עבור לתוכן

המלצה למעבד, לוח וזיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

אני צריך המלצה למעבד, לוח וזיכרון שיחליפו את הרכיבים האלו במחשב ישן המשמש לגלישה בלבד

המחשב מחובר למסך CRT 17" ואני צריך שהלוח יתמוך במסך - רצוי עם הגרפיקה המשולבת

אני צריך יציאות USB3 ולפחות 4 חיבורי SATA כדי לאפשר הוספת דיסקים בעתיד

כונן ה-DVD הקיים הוא בחיבור ATA - אני חושש שכבר אין לוחות זולים עם חיבור כזה ולכן אצטרך כונן בחיבור SATA

הרכבתי סט ב-פלונטר:

(בחרתי את לוח האם הראשון הזול שראיתי - האם יש לוח עדיף בתקציב הזה ? האם שווה להוסיף עוד קצת כדי לקבל לוח עדיף - התקציב המכסימלי ללוח הוא 300 ש"ח)

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646G3250 - Intel - Intel Pentium G3250 Dual core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 3MB cache - 22nm - 53W TDP - Integrated HD Graphics - Haswell Series - Box...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 292/286

לוחות אם - Intel LGA1150

H91M-PLUS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support - Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI video outputs - PCI Express x16 slot - 6-channel audio - Gigabit LAN - 2 SATA2 3gb...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 236/231

זכרונות - DDR3 - לנייח

CMV4GX3M1A1600C11 - Corsair - 4GB DDR3 1600Mhz CL11 - 1.5V - Value series...

שלוש שנות אחריות ואחריות לכל החיים מול היצרן ישירות

כמות: - 1 - 179/175

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black (GH24NSC0)...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 79/77

786.00 / 770

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=25813

ויש לי כמה שאלות לגביו:

1. לפי מה שראיתי, המעבד תומך בזיכרונות DDR3 1333, הזיכרון שבחרתי הוא הזול ביותר באתר והוא במהירות 1600 - האם יעבוד עם המעבד?

2. האם יש בעיה לעבוד עם סטיק זיכרון יחיד ? האם צריך לשנות הגדרות BIOS כדי שיעבוד ?

3. יש לי קירור משומש (חדש יחסית) למעבד מדגם

Zalman CNPS80f שמתאים גם לסוקט 1150, האם הוא עדיף על קירור הסטוק של המעבד ?4. האם יש המלצה לסט אחר (עדיף זול יותר) שיתאים לדרישות שלי ? אפשרי גם מעבד AMD, למרות שאני רואה ש-AMD לא ממש פופולרי וקשה למצוא מעבדים ולוחות עבורם במחירים סבירים

תודה מראש למגיבים

פורסם

1. אני הייתי בוחר את המפרט הזה מפלונטר:

CM8064601482514 - Intel - Intel Pentium G3250 Dual core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 3MB cache - 22nm - 53W TDP - Integrated HD Graphics - Haswell Series - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 286/280

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - PCI Express x16 slot - 6-channel audio - Gigabit LAN - 2 SATA...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 254/249

זכרונות - DDR3 - לנייח

KVR16N11S8-4 - Kingston - 4GB - 1600Mhz - DDR3 - CL11 - Low Profile - KVR16N11S8/4...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 146/143

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01SI - Arctic - Arctic Alpine 11 Rev 2 - 92 mm PWM - SI bulk - With new PC Only...

שנה אחריות - בקניה עם מחשב חדש בלבד

כמות: - 1 - 37/36

723.00 / 709

המחיר אינו כולל משלוח

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=25834

הערות:

א. המעבד כאן הוא בתצורת tray ולא בתצורת box, ולכן הוספתי גם קירור צד-שלישי. אם תבחר במעבד בתצורת box, הכולל קירור סטוק, ותוותר על הקירור שבחרתי, הדבר יוזיל את המפרט ב-31 ש"ח.

ב. לוח האם שבחרתי נראה לי קצת יותר משתלם מלוח האם שאתה בחרת - יש לו גם יציאה גרפית מסוג HDMI (בנוסף ליציאות VGA ו DVI), אפשרות לחבר 2 חיבורי USB 3.0 למארז ויש לו מערכת ייצוב מתח למעבד של 4 שלבים (אבל במקרה שלך זה לא ממש חשוב).

ג. בחרתי את הזיכרון הכי זול שמצאתי בנפח 4GB, שהוא במקרה גם זיכרון של Kingston.

ד. לא הכנסתי כונן אופטי, פשוט כי כמעט ואין בו שימוש כיום. אם אתה רוצה אחד, הכונן האופטי הכי זול בפלונטר עולה 79 ש"ח (קישור).

2. אני לא חושב שקיימים לוחות מודרניים הכוללים בקר IDE (או PATA) מובנה - החיבור הזה דיי עבר מהעולם.

3. בניית מפרט המבוסס על מעבד של AMD הוא אכן בעייתי בדיוק מהסיבות שציינת - בארץ אין מבחר גדול של מעבדים ולוחות (כנראה רוב החנויות מעדיפות להתעסק רק עם מעבדי אינטל) והמחירים לא ממש משתלמים.

4. זיכרון בנפח 4GB אמור להספיק לשימושים שלך, אבל אני הייתי מעדיף לקחת מודול זיכרון בנפח של 8GB - זה משתלם יותר גם מבחינת המחיר וגם בטווח הארוך (ייתכן שבשלב כלשהו בעתיד אתרי האינטרנט יהיו כבדים יותר או שתרצה להפעיל מספר תוכנות במקביל). בפלונטר מודול הזיכרון הכי זול בנפח של 8GB עולה 282 ש"ח (קישור), שזו תוספת של 136 ש"ח לעלות המפרט הנ"ל.

5. אין בעיה לבחור זיכרון העובד בתדר של 1600MHz למרות שבאופן רישמי המעבד תומך בתדר מקסימלי של 1333MHz - הזיכרון פשוט יעבוד בתדר של 1333MHz, אבל לאור המחירים כיום לא ממש משתלם לקנות זיכרון העובד בתדר של 1333MHz.

6. אין בעיה לעבוד עם מודול זיכרון יחיד - מבחני ביצועים מראים שכיום אין ממש הבדל בין עבודה במצב של ערוץ יחיד לבין עבודה במצב של ערוץ כפול. בכל מקרה אין צורך לשנות דבר בביוס.

7. הקירור הקיים, CNPS80F של Zalman (קישור), מתאים ל TDP (הספק חום) של עד 82W, כך שהוא מתאים למעבד Pentium G, שהוא בעל TDP של 53W. סביר להניח שהוא ייתן ביצועים טובים יותר מאלו של קירור הסטוק וכנראה יהיה גם שקט יותר. שים לב שהקירור שלך הוא בעל חיבור של 3 פינים, ואילו רוב הקירורים המודרניים עושים שימוש בחיבור של 4 פינים עבור הקירור למעבד, אז ייתכן שיהיה צורך במתאם בכדי לחבר את הקירור ללוח האם.

פורסם
  • מחבר

תודה

הלוח אכן עדיף על מה שבחרתי והזיכרון שהצעת זול יותר ועדיין מספק

אני מעדיף לרכוש מודול זיכרון יחיד ולעבוד ב-Single Channel ואם יהיה צורך, להוסיף מודול בסלוט הפנוי.

לגבי חיבור המאוורר של ה-CPU, בדקתי במדריך של הלוח המומלץ והוא יכול לעבוד גם עם חיבור של 3 פינים

ראו תמונה מצורפת, כך שאפשר להשתמש בקירור הקיים.

יש לי ניסיון רע עם קירור של AC - תושבות הגומי של המאוורר פשוט התפרקו אחרי כמה שנים והמאוורר נפל...

פורסם

1. במפרט שהצעתי מדובר על מודול זיכרון יחיד (גם במקרה של ה 4GB וגם במקרה של ה 8GB) - זה פשוט יותר זול וההפרש בביצועים, ובמיוחד לשימושים שלך, הוא מינימלי עד לא קיים.

2. אני עדיין חושב שזה משתלם יותר לקנות 8GB מאשר 4GB. שים לב שבלוח יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון והגבלה ל 16GB זיכרון בסה"כ, כך שעדיף לקנות מודול אחד של 8GB ואם יש צורך - להוסיף עוד אחד של 8GB. אם תקנה מודול אחד של 4GB, אתה תגביל את עצמך מבחינת נפח הזיכרון המקסימלי (ל 12GB במקום 16GB).

3. בנוגע לחיבור ה-3 פינים של הקירור הקיים לחיבור ה-4 פינים בלוח - כנראה שיש תאימות בין התקנים של החיבורים, כך שחיבור של 3 פינים יתאים לחיבור של 4 פינים בלוח האם.

4. אני לא בטוח שאני מבין למה הכוונה בתושבות גומי בגוף הקירור. אני חושב שברוב בקירורים היותר זולים החלקים האלו עשויים מפלסטיק קשיח ולא מגומי (אבל אני לא יכול להיות בטוח ב 100 אחוז לגבי זה).

פורסם
  • מחבר

מסתבר שב-Tom's Hardware עשו מבחן השוואתי של לוחות אם זולים שהאסרוק המוצע נכלל בו ולא ממש אהבו אותו

http://www.tomshardware.com/reviews/asrock-b85m-dgs-asrock-h81m-hds-asus-h81m-e-msi-h91m-e34,4099.html

הלוח שנבחר ראשון היה MSI H81M-e34 שנמכר בפלונטר ב-275 ש"ח - מעט יותר מהאסרוק כך שהוא נראה לי עדיף

הלוח הזה חייב מאוורר CPU עם 4 פינים כך שבחרתי במעבד BOX, נראה לי גם שעדיף זיכרון של 8GB להתחלה. על DVD אני לא מוותר ;) כך שהמפרט המעודכן הוא:

plonter_logo.png

BX80646G3250 - Intel - Intel Pentium G3250 Dual core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 3MB cache - 22nm - 53W TDP - Integrated HD Graphics - Haswell Series - Box...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 292/286

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-E34 - MSI - Socket LGA1150 CPU support - Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 1 PCI Express x16 slot - 8-channel audio - Gigabit ...

שלוש שנות אחריות

כמות: - 1 - 275/270

זכרונות - DDR3 - לנייח

KVR16N11-8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz - CL-11 - KVR16N11/8...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 282/276

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black (GH24NSC0)...

שנתיים אחריות

כמות: - 1 - 79/77

928.00 / 909

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=25940

מה דעתכם ?

פורסם

קראתי את הביקורת שקישרת אליה, וממנה עולות ה"בעיות" הבאות בלוח H81M-HDS של ASRock:

א. המהרה תוכנתית בעייתית - זה קיים בכל הלוחות שנבדקו בביקורת.

ב. חיבורי הפאנל הקידמי של מארז ללוח עם כרטיסי מסך ארוכים (מעל 7 אינץ' או כ 17-18 ס"מ) - זו הבעיה הכי גדולה של הלוח הזה.

ג. מיקום לא אידאלי של מחבר (ג'מפר) איפוס הביוס, חיבור האודיו למארז וחיבורי ה SATA.

ד. דורש קצת יותר הספק (חשמל).

למרות שהביקורת נחמדה היא לא ממש רלוונטית עבורך - אתה מחפש מחשב זול עם מעבד יחסית חלש למטרות גלישה באינטרנט בלבד, אתה לא תעשה שימוש בכרטיס מסך נפרד וכמובן שלא תבצע המהרה. גם העניין של דרישת ההספק הוא לא ממש רלוונטי - מדובר בהפרש דיי קטן.

בהשוואה ללוח H81M-E34, הלוח H81M-HDS אולי קצת פחות עשיר בתכונות (כרטיס קול מובנה קצת פחות טוב - ALC662 לעומת ALC887), שני חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי לעומת ארבע ב H81M-E34 וחריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X1 לעומת שניים בלוח של MSI. מצד שני ל H81M-HDS יש 4 שלבי ייצוב מתח לעומת 3 בלבד ב H81M-E34, כך שסביר להניח שתוחלת החיים שלו תהיה ארוכה יותר והוא גם זול יותר בכ-20 ש"ח (לפי המחירים של פלונטר). כמובן שמבחינת ביצועים אין כלל הבדל בין הלוחות (כפי שצפוי בלוחות מודרניים).

בסופו של דבר אני לא חושב שזו תהיה טעות לבחור באחד משני הלוחות הנ"ל - שניהם לוחות טובים המתאימים לדרישות שלך. אם אתה מתכנן להוסיף כרטיס מסך בעתיד אז לדעתי עדיף לבחור בלוח של MSI, אבל אם לא - אני הייתי בוחר בלוח של ASRock פשוט כי הוא אמור (תיאורטית) להחזיק מעמד יותר זמן.

בנוגע לקירור של המעבד - שים לב שבביקורת שקישרת אליה נכתב שהיות ואין גופי קירור על מערכת ייצוב המתח למעבד (ה VRM), רצוי להשתמש בקירור למעבד ש"זורק" אוויר גם לכיוונה. אני לא בטוח עד כמה זה ממש רלוונטי אם אתה לא מתכוון לבצע המהרה, אבל רק מהבחינה הזו קירור הסטוק של אינטל כנראה יהיה עדיף על הקירור של Zalman.

בנימה אישית - אני רוצה לציין שעשית פה את הדבר הנכון, שלדעתי רצוי שכל מי שמעוניין לרכוש רכיב כלשהו יעשה - קיבלת המלצה, אך בכל זאת חיפשת ביקורות לגבי הרכיבים שהומלצו. זהו הדבר הנכון והחכם לעשות.

פורסם

גם הזלמן זורק אוויר בכיוון הלוח.

פורסם

נכון, אבל הפרופיל שלו נמוך יותר, ולכן אני חושב שזה יהיה פחות יעיל מבחינת קירור מערכת ה VRM. מצד שני אני לא מומחה לתרמודינמיקה, אז יכול להיות שאני טועה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם שורה תחתונה על הלוח של MSI בביקורת:

At the end of the day, I like the -E34 not for any one big feature, but for a lot of little things that show extra thought. It seems to take the best from the other two H81 models and add even more. The HDMI port, the internal USB 3.0 header, an easily accessible CMOS reset jumper and the two extra rear USB 3.0 ports improve the board's functionality. A second PCIe x1 slot is of questionable value, but at least it's there if you need it. Then there are the clearly labeled USB headers and forward-facing SATA ports. While they may seem insignificant, these are the subtle touches that experienced system builders appreciate because they help simplify assembly.

או בעברית פשוטה, הלוח זכה בגלל תשומת לב לפרטים קטנים וידידותיות למרכיבי המחשבים שם הוא גם היה זול יותר, מה שלא נכון לארץ אהבתי את חיבורי ה-USB3 הנוספים - פנימיים ואחוריים לעומת זאת, לא אהבתי את מיקום חיבור המתח באסרוק:

Like the B85M-DGS, this is also a FlexATX board. The -HDS is simply a little wider and longer. This puts the ATX power plug slightly outside the mounting screws. With no direct support under the ATX plug, the board flexes if you're not careful when connecting the PSU.

מכיר את ההרגשה הזו וממש לא אוהב אותה, כך שעדיין נראה לי שאני מעדיף את ה-MSI על האסרוק, כולל קירור סטוק למעבד.

פורסם

למרות שאני לא חובב לוחות בעלי 3 שלבי ייצוב מתח בלבד ואני לא נוהג להמליץ עליהם, לשימושים שלך כל לוח שתבחר יתאים ולכן אין מניעה שתבחר בלוח של MSI, מה גם שההפרש במחיר הוא רק 20 ש"ח. אני הייתי בוחר בקירור צד שלישי עם שיטת נעילה שונה (אני לא אוהב את שיטת הלחצנים של אינטל), אבל קירור הסטוק לא אמור להיות בעייתי היות ומדובר במעבד Pentium G בעל פליטת הספק נמוכה. הבחירה בזיכרון בנפח של 8GB היא לדעתי הדבר הנכון והמשתלם. חוץ מזה אין כאן יותר מדיי מה לשפר במפרט שלך - הוא זול, הוא עונה על כל הדרישות שלך ואין כאן שום רכיב "בעייתי".

פורסם
  • מחבר

תודה

הרכיבים הוזמנו - ממתין לקבלתם

אגב, גם לזלמן נעילה עם פינים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים