עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

קו טלפון VoIP

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לנו שני קווי טלפון VoIP, אחד של אורנג' והשני של קווי זהב.

זה של אורנג' פועל עם ה "SmartBox" וראווטר מודם VDSL, וזה של 012 עם מתאם שיחות.

העניין הוא שיש לי מתאם שיחות פרטי, שאני רוצה לשים עם הקו של אורנג' במקום ה SmartBox (שהוא מגושם ובלאו הכי משמש אצלי, רק כמתאם שיחות).

לגבי הקו של 012 אני גם רוצה להחליף את המתאם שלהם לפרטי שלי (כדי שתהיה לי שליטה מלאה על המתאם ואוכל לשרשר אותו אחרי מודם נתב, כי המתאם שלהם שיש לי לא פועל טוב באופן הזה)

האם אני חייב את פרטי ה "Sip Trunk" כדי להתחבר עם המתאם הפרטי, אם כן מה הפרטים או איך אני יכול אולי לדלות אותם עםשימוש בציוד של החברות.

אם למישהו יש ספק, אז החברות מסרבות כמובן לסייע בכך.

בתודה רבה מראש.

נערך על-ידי גוגל

פורסם

לצערי, גם אם תשיג את כל הפרטים, החברות בארץ לא יתנו לך את הסיסמא ל-SIP, ומעבר לזאת, הן משנות אותה מתקופה לתקופה, כך שגם אם איזה טכנאי יגלה לך את הסיסמה היא תעזור לך לזמן קצר ביותר.

אני לא חושב שזה הוגן, אך כך עובדות החברות בארץ, והתשובה שיגידו לך היא שאם אתה לא רוצה אז תעבור לחברה אחרת.

לדעתי, הסיבה העיקרית לכך, היא שאם תשיג את כל פרטי החשבון תוכל להתקין אפליקציה על הסמרטפון, להכניס את כל הנתונים, וכך להנות מקו טלפון ישראלי גם בחו"ל (תוכל לעשות שיחות לארץ במחיר שיחה מקומית בישראל, וכן לקבל שיחות שאמורות להגיע לקו בבית ישירות לסמארטפון שלך בחו"ל). זה מאד בעייתי בעבור אותן חברות, שמוכרות לך חבילות שיחה לחו"ל ומחו"ל במחירים גבוהים.

אם אתה מחפש אלטרנטיבה, אתה יכול להתנתק משרות ה-VOIP של אורנג' וקווי זהב ולהשתמש בשרות VOIP של חברה מחו"ל שתספק לך מספר ישראלי. העלות היא סביב $4 לחודש עבור החשבון וכ-8 אגורות עבור כל דקת שיחה נכנסת או יוצאת.

פורסם
  • מחבר

כן, ראיתי גם באתר אחר לגבי האופציה התאורטית של השימוש מחול בקו VoIP, אבל תודה רבה על האינפורמציה.

אגב, אני גם חושב שזה מאוד לא הוגן ואולי בעיקר, בגלל שזה גם אונס אותך לקנות רק את הציוד שהם מחליטים למכור וגם במחירים מופקעים.

מעבר לכך גם קיבלתי למשל מכשיר SmartBox שנקנה באורנג', והם כצפוי לא מאפשרים לי להשתמש בו בקו של 012.

פורסם

המחירים לא מופקעים, ומעבר לזאת, בשוק השיחות המקומיות יש לך הרבה אפשרויות ותוכניות לבחירתך.

נכון שהעניין של שמירה על הסיסמה היא משחק לא הוגן, אבל כנראה ששוק השיחות לחו"ל הוא הדרך היחידה שלהם להרוויח כסף על הטלפוניה (מעבר לזאת הם מרוויחים כסף על האינטרנט).

דרך אגב, השימוש בקו VOIP מחו"ל אינו תאורטי, ואני עושה שימוש בכזה שירות כל אימת שאני בחו"ל. יש לי שרות VOIP, שאני משלם עליו רק לפי השימוש, דהיינו, לא דיברת לא שילמת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל ליתר דיוק יש לומר שהם מסתירים גם את פרטי ה SIP Trunk, שאשמח עדיין לדעת אם אתה או מישהו אחר יודע את הפרטים או איך אפשר לדלות אותם.

לגבי המחיר, הכוונה שלי לא הייתה כלל למחירים בתוכניות השונות, למרות שאגב גם בעניין הזה אני חייב לומר שלדעתי המחירים מופקעים ביחס לשירות VoIP.

בכל אופן הכוונה שלי הייתה לציוד.

כשאתה יכול לקנות מחו"ל מתאם שיחות (קומפקטי ביותר אגב) ב 88 ש"ח כולל משלוח, כאשר חברת אורנג' לדוגמא כובלת אותך 3 שנים בתשלום על ה SmartBox שעולה לי קרוב יותר ל 600 ש"ח, ובנתיים מאז המחירים סביר להניח רק עולים, אז המחירים הרבה מעבר למופקעים, הם ממש גניבה וגם אין לך אפשרות בחירה לסוג המכשיר והתכונות שלו.

זה שה SmartBox כולל בתוכו גם מודם נתב, זה ממש לא "חכם" בעיני אם לדוגמא, ה SmartBox כולל מודם נתב שבטח בתקופה כזו ארוכה בייחוד בתחום המחשוב של 3 שנים, מתיישן ולא מתאים לצרכים של המשתמש כדי להתקדם עם הטכנולוגיה ובייחוד כשהמכשיר ה"חכם" הזה עולה לך קרוב ל 600 ש"ח ואולי יותר.

בטח ובטח כשאורנג' לצורך העניין, עד שלא פניתי למשרד התקשורת, לא אפשרה לי לעבוד עם ה SmartBox בשילוב מודם נתב מתקדם יותר מזה שמובנה ב SmartBox.

וגם כאשר הם נאלצו על ידי משרד התקשורת לבצע את ההגדרות, הם ניסו כל מה שהם יכולים, כדי שלא אדע לבצע זאת בעצמי, או לעשות שחזור אוטומטי פשוט של ההגדרות.

השיחות לחו"ל או מחו"ל קודם כל אני ממש לא מבין, למה אתה חושב שזו כנראה הדרך היחידיה שלהם להרוויח בשוק הטלפוניה, יש להם הרבה יותר לקוחות שמשתמשים בשיחות בתוך הארץ, ומעבר לזה הם הם לא חייבים להרוויח דווקא מכיוון הטלפוניה, הם נותנים הרבה שרותים אחרים שגם שם הם עושים מחירים מופקעים כמו שלדוגמא ציינת בעצמך את שרות האינטרנט.

ומעל הכל גם אם אכן זו הדך היחידה שלהם להרוויח בטלפוניה או בכלל, זה לא מצדיק לגרום לצרכן להוציא שקל אחד יותר, או את שאר הפשעים הצרכניים שהם או כל חברה כמותם נוקטת בהם.

דבר אחרון בנוגע לשימוש VoIP בחו"ל כשכתבתי שימוש תאורטי לא התכוונתי כלל שזה בלתי אפשרי בכללי, הכוונה שלי הייתה על פי דברים שאתה בעצמך כתבת, שההחלטה של החברות בארץ, להסתיר מהלקוח את פרטי המשתמש וההתחברות לשירות עליו הוא משלם, לא מאפשרות לו להשתמש בקו VoIP שלהם בחול, מהטלפון או מחשב וכדו', דבר שלחלוטין אכן מעשי ולא תאורטי מבחינה טכנולוגית.

ואף ניתן בחברות VoIP מחו"ל שעל פי דברך הראשונים רק עם חברה כזו מחו"ל, יתכן שיש לך שירות VoIP שאתה משלם לפי שימוש כמו שכתבת בהודעה האחרונה.

אם אתה משתמש בשרות VoIP של חברה ישראלית בחו"ל, אשמח לדעת איך אתה עושה זאת, כשכמו שכל הזמן דובר, שהחברות הישראליות לא מספקות את פרטי המשתמש וההתחברות.

פורסם

יש סיבה טובה מספיק לא להשתמש בספקי VoIP מחו"ל. לפעמים איכות הקו פשוט מזעזעת.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין שהאיכות של שירות כזה מחברות מחו"ל כמו שאתה כותב, לפעמים כל כך מזעזעת ועוד בכל החברות.

למה שיהיה בכלל הבדל? שני השרותים עובדים דרך האינטרנט, חוץ מזה שיש גם תקופת ניסיון ולא מתחייבים לכלום לאומת

התנאים וההסתרות של החברות בארץ שנותנות את השרות הזה, שהם באמת מזעזעים.

ככה שקודם כל תמיד שווה קודם לנסות, כשלא כובלים אותך בשלשלאות ברזל כמו החברות בארץ.

משום מה יש לי תחושה, שאתם עובדים באיזו חברה בארץ של שירות כזה .

פורסם

האמת , אין סיבה אמיתית לא לתת לך את סיסמתך ל proxy . בזק בינלאומי למשל נותנים להוריד את הטלפון בתוכנה. נקרא bphone . אבל את הסיסמא הם לא נותנים. כנראה בגלל סיבות אבטחה ולמנוע כאבי ראש של תמיכה בדונגל סיני עלום שם או בתוכנה של סטודנט למחשבים. אני גם לקוח של חברת Callcentric.com . איכות השיחה בבית מעולה גם בארץ וגם בחול. איכות משתנה כאשר אתה בנסיעה בכביש . אתה מאד תלוי בתשתית הסלולר באותו רגע. כן , הם נותנים לך את הסיסמא לשימושך. מה שגרם לפני שנתיים להפלת הרשת שלהם על ידי האקר למשך יומיים. למזלך החברות בארץ לא משתמשות בסיסמא חזקה מאד ויש כלים להוציא אותה מהקופסא רק שזה לא הפורום . התחרות קשה, אין להן הרבה רווחים ולכן אחד אפיקי הרווח הוא אכן המתאם. מצד שני קל להן לאתר תקלות ולתקן מרחוק. תאימות מלאה לרשת שלהן ולשרתי ההגנה. גם ככה whatsapp נושפת בערפן. דרך אגב היתה חברה מקרית ביאליק שנתנה מספרי 078 כמו שאתה רוצה בארץ . לובי חברות התקשורת בארץ עשה כל שביכולתו לסגור אותה . בסוף שללו ממנה את רשיון ה mvno . שוק קטן וצפוף . ההצלחה של כחלון היתה בכלל בטעות . תקראו את התחקיר במעריב. אף אחד לא חשב שבנק מצרפת ימלא את תנאי מכרז הסלולר הדרקוני. מי שניסה בארץ נחסם על ידי הבנקים שהם בעלי עניין . ושאר הסיפור שמור לגולן טלקום.

נערך על-ידי save

פורסם
משום מה יש לי תחושה, שאתם עובדים באיזו חברה בארץ של שירות כזה .

תנוח.

פורסם
היתה חברה מקרית ביאליק שנתנה מספרי 078 כמו שאתה רוצה בארץ . לובי חברות התקשורת בארץ עשה כל שביכולתו לסגור אותה . בסוף שללו ממנה את רשיון ה mvno . שוק קטן וצפוף . ההצלחה של כחלון היתה בכלל בטעות .

הסיפור של 078 sipme הוא סיפור עצוב, איך דופקים (שוב) את הצרכן הישראלי. הם פעלו בשיטת "א דיברת- לא שילמת" והייתי מנוי שלהם. איכות הקו היתה בינונית. הם לא ביקשו ולא קיבלו רשיון של מפעיל וירטואלי כמו "גולן" , אלא נכנסו לניסוי שמשרד התקשורת אישר לפני כמה שנים, בתנאי שכמות המנוים תהיה פחות מ 8000 (לזכרוני). היתה עוד חברה שהשתתפה בניסוי הזה והפסיקה לפעול עוד לפניהם. לפי החוק, הם ביקשו מ3 המפעילים הסלולרים (חברות האפ"ס) הצעות מחיר לעלות של דקה שיחה וקיבלו הצעה של 24 אג' לדקה, לפני מס. איך הם יכולים להתקיים המחיר כזה שהוא גבוה יותר ממה שסתם צרכן פרטי משלם? לפי החוק, משרד התקשורת היו מחויב להתערב ולקבוע מחיר סביר ומנכ"ל המשרד אז (נדמה לי עוד בימי כחלון) אכן כתב להם שהמחיר הזה הוא סביר.אבסורד.

הם פשוט סגרו את החברה לאחר שצברו הפסדים.

פורסם

שאלה חצי קשורה:

מכר שלי משתמש בשירותים של 012 לטלפון הביתי, כאשר המתאם audiocodes 202 מחובר מאחורי הראוטר עם כתובת קבועה שמוקצית לו. הכל עבד נפלא במשך שנים עד שפתאום לפי בערך שבועיים כשמתקשרים אליו הביתה הוא לא שומע את המתקשר אבל המתקשר כן שומע.

ניסתי לעזור לו ושיחקנו עם כל מיני הגדרות ללא הצלחה.

מישהו יודע מה יכול לגרום לזה?

פורסם

מפוי פורטים בראוטר. אבל זה בהחלט לא טריוויאלי . צריך להבין מה עושים. הפעלת upnp בנתב ?

נערך על-ידי save

פורסם

כמובן, שום דבר לא שונה בקונפיגורציה, עבד כמה וכמה חודשים בסדר גמור גם אחרי החלפת המודם ולפני זה שנים עבד בסדר

איזה פורטים למפות? התמיכה הטכנית דיי התמונה בפרטים

פורסם
לצערי, גם אם תשיג את כל הפרטים, החברות בארץ לא יתנו לך את הסיסמא ל-SIP, ומעבר לזאת, הן משנות אותה מתקופה לתקופה, כך שגם אם איזה טכנאי יגלה לך את הסיסמה היא תעזור לך לזמן קצר ביותר.

אני לא חושב שזה הוגן, אך כך עובדות החברות בארץ, והתשובה שיגידו לך היא שאם אתה לא רוצה אז תעבור לחברה אחרת.

לדעתי, הסיבה העיקרית לכך, היא שאם תשיג את כל פרטי החשבון תוכל להתקין אפליקציה על הסמרטפון, להכניס את כל הנתונים, וכך להנות מקו טלפון ישראלי גם בחו"ל (תוכל לעשות שיחות לארץ במחיר שיחה מקומית בישראל, וכן לקבל שיחות שאמורות להגיע לקו בבית ישירות לסמארטפון שלך בחו"ל). זה מאד בעייתי בעבור אותן חברות, שמוכרות לך חבילות שיחה לחו"ל ומחו"ל במחירים גבוהים.

אם אתה מחפש אלטרנטיבה, אתה יכול להתנתק משרות ה-VOIP של אורנג' וקווי זהב ולהשתמש בשרות VOIP של חברה מחו"ל שתספק לך מספר ישראלי. העלות היא סביב $4 לחודש עבור החשבון וכ-8 אגורות עבור כל דקת שיחה נכנסת או יוצאת.

אני לא יודע מאיפה המידע, אבל באופן אישי אני יודע שהוט נותנים את כל פרטי ההתחברות של ה- SIP Trunk כולל שם וסיסמה.

נערך על-ידי Gizmo_Gizmo_New

פורסם

הוט משתמשים ב sip לטלפון בייתי? זה חדש לי. היה להם פרוטוקול מיוחד של הכבלים. משהו ארכאי וישן. הצלחת אי פעם לשים את הפרטים בתוכנה אחרת וזה עבד לך ? ראיתי שיש להם משהו לעסקים על גבי סיבים אופטיים. בכל מקרה לא הייתי מתקרב אליהם רק בגלל תודעת השירות. חבל על העצבים.

נערך על-ידי save

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.