עבור לתוכן

אני צריך המלצה לקירור למעבד, דיי דחוף

Featured Replies

פורסם

היי,

מחר אמור לקנות קירור למעבד I5 4590

אין לי מפרט סופי, אבל ככל הנראה זה יהיה Z87 או H97 ( אם נטייה ל Z )

מארז S340 ( לא סופי )

בכ"מ אני צריך קירור למעבד לא למטרה OC, השקט הוא במשמעות 5/10, אבל לא אסרב לשקט

אני רוצה שיהיה כמה שפחות בעיות עם טמפ' גבוהות

התקציב הוא בערך 150 שקל, אפשר לחרוג במקרה הצורך. אם זה מצדיק את המחיר

אשמח לסיבה אם זה לא תהיה בעיה!

ד"א מהחנות KSP ( רוב הסיכויים )

עריכה: מה אתם חושבים על ה STOCK COOLER בכלל?

בהתחלה חשבתי שאמרו שהוא מתחמם ומרעיש, ועכשיו אני ראיתי איפשהו שכתוב שהוא בסדר גמור לשימוש שלא לצורכי OC?

פורסם

הKATANA יספיק ויהיה שקט, הקירור סטוק לא מומלץ במיוחד לא בקטגוריות הרעש.

פורסם
  • מחבר
הKATANA יספיק ויהיה שקט, הקירור סטוק לא מומלץ במיוחד לא בקטגוריות הרעש.

היי, מצד אחד קראתי שה STOCK הוא בסדר גמור לכל דבר חוץ מ OC, אולי קצת יותר רועש אבל לא משהו רציני, זה נכון או לא?

כאילו יהיה הבדל בין הקירור KATANA לSTOCK?

ד"א בנוסף להמלצות, מה דעתכם על זה: http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=24158 ?

ראיתי המון ביקורות טובות עליו

פורסם

הייתי הולך על הcooler master

יש לו פלטה אחורית (גם לi11) ומאוורר לפי היצרן שמספיק ל160000 שעות

ואטום לאבק. פלטה אחורית טובה להובלות ותזוזת המחשב ומוריד עומס מהלוח אם. מצד שני בדר"כ מראש שמים אותם כי הקירור יותר כבד...

שני הקירורים עם הפלטה האחורית יחסית קלים. בקירורים קלים בגדול אין בעיה בחיבור בלי פלטה אחורית, רצוי לבדוק אחרי שמקבלים את המחשב שהקירור לא

זז.

הקירור של אינטל בלי המהרה ואם מארז מאוורר שרצוי בכל מקרה, מספיק, הוא יהיה בטמפ' גבוהות מהקירורים שבקישורים אבל עדיין בטווח תקין.

ככל שהטמפ' נמוכה יותר הרכיב שורד יותר, אבל בגלל שהמחשב שלך לא יהיה כל הזמן במאמץ וגם ככה המעבדים אמינים המעבד צפוי להחזיק לכל אורך חיי המחשב גם עם הקירור של אינטל.

הבדל הרעש יתבטא בעיקר במאמץ כי למעבד של אינטל יש 4 חוטים ולא במאמץ אם מוגדר נכון בביוס המאוורר יסתובב לאט יחסית ויהיה שקט, במאמץ שלו ושל האחרים הוא מרעיש יותר.

לכיוון המאוורר שלו יש יתרון מצד אחד שהוא לכיוון הלוח וככה מקרר רכיבים בלוח באזור המעבד, מצד שני קירור עם מאוורר ניצב ישר מרחיק את האוויר החם מאזור המעבד בכיוון אחורה או למעלה.

תחשבו על זה ככה, אינטל מוכרת המון מעבדים אין לה אינטרס שהמאוורר יגרום למוצר שלה להיות לא אמין, הם יצרו מוצר במחיר הכי זול שיהיה במינימום המספיק, מצד אחד הוא מספיק מצד שני רוב הקירורים האחרים מקררים יותר ושקטים יותר כי אם לא אף אחד לא היה קונה אותם.

פורסם
  • מחבר
הייתי הולך על הcooler master

יש לו פלטה אחורית (גם לi11) ומאוורר לפי היצרן שמספיק ל160000 שעות

ואטום לאבק. פלטה אחורית טובה להובלות ותזוזת המחשב ומוריד עומס מהלוח אם. מצד שני בדר"כ מראש שמים אותם כי הקירור יותר כבד...

שני הקירורים עם הפלטה האחורית יחסית קלים. בקירורים קלים בגדול אין בעיה בחיבור בלי פלטה אחורית, רצוי לבדוק אחרי שמקבלים את המחשב שהקירור לא

זז.

הקירור של אינטל בלי המהרה ואם מארז מאוורר שרצוי בכל מקרה, מספיק, הוא יהיה בטמפ' גבוהות מהקירורים שבקישורים אבל עדיין בטווח תקין.

ככל שהטמפ' נמוכה יותר הרכיב שורד יותר, אבל בגלל שהמחשב שלך לא יהיה כל הזמן במאמץ וגם ככה המעבדים אמינים המעבד צפוי להחזיק לכל אורך חיי המחשב גם עם הקירור של אינטל.

הבדל הרעש יתבטא בעיקר במאמץ כי למעבד של אינטל יש 4 חוטים ולא במאמץ אם מוגדר נכון בביוס המאוורר יסתובב לאט יחסית ויהיה שקט, במאמץ שלו ושל האחרים הוא מרעיש יותר.

לכיוון המאוורר שלו יש יתרון מצד אחד שהוא לכיוון הלוח וככה מקרר רכיבים בלוח באזור המעבד, מצד שני קירור עם מאוורר ניצב ישר מרחיק את האוויר החם מאזור המעבד בכיוון אחורה או למעלה.

תחשבו על זה ככה, אינטל מוכרת המון מעבדים אין לה אינטרס שהמאוורר יגרום למוצר שלה להיות לא אמין, הם יצרו מוצר במחיר הכי זול שיהיה במינימום המספיק, מצד אחד הוא מספיק מצד שני רוב הקירורים האחרים מקררים יותר ושקטים יותר כי אם לא אף אחד לא היה קונה אותם.

אז לדעתך ללכת על 4590 TRAY, ולקנות את ה 212X?

אם כן, ידוע לך מה יהיה הבדל בינו לבין המאורר של INTEL

כי לפי מה שראיתי, יש הבדל של כ 10-15 מעלות

פורסם

התפלספתי בכוונה בשביל שיהיו לך יותר נתונים כדי שאתה תחליט.

הטמפ' המקסימלית של הליבות של המעבד שלך היא בסביבות 100 מעלות, מומלץ במאמץ מתמשך לא לעבור את ה80 מעלות.

הקירור של אינטל לא צפוי לעבור את זה, אלה אם כן אתה בחדר חם בקיץ ומארז לא מאוורר.

תמיד טוב שהטמפ' יותר נמוכות.

כמו שאמרתי יש גם את עניין כיוון המאוורר. בשביל להגיד מה הכי טוב, צריך במארז ספציפי עם כרטיס מסך ספציפי (גם הכרטיס משפיע על הטמפ' של שאר הרכיבים) לעשות ניתור טמפ' של המעבד כרטיס מסך

ולוח אם. ברור שזה לא ריאלי ואני לא טוען שכל אחד שקונה מחשב צריך לחפש מבחן כזה.

אם חשוב לך שקט יחסי במאמץ האינטל לא מתאים.

אם אתה רוצה מעבד יותר קריר שאר הקירורים יקררו יותר.

הקירור של אינטל בכיוון הלוח, טוב לרכיבים ליד המעבד לא בכייוון של מאוורר מוציא אוויר מהמארז (אחורה או למעלה), יותר קטן טוב לזרימת אוויר במארז.

שאר הקירורים מאוורר בכיוון מאוורר מארז שמוציא אוויר (טוב) ככה החום של המעבד יוצא יותר מהר החוצה, מצד שני אין מאוורר בכיוון הלוח, והם יותר גדולים.

במארז אם חלון צד ניתן לשים מאוורר מכניס בכיוון הלוח.

**אני לא טוען שחובה, מארז מאוורר בלי מאוורר בצד בלי המהרה וכרטיס מסך בודד לא צפויות בעיות טמפ' של הלוח.

בשיקול של הכל אני הייתי הולך על הcm בהשוואה לi11 בעיקר בגלל המאוורר בעל אורך חיים גדול ואטום לאבק. (בi11 יכול להיות שגם הם לא מציינים).

אם אתה רוצה לחסוך לא אכפת לך רעש במאמץ טמפ' יותר גבוהות אבל עדיין תקינות בהנחה שהמארז מאוורר, (נדרש בכל הקירורים) ויש גם שאר היתרונות והחסרונות

שציינתי זה בסדר לקנות גם אותו.

פורסם

ה212 רועש משמעותית בפועל מהKATANA, כמו כן אין קשר ל4\3 פינים, כל קירור ישלט מהביוס אם האו הוגדר נכון (סוג השליטה שונה אבל פיזית התוצאה זהה RPM יורד) כמו כן לבחור קירור רק בגלל שיש לו פלטה אחורית זה לא בדיוק מדד.

פורסם

מאוורר עם 4 חוטים מגדילים סיכוי לשליטה מהביוס לא אמרתי שחייבים, אני שולט עם speed fan על מאוורר מעבד עם 2 חוטים בpwm. חשבתי שזה הורדת מתח רשום בעזרה של התוכנה שכל מאוורר מגיב לpwm גם בלי החוט הרביעי, בצורה פחות לינארית, אני משער שלא תמיד זה יעבוד. ציינתי במפורש שקירור קל בלי פלטה אחורית זה בסדר רק לבדוק שהוא לא זז, קירורים באותו סדרי גודל של משקל פלטה אחורית בהחלט יתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים