עבור לתוכן

שאלה היפוטתית לגבי ליבות מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום

חשבתי על הנושא של ליבות במעבדים ועלתה לי השאלה האם כל הליבות הן אותו הדבר?

אם למשל נקח מערכת שכוללת:

מעבד 4 ליבות

32 גיגה ראם (8X4)

4 כרטיסי מסך זהים

ונריץ בדיקה שכוללת את כל המרכיבים אבל משתמשת רק במרכיב אחד מכל הרכיבים (זאת אומרת רק ליבה אחת,רק 8 גיגה ראם,ורק כרטיס מסך בודד) ככה שיוצא שהכל שווה.

האם נקבל את אותן התוצאות? או שיש ליבות משפיעות יותר במעבד? (אני מתכוון רק לליבות החזקות שפועלות על הוולטג׳ הגבוה ולא הליבות החלשות)

ללא שימוש בליבות לוגיות אלה רק בליבות פיזיות

נערך על-ידי roeebaeloha

פורסם

תלוי בארכיטקטורה...

באופן כללי במחשב הליבות זהות בדרך כלל. בסמארטפונים תוכל למצוא ליבות שונות, חלקן לביצועים וחלקן לחיסכון בחשמל.

פורסם
  • מחבר
תלוי בארכיטקטורה...

באופן כללי במחשב הליבות זהות בדרך כלל. בסמארטפונים תוכל למצוא ליבות שונות, חלקן לביצועים וחלקן לחיסכון בחשמל.

האם ישנה ארכיטקטורה שמעדיפה ליבות מסוימות על גבי ההאחרות?

פורסם

זה לא קשור לארכיטקטורה, זה קשור לטיב הליבה

פורסם

1. בד"כ אותו דור של מעבדים שולחניים עושה שימוש באותה ארכיטקטורה, כאשר ההבדלים בין המעבדים השונים באותו דור הוא בתדר, במספר ליבות העיבוד, בגודל זיכרון המטמון (ה L3) ובתכונת ה hyper threading. לכן בביצועי ליבה בודדת, בהינתן תנאים זהים לחלוטין (תדר העבודה, גודל זיכרון המטמון, הקירור למעבד וכד'), אתה אמור לקבל ביצועים דומים עד זהים.

2. כמובן שיש ארכיטקטורות שונות למשימות שונות. הדוגמא המוכרת ביותר היא הליבות הגרפיות (בעיקר אלו הנמצאות בכרטיסי המסך) - הן מתאימות יותר לחישובי floating point מאשר המעבד הראשי, ויש תוכנות שיודעות לנצל זאת, ואני לא מתכוון דווקא למשחקים. אני למשל מריץ תוכנה בשם BOINC שמנצלת את כח העיבוד של המעבד כאשר הוא לא בשימוש לביצוע חישובים לפרוייקטים שונים. בשנים האחרונות יותר ויותר פרוייקטים החלו לפתח יישומים ל BOINC שיודעים לנצל גם את הליבה הגרפית שבכרטיס המסך, והאמת היא שבד"כ החישובים שנעשים בעזרת כרטיס המסך מסתיימים מהר יותר מאשר אלו שנעשים ע"י המעבד (כמובן שזה תלוי בסוג העיבוד הנדרש).

פורסם

שי זה לא מה שהוא שאל, הוא התכוון במעבד מסויים אם יש הבדל בין הליבות. לא בעייה להגדיר שתוכנה תשתמש בליבה מסויימת ואז לעשות בנץ' שמאמץ ליבה בודדת. זה לא ייתן תוצאה מדוייקת כי משהו במערכת גם יכול לאמץ ליבות, סביר להניח שאם יש הבדל הוא מזערי עקב תכנון סימטרי.

נערך על-ידי none77

פורסם

הסתבכתם....

כמו שאמרתי במחשב אין הבדל בין הליבות.

יכול להיות מצב של הבדל בין ליבות כמו למשל במעבדי big.little קישור:

http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_big.LITTLE

נערך על-ידי yossi_s1

פורסם

השאלה עצמה מטעה.

בעיקרון, כל הליבות (במקרה שתיארת) זהות לחלוטין אבל הן לא יתנו פי ארבע הספק כשכולן יעבדו ביחד עקב ענייני התחממות.

לצורך העניין, אם תעשה בנצ'מארק פר ליבה אתה אמור לקבל ארבע פעמים את אותן תוצאות. אם תעשה לכל הארבע תקבל תוצאה פחותה מפי ארבע.

פורסם

לאו דווקא בגלל התחממות, יותר בגלל שיישומים לא מנצלים ריבוי ליבות ביחס לינארי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים