עבור לתוכן

i7-4790K

Featured Replies

פורסם

האם יש לי צורך לרכוש מעבד i7-4790K ולא i7-4790 אף על פי שאני לא מתכנן OC?

אם כן, אז האם אני צריך לוח אם עם צ׳יפסט Z, אף על פי שלא מתוכנן OC?

כל המטרה בעצם, לרכוש מעבד חזק ומהיר יותר......

פורסם

אם לעולם לא תרצה לעשות OC למעבד אין שום הגיון לקנות K.

פורסם

1) מעבד הi7-4790K, חוץ מיכולת הOC שלו, הוא מגיע "מהקופסא" עם מהירות של 4.0Ghz כשהi7-4790 מגיע עם תדר של 3.6Ghz.

2) במקרה שאתה לא רוכש מעבד בעל יכולת המהרה, אין כל כך צורך לרכוש לוח Z, אלא לוח H יספיק. שים לב שלא לרכוש את הלוחות הזולים, בלוחות היותר טובים, יש יותר מייצבי מתח, חשוב למעבדים החזקים יותר.

פורסם
  • מחבר

אז אם ה-4790k מהיר יותר 4ghz לעומת 4790 3.6ghz, לא כדאי לי יותר לרכוש אותו בגלל המהירות? (בלי קשר להצהרה)

פורסם

אכן, זה מהווה שיקול, במיוחד אם אתה הולך לצרף לו לוח Z97.

אם אתה מתכנן בעתיד לעשות המהרה, תחשוב על זה.

פורסם
  • מחבר

ברור לי לגמריי שאם אני מתכנן בעתיד המהרה, אצטרך לרכוש i7-4790K .

אבל, אם אני בכלל לא מתכוון לעשות המהרה, יש טעם שארכוש i7-4790K? (בגלל שהוא מהיר ב- 0.4Ghz מה- i7-4790)

המטרה פה לרכוש מעבד חזק ומהיר יותר.......

פורסם

כן, הוא ישפר במאמץ בערך לפי השיפור בתדר, אם אתה רוצה לדקדק יותר תשווה את תדר הטורבו, מתייחס ל2 ליבות אחר"כ יורד עם העלייה בעבודה של כמות הליבות ביחד.

פורסם
  • מחבר

ואם אני באמת רוכש את ה-i7-4790K (כי כמו שאמרנו הוא יותר מהיר) ולא מתכוון לעשות המהרה, יש טעם שארכוש לוח-אם עם צ'יפסט מסוג Z?

פורסם

ההבדל במחירי הלוחות הוא לא גדול, אך זוהי ההחלטה שלך.

פורסם

1. כפי שכבר נכתב, מעבד ה Core i7-4790K הוא המעבד "החזק" ביותר שתוכל לקנות כיום לתושבת 1150. המעבד השני ב"עוצמתו" הוא ה Core i7-4790, כאשר ההבדל בינהם הוא שה Core i7-4790K עובד בתדר הגבוה יותר ב 400MHz ויש לו מכפלה פתוחה (מתאים להמהרה). אם היישומים שלך ירוויחו מתוספת התדר למעבד (אתה צריך מעבד מהיר ככל האפשר), אז ה Core i7-4790K הוא בהחלט אפשרות גם אם לא מתוכננת המהרה.

2. בד"כ לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 נחשב כ"מוגזם" במידה ולא מתוכננת המהרה, אך יש להבין כמה דברים:

א. אם יש צורך במערך כרטיסי מסך, אז כמעט תמיד חייבים לקנות לוח אם העושה שימוש בעררת השבבים Z87 או Z97, שכן ערכות השבבים האחרות לא מאפשרות לפצל את 16 מסלולי ה PCI Express מהמעבד ל-2, כלומר לתצורה של X8/X8. יש לציין כי העובדה שערכת השבבים מאפשרת זאת לא בהכרח אומרת שיצרן הלוח מימש אפשרות כזו, גם אם הוא נעשה שימוש בערכת שבבים Z87 או Z97, ולמעשה לא בטוח שבכלל בלוח כזה יש יותר מחריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X16.

ב. מכיוון שלוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 מיועד להמהרה, בד"כ נעשה בו שימוש ברכיבים איכותיים יותר מאשר בלוח זהה המבוסס על ערכת שבבים אחרת. בנוסף, בלוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 או Z97 בד"כ ניתן למצוא מערכות ייצוב מתח למעבד טובות יותר מאשר בלוחות המבוססים על ערכות השבבים האחרות. רכיבים איכותיים יותר ומערכת ייצוב מתח טובה יותר למעבד הן תכונות שיכולות להאריך את חיי הלוח, ועבור חלק מהאנשים זהו שיקול (לא כולם מחליפים מחשב כל שנתיים או שלוש שנים).

ג. ההפרש במחיר בין לוחות המבוססים על ערכות השבבים Z87 או Z97 לעומת לוחות המבוססים על ערכות השבבים H87 או H97 הוא לא גדול, ולמעשה אולי עדיין אפשר למצוא מבצעים על לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87, דבר שהופך אותם למאד משתלמים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המנומקת. בכלל, תודה רבה לכל מי שניסה לעזור לי...............

יש דגמי Z87 או Z97 מומלצים? או לחילופין כאלו שלא מומלצים?

- - - תגובה אוחדה: - - -

ועוד שאלה - שמתי לב שלוחות ה- Z תומכים בזיכרונות מהירים יותר (1866MHz, 2333MHz, 2400MHz וכו').

האם כדאי לי לרכוש זכרונות מהירים יותר מ- 1600MHz? האם זה באמת ישפר משהו? האם ההפרש במחיר שווה את זה? יש תמורה למחיר?

פורסם

בקשר ללוח האם - אתה צריך לציין את הדרישות שלך מלוח האם, את התקציב ואם אפשר - גם את החנות ממנה אתה קונה (לכל חנות יש מבחר שונה ומחירים שונים, כך שבמקומות שונים יש לוחות אם משתלמים אחרים). מכיוון שמדובר כאן במעבד Core i7, באופן אישי הייתי הולך על לוח אם בעל 8 שלבי ייצוב מתח לפחות, למרות שמעשית גם לוח בעל 4 שלבי ייצוב מתח יתאים.

בקשר לזיכרון - תוספת הביצועים שמשתמש רגיל יקבל מקניית זיכרון העובד בתדר הגדול מ 1600MHz או/ו מתיזמונים הדוקים יותר היא קטנה עד לא קיימת. לכן אין ממש טעם לקנות זיכרון מהיר יותר אלא אם כן מתוכננת המהרה לזיכרון או שההפרש במחירים הוא דיי קטן. הנה סירטון קצר שמסביר את הנושא (הגרפים מתחילים בערך בזמן 02:02):

פורסם
  • מחבר

לגבי לוח האם - אקנה אותו כנראה בפלונטר שבת״א. התקציב אינו בעייתי - מצד שני, אעדיף לא להוציא על מה שאין צורך בו....

פורסם

יהיה נחמד אם תפרט במה כן יש צורך - האם אתה מתכנן לבנות מערך כרטיסי מסך? האם בכלל אתה מתכוון להתקין כרטיס מסך או שאולי בכלל התכוונת להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד? האם אתה מתכנן להתקין יותר מ-4 התקני איחסון? האם אתה מתכנן להוסיף כרטיסי הרחבה ואם כן - כמה ומאיזה סוג? האם אתה צריך מספר מסויים של חיבורי אודיו? האם יש צורך ביציאת אודיו אופטית? האם יש צורך במספר מסויים של חיבורי USB וכמה מהם צריכים להיות מסוג USB 3.0? באיזה מארז יותקן הלוח? כמה זיכרון יותקן במחשב לכל היותר? האם יש הגבלה לתקציב, למשל עד 500-600 ש"ח או שתסכים לקנות לוח גם ב-1000 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

-לא מתכנן לבנות מערך כרטיסי מסךז

-מתכוון להתקין כרטיס מסך - עבור תוכנות גרפיות (אם זה משנה......)

-לא מתכנן להתקין יותר מ-4 התקני איחסון.

-לא מתכנן להוסיף כרטיסי הרחבה.

-לגבי יציאת האודיו - חשוב שתיהיה HDMI (למרות שיש בכרטיס מסך), יציאה אופטית לא תזיק אבל גם לא חובה.

-מארז - ANTEC P100.

-זיכרון - כרגע 16GB . חשוב שתיהיה אופציה להתקין עוד זיכרון בעתיד.

- לגבי USB - יש צורך בלפחות 6 יציאות אחוריות + 2 קדמיות. כרגע אין צורך ב- USB3 - אבל חשוב שיהיה!

- תקציב מעדיף סביב ה500 ש"ח. אם אפשר, אפילו פחות. מצד שני, אם יש צורך אני אשלם 700-800 ש"ח. בקיצור, לא רוצה לשלם על מה שלא תורם למחשב, לא משפר אותו, או שאין לי צורך בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים