מה הקשר לכרטיס מסך לא הבנתי.

זה שהממשק הזה יכול לשאת אות DP או HDMI לא אומר שזה רק ממשק גרפי.

תקרא איך הטכנולוגיה עובדת לפני שאתה מדבר.

זה לא ממשק תצוגה, זה ממשק רב תכליתי והוא לא קשור לכרטיס המסך.

אתה מבלבל את המוח על מהירויות של כרטיסי מסך בגיגהביטים, איך זה קשור בכלל?!

הקשר לכרטיס מסך שמצויין בכתבה באתר וצורף וידאו , שמסביר שהכבל מהנוט בוק מגיע לכרטיס מסך של AMD שישנו בקופסא

הוא מעבד נתונים ומציג אותם במסך דרך HDMI או DP

אני לא מבין מדוע אתה כותב לי בצורה משפילה ?

פורסם

עדיין, אני לא מבין איך אתה חושב שיש מגבלה מצד כרטיס המסך.

החיבור הזה לא מיועד רק לוידאו!

זה חיבור להעברת מידע, והוא משתמש בבאס ה-PCIE.

החיבור הזה נותן לו רוחב פס של 40 גיגהביט לשנייה, סימטרי.

אתה יכול לחבר בערך הכל אליו.

אפשר לעשות אמולציה של כרטיס רשת, לקבלת רשת פנימית סופר-מהירה

אפשר לשרשר אליו מסכים, כרטיסי מסך, אמצעי אחסון והכל על כבל בודד.

זה טכנולוגיה מצוינת לתחנות עבודה ניידות, לדוגמא מחשב אולטרה נייד קל ודק, שבמשרד הביתי יכול להיות מחובר לכרטיס מסך עוצמתי, מסך, רשת פנימית מהירה וציוד היקפי מקצועי, וכל זאת במחבר אחד.

פורסם
  • מחבר

המגבלה בכרטיס מסך מגיע שיש ציפ שעובד עד 10.2 GB , תבדוק אצל היצרן , מה הציפ שיש בכרטיס מסך ?

זאת המהירות שעובד כרטיס מסך

תעמיס מעל 10.2 של הכרטיס החלש של אינטל הביאה בסרט , תקבל צוואר בקבוק .

החיבור הזה לא מיועד רק לוידאו!

כרגע זה השימוש המיועד לחיבור הזה , עפ"י ניסיון עבר

עם THUNDERBOLT הדגם 1 או 2 הבטיחו הרבה בפועל אין מוצרים למחשבים PC .

זה חיבור להעברת מידע, והוא משתמש בבאס ה-PCIE

החיבור הזה נותן לו רוחב פס של 40 גיגהביט לשנייה, סימטרי.

אתה יכול לחבר בערך הכל אליו.

נפלא , אין מה לעשות בזה היום , לאן תחבר ? ממוצר שאין למוצר שאין ולא כדאי כלכלית ?

שיצא תקן 1 או 2 איפה המוצרים ?

אפשר לעשות אמולציה של כרטיס רשת, לקבלת רשת פנימית סופר-מהירה

לא ניתן לעשות זאת כיום כי בתקן כיום נכתב ברור , עד כבל באורך 2 מטר .

נכתב שאולי ב- 2016 אינטל יפתחו כבר ארוך יותר .

אפשר לשרשר אליו מסכים, כרטיסי מסך, אמצעי אחסון והכל על כבל בודד.

על זה עניתי לך כבר קודם ולא הבנת מה שייך כרטיס מסך ,

לשרשר מה ? הטכנולוגיה עובדת עם כבל עד 2 מטר

כל מחשב נייח כיום עם כרטיס מסך איכותי יש לו אפשרות לחבר 5, 6 מסכים עם HDMI או DP

איזה כבל בודד אתה רושם ? גם בטכנולוגיה THUNDERBOLT כבלים רבים

זה טכנולוגיה מצוינת לתחנות עבודה ניידות, לדוגמא מחשב אולטרה נייד קל ודק, שבמשרד הביתי יכול להיות מחובר לכרטיס מסך עוצמתי, מסך, רשת פנימית מהירה וציוד היקפי מקצועי, וכל זאת במחבר אחד.

על הנייר אולי , בפועל לא לצערי

איזה תחנות ניידות ? יש לך מחשב אולטרא בוק ,אתה תסתקל במסך שלו .( אף אחד לא יביא כבלים USB3.1 , לא יקנה HUB או כרטיס מסך עוצמתי ).

רשת פנימי - כבר ענינו אין כבל מעל 2 מטר שמעביר מהירות זאת שהיא גם תאורטית , אז איזה רשת תבנה עם כבל 2 מטר ?

איזה ציוד היקפי מקצועי ? אין עדיין שום ציוד , אין עדיין מחשב נוט בוק , הכול על הנייר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים