עבור לתוכן

שאלות לגבי הרכבת מעבד וטמפרטורת לוח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

לאחר התיעצות בפורום, נרכשו מעבד Intel Pentium G3250 ולוח אם MSI H81M-E34 עם זיכרון 8GB ובשעה טובה הותקנו במארז ישן

יש לי שתי שאלות לגבי המערכת:

1. המעבד נרכש בתצורת BOX, לא הגיע איתו גריז טרמי,רק 3 איזורים דביקים בתחתית גוף הקירור - האם ככה צריך להיות ?

2. טמפרטורת ה-SYSTEM המוצגת היא 50 מעלות, האם זה תקין ללוח\ציפסט האלו ? במחשב עם מעבד i5 הנמצא באות חדר טמפרטורת הסיסטם 39 מעלות

(למארז יש מאוורר קדמי ואחורי של 120 מ"מ אך מכיוון שלשניהם 3 פינים בלבד, הם פועלים במהירות מכסימאלית)

תודה וחג שמח

פורסם

1. כן, זו פשוט משחה תרמית מרוחה מראש.

2. כל לוח יכול למקם את החיישן קצת שונה ולמדוד קצת שונה. זה לא נראה כמו משהו שצריך להדאיג אם כל השאר תקין.

פורסם

1. וודא שגוף הקירור מותקן היטב ושכל ארבעת הפינים של גוף הקירור נעולים במקומם (זו אחת הבעיות עם גופי הקירור של אינטל).

2. בצע בדיקת מאמץ למעבד (עם תוכנה כמו OCCT) ונטר את הטמפרטורות שלו (עם תוכנה כמו Real Temp) ותראה האם הטמפרטורות גבוהות מדיי.

3. טמפרטורת ה System היא בד"כ הטמפרטורה של ערכת השבבים (אני לא יודע בדיוק היכן ממוקם החיישן הזה בלוח שלך) ולא של המעבד.

פורסם
  • מחבר

גוף הקירור מותקן ונעול היטב, טמפרטורת המעבד לא יותר מ-40 מעלות תחת מאמץ - סביר בהחלט

מה שדאיג אתי זו טפרטורת הסיסטם. יש אפשרות לחבר נגד בטור למאווררי המארז כדי להוריד את מהירות והרעש, אבדוק אם זה לא גורם לעליית הטמפרטורה

פורסם

אתה יכול לקנות גם בקר מאווררים אם אתה רוצה לשלוט את מהירות הסיבוב של המאווררים שלך.

פורסם
  • מחבר

אפשר הרבה דברים...

רק שזה התחיל בתור פרויקט במחיר מינימום ולא צריך להיסחף

המאווררים הגיעו עם כבל נוסף שכולל את הנגד, הרכבתי את הנגדים והמהירות והרעש ירדו משמעותית - בינתיים בלי להעלות את טמפרטורת העבודה.

עדיין רוצה לדעת אם חמישים מעלות זו טמפרטורה סבירה ללוח אם.

פורסם

תעלה תמונה מHWmonitor

אם מדובר בטמפ' של מייצבי המתח\טרנזיסטורים אז זה נחשב תקין, הם יכולים להגיע גם ל100 מעלות ואפילו מעבר.

בדרך כלל בSYSTEM מדובר על הטמפ' שבתוך חלל המארז.

עריכה:

קישור לתוכנה: http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/hwmonitor_1.27.exe

פורסם
  • מחבר

אנסה לבדוק כשאהיה על יד המחשב

את הטמפרטורה אני רואה ב-Command Center של MSI - מראה טמפרטורת CPU ו-System שלא ברור למה מתייחס

אנסה לבדוק אם מפורט ב-Help של התוכנה.

פורסם
  • מחבר

עדכון

התקנתי HWmonitor - אף סנסור לא מראה יותר מ-40 מעלות (Command Center עדיין מתעקש על 50)

מעניין מי משניהם צודק :cheesy:

מקווה להעלות צילומי מסך הערב

פורסם

@winner

1. אם מדובר בחיישן שנמצא על לוח האם סביר להניח שהתוכנה של יצרן הלוח מראה את הערך המדוייק, שכן היצרן כנראה יודע לקרוא בצורה נכונה את הנתונים מהחיישן שהוא מיקם. למעט בדיקה בעצמך עם חיישן חיצוני או מד טמפרטורה אי אפשר לדעת בוודאות איזו תוכנה מציגה את הטמפרטורה הנכונה.

2. אתה יכול לפתוח את שתי התוכנות במקביל ואז להפעיל בדיקת מאמץ במטרה להעלות את הטמפרטורה של הרכיבים. במצב כזה תראה בדיוק מה מראות שתי התוכנות - יכול להיות שיתברר שתוכנה אחת מראה ערך קבוע משום מה (אולי בכלל הנתונים לא נקראים מחיישן כלשהו) או שיתברר ששתי התוכנות קוראות את אותם הנתונים, אבל באחת התוכנות יש היסט קבוע של כ-10 מעלות (אם תוכנה אחת מראה 50 מעלות ובמאמץ הטמפרטורה עולה ב-X מעלות, אז בתוכנה השנייה שמראה 40 מעלות הטמפרטורה תגדל גם כן ב-X מעלות). יש גם אפשרות שהתוכנות בכלל מציגות נתונים מחיישנים שונים או שהן משתמשות בנוסחאות שונות לחישוב הטמפרטורה (בתוכנה אחת הטמפרטורה תעלה ב-X מעלות ובשנייה - ב-Y מעלות).

3. בכל מקרה טמפרטורה של 40-50 מעלות עבור ערכת השבבים או מערכת ייצוב המתח היא סבירה (כמובן שרצוי טמפרטורה נמוכה ככל האפשר).

פורסם
  • מחבר

תודה

אנסה את מה שהמלצת ( עד כמה שראיתי, הטמפרטורות ש-HWmonitor מציגה משתנות)

מעניין מה יהיה המצב בשרב הצפוי מחר :cheesy:

אני עוד רגיל ל-Athlon 64 שישב במארז הזה (עבד כמעט 10 שנים - כבוד !) וכשטרחתי לבדוק, בדרך כלל לא עבר 30 מעלות כך שטמפרטורות של 40-50 מעלות ללוח ומעבד שאמורים להיות רגועים קצת מטרידים אותי.

פורסם

אם יש לך אוורור צד, מאוורר מכניס עוזר לקרר את הלוח.

פורסם
  • מחבר

למארז יש מאוורר קדמי ואחורי, הורדתי את המהירות שלהם מכיוון שהיו רועשים מדיי וזה לא העלה את הטמפרטורה, כך שנראה לי שהוספת מאוורר לא תעזור

בכל מקרה, אם 50 מעלות זה תקין ללוח הזה, אז אין בעיה מבחינתי, אם זה לא תקין אז יכול להיות שצריך לממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

כפי שהבטחתי, מצורף צילום מסך של שתי התוכנות צד לצד

כפי שאפשר לראות, חלק מהפרמטרים כמעט זהים וחלק לא קשורים :huh:

מה דעתכם ?

פורסם

שאין שום בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים