עבור לתוכן

מידע נוסף על מעבדי ה-Broadwell הנייחים שבדרך

Featured Replies

פורסם

דור מעבדי ה-Core החמישי למחשבים נייחים אולי יזכה לעדנה קצרה מאוד לפני השקתו של דור ה-Skylake השישי - אך הוא גם עשוי להביא עימו יכולות מרשימות עד מאוד

לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%a2-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a3-%d7%a2%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%94-broadwell-%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%91%d7%93%d7%a8%d7%9a/

פורסם

הופתעתי לטובה

אבל תכלס הכל חסר משמעות כשהskylake במרחק קצר גם ...

תקופה מחורבנת לקנות/לשדרג מחשב ... גם מבחינת מעבדים וכרטיסי מסך ואפילו מסכים

פורסם

ואל תשכחו את DDR4 .

נחכה שנה עד שני וחצי ואז נתחדש.

נחכה להפקת הלקחים מהפלטפורמות הקיימות..... ואם יהיה מזל אז גם מעבדי ההHEX יהיו משודרגם יותר.

מכרתי 4790K + 780TI והפסדתי עליהם רק כ1500ש"ח

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך הגיוני שעכשיו עשיתי את בדיקת ה-SuperPi (1M) על מעבד I7 2600K מלפני 4 שנים, והוא סיים את החישוב ב-10.8 שניות? זה בערך אותה תוצאה שמצויינת בכתבה, למעבד שאמור להיות הרבה יותר חזק... או שפשוט יש טעות בכתבה?

פורסם

לא ציינת תדר, אינטל כנראה בגלל חוסר תחרות כבר כמה דורות מתקשקשת בעיקר עם הצריכת חשמל והליבה הגראפית, זה מרשים טכנולוגית אבל לא מזיז לגיימרים או למחפשי ביצועים כלום כנראה זה לא הולך להשתנות בדור הבא אלה רק בדור שאחרי זה אנשים עם 9xx מומהר שורדים יפה עד היום ואם שלך בכלל.

פורסם
מישהו יכול להסביר לי איך הגיוני שעכשיו עשיתי את בדיקת ה-SuperPi (1M) על מעבד I7 2600K מלפני 4 שנים, והוא סיים את החישוב ב-10.8 שניות? זה בערך אותה תוצאה שמצויינת בכתבה, למעבד שאמור להיות הרבה יותר חזק... או שפשוט יש טעות בכתבה?

אין שום שגיאה, המעבדים החדשים שוב מעלים את הביצועים באחוזים בודדים מעל הדור הקודם. אם עשית OC טוב לסנדי ברידג' שלך אין לך סיבה אפילו להתעניין במעבדים החדשים.

חוץ מזה שזה מבחן מאוד פשוט ובודק רק SINGLE THREAD. בדקתי עכשיו והI3 4160 שלי סיים בכמעט בדיוק 11 שניות.

פורסם

אבל לא עשיתי overclock בכלל...

טוב במבחן השני (הבודק יכולת עיבוד של כל הליבות ביחד) כבר היה הבדל מאוד משמעותי, והוא הסתיים ב-13 שניות בערך לעומת 4.4 שניות במעבד החדש.

זה שיפור של 200% (או פי 3 יותר מהיר). יכול להיות שבמבחן הראשון באמת יש שגיאה...

בכל מקרה ברור שאין לי מה להחליף את המחשב. הוא עובד מצוין, ויכול לסחוב עוד כמה שנים טובות בכיף (במיוחד אחרי שלפני שנתיים הוספתי לו SSD, ו-windows 7 עולה ומוכן לעבודה תוך 18 שניות מההדלקה).

פורסם

1. היות ומדובר במעבדים המיוצרים בטכנולוגיה של 14nm לעומת 22nm בדור הנוכחי, סביר להניח שמעבדי ה Broadwell יוכלו להגיע לתדרים גבוהים יותר בהמהרה עם קירור פשוט יותר (בהנחה שהמגבלה על התדר במעבדי ה Haswell היא תרמית בלבד). מצד שני יש לזכור שבתמונה שבכתבה מוצג מעבד שהוא Engineering Sample כך שהביצועים של המעבדים שיגיעו לצרכנים יכולים להיות שונים.

2. המחיר נראה לי מוזר וגבוה מאד - בהנחה שה Core i5-5675C נועד להחליף את ה Core i5-4690K, הרי שמדובר פה בהפרש של 136 דולר - 379 דולר ל Core i5-5675C לעומת 243 דולר לגירסת ה box של ה Core i5-4690K, שהוא המחיר הרשמי של אינטל. בדומה - ה Core i7-5775C עולה לפי הכתבה 499 דולר, ואילו מקבילו מהדור הנוכחי, ה Core i7-4790K, עולה 350 דולר בגירסת ה box, כלומר הפרש של 149 דולר. סביר להניח שמחירי המעבדים יירדו לרמה של המעבדים אותם הם נועדו להחליף. אני מקווה שאף אחד לא יתפתה לקנות מעבד כזה במחיר כה גבוה.

3. אם אכן מעבדי הדור השישי, ה Skylake, יושקו כחודשיים לאחר מעבדי ה Broadwell, הרי שאין בכלל טעם לשקול לקנות מעבד Broadwell.

פורסם

חסר כאן כל כך הרבה מידע שזה כבר עצוב.

המחיר הוא להזמנה מוקדמת מאתר יקרן, אין קשר למחיר האמיתי.

המעבדים הללו אינם מחליפים את מעבדי ה-K, הם חלק מסידרה שונה עם Iris Pro - iGPU, בעיקרון יכולות גרפיות גבוהות משאר סדרות המעבדים.

זו אחת מהסיבות לתדר המעבד הנמוך יותר.

מעבדי K יצאו בהמשך או שידלגו עליהם לטובת סדרה 6000.

פורסם

1. המעבדים למחשבים הביתיים הכוללים ליבה גרפית מובנית מסוג Iris Pro הם מעבדים בעלי סיומת R (כמו ה Core i5-4670R וה Core i7-4770R), אך הם אינם בעלי מכפלה פתוחה. המעבדים הביתיים בעלי מכפלה פתוחה הם בעלי סיומת K, אך הם בעלי ליבה גרפית רגילה (Intel HD Graphics). ייתכן שהסיומת החדשה C מציינת שילוב של מכפלה פתוחה ושל ליבה גרפית מסוג Iris Pro, אבל זה לא ידוע בוודאות.

2. בכתבה הזו לא מצויין שלמעבדים האלו יש ליבה גרפית מסוג Iris Pro.

3. אי אפשר לדעת בוודאות שלגירסאות הסופיות שיגיעו לצרכן תהיה מכפלה פתוחה - אחרי הכל מדובר כאן במעבד שהוא Engineering Sample ולכן התכונות של הגירסה הסופית שלו יכולות להיות שונות.

אני מניח שבעוד כחודש כבר נדע את התשובות...

פורסם

smalul

1. אתה צודק, התייחסתי לכתבה.

2. הכתבה לא מכילה מידע קריטי לנושא, לפי מצגת של אינטל, הובטח בדור החמישי שילוב של מכפלה פתוחה ו-Iris Pro, מספר מקורות אישרו את הנושא, זה כמעט וודאי.

3. אכן נגלה בחודש הבא.

פורסם

שאלה:

במידה וארצה להחליף מעבד בלבד האם אוכל לעשות זאת על הלוח שלי -Z87? (מפרט בצד).

במידה והתשובה היא לא - האם לוח Z97 סטנדטי יכיל את המעבד הזה.

ובתור סיום האם יש באנצי'ם שמשווים את המעבד הזה לשלי (או ל4790K).?

פורסם

אין באנצים כי לא יצאו המעבדים לשוק

ברודוול אמורים לעבוד רק על ציפסט 97

אבל לך תדע מה יהיה ... קודם שיצא

פורסם

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-6.html

ע"פ הכתבה (ומבלגן השמות\מספור הנוראי שהם בחרו) broadwell מוצב מול המעבדים (APU) של AMD המצוידים במאיץ גרפי חזק (A8-A10) ואכן קורע אותם.

C בעלי מכפלה פתוחה ו R מולחמים ללוח-אם ובכלליות הם מיועדים למי שמעוניין לשחק בקטנה, בעיקר יצירת תוכן, פרסום וכל מה ש iMAC ודומיו מיועדים עבורו.

הם מדגישים בעיקר את השיפור המשמעותי מאוד בליבה הגרפית. זה ההסבר ההגיוני למחיר יותר גבוהה - אתה חוסך כרטיס מסך חיצוני ומקבל את הכל במעטפת טרמית מאוד נמוכה של 65 וואט בלבד. iris pro 6200 שבמעבדי broadwell שקול לדבריהם ל GTX560 או R7 250X וזאת עבור 10-12W בלבד.

skylake הם המשך ישיר לסדרת ה"ביצועים" ולהבנתי לא כוללים מאיץ גרפי (או כזה בסיסי) ולכן הם כלל לא באים כנגד או על חשבון broadwell.

כל אחד מיועד לפלח סוג שונה ולכן יש להם קיום במקביל. אינטל למעשה יצרה ליין חדש של מעבדים שבאה לתת, בפעם הראשונה, תשובה לסדרת ה APU`s הוותיקה של AMD.

בכל מקרה (וע"פ הדלפות), גם ב-skylake נשמר שיפור מינורי של ~10% על פני Haswell

http://www.eteknix.com/intel-skylake-i7-6700k-performance-figures-leaked/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים