עבור לתוכן

עזרה במפרט למחשב לגיימינג ב- 8,000₪

Featured Replies

פורסם

שלום

ברצוני לקנות מחשב חדש לטובת משחקים ועבודה משרדית שגרתית.

אני מעוניין במחשב מבוסס על מעבד i7-5820k, וכרטיס מסך מסדרת 970.

1. מה התקציב המקסימאלי?

עד 8,000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות להיות יעילים עם התקציב.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

ניתן לחרוג עד כ- 500 ש"ח אם התמורה שווה את החריגה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

המחשב יהיה בעיקר למשחקים כותרי AAA כגון witcher 3 ואחרים, בהגדרות גרפיות גבוהות.

רזולוציית מסך FHD

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?

לא נדרש ציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא נדרש SSD (קיים samsung 850 pro 256Gb), לא נדרש HDD (קיים 2TB) ולא נדרש צורב/CD.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

שקט חשוב 6 (מסולם של 8), אך לא ע"ח ביצועים.

אך עדיין אעדיף כרטיס מסך עם קירור מתקדם לעומת קירור רפרנס, מארז מושתק (כל עוד זה לא מכפיל את המחיר) וכו'.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

מתוכנן OC קל/בינוני למעבד בעתיד (עוד שנתיים+) כאשר יתחיל להגביל את המחשב.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא נדרש מע' הפעלה ואופיס (יש חוקי), הרכבת מחשב אינה חובה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

רצוי לא מ- KSP ו/או ivory, אזור מגורים ת"א אך יש רכב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

אני מתכנן לקנות את המחשב בשבוע הקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

תמיכה ב- USB3.1 בלוח האם לטובת העתיד.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

התכנון הוא שדרוג עתידי שיוגבל לכרטיס המסך ואולי הגדלת זכרון אם יהיה צורך.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין

תודה

נערך על-ידי א.ב. גימל

פורסם

אתייחס רק לסעיף 12, במנהטן הייתי בשתי חנויות שיש בהן חלקים והן Best Buy ועוד אחת שאני לא מצליח להיזכר בשמה ואנסה להיזכר ואערוך את ההודעה הזאת.

תסתכל באתר של Best buy ואולי תמצא את החלקים שלך שם, אבל תן לי לתת לך כמה אזהרות:

1) קניתי בבסט ביי כונן SSD של אינטל, ואחרי שנה הוא התקלקל והציג מסכים כחולים. לממש אחריות למדינה אחרת זה אחד הכאבי ראש הגדולים ביותר בתבל מכיוון שאינטל ישראל לא לוקחת אחריות על חלקים שנרכשו בחו'ל. אבל אחרי חודש של התכתבויות באימייל הגענו לפשרה שאינטל ישראל ישלחו על חשבוני את המוצר לארה'ב ויטפלו בנושא. בסוף הכונן לא נשלח כי העלויות פשוט לא השתלמו לי.

קח בחשבון שאם אתה מביא חלקים מח'ול אתה מגביל את עצמך מבחינת אחריות. בישראל מימשתי אחריות לכרטיסי מסך וחלקים נוספים וזה היה הרבה יותר עדיף.

2)מנהטן היא עצומה, אז מן הסתם שבסט ביי מפעילה כמה סניפים במקביל.

*תבדוק את כולם!*

כשקניתי בארה'ב, ראיתי כמה חלקים שרציתי, אבל לא קניתי באותה העת כי לא היה לי את הדרכון עליי - בשביל לקבל קבלה לפטור ממכס. אחרי כמה ימים הלכתי לסניף אחר של בסט ביי וראיתי שהמחירים שם היו בעשרה אחוזים פחות, ואז בסניף שלישי, שהיה באיזור יותר 'עני' המחירים היו זולים ב20%.

הרשתות שם משנות את המחירים לפי הסניפים והאיזורים שהם ממוקמים שם, אז תבדוק כמו שצריך.

3) כמו שציינתי, קח בחשבון את נושא האחריות, אבל קח גם את המכס.

בישראל, אם אני זוכר נכון, אתה יכול להביא עד 200$ פטור ממכס, אבל בארה'ב הבידוק שלהם כל כך אגרסיבי וחטטן שאתה תהיה חייב להצהיר על מה שיש לך. זה מוריד לך את הסיכוים שאתה תצליח להבריח את זה במכס בישראל.

פורסם
  • מחבר

לגבי קנייה בארה"ב, הייתי שם מס' פעמים ואף פעם לא היתה לי בעיה עם המכס האמריקאי לא בכניסה ובעיקר לא ביציאה.

למיטב ידיעתי אין החזר מס על קניות בארה"ב (המע"מ משתנה ממדינה למדינה בתוך ארה"ב והוא עומד על כ- 9%) ולכן אפשר לקנות מה שרוצים ולהוציא מארה"ב חוקית כי המיסים שולמו במלואם בארה"ב בעת הקניה.

כמובן שבעת הבאת הקניות לישראל יש לשלם מיסים (מכס ומע"מ) מתי שרלוונטי.

בכל מקרה, אני עדיין מחפש המלצות למפרט מבוסס X99 לקנייה בארץ.

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

אשמח לעזרה והמלצות למפרט, בעיקר איזה לוח אם x99 לרכוש, איזה קירור למעבד מתאים ל oc ואיזה מארז שקט לקנות.

תודה.

פורסם
  • מחבר

אשמח לכל עזרה, אני רוצה לקנות את מחשב בשבוע הקרוב!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים