עבור לתוכן

נשארו קבצים במחשב לאחר פורמט וינדוס 7

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר שביצעתי פורמט וסימנתי את האופציה של למחוק את מה שיש בכונן בכל זאת התוכן נשאר

שהדלקתי את המחשב ראיתי ששולחן העבודה באמת ריק

אבל כל הקבצים שהיו בכונן C נשארו

ובנוסף הייתה תיקיה windows.old עם כל התוכן הישן ( ההודעה על יצירת windows.old הופיע בהתקנה בלי אפשרות ביטול )

את windows.old מחקתי

הבעיה זה כל השאר

קראתי שאם הייתי עושה פורמט דרך הרצת הדיסק בזמן עליית המחשב אז הכל היה נמחק , זה נכון ?

כי עכשיו שאני מנסה את זה המחשב פשוט נכבה בלי תחילת ההתקנה

פורסם

לא עשית פורמט, עשית התקנת שדרוג למערכת ההפעלה. תיקית windows.old לא הייתה קיימת אחרת.

התקנת שדרוג לא מוחקת את הקבצים הקיימים, אם רצית להתקין מחדש הכל ולמחוק את כל הקבצים הקיימים היית צריך לעלות מהדיסק בבוט (במקום דרך מערכת ההפעלה), לבצע פורמט משם לכונן ואז להתקין את מערכת ההפעלה.

פורמט = מחיקה של כל התוכן בכונן הקשיח בלי קשר להתקנה של מערכת הפעלה.

כמו כן לא בריא למחוק סתם ככה את תיקית ה- windows.old. עושים את זה דרך כלי "ניקוי דיסק" שנוספת בו האפשרות לנקות שאריות ממערכת ההפעלה הישנה

פורסם

הסיכוי שאנשים יפסיקו לקרוא להתקנה של מערכת הפעלה "פורמט" הוא כמו הסיכוי שיפסיקו לקרוא למסכי 4:3 ו5:4 "מרובעים", כלומר בערך אפס. :)

כמו כן לא בריא למחוק סתם ככה את תיקית ה- windows.old. עושים את זה דרך כלי "ניקוי דיסק" שנוספת בו האפשרות לנקות שאריות ממערכת ההפעלה הישנה
מה "לא בריא" בזה?
פורסם

אז אתה אומר שזה בסדר סתם למחוק אותה? יצאתי מנקודת הנחה שיכול להיות שעדיין משהו מקושר לשם.

אבל בכל מקרה אם יש כלי מערכת שמבצע את הפעולה כמו שצריך אז אני מאמין שעדיף לתת לכלי הזה לעשות את העבודה

פורסם

אם משהו מקושר לשם - זה פאק חמור של ההתקנה. התקנה נורמלית אמורה להזיז את Windows לWindows.old ואז להתקין כאילו לא קיימת Windows.old. למיטב ידיעתי זה גם מה שקורה, ולמיטב ידיעתי הDisk Cleanup לא עושה שום דבר מעבר לפשוט למחוק אותה.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את המחיקה בעזרת

Disk Cleanup .

עכשיו השאלה האם יש צורך לעשות פורמט ?

כי הקבצים שנשארו בכונן C זה בעיקר התקנות והורדות שאני יכול למחוק ידנית

או שאני מפספס פה משהו ויש עוד קצבים "ישנים"

פורסם

לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים