עבור לתוכן

ראיה לאמיתות התורה אחת מיני רבות

Featured Replies

פורסם

בהמשך לת'רד הזה:

השואה

דברים לא (דילוג 49)

ויאמר הו-ה אל מש-ה- הנך שוכב עם אבותיך וקם העם הזה וזנה אחרי אלקי נכר הארץ

אשר הוא בא -ש-מה בקרבו ועזבני והפר את בריתי אשר כרתי אתו:

וחרה אפי בו ביום הה-ו-א ועזבתים והסתרתי פני מהם והיה לאכל ומצאהו רעות רבות וצרות

ו-א-מר ביום ההוא הלא על כי אין אלקי בקרבי מצאוני הרעות האלה:

ואנכי -ה-סתר אסתיר פני ביום ההוא על כל הרעה אשר עשה כי פנה אל אלקים אחרים

והיתה כי תמצאן אתו רעות רבות וצרות וענתה השירה הזאת לפניו לעד כי לא תשכח מפי זרעו

הנך שוכב עם אבותיך-הקטע מדבר על זמן עתידי לאחר מות משה.

וקם העם הזה וזנה-אור החיים: פרוש היתה לו קימה בעולם בירושת הארץ עושר וכבוד וישמן, ומזה יצא לו שיבעט וזנה כמו התהליך באירופה שהחל בגרמניה בה קיבלו היהודים לראשונה שוויון זכויות והחלו לתפוס עמדות מפתח בחברה ולהתבסס כלכלית יותר משכינהם הגויים.

וזנה אחרי אלקי נכר הארץ-משך חכמה: "ופשוט דהמכוון הוא על חיתון עם העובדי גילולים (הגויים )" בגרמניה החלה בתקופה הנ"ל עזיבה המונית של חוקי הדת והתבוללות של כ65% מהיהודים בעקבות התפשטות תנועת ההשכלה, התבוללות שהפתיעה אף את מנהיגי ההשכלה.

ועזבני והפר את בריתי מלבד עזיבת חוקי התורה ( הברית עם הקב"ה ) היתה זו הפעם הראשונה בהסטוריה שבעם ישראל יצא נגד ברית המילה, היה זה בספרו של אברהם גייגר מנהיג הרפורמים דאז.

מידה כנגד מידה:

ועזבתים-מפרש האבן עזרא: "את כלם בין צדיק בין רשע."

והסתרתי פני מהם-הספורנו: "אעלים עיני חמלתי מהם כבלתי רואה בצרתם"

לאכל-מפרש הגאון מוילנא: כי לרוצחים בתקופה הנ"ל לא יהיו שום נקיפות מצפון ברציחת היהודים משום שיאמינו כי תפקיד היהודים הוא להרצח כמו שתפקיד הגזר או התפוז הוא להאכל, ובאמת היתה זו הפעם היחידה בהסטוריה בה רצחו את היהודים רק מפני שהם יהודים ומבלי לתת להם אפשרות להתאסלם או להתנצר וכו'.

רעות רבות וצרות- מפרשת הגמרא "כגון זיבורא ועקרב" כלומר כמו אדם הנעקץ מצרעה ( שריפויה ע"י מים קרים ) ועקרב ( ריפוי ע"י מים חמים ) ביחד, שריפוי של מכה אחת הינו היזק למכה שניה, וכך גם בזמן השואה שהורים הגיעו למצב בו היו צריכים לבחור את מי להציל מבין ילדיהם או שנאלצו להרוג אדם אחד על מנת להציל את האחר.

ביום ההוא-מפרש יונתן בן עוזיאל (לפני 2200 שנה) "עד דיתממקון" כלומר עד שימק בשרם.

הלא על כי אין אלקים בקרבי המלבי"ם: " ועל זה יוכיחו בני ישראל אחר שמצאו אותם צרות רבות ואין משגיח עליהם שאין אלקים שופטים בארץ ויכיחו מזה שאין השגחה אבל אדרבא היה להם להוכיח ההיפך ממה שהסתיר פנים ע"י עוונותם הרי שיש שופט " כידוע עד היום מוכר הביטוי: "איפה הוא היה בשואה?"

על כל הרעה-אור החיים: "ודע כי אין צרה ואין רעה בעולם שאינה כנגד עברה אחת, כי ה' יסד יסורין כנגד כל החטאים כדרך שקבע שכר כנגד כל מעשה הטוב, וכיון שכן אדם שעבר על כל התורה כולה או על עבודה זרה ששקולה כנגד כל התורה ענשו הוא לבוא עליו כל ענשין שבעולם"

וענתה השירה הזאת לפניו לעד-רש"י:" שהתריתי בו בתוכה על כל המוצאות אותו"

לפניו לעד-ר' אלחנן וסרמן: "והיינו שהשירה הזאת לא רק שתעיד, אלא תצווח עדותה בקול רם: ראו שכל הקורות אתכם הודיעו לכם זה לפני יותר משלשת אלפי שנה, ואף דבר אחד מדבריה לא נפל ארצה והכל נתקיים לעינינו!"

את הצפנת המילה "השואה" ( במרווח של 49 אותיות בין אות לאות ) בין אותיות הקטע הנ"ל גילה הרב מיכאל דב ויסמנדל זצ"ל עוד בזמן השואה לפני שיטת הדילוג של 49-50 וכל זאת בזמן ש"השואה" עוד לא קיבלה את שמה "השואה".

ציטטה:

בספר משך חוכמה 60 שנה לפני השואה כותב המחבר: "כשהיהודים יחשבו שברלין היא ירושלים... יבוא אסון ודוקא מבני גרמניה שהם כה רוצים להטמע בהם..."

המגיד מקלם: "יבואו ימים שהגרמני לא ירדוף את היהודי סתם ככה בעלמא, הוא יעשה משנאת ישראל מין "שלחן ערוך" ( ספר הלכות ), רחמנא ליצלן. מורי ורבותי שימו זאת על לבכם! כי על חטא "שלחן ערוך" של גייגר ( מנהיג הרפורמים דאז" ) יקום לנו "שלחן ערוך" חדש נוסח גרמניה נגד כלל ישראל. ושם יהיה כתוב: הטוב שביהודים הרוג!" ( "ימות עולם" נכתב בשנת 1870 70 שנה לפני השואה! בעקבות התפשטות תנועת ההשכלה ויציאתה בסיסמא "שיוון עם העם הגרמני")

רבי ישראל סלנטר:{לבדוק תאריך{ ( לאחר אסיפת הרפורמים בברונשויג אשר בה קיבלו את החלטת להתיר ליהודי לשאת אשה גויה )

"נאמר בתורה "ואבדיל אתכם מן העמים". ההבטחה האלקית תתקיים, ויהי מה. אם יהודים מחליטים להתיר ליהודי לשאת אשה גויה, יבוא בקרוב יום שבו הגויים יאסרו לגוי להינשא ליהודי."

·

• תגובות 44
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא קראתי את כל הדיון הזה אבל אני בטוח ש90 אחוז ממי שפה לא מאמין וראיתי לפי כמה תגובות (ממש טיפשיות "I AM GOD" כל הכבוד לך שישבת בשקט שתי עמודים רוצה סוכרייה??).

אז לכל הלא מאמינים איך תסבירו סיאנס? (למרות שזה נוגד את התורה אבל ברגע שתראו כוס זז לבד נראה איך תגיבו) וגם איך תסבירו את זה שאנשים שהיו במוות קליני 5 דקות (פחות ויותר יש מקרים) אומרים שיש משהו אחרי?

תנסו פעם אחת לעשות סיאנס (עם מישהו שמבין) ושיצא לכם כמו שצריך ונראה ומעניין מה תיהיה התגובה שלכם אחר-כך. . . . . . .

פורסם

Thank Gods I'm Pagan ;D

DoingMyPart.jpg

פורסם

וגם איך תסבירו את זה שאנשים שהיו במוות קליני 5 דקות (פחות ויותר יש מקרים) אומרים שיש משהו אחרי?

תגובות כימיות במוח?

ד"א, עכשיו ראיתי שהחתימה שלי מתאימה לפה....

(לא, לא התמונה של המטוס, למרות שיש לו כח אלוהי.... ;) )

פורסם

תגובות כמו "I'm God" לא טיפשיות כלל ועיקר, נסה להוכיח שהוא לא אלוהים.

אם אלוהים קיים, מה בכלל איכפת לו מה אנחנו עושים ? מה משעמם לו ? (אתה צריך להיות כופר אם אתה טוען שאלוהים משתעמם).

אם הוא כל יכול, הוא יכול להתאבד. נסה להוכיח שהוא לא עשה זאת.

לא יודע לכבוד מה הקפיצו את הדיון המטופש הזה, אבל אין שום דרך להוכיח את קיום האל או את אי קיומו.

הדבר היחידי שניתן לעשות זה להעלות נקודות מעניינות לגבי הטיפשות שבאמונה באלוהים.

פורסם

מזכיר לי בדיחה ישנה:

יונה היה מאמין הדוק כל ימי חייו. אך פעם, בחורף גשום במיוחד הכפר שלו הוצף. המים עולים אט אט ומגיעים עד לקרסוליים של יונה.

סירת הצלה מגיעה :"יונה בוא תעלה איתנו, נציל אותך". יונה עונה להם "לא תודה, אני סומך שאלוהים שלי יציל אותי. עובר כמה זמן

והמים מגיעים כבר לבטנו של יונה. מגיעה עוד סירה :" יונה קפוץ פנימה, בוא איתנו" . "לא", עונה יונה, "אני מחכה לאלוהים שלי שיציל אותי".

עוברים עוד כמה שעות והמים כבר מגיעים לגרון של יונה. מגיעה סירה שלישית "יונה, בחייך אתה תמות. בוא איתנו!". "אני סומך על אלוהים

שיציל אותי" מפטיר יונה לעברם. לאחר כמה דקות יונה טובע ומת. מגיע הוא למעלה לאלוהים ושואל אותו "אלוהים, למה לא הצלת אותי, הצדיק

והמאמין הכי גדול שלך?". עונה לו האלוהים "אתה מטומטם. שלחתי לך שלוש סירות".

מוסר השכל תבינו לבד.

פורסם

דוד :

כמו שמישהו פה כבר הציע, מומלץ מאוד שתקרא את הספר : "קיצור תולדות הזמן" של סטיבן הוקינג (A Brief History Of Time by Stephen w. Hawking).

כמו ששם הספר מרמז, הוא מספר על בריאת העולם האמיתית, ועל הכוחות היחידים שפועלים ושולטים על העולם (ולא, הכוונה היא לא לאלוהים).

אפשר אפילו לומר שזאת התורה האמיתית של העולם המודרני.

פורסם

אין לי כוח לקרוא את כל התראד הזה אבל עניין עקרוני אחד או שניים

זה שאנשים בעבר קיבלו והאמינו בה' לא מוכיח בכלל ולא מתקרב ללהוכיח שיש באמת אלוהים או שהתורה נכונה

דבר שני אם כבר מדברים על הוכחות כדאי שתקרא את בראשית מחדש. יש שם מלא אבל ממש מלא הוכחות לכך שזה ספר שנכתב בתקופת גלות בבל ויש בו המון סממנים מאוחרים דבר שסותר בוודאות את העובדה שמשה כתב את התורה בהר סיניי.

יש לדוגמא סיפור על זה שאברהם רודף אחריי איזשהם אוייבים (אני לא ממש זוכר) עד העיר דן. שכן ידוע שדן עדיין לא נולד ורק בסיפורים מאוחרים יותר מסופר על כך שדן הגיע לעיר הזאת ושינה את שמה

פורסם

טוב "נגיד" שהסברת את מה שקורה אחרי מוות קליני, איך תסביר שבסיאנס זזים דברים מעצמם? (ואם אתם כל כך בטוחים בעצמכם תעשו סיאנס שיעבוד ותשאלו אם יש ה", ונראה מה יקרה).

וגם ולקרוא למי שמאמין טיפש בכלל לא מוכיח שאין ה", זה רק עושה אתכם טיפשים יותר כי אתם אומרים בעצם, אני לא מאמין אז זה לא אמיתי.

פורסם

סיאנס ? תעשה לי טובה... טריקים כאלו אפשר לסדר בלי שום בעיה, לא צריך הסבר אלוהי בשביל להסביר איך כוסות זזות.

בכלל ביהדות אין שום ענין של חיים לאחר המוות, אז אם כבא הסיאנס מוכיח שהיהדות היא שקר.

אין לאלוהים שום סיבה לבחון אותנו, הוא הרי יודע מראש את התוצאות.

אז או שהוא סדיסט מטורף שנהנה לשחק איתנו כמו שילדים שורפים נמלים עם זכוכית מגדלת - ואז אין שום סיבה שנתפלל או נודה לו, או שהוא יצר את היקום מתוך שעמום/התחשק לו או משהו כזה ואז מה בכלל איכפת לו מה אנחנו עושים (ושוב לא צריך להתפלל או להודות לו).

אם אתה תכתוב תוכנת מחשב בעלת אינטלגנציה מסויימת (ברמה של תא בודד אפילו) אתה הרי לא תצפה שהיא תיתפלל אליך אז למה נראה לך שלאלוהים איכפת ממך בכלל ?

המחשבה שלאלוהים מזיז מה אנחנו עושים היא מתנשאית, אין לי בעיה שתאמין באלוהים אבל אתה לא יכול באותו זמן לטעון שאיכפת לו ממך.

ושתדע, עם מספיק LSD אני ישכנע אותך שהעציץ שלי הוא אלוהים. פעולות כימיות במוח מושפעות ממצב הרוח שלנו ומההיכרות שלנו עם העולם.

בסיטואציה הנכונה אתה תאמין לכל דבר.

פורסם

זה רק עושה אתכם טיפשים יותר כי אתם אומרים בעצם, אני לא מאמין אז זה לא אמיתי.

לא, ממש לא.

זה יותר בכיוון "אתה לא יכול להוכיח את זה, אז אני לא מאמין בזה".

ומה לעזאזל הקשר לכוסות שזזות, גם בהנחה שהן אכן זזות מעצמן? גם כוכבי הלכת זזים לכאורה מעצמם, זה אומר שאלוהים דוחף אותם?

פורסם

אבל הקטע שכמה חברים יושבים ועשים את זה אין טריקים עושים את זה בשביל לראות מה זה, והיה לי חבר שלא האמין וגם היה צוחק על זה לא פחות ממכם, ברגע שישבנו והוא ראה את הסיאנס הוא קיבל שוק לא היה לו מילים בכלל לא היה לו מה להגיד הוא שתק כמו דג.

ולא מדובר פה בכלל בעיניין של חיים אחרי המוות איך הגעת לזה? (וביהדות ועוד איך יש עיניין כזה).

פורשר ההסבר שלך הכי לא משכנע ששמעתי כי עם כן יש כח כזה, אז מה הוא? הרי אתה אומר שזה לא קורה מעצמו.

פורסם

אני מאמין בפיזיקה, ביולוגיה, גאולוגיה, זוולוגיה, אסטרונומיה, מתמטיקה ושאר המדעים המדויקים.למה? כי הם מספקות

לי תשובות משכנעות הרבה יותר לגבי החיים מאשר "אלוהים עשה את זה ככה ואלוהים הוא הכלי, הגבר גבר וכל מה שאתה

רואה ותראה זה הכל תחת ידיו ובהשגחתו".

פורסם

אם כבר התחלנו בדיחות אז הנה לכם:

ראשי הדתות בעיר אחת החליטו לצאת יחד לדיג כדי לגבש את הקהילה.

כומר קטולי אדוק, רב וכוהנת ראשית (עובדת אלילים).

הם עולים על הסירה ומתחילים לשוט לחלקת דיג טובה כשלפתע הרב אומר שהוא

שכח את סל הפיקניק על החוף. הרב קם, יוצא מהסירה והולך על המים עד לחוף,

לוקח את הסל וחוזר לסירה איך שבא.

הכומר טיפה מופתע מתחיל לתהות שאיכה שהכופר הזה עשה זאת? הוא מחליט

להתאלם ולראות מה יקרה.

לפתע הכוהנת אומרת שהיא צריכה להטיל את מימיה. היא קמה ומתחילה להלך

על מים לעבר החוף. עולה על החוף, נכנסת מאחורי שיח וחוזרת לסירה.

הכומר חושב לעצמו "שיט, איכה זה שהכופרים האלו הולכים על המים כמו ישו?"

אז הוא מחליט שהוא לא יתן לכופרים לבייש אותו, את הכנסיה, האפפיור ואלוהיו

אז הוא מחליט לנסות גם כן. הוא קופץ למים וטובע.

הרב אומר אז לכוהנת: "היינו צריכים לספר לו על האבנים במים..." :-\

הכוהנת:"אילו אבנים???" ???

פורסם

אז רגע אם אתה לא מאמין במשהו אומר שהוא לא קיים? לא !

ולא שלא תנסה מה שאמרתי? בעצם למה שכל מי שדיבר כמוהו לא תנסו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים