עבור לתוכן

למישהו יש נסיון עם בקר למאווררים NZXT Sentry 2/3 או המלצה לבקר אחר?

Featured Replies

פורסם

מחפש בקר שאפשר לדעת דרכו את מהירות הסיבוב של המאווררים(RPM), ואפשרות לשלוט עליהם.

מדובר בחמישה מאווררים, עם חיבור בעל שלושה פינים.

אני מנסה לברר האם נתקלתם בבעיות תאימות לסוגים מסויימים של מאווררים, ועל עמידות המוצר.

פורסם

לי יש את NZXT SENTRY 2 , לא נתקלתי איתו בשום בעיה הוא עובד על כל מאוורר.

הוא אצלי כבר כמה שנים ועובד כמו שצריך.

אתה יכול לראות בתמונה בצד את המארז שלי עם הבקר.

פורסם
  • מחבר

אז תגיד, איך הוא(או כל בקר אחר) עובד מבחינת המצב האוטומטי שלו? זה אפקטיבי בכלל?

ז"א, המדי טמפ' עובדים טוב? ההגדרות הפינימיות של החומרה מבחינת הכמות סיבובים לדקה לעומת הטמפ' הגיוניות?

פורסם

לפי יצרן רשום שיש מהירות אוטומטית לפי טמפ'.

פורסם
  • מחבר

אני יודע.

אבל ברור שמדד הטמפ' של הבקר, לא שווה למדדים שנמדדים ע"י מדי הרכיבים, שאותם מציג לוח-האם.

השאלה אם כך, עד כמה הבקר עובד בצורה יעילה, ע"פ הגדרות הRPM אל-מול טמפ' שהציבו לו בחברה, במצבו האוטומטי.

פורסם

הבקר בא עם חמישה חיישני טמפ' שאתה יכול למקם אותם איפה שאתה רוצה.

אני משער שמיועדים לטמפ' באוויר לא להצמיד למתכת אולי אני טועה.

סביר להניח שניתן לשנות טמפ' מטרה.

יש הגיון לנטר את האוויר במארז, את המאוורר של המעבד ניתן לחבר ללוח ולשלוט עליו

לפי הטמפ' שלו.

גם כרטיס מסך לשלוט על המאווררים שלו לפי הטמפ' שלו.

יש עליו מלא ביקורות וסרטונים כולל מדריך להורדה בטוח מישהו מסביר איך הוא עובד.

חברה שמשתמשת בניטור של הלוח אם:

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Rheosmart/3.html

https://martinsliquidlab.wordpress.com/tag/sunbeam/

פורסם
  • מחבר

לחיישנים יש מקומות מומלצים להנחה. במעבד: בגוף קירור, מעל לחלק שיושב על המעבד. בזכרון RAM, כונן קשיח, כרטיס מסך - על הרכיבים עצמם.

ואת הRPM של של הבקר, אי אפשר לשנות ע"פ טמפ' לפי רצון המשתמש במצב האוטומטי, זה מגיע מוגדר מאליו מהמפעל.

ומכאן נובעת הבעיה והשאלה שלי,

אתן דוגמא, ע"פ הטמפ' החיצונית שהחיישן של הבקר מודד, כרגע המעבד נמדד בכ-40 מעלות, וע"פ הפנימית שבמעבד עצמו בכ-70 מעלות. האם מוגדר בבקר, ש-40 מעלות זה נחשב חום גבוה, ולכן ישנו הצורך להריץ את המאוורר בכ-85% כח? או שמבחינת הבקר, 40 מעלות זהו חום סביר, והוא מריץ את המאוורר במהירות נמוכה?

בקיצור,שאלתי היא, האם הגדרת החומרה מהמפעל יעילה לשימוש ב"עולם האמיתי"?

פורסם
  • מחבר

אה, ניתן לקבוע את המהירות בצורה ידנית וללא קשר לטמפ'. יש לרוב הבקרים שני מצבים: ידני - להגדיר את המאווררים על RPM קבוע וללא שינוי/מצב אוטומטי - הRPM נקבע ע"פ הטמפ' של הסנסורים, וזה מה שדברתי עליו ממקודם.

לגבי האפשרות השנייה, יש לי 6 מאוורים בעלי 3 פינים, והמפצל עובד רק עם 4. + שהוא מחייב את כ-ל המאווררים לרוץ באותה המהירות.

את האמת, שעל כל הדברים האלה כבר עברתי. אתה ממש עשר, ותודה על החיפושים והעזרה.

אבל מה שאני באמת מחפש, זה מישהו שכבר יש לו הבקר כדי שיוכל להגיד לי איך הוא מתפקד בפועל. כי גם מהלא מעט ביקורות משתמשים שקראתי באמאזון על המוצר, אף אחת לא ענתה לשאלתי.

פורסם

אני מבין שאתה מחכה לתשובה ממישהו עם הבקר זה הכי הגיוני.

ציטוט מהביקורת:

Switching between "Manual" and "Auto" mode is again very easy. All you have to do is touch the area that says what mode you're on. Touching the temperature button will allow you to set the alarm temperatures. After you've touched the temperature button you need to touch the + or - buttons to set a max temperature for each sensor. When the sensor goes over the max temperature an alarm will go off. On auto mode the fans will automatically increase speeds to keep your hardware under these alarm temperatures, but if the fans are at 100% and you go above the alarm temperature ... well it might be time for a break!

פורסם

אוקיי אז ככה , אני ינסה לענות לך על השאלות.

את הבקר חיברתי למאווררים של המארז בלבד!!!

את החיישנים שמתי בדופן של המאווררים , אני יכול לומר לך שכאשר אני משחק ויש מאמץ הבקר מגיב והמאווררים מסתובבים מהר יותר.

אתה יכול לכוון ידני כל מאוורר לאיזה טמפ' או מהירות מאוורר אתה רוצה אבל אני יכול לומר לך שאני שם על אוט' הוא עושה את העבודה.

היה לי מאוורר שהפסיק לעבוד והוא ציפצף ושיגע אותי עד שסידרתי .

אני יוכל לומר לך שאת המאוורר של המעבד לא רציתי לסמוך על הבקר אלה דרך ה BIOS בשליטה ידנית.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות העוזרות חבר'ה.

הזמנתי את ה-Sentry 3. מרגיש לי קצת כהימור על-פי כלל התגובות, אך לא הייתה לי אפשרות טובה יותר בטווחי מחירים האלו.

פורסם

כל החיים שלנו זה הימור אחד גדול אז לך על זה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים