עבור לתוכן

אשמח לקבל המלצה למפרט מחשב נייח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

הגיע הזמן להחליף את המחשב הקיים שכבר עשה את שלו באחד רציני יותר.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים, גלישה, סרטי HD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כן, GTA V, Watch Dogs, Buttlefield

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש הכל.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מכיר את זה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מעדיף אייבורי

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כונן SSD של 128 GB, חיבורי USB 3.0

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שיהיה אפשרי להרחיב זכרון של 8 ג'יגה

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה

פורסם

תערוך כותרת ותציין את הסכום בכותרת כדי שנדע לזהות במה מדובר פחות או יותר, ככה גם זוכרים את הדיון להמשך השיח.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪984

קירור למעבד:

בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

בקניית מחשב חדש בלבד - Gigabyte GA-H81M-S2H

כמות: 1 - מחיר: ₪245

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד IPPON i04 case Gaming Beast Black with 2X 120mm fan + SS-500ET

כמות: 1 - מחיר: ₪393

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪329

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost

כמות: 1 - מחיר: ₪749

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3033

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2973 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ywvt5gxu

* אין כונן תקליטורים כי לא צריך וכי אין תקציב

** אין כונן SSD כי לא נכנס בתקציב אך תוכל לנצל את כספי החריגה לטובת הוצאה זו (ממליץ על דגם BX100 נפח 256G)

*** רמת השקט הרצויה עולה בקנה על זו שמציע המפרט שנתתי.

כדי להגיע לרמת השקט הרצויה תאלץ להשתמש בכספי החריגה לטובת קירור מסיבי ושקט יותר (ממליץ על דגם I11) ומארז בעל בידוד אקוסטי (ננוקסיה או NZXT).

פורסם
  • מחבר

כדאי לנצל את כספי החריגה לטובת כונן ssd שעליו תשב מערכת ההפעלה משהו כמו 128 ג׳יגה? אם כן, איזה עדיף?

המחשב הנוכחי יהיה שקט? שכן זה פרט חשוב לי.

ועוד דבר, לא ממש הבנתי, הם מרכיבים את המחשב ומוודאים שכל הרכיבים עובדים אחד עם השני ושולחים את זה עם שליח?

תודה רבה לך!!!

פורסם

איך הגעת לSSD בנפח 128 אם המלצתי לך על דגם ספציפי בנפח 256G ?

המחשב הזה לא שקט במיוחד אך במצב המתנה אני לא מאמין שתהיה בעיה, רק במאמץ.

אם תרצה שקט יותר, תוכל לנצל את כספי החריגה לטובת קירור מעבד שקט יותר ומארז עוד בידוד אקוסטי

כמו שכבר אמרתי. . .

כן הם עושים את כל זה ביחד .

פורסם

הוא ביקש מאיבורי, למה נתת לו מ-TMS?

עם זאת, איבורי/KSP ממש לא הבחירה הראשונה (או השניה) שלי בבניית מחשב. גש לפורום צרכנות שלנו, קרא ותחליט לבד.

מהיכן נוח לך לקנות? איפה אתה גר?

המפרט למעלה לא רע אבל גבולי מאוד לשימושים שציינת. התקציב שלך פשוט לא מספיק לגיימינג רציני על FHD וגם לרמת שקט/איכות ראויה.

המחיר של ה-HD7950 מצויין ביחס לביצועים שלו.

נערך על-ידי tmpusr

פורסם

^ הוא אמר עדיף, לא חייב.

בכל אופן ניתן לקחת את המפרט הזה ולבקש מאייבורי את הרכיבים הללו - מה שסביר שישתה את קופת החריגה כולה . . בקיצור לא משהו שמומלץ לעושת .

פורסם
  • מחבר
איך הגעת לSSD בנפח 128 אם המלצתי לך על דגם ספציפי בנפח 256G ?

המחשב הזה לא שקט במיוחד אך במצב המתנה אני לא מאמין שתהיה בעיה, רק במאמץ.

אם תרצה שקט יותר, תוכל לנצל את כספי החריגה לטובת קירור מעבד שקט יותר ומארז עוד בידוד אקוסטי

כמו שכבר אמרתי. . .

כן הם עושים את כל זה ביחד .

רשמת שלא נכנס בתקציב אז אמרתי אוקי אז נרחיב מעט מכאן (SSD) ומעט מכאן (מעבד שקט) ונקבל את השניים.

אני מרגיש שאני מתחיל להתבלבל.

שאלתי לפני כן האם האתר שנתת מקודם TMS הם מבצעים את עניין ההרכבה ואני זה שמתקין את הווינדוס בלבד?

האם זה כולל משלוח ואפשר לסמוך עליהם?

אני בכל זאת מעוניין ב-SSD תוכל לשלוח מפרט מעודכן בבקשה?

הוא ביקש מאיבורי, למה נתת לו מ-TMS?

עם זאת, איבורי/KSP ממש לא הבחירה הראשונה (או השניה) שלי בבניית מחשב. גש לפורום צרכנות שלנו, קרא ותחליט לבד.

מהיכן נוח לך לקנות? איפה אתה גר?

המפרט למעלה לא רע אבל גבולי מאוד לשימושים שציינת. התקציב שלך פשוט לא מספיק לגיימינג רציני על FHD וגם לרמת שקט/איכות ראויה.

המחיר של ה-HD7950 מצויין ביחס לביצועים שלו.

מה רע באייבורי, ולמה TMS עדיפים על פניהם? מימשתי אחריות בעבר אצל אייבורי ועמדו מאחורי מילותיהם.

אני מעוניין לשלם באינטרנט ולקבל את המחשב עם שליח, לא כך זה דרך TMS?

המחשב לא יריץ באופן טוב משחקים כמו שציינתי? (לא מתכוון לאנוס אותו במשחקים שדורשים הרבה מעבר אבל מבחינת דרישות נראה לי שדי יש התאמה לא כך?)

מזה

HD7950 שציינת?

תודה לשניכם!

פורסם

בגדול לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

או שמשקיעים את קופת החריגה בSSD טוב או לטובת השקט.

אם אתה תשקיע בשניהם סביר שתישאר קירח מכאן ומכאן בתקציב שכזה (500ש"ח כאמור).

הבחירה בידך, מה אתה מעדיף יותר.

אתן לך את הסתכלותי בנושא : כונן SSD יעניק לך הרבה יותר ולכן זו תהיה השקעה יעילה יותר מאשר השקעה בשקט,

(ההפרשים בין רמות השקט שתקבל ב500 שח הללו הם לא שמים וארץ כמו ההפרשים של בין מערכת עם כונן SSD או ללא כונן SSD.)

אך יחד עם זאת ראוי לציין שכונן SSD תמיד ניתן לרכוש ולהוסיף למערכת בהמשך הדרך בלי בעיה,

לאומת זאת, להחליף מארז וקירור למעבד דורש עבודת הרכבה מסורבלת ואף יותר מזה - להפסיד כסף על החלקים שכבר נמצאים בידך.

לכן נדמה לי שהייתי משקיע דווקא במארז וקירור מעבד לטובת שקט (שאגב יש סיכוי שזה ישאיר לך עודף קטן לטובת SSD בעתיד).

TMS מרכיבים את המחשב אצלם בודקים שהכל טוב ויפה ושולחים לך אותו עם שליח .

מערכת הפעלה זה דבר שונה. אסור להם להתקין לך עותק של מערכת הפעלה אם לא רכשת קוד מוצר חוקי (600ש"ח בערך)

רק אציין שהסכום הנ"ל הוא פחות או יותר כל קופת החריגה שלך ואני מניח שאתה מבין מה זה בעצם אומר . ..

*אגב לא ציינת שאתה מעוניין במערכת הפעלה אלה בהרכבה בלבד. שים לב לטופס שמילאת בראש העמוד .

7950 זה הדגם של הכרטיס מסך שהמפרט מכיל. הוא מתאים (מאוד) למשחקים ואתה תהנה ממנו.

חוץ מזה זה לא שניתן לדחוף כרטיס חזק יותר בתקציב הזה אלה על חשבון המעבד מה שלא יעשה.

בהצלחה.

פורסם

אני מצטרף לרוב מה שאמר קודמי...

הבדל הביצועים בשימושים שלך בין HDD ל- SDD ממש לא תהומי ואם חשוב לך להנות מהמחשב בגיימינג ושלא יטרטר לך ברקע, הייתי ממליץ לך להשקיע על כרטיס מסך, קירור למעבד ומארז נורמאלי לפני SSD. ה-7950 במחיר הזה בהחלט חזק ומשתלם מאוד אבל לא הכרטיס שיבטיח לך ביצועי 1920X1080 במשחקים כבדים לאורך זמן.

כבר היום הוא גבולי במשחקים המובילים ברזולוציה הזו.

גם החלפת HDD ל-SSD דורשת מיומנות/התקנות אם אתה לא מתמצא. ממש לא מדע אטום אבל עדיין...

אם אתה צריך מערכת הפעלה מותקנת מראש - לא השארת לזה תקציב.

לגבי איבורי/KSP - תקרא את ת'רד חנויות מומלצות שלנו ותחליט לבד. באופן אישי לא הייתי קונה מהם מחשב שלם אלא אם לא הייתה לי ברירה. חלקים אולי כן.

לא מכיר את TMS היום.

פורסם

רק למען הסר ספק : קופת החריגה שלך אינה מאפשרת שדרוג מהותי לכרטיס מסך כך שאין לך ברירה אחרת אפילו על חשבון השקט והSSD ביחד .

פורסם
  • מחבר

1) התכוונתי שיש לי מערכת הפעלה על דיסק, ז"א שאני מקבל מחשב שברגע שאני מפעיל אותו אני יכול להעלות את ה-BIOS ולהגדיר boot?

2) אני אוכל לנסות למתוח את התקציב בעוד 200-300 ש"ח, אולי כך נצליח להשקיע את כספי החריגה

במארז וקירור מעבד ובתוספת השנייה SSD (של 128 כפי שאני ציינתי)

כי מה שאני רוצה לעשות ב-SSD זה רק להתקין עליו את מ"ה וטו לאו.

3) furyanaor/tmpusr - צריך עוד לשדרג את הכרטיס מסך? נשמע לי לא רע וגם מבדיקות שבדקתי הכרטיס לא רע, אני לא יושב ימים שלמים על משחקים, קצת שחוזרים בערב מלימודים ופה ושם בימים פנויים.

4) tmpusr - סליחה, אבל לא ממש הבנתי אותך לגבי דירוג החנות הזו...כי רשמת שאתה לא מכיר את TMS.

*לא צריך מע' הפעלה מותקנת מראש.

אני סה"כ רוצה לסגור מפרט ולהריץ הלאה.

המחשב ישמש לתכנות (אקליפס, ויז'ואל סטודיו, DB) ומשחקים (לא הכל ביחד, GTA V, קאונטר סטרייק, ועוד)

כל פעם משחק אחר, שיודלק כאשר כל שאר התוכנות סגורות.

היום יש לי מחשב (עם כרטיס מסך בן 3, 1 ג'יגה ראם) בן 7-8 שנים שעושה את כל זה פרט ל-GTA V, והוא הריץ גם Watch Dogs ברמה לא גבוהה אז לא מבין מדוע מפרט כזה

כ"כ יתקשה.

תודה רבה לשניכם.

פורסם

1. כן. הוא יגיע ללא מערכת הפעלה ופשוט תתקין משלך דרך הBOOT שם בעזרת הביוס.

2. כן. עוד 300 400 שח בנוסף לקופת החריגה יאפשרו לדחוף את הכל מהכל. (אני מכוון אותך ל256G בהתאמה להמלצות חברי הפורום בקטגוריית קשיחים, תציץ שם)

3. אם אתה שואל אותי היום, למשחקים לא הייתי מתפשר על פחות מ970GTX . אבל אני זה לא אתה והתקציב שלך לא כלכך מאפשר זאת . . . .

פורסם
  • מחבר

אז תוכל לתת בבקשה מפרט עדכני?

למה אתה מכוון ל-256 על פני 128,

האם כדאי מעבר למערכת ההפעלה להתקין משחקים על ה-SSD ועל HDD לשים רק קבצים לאחסון? האם זו המטרה?

בנוסף, קצת מטריד אותי שהכרטיס מסך הזה לא יעשה את העבודה.

אני לא הולך לשים משחקים כבדים מאוד, הכי כבד אולי GTA V.

לא יריץ אותו כאשר כל התהליכים ברקע סגורים?

מה ההפרש לכרטיס מסך שהצעת עבורך?

האם לא כדאי לשים לוח אם של חברת MSI מאשר gigabyte?

תודה רבה.

פורסם

יכול הכל אבל אנחנו באמצע דיון, כשנסגר על כל פרטים נבנה ..

כן 256 G במקום 128G זה ייתן לך עוד מקום כדי להתקין משחקים ותוכנות ובלי קשר לזה יש עוד יתרונות בSSD בנפח גדול עלפני קטן .

GTA V רץ בסדר על 7950 (תראה ביוטיוב) אבל זה לא מושלם. 970 מריץ מושלם. ומה קורה עם משחקים חדשים?

אתה לא יכול לדעת מה יהיה מחר .. בגלל זה כדאי לעשות ביטוח עתידי אבל זה לא זול זה 1700ש"ח כרטיס לאומת 800 אתה מבין ?

אה ואין שום קשר לתהליכים ברקע, שכח מהשטות הזו . ..

האם כדאי MSI? מאיפה הבאת את זה ?

פורסם
  • מחבר

לגבי הכרטיס אנחנו סגורים, לגבי הלוח אם, יש לי נסיון טוב איתם לאורך השנים לכן שאלתי אבל מקשיב לעצתך.

בעניין ה-ssd אלך עם ה-256.

בנוסף, תשפר את מה שהצעת בתחילת השרשור בעניין המארז והקירור מעבד כמו שהסכמנו.

מהם השדרוגים האפשריים העתידיים שאוכל לעשות במידה וארצה לחזק טיפין טיפין?

נניח אם ארצה להוסיף עוד סלוט של 8 ג׳יגה, פשוט לקנות עוד כרטיס זכרון מאותו סוג?

תודה לך!

* אני חושב שיש להם מחסור בכרטיסי זכרון שהצעת, כי בלינק למוצר רשום ״מוצר לא זמין״,

ובלינק לקנייה המלאה הוא לא מופיע במוצרים והמחיר נמוך יותר עקב כך.

נערך על-ידי eliran 23

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים