עבור לתוכן

אני חדש כאן ומתנצל מראש אם השאלה שלי תהייה שאלה חוזרת...

Featured Replies

פורסם
אמרו שהשדרוג יהיה חינמי, לא אמרו האם יהיה ישיר או על נקי.
הם רוצים שיהיה ישיר, אבל, כאמור, זה יותר מורכב, ומסיבה זו לא בטוח שזה יעבוד טוב. אולי בסוף בכלל לא יאפשרו את זה, מי יודע. זה עשוי להיות שיקול נוסף למי שכן רוצה לעבור ל10 ולא רוצה להתקין על נקי.
  • תגובות 85
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אמרו שהשדרוג יהיה חינמי, לא אמרו האם יהיה ישיר או על נקי.

אם יהיה שדרוג חינמי שיהיה אמור להעשות בהתקנה נקייה, זה אומר שכל מי שיהיה זכאי לשדרוג יקבל סריאל חדש ממיקרוסופט לוינדוס 10?

פורסם

ניחוש שלי? אתר כלשהו שיתן סיריאל של 10 בתמורה לסיריאל של 8/7

ואם הייתי לוקח את זה רחוק יותר (מאוד לא סביר)- תהיה אפשרות לשייך סיריאל של 8/7 לחשבון מייקרוסופט שלך ואז תהיה אפשרות לעשות אקטיבציה עם החשבון בזמן התקנה של 10 (כאילו יהיה לך ווינדוס 10 בחשבון. בדומה למה שהולך עם אופיס/ויזואל סטודיו כיום)

פורסם

ואם הייתי לוקח את זה רחוק יותר (מאוד לא סביר)- תהיה אפשרות לשייך סיריאל של 8/7 לחשבון מייקרוסופט שלך ואז תהיה אפשרות לעשות אקטיבציה עם החשבון בזמן התקנה של 10 (כאילו יהיה לך ווינדוס 10 בחשבון. בדומה למה שהולך עם אופיס/ויזואל סטודיו כיום)

אני בכלל לא אופתע אם יקרה משהו בסגנון. התחושה שלי שמאחורי מלכודת הדבש של השדרוגים בחינם מתחבאת דרישה לשייך את המחשב וכל האפליקציות לחשבון מיקרוסופט.

פורסם

כרגע זה לא קיים בכלל בגרסאות ניסיון של 10 לכן אני בספק שהם יכניסו את זה עד הריליס (יוני)

אבל מאוד אפשרי ל10 SP1

השאלה האמיתית אם זה יקרה זה מה יקרה אם אנשים מתחברים לחשבון שלהם ממחשב אחר? האם הרישיון זז איתם? האם הרישיון מחובר למשתמש אבל גם למחשב ספציפי?

פורסם
אני בכלל לא אופתע אם יקרה משהו בסגנון. התחושה שלי שמאחורי מלכודת הדבש של השדרוגים בחינם מתחבאת דרישה לשייך את המחשב וכל האפליקציות לחשבון מיקרוסופט.

הדיבור הוא שזה קורה בעיקר כדי לשבור את הפיראטיות בסין. כמו כן, מיקרוסופט עוברת תהליך של שינוי מבני, הם רוצים להתבסס על Saas ושירותי ענן למינהם יותר ממכירות של מוצרי מדף.

פורסם

אז הרבה מילים ואף אחד לא אמר לי איזה סיבה יש להתקין 8.1 על פני 7, למה לא יש הרבה סיבות (אלא אם בא לכם להתקין תוסף צד שלישי שאולי לא יציב ואולי גוזל משאבי מערכת כדי להחזיר פונקצוינליות שהיתה ב 7, ראו ערך classic shell וחברים).

לעומת מערכות הפעלה קודמות שלא נהוג להתקין משהו כדי להחזיר פונקצינליות ישנה (ב 7 ו XP למשל) וגם שאומנם מתרגלים, אבל אין באמת הרעה בתנאים לעומת מה שהיה לפני (בניגוד ל 8.1).

יפה.

פורסם
אז הרבה מילים ואף אחד לא אמר לי איזה סיבה יש להתקין 8.1 על פני 7, למה לא יש הרבה סיבות (אלא אם בא לכם להתקין תוסף צד שלישי שאולי לא יציב ואולי גוזל משאבי מערכת כדי להחזיר פונקצוינליות שהיתה ב 7, ראו ערך classic shell וחברים).

לעומת מערכות הפעלה קודמות שלא נהוג להתקין משהו כדי להחזיר פונקצינליות ישנה (ב 7 ו XP למשל) וגם שאומנם מתרגלים, אבל אין באמת הרעה בתנאים לעומת מה שהיה לפני (בניגוד ל 8.1).

יפה.

קיבלת עמוד שלם ומפורט, הגבת עליו בחובבנות ובחוסר נימוס. עכשיו עברת להכחשה.

עצוב

פורסם
גם אני חשבתי ככה תקופה ארוכה. עד שהתחלתי להשתמש ב8 (8.1 לצורך העניין) בעבודה, וגיליתי שיש בו דברים ושיפורים נחמדים. חלק מהם כבר ציינו לך באשכול הזה, ופסלת את כולם. אני יכול למצוא לך עוד כמה (דוגמה פשוטה - כpower user אני אוהב מאוד את תפריט הWin+X), אבל גם אותם תפסול כלא חשובים. למה? כי החלטת עבור עצמך מראש שאין שום יתרון ל8.1 על 7 ועכשיו אתה רואה את המציאות רק דרך המשקפיים האלה.

לגבי התקנת תוסף שיחזיר פונקציונליות אבודה - זה לא כל-כך נורא להתקין Classic Shell. הוא יציב ועובד היטב. זה לא כאילו אף אחד אף פעם לא מתקין תוספים. לגבי משאבים - אתה יודע כמה הוא תופס אצלי כרגע במחשב אקראי? 548K ו9020K בשיא. וזה מה שצריך להדאיג מישהו? נו באמת.

כן, יש איזשהו היבט פסיכולוגי שלילי שמתקשר להתקנת תוכנה נוספת שמחזירה פיצ'רים שנעלמו (במקום להוסיף פיצ'רים שלא קיימים. הרי אין לך בעיה להתקין Total Commander ולהשתמש בו במקום הWindows Explorer, כפי שאמרת בעצמך). אבל בגדול, זה רק פסיכולוגיה. אולי תופתע לשמוע, אבל Classic Shell הייתה קיימת ובשימוש נרחב הרבה לפני Windows 8. למה? כי בכל שינוי של Windows תמיד היו אנשים שהיו מאוד קשורים לאופן העבודה הישן של תפריט ההתחל (וגם של הסייר, אגב - Classic Shell יכולה לטפל גם בזה), ועצבנו אותם השינויים, ומצד שני תמיד היו כאלה שדווקא אהבו את הדברים החדשים ורצו לקחת אותם למערכת הישנה שלהם שלא התחשק להם לשדרג. מסיבה זו Classic Shell יכולה לגרום לתפריט של 7 להיראות כמו זה של XP, או לזה של XP להיראות כמו זה של ויסטה, ואפילו לגרום לכולם להיראות כמו Windows 98. ובנוסף להוסיף עוד המון שינויים קטנים פה ושם.

הדבר היחיד שמחריג את Win8 מכל הדורות הקודמים היא שהשינוי היה גדול מידי ולכן עצבן יותר מידי אנשים.

פורסם
אז הרבה מילים ואף אחד לא אמר לי איזה סיבה יש להתקין 8.1 על פני 7

תתקין 7, גבר. הכי טוב בשבילך.

פורסם
תתקין 7, גבר. הכי טוב בשבילך.

איך אתה יודע שזה הכי טוב בשבילו?

פורסם

יפה.

אשאל אחרת, מה הסיבה להתקין 7 על פני 8.1? אם תענה על זה בצורה טובה אז כבר יש על מה לדבר... וכל דבר שקשור לעיצוב לא מעניין אותי, אלא נטו פיצרים שיש ל-7 ול-8.1 אין.

פורסם
איך אתה יודע שזה הכי טוב בשבילו?

היה נראה לי שההחלטה כבר התקבלה שם.

עריכה: נראה שפותח הת'רד לא כתב פוסט כבר כמה עמודים טובים...

פורסם

הדבר היחיד שמחריג את Win8 מכל הדורות הקודמים היא שהשינוי היה גדול מידי ולכן עצבן יותר מידי אנשים.

לדעתי החריגה היא בכך שההבדל היה באופן השימוש ולא בקוסמטיקה. חלונות 8 ניסתה לכפות אופן שימוש של מסכי מגע על דסקטופ (דבר שנועד להכשל מראש) ולכן ספגה כל כך הרבה אש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים