עבור לתוכן

צריך המלצה ללוח אם.

Featured Replies

פורסם

אוקי בגלל שכבר חפרתי פה כל כך הרבה גם בפרטי גם בנושאים מקווה שזה לא עובר על החוקים :hat:

בכ"מ יצא וקניתי 4690K בגלל כל מני קטעים שיצאו לי עם החנות סיפור ארוך. קניתי אותו ב 1000 ש"ח

בגלל ושהוא כבר מיועד ל OC לדעתי שווה להשקיע את שאר החומרה בשבילו.

עכשיו השאלה אני לא יודע איזה לוח אם לקחת, אני הולך לעשות כרטיס מסך בודד, לא צריך לוח אם לSLI, אני אעשה OC ככל הנראה

אין לי בקשות מיוחדות מלוח אם מה גם שאני לא מבין יותר מדי בפיצ'רים שהם מציעים. יהיו הבדל בין OC עם Z87/Z97 לדעתכם?

המחיר הוא בערך 500 ש"ח, אפשר לחרוג אבל לאיזו סיבה אם אפשר להביא בפירוט

אני ארכיב את המחשב מהחנות TMS, לכן עדיף לוח אם משמה, בנתיים שמתי 2 לוחות לבחירה:

MSI Z87-G41 PC Mate או Gigabyte GA-Z97P-D3 או הלוח אם ASUS Z97-P, המחיר בהפרש של 100 ש"ח ואני יודע שה 97 יותר חדיש, אבל איך זה ישנה לי?

כמובן שאני פתוח לעוד הצעות ולחריגה וסיבות לחריגה, לכן אשמח לעזרה מפורטת. תודה רבה!

נ.ב ספק כוח של SS X SERIES 650W אמור להספיק נכון? עם כרטיס מסך GTX970 ו OC למעבד

פורסם

1. ההבדלים בין ערכת השבבים Z97 וערכת השבבים Z87:

א. ערכת השבבים Z97 אמורה לתמוך במעבדי הדור החמישי, ה Broadwell.

ב. ערכת השבבים Z97 מאפשר לממש חיבורי M.2 ו SATA Express הנובעים מערכת השבבים (זה תלוי ביצרן הלוח - הוא לא חייב לממש את החיבורים האלו).

לא מדובר פה בהבדלים גדולים, ולכן אם אתה לא מתכנן להתקין על הלוח מעבד Broadwell או שאינך צריך חיבורי M.2 או/ו SATA Express, אתה בהחלט יכול להסתפק בלוח המבוסס על ערכת השבבים Z87.

2. אני לא יכול לומר לך בוודאות מוחלטת איזו ערכת שבבים עדיפה יותר להמהרה, אבל למיטב ידיעתי לא צריך להיות הבדל ביכולת ההמהרה בין שני לוחות אם זהים אם כל ההבדל בינהם הוא רק בערכת השבבים (Z97 לעומת Z87). אני מציע לך לבדוק את הנושא בפורום אוברקלוקינג, במיוחד אם אתה מעוניין בהמהרה כבדה.

3. תקציב של 500 ש"ח ללוח המיועד להמהרה הוא קצת נמוך.

4. בקשר ללוחות שהצעת:

א. הלוח Z97-P של Asus עולה 564 ש"ח ב TMS, שזו כבר חריגה מהתקציב, ואני לא הייתי בוחר בו פשוט כי יש לו רק 4 שלבי ייצוב מתח למעבד ורק 4 חיבורי SATA. בנוסף חריץ ההרחבה השני מסוג PCI Express מסוגל לעבוד ב X2 בלבד, מה שאומר שהלוח לא מתאים למערך של 2 כרטיסי מסך (גם לא CrossFire) למרות שיש לו 2 חריצי הרחבה מסוג PCi Express X16.

ב. הלוח GA-Z97P-D3 של Gigabyte עולה 539 ש"ח ב TMS, כלומר גם הוא חורג מהתקציב. גם הוא לוח פחות טוב לדעתי, בגלל שיש לו רק 3 או 4 שלבי ייצוב מתח למעבד ויש לו רק יציאה גרפית אחת (מסוג HDMI), כאשר במקום יציאות גרפיות אחרות יש לו חיבור טורי (סיריאלי).

ג. מבין שלושת הלוחות שהצגת, ה Z87-G41 PC Mate של MSI הוא היחיד שמתאים למגבלת התקציב (הוא עולה 439 ש"ח ב TMS) והוא בעל 6 שלבי ייצוב מתח למעבד.

ד. אני הייתי מציע לשקול עוד 2 לוחות מ TMS - את ה Z97 GUARD-PRO של MSI שעולה 527 ש"ח ואת ה Z97 U3 PLUS, גם הוא של MSI, שעולה 544 ש"ח.

ה. הכנתי לך טבלה המשווה בין כל 5 הלוחות הנ"ל מבחינת התכונות שלהם:

554b908fb9008.png

אני אישית הייתי כנראה בוחר ב Z97 U3 PLUS פשוט כי הוא נראה לי קצת יותר עשיר בתכונות ומכיוון שנראה שיש לו קירור קצת יותר טוב.

הערה: אני לא יכול להעיד על איכות מערכת ייצוב המתח למעבד אלא רק לומר (פחות או יותר) כמה שלבי ייצוב מתח יש.

5. אם אתה קונה לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87 (או למעשה כל לוח המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8) עליך לוודא שהביוס שלו יהיה מעודכן בכדי שהוא יתמוך במעבד שלך.

פורסם
  • מחבר

אני חייב לציין שאני לא הולך לעשות OC כבד, אני לא רוצה להגיע להכי גבוה, סה"כ OC קליל אני מאמין ל 4GHZ, אולי יותר קצת

למען האמת אני יודע נוטה ללוחות אם של ASUS משום מה, משום מה הם נראים כמו איכותיים בעניין של לוחות אם

איך ייצוב מתח יעזור לי בOC? ז"א 4 ייצובי מתח זה לא מספיק?

ומה עם הלוח אם הזה: http://www.tms.co.il/product/14178 ?

אני חייב לציין שאני לא מעוניין לעשות SLI בעתיד, ואני רוצה 4 חריצי RAM

אשמח לעוד כמה הצעות, ומה אתה אישית היית בוחר

אפשר לחרוג מהתקציב!

ד"א ממה שקראתי בח"ול, הבנתי שבימנו לא משנה איזה לוח אם ( Z) הוא טוב לביצוע OC, האין זה נכון?

פורסם

1. סביר להניח שתוכל לבצע המהרה גם בלוח אם שאינו מבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 (מאז שיחרור מעבד ה Penitum G3258 יצאו עדכוני ביוס לרוב לוחות האם לתושבת 1150 המאפשרים לבצע בהם המהרה, גם אם מבוססים על ערכת שבבים שלא יועדה במקור להמהרה, כמו ה H87 או אפילו ה H81), ולכן תיאורטית אפשר לקחת לוח אם אחר לגמרי אם אתה מעוניין בהמהרה קלילה יחסית. העניין הוא שהעובדה שתוכל לבצע המהרה בלוח מסויים לא אומר שכדאי לך להשתמש באותו לוח למטרות המהרה פשוט כי הוא לא תוכנן לכך (אין לו אפשרויות מתאימות בביוס, אין לו קירור מתאים לרכיבי הלוח, מערכת ייצוב המתח למעבד היא לא מספיק טובה וכד').

2. כל הנ"ל תקף גם ללוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87 ו Z97 - למרות שערכת השבבים מיועדת להמהרה לא כל לוח אם המבוסס על ערכת שבבים כזו הוא בהכרח מתאים להמהרה. זו הסיבה שאני ממליץ להתייעץ בפורום אוברקלוקינג - שם מכירים יותר את התכונות של הלוחות מבחינת יכולות ההמהרה ולכן סביר להניח ששם יוכלו לעזור לך יותר.

3. הלוח Z97M-PLUS נראה נחמד, אבל באופן אישי אני לא הייתי בוחר לוח בעל 4 שלבי ייצוב מתח למעבד או לוח שהוא בגודל micro ATX (אני לא אוהב את הרעיון של לוח צפוף שבו הרכיבים אמורים להתחמם יותר מהרגיל).

4. אם אני הייתי צריך לבחור לעצמי לוח למטרות המהרה, הייתי רוצה לוח בגודל ATX בעל לפחות 8 שלבי ייצוב מתח למעבד, עם גופי קירור על כמה שיותר רכיבים (ובעיקר על מערכת ייצוב המתח), כפתורי הדלקה, איתחול ואיפוס ביוס המובנים על הלוח וצג LED להצגת מצב האיתחול (לאיבחון מהיר של בעיות). הבעיה - אני לא חושב שתצליח למצוא לוח כזה ב-500 ש"ח (היו כמה כאלה לפני מספר שבועות או חודשים המבוססים על ערכת השבבים Z87, אבל הם כבר לא נמכרים).

5. שוב - אם אתה רוצה לקנות מ TMS ואתה מוגבל לתקציב של בערך 500-550 ש"ח, אז לדעתי יש 3 לוחות שכנראה יתאימו לך - ה Z87-G41 PC Mate של MSI (שעולה 439 ש"ח ב TMS או 431 ש"ח בפלונטר), ה Z97 GUARD-PRO של MSI (שעולה 527 ש"ח ב TMS) או ה Z97 U3 PLUS של MSI, (שעולה 544 ש"ח ב TMS). אם אתה מעוניין בלוח אחר, אז יש גם את ה Fatal1ty Z87 Killer של ASRock (שעולה 527 ש"ח בפלונטר). אפשרות אחרת היא הלוח GA-Z87X-UD5H, שנמכר בפלונטר ב-566 ש"ח, אבל הוא לוח משומש ויש עליו יש רק שנתיים אחריות.

פורסם
  • מחבר

איפה אני אוכל לראות ייצובי מתח למעבד בלוחות האם?

כמה עולה לוח עם כל מה שציינת בערך?

פורסם

1. בחלק מאתרי הלוחות כתוב בדיוק כמה שלבי ייצוב מתח יש (באתר של הלוח Fatal1ty Z87 Killer של ASRock למשל כתוב "8Power Phase design") ובמקרים אחרים - אני פשוט סופר את מספר ה"קוביות" שמסביב למעבד, וזה בד"כ מספר שלבי ייצוב המתח. אפשר גם לחפש ביקורות לגבי כל לוח ולראות האם שם נכתב כמה שלבי ייצוב מתח למעבד יש באותו לוח.

2. אתה שאלת איזה לוח אם הייתי בוחר אישית ועניתי לך, אבל העובדה שאני רוצה לוח אם בעל תכונות מסויימות לא אומרת שזה מה שכל אחד צריך - רוב האנשים בכלל לא יסתכלו על לוח האם שלהם במשך כל תקופת חייו של המחשב, ולכן דברים כמו כפתורי הדלקה ואתחול מובנים או צג LED להצגת מצב האתחול הן תכונות שהם לא ממש צריכים. מצד שני, משתמשים שמתכננים המהרה כבדה ירצו לוח אם שבו יש גם נקודות למדידת מתח בעזרת מד-מתח/רב-מודד בכדי שהם יוכלו לתכנן את ההמהרה שלהם בצורה טובה יותר. בכל מקרה, המחיר של לוח אם בעל תכונות כמו שאני רוצה לעצמי מתחיל מסביבות ה-700 ש"ח.

3. במקרה שלך אני חושב שבמקרה שלך אפשר להסתפק בלוח אם זול יותר בעל 8 שלבי ייצוב מתח בלי התכונות ה"מיותרות" שציינתי, כמו ה Fatal1ty Z87 Killer של ASRock או אפילו ה Fatal1ty H97 Killer (קישור לביקורת על הלוח הזה, כולל יכולת ההמהרה שלו) שניתן למצוא בסביבות ה-600 ש"ח.

הערה: במידה ואתה בוחר לקנות לוח שאינו מבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97 רצוי מאד שתברר קודם האם אפשר לבצע בו המהרה.

פורסם
  • מחבר

היי,אני למען האמת עדיין לא ממש הבנתי את עניין הייצוב מתח,עד כמה זה משנה אם יש לי 4 או 8 למשל?

ואתה צודק, כל הפיצ'רים האלו אני לא צריך בכלל, אני אעשה OC קליל, לא להגיע לגבול שלו. אני מנסה לא להשקיע יותר מדי כי כבר התקציב חורג מאוד גם ככה

נגיד אני אקנה ASUS עם 4 מייצבי מתח, מה יהיה ההבדל בינו לבין 8 מייצבי מתח? איך זה ישפיע על ה OC, או בכלל בביצועים?

עריכה: קראתי עכשיו שייצובי מתח חשובים למעבדי AMD בעיקר, למעבדי INTEL אין כל כך הרבה חשיבות לזה, ואפשר לקחת את הכי זול/מתאים ב "פיצ'רים " שאתה צריך, מה דעתך ?

ד"א באיזה אתר אתה משתמש לצורך ההשואות הללו?

פורסם

1. בנוגע לשלבי ייצוב המתח - מנקודת המבט שלי יש 2 דברים שיש להתייחס אליהם:

א. יציבות המתח - בעיקרון, ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, כך המתח למעבד יהיה יציב יותר. זה חשוב מכיוון שכאשר מבצעים המהרה בד"כ יש צורך בהגדלת המתח למעבד, וככל שמגדילים את המתח למעבד הטמפרטורה שלו תגדל והסיכוי לגרימת נזק פיזי גדל גם כן. לפיכך המטרה היא לתת למעבד את המתח המינימלי הדרוש לו בכדי להגיע ליציבות בתדר החדש, אבל לא יותר מכך. אם המתח למעבד לא יהיה מספיק יציב (יהיו תנודות במתח) יש סיכוי שבמצבים מסויימים תהיה בעיית יציבות (ובד"כ מה שיקרה הוא שיגדילו את המתח למעבד). זה החלק הפחות חשוב, במיוחד במקרה שלך, שכן תוספת המתח שאתה תיתן למעבד אמורה להיות יחסית קטנה.

ב. אורך החיים של הלוח - הדבר שיותר מעניין אותי הוא כמה זמן כל שלב ייצוב מתח עובד ובאיזו טמפרטורה. צריך להבין שככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח, עומס העבודה מתחלק בינהם באופן כזה שבכל רגע נתון עובד רק שלב ייצוב מתח אחד. נניח כי בלוח יש 4 שלבי ייצוב מתח - כל אחד מהם עובד 25% (רבע) מהזמן ונח (ומתקרר) 75% מהזמן. אם בלוח האם יש 8 שלבי ייצוב מתח, אז כל אחד מהם עובד 12.5% (שמינית) מהזמן ונח 87.5% מהזמן. צריך להבין גם שלכל רכיב יש תוחלת חיים מסויימת (תוחלת חיים - הזמן הממוצע שבו הרכיב אמור לעבוד לפני שהוא מתקלקל), ושאורך החיים של הרכיב תלוי גם בטמפרטורה בה הוא עובד - ככל שהרכיב עובד בטמפרטורה גבוהה יותר, אורך החיים שלו יהיה קצר יותר. לכן אם רכיב עובד רק 12.5% מהזמן אז אורך החיים שלו אמור להיות כפול מרכיב שעובד שעובד 25% מהזמן. לדוגמא - אם נניח שתוחלת החיים של רכיב ייצוב המתח היא 10 שעות, כאשר מדובר במערכת של 4 רכיבים כאלו, כל רכיב מגיע ל-10 שעות עבודה אחרי 40 שעות עבודה של כל המערכת, ואם מדובר על מערכת של 8 רכיבי ייצוב מתח אז רכיב כזה יגיע ל-10 שעות עבודה רק לאחר 80 שעות עבודה של כל המערכת. בנוסף, הטמפרטורה של הרכיב שעובד רק 12.5% מהזמן תהיה נמוכה יותר ולכן הסיכוי שלו להתקלקל יהיה קטן יותר לעומת רכיב שעובד 25% מהזמן (רכיב כזה יהיה חם יותר כי יהיה לו "פחות זמן להתקרר"). מכיוון שהלוח לא יכול לתפקד ללא שלבי ייצוב מתח תקינים, המטרה, לפחות מבחינתי, היא לקנות לוח אם שיחזיק מעמד כמה שיותר זמן, וזה אומר לוח עם יותר שלבי ייצוב מתח. כל הנ"ל לא קשור לנושא ההמהרה והוא נכון לגבי כל לוח אם וכל מעבד, כאשר מעבדים חזקים יותר מעמיסים יותר על מערכת ייצוב המתח, ולכן עבור מעבדים כאלו (Core i5 ומעלה) אני בד"כ ממליץ על לוח עם יותר מ-4 שלבי ייצוב מתח.

אני רוצה לציין כי יש הבדלים גם באיכות הרכיבים בהם נעשה שימוש במערכת ייצוב המתח (זה תלוי ביצרן הלוח), אבל מידע כזה לא ממש זמין (יש ביקורות ללוחות אם שבודקות את דגמי הרכיבים, אבל יצרני הלוחות לא מפרסמים אותו), ובכל מקרה הוא יכול להיבדק רק ע"י אנשים שמתמחים בתחום האלקטרוניקה (אני אישית לא יכול לומר לך האם קבל, בקר, סליל או mosfet נחשב לטוב יותר או לטוב פחות), כך שכל מה שאני יכול לייעץ לגביו הוא מספר שלבי המתח שיש בלוח האם.

2. כשאני בודק לוח אם אני פשוט נכנס לעמוד שלו באתר היצרן ומסתכל על התכונות (ה"פיצ'רים") שלו. כשאני עושה זאת אני גם מעדכן (ידנית) קובץ excel שבניתי עם כל נתוני הלוחות שבדקתי. כאשר מישהו מבקש להשוות בין מספר לוחות, אני פשוט מעתיק את המידע לגבי הלוחות הרלוונטיים לגיליון חדש ושומר את הטבלה הסופי כתמונה (אני משתמש ב Snipping Tool הבנוי במערכת ההפעלה). אין ממש טעם להשוות את ביצועי הלוחות בימינו פשוט מכיוון שההבדלים הם מזעריים עד לא קיימים (זה נובע בעיקר מכך שרוב הבקרים החשובים נמצאים על המעבד ולא על לוח האם). כאשר אתה מעוניין לקנות לוח אם, אני מציע שתחפש ביקורות לגביו, בפרט אם לוח האם מיועד להמהרה, שכן יכולת ההמהרה של הלוח לא בהכרח משתקפת ברשימת התכונות שלו (הסברתי את זה בהודעה קודמת).

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה, למען האמת אורך החיים לא ממש מעניין אותי, 3-4 שנים זה לא מעט זמן בשביל רכיב ( בשבילי ) לכן זה לא מהווה פקטור בשבילי.

מייציבי מתח, לפי מה שהבנתי עוזרים כשאני עושה OC ומעלה את המתח למעבד נכון? אם למשל אני אעשה OC קטן( 4.2MHZ ) ל 4690K, אמור להיות בעיה לדעתך?

ע"פ הטבלה שלך ניתן להסיק שהלוח אם " MSI Z97 U3 PLUS LGA1150 " הוא המשתלם והטוב ביותר, נכון מבין הלוחות האלו נכון?

פורסם

1. אם מבחינתך זה בסדר שרכיב יתקלקל אחרי כ-3 שנות עבודה, אז זה סיפור אחר. אני אישית מעדיף רכיבים שיחזיקו מעמד כמה שיותר זמן (המחשב הנוכחי שלי הוא בן 8 שנים בבסיסו והוא עדיין עובד).

2. לא בהכרח חייבים להעלות את המתח למעבד כשמבצעים המהרה, ויכול להיות שתוכל להעלות את התדר גם בלי להעלות את המתח. בגדול המהרה דורשת ניסוי וטעייה - יש להעלות קצת את התדר ולבדוק יציבות וטמפרטורות בעומס. אם אין יציבות - יש להעלות מעט את המתח ולחזור שוב. למרות שהמהרה קלה ניתן לעשות כיום בד"כ ע"י הגדלת מכפלת המעבד ואולי גם הגדלת המתח למעבד, העניין הוא שכיום יש יותר פרמטרים בביוס שניתן לשחק איתם, כך שזה יכול להיות יותר מורכב, במיוחד אם מבצעים המהרה כבדה, ולכן אני ממליץ להתייעץ בפורום אוברקלוקינג.

3. לפי המחיר, ה Z87-G41 PC Mate (קישור) הוא כנראה הלוח הכי המשתלם מבין חמשת הלוחות שבטבלה. מה שכתבתי הוא שאישית הייתי בוחר ב Z97 U3 PLUS (קישור) בגלל שהוא נראה לי קצת יותר מתאים להמהרה (יש לו גופי קירור שנראים יותר "רציניים"). ההבדלים בין ה Z97 U3 PLUS וה ה Z87-G41 PC Mate הם פחות קריטיים מבחינתי (סוג כרטיס הקול, מספר חיבורי הסאונד, מספר וסוג חיבורי ה USB בפאנל האחורי ותמיכה בחיבור M.2), ואני לא בטוח שישתלם לרוב האנשים להשקיע עוד 100 ש"ח בלוח רק בשביל תכונות כאלו.

4. שוב - לפני שאתה קונה לוח אם להמהרה תחקור את הנושא - יכול להיות שבלוח שעל פניו נראה מתאים להמהרה חסרות אפשרויות בביוס או שהוא מוגבל מבחינת יכולת ההמהרה שלו בדרך אחרת.

פורסם

אורך חיי הרכיבים מושפע לא פחות מספק.....

ככל שהמתחים שלו יותר יציבים והריפל שלו יותר קטן, הרכיבים בלוח, מעבד וכ"מ מתאמצים פחות ומתחממים פחות לייצב את המתח.

פורסם

@none77

מעולם לא טענתי שזה לא כך. מה שהתכוונתי אליו הוא שבהינתן תנאים שווים לחלוטין (שני מחשבים זהים לחלוטין) למעט העובדה שבלוח אם אחד יש יותר שלבי ייצוב מתח מאשר באחר, הלוח בעל יותר שלבי הייצוב יהיה בעל אורך חיים גדול יותר. כמובן שספק כח טוב ואיכותי הוא תמיד דבר מומלץ, אבל לא בכך עוסק הדיון הזה (או הפורום הזה).

פורסם
  • מחבר
@none77

מעולם לא טענתי שזה לא כך. מה שהתכוונתי אליו הוא שבהינתן תנאים שווים לחלוטין (שני מחשבים זהים לחלוטין) למעט העובדה שבלוח אם אחד יש יותר שלבי ייצוב מתח מאשר באחר, הלוח בעל יותר שלבי הייצוב יהיה בעל אורך חיים גדול יותר. כמובן שספק כח טוב ואיכותי הוא תמיד דבר מומלץ, אבל לא בכך עוסק הדיון הזה (או הפורום הזה).

יהיה הבדל מהירות בין זה:

http://www.tms.co.il/product/13182

http://www.tms.co.il/product/14658

הראשון יותר זול ויש לו 10GB יותר מהשני

זה להשקיע עוד 60 ש"ח?

פורסם

בשביל שאלות בנוגע לכונני SSD יש את פורום אמצעי אחסון. בגדול אני חושב שה MX100 הוא יותר משתלם - הוא גם בעל נפח איחסון גדול יותר והוא גם זול יותר, כאשר מבחינת "מהירות" אתה כנראה לא ממש תרגיש בהבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים