עבור לתוכן

עזרה והדרכה בקשר למאוורר של מעבד- לפי דגמים.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני מדברת על המהרה של תדר המעבד דרך לוח אם ללא oc. שלא מצריך לוח אם z או מעבד k.

זה אפשרי בדגם הלוח אם שציינתי?

אין לי מושג איך להחליט בעצמי איפה כדאי למקם את המאוורר. בפורם מארזים וספקים, אמרו לי שספק הכוח לשים למטה שיכניס אוויר המאוורר שלו, ומאוורר מארז לשים למעלה. ברור שמי שיודע לשנות מיקום של מאווררים או רכיבים במארז, אין לו בעיה. אבל היות ואני תלויה בהרכבה של החנות , אני צריכה לחשוב בעצמי על כל פרט ולהגיד איך שירכיבו לי , למרות שאני לא יודעת אם בכלל זה אפשרי שירכיבו לפי המיקום שאני אומרת להם. אני צריכה לדעת מראש כי למעלה עדיף לקנות 140 אבל אם אח״כ יגידו לי שהיה עדיף למטה , זה כבר לא יהיה אפשרי כי ניתן שם רק

120.

ל none77

למה היית בוחר את CH- C12P SE14 למרות ש CH- U12P SE2 מקרר קצת יותר?( הבנתי שזה לא רק תלוי במאוורר)

פורסם

תגדירי בדיוק למה את מתכוונת לגבי המהרה.

האם את מתכוונת לתדר טורבו?

תדר טורבו זה המהרה אוטומטית שהמעבד מתאמץ, התדר שמצויין מתייחס ל2 ליבות במאמץ ככל שיותר ליבות מתאמצות תדר הטורבו יורד.

כל הלוחות תומכים בזה. יש לוחות שניתן שכל הליבות יהיו על תדר הטורבו.

לא ממליץ לך לבצע המהרה מעבר למה שבא בטורבו אם לוח ומעבד שלא מיועדים לזה, גם כי בדר"כ השיפור שמגיעים זניח וגם זה סתם מחמם יותר את הלוח שלא בהכרח תוכנן לכך.

במעבד שלך למשל במאמץ של 2 ליבות הם יעבדו על 4GHz ב3ליבות על 3.9 4 ליבות על 3.8GHz, זה תדר גבוה גם ככה.

המקסימום שתגיעי שכל הליבות יגיעו ל3.9/4 ממליץ לך לרדת מזה.

הייתי בוחר את הקירור הזה כי המאוורר שלו בכיוון הלוח ועוזר לקרר רכיבים באזור המעבד. למרות שהכיוון של המאוורר בu12p בכיוון זרימת האוויר של יתר המארז.

-לחץ אוויר חיובי, יותר אוויר נכנס מיוצא, רוב האוויר נכנס דרך המאווררים שמכניסים אוויר- שם יש פילטר, טוב לאבק חשוב לנקות את הפילטרים.

-לחץ אוויר שלילי, יותר אוויר יוצא מנכנס, חלק גדול מהאוויר נכנס מחורים במארז-יותר אבק בתוך המארז. היתרון האוויר בתוך המארז מתחלף יותר והטמפ' של הרכיבים יורדת, משנה בעיקר במאמץ רצוף.

בלחץ חיובי לוקח יותר זמן לאוויר לצאת ואז הוא מצליח להתחמם יותר ומעלה את טמפרטורת הרכיבים. את צריכה להבין את זה בשביל הבחירה.

לא יודע בכמה טמפ' זה מתבטא- ראיתי מישהו שטען עד 10 מעלות במאמץ רצוף, זה תלוי במארז\מאווררים\חלקים.

רובם בוחרים בלחץ חיובי כדי שפחות אבק ייכנס למחשב.

מאווררים מקדימה מהצד ומלמטה- מכניסים אוויר-מגדילים לחץ חיובי.

מאווררים מאחורה ולמעלה-מוציאים אוויר-מגדילים לחץ אוויר שלילי.

-אוויר חם עולה למעלה.

-לפעמים יש רכיב מסויים שרוצים לקרר ואז שמים לידו מאוורר.

-קשה לדעת בדיוק מה ההשפעה של כל מיקום זרימת אוויר משתנה ממארז למארז ובכל מארז לפי הרכיבים, אף אחד לא באמת יודע איך האוויר זורם מה שנשאר זה לנטר טמפ'.

במארז שלך ניתן גם 200 מ"מ למעלה, והוא בא עם 200 מ"מ מקדימה ו120 מאחורה.

**מה שאמרתי זה תאורטי ז"א אם יש זרימת אוויר טובה אפילו בלחץ חיובי זה מספיק, ז"א יכול להיות שהאוויר מתחלף כל 40 שניות ולא מספיק להתחמם הרבה....מה קורה בפועל אני לא יודע.

גם אם תוסיפי עוד מאוורר שמכניס אני מעריך שזה ישפר את זרימת האוויר, יווצר יותר לחץ בפתחים של המארז עבור אוויר יוצא.

-לפי מה שראיתי במארז שלך אין פילטר למטה..אם לא תוסיפי פילטר.....הייתי כבר מוסיף למעלה באזור של האוויר החם.

חחחחחחח הם ממליצים קודם בצד בשלושה מאווררים, אם יש מאוורר של המעבד בכיוון של הלוח זה פחות קריטי, אם תקחי את הu12p אולי עדיף מאוורר בצד.

(למרות שלא היו בדיוק את המצבים שלך).

http://www.bit-tech.net/hardware/2012/02/10/the-big-cooling-investigation/1

פורסם
  • מחבר

כשהלכתי לקיי אס פי, המוכר שם אמר שבגלל עלות מאוורר מארז ומעבד שעולים גם ככה 300 שקל, אז שכדאי לי לקחת קירור נוזלי מהזולים יותר שעולה גם כן בערך 300 ושיש בתוכו מאוורר 1 של 120 שמובנה בתוכו ולא ניתן להחלפה . זאת אומרת לא מהקירורי נוזלים המאסיביים עם 2 מאווררים ( שאת זה אני לא צריכה וכך גם הוא טען ).

הוא התכוון לקירורים שלא צריכים להחליף את המים , לא?

זה לא נראה לי מה שהוא אמר. מה אתם אומרים?

בקשר לדגמים:

הדגם Noctua NH-U12S החדש, הכיוון שלו גם בכיוון לוח האם כמו Noctua NH-C12P SE14

באייבורי אמרו ואולי צודקים שזה שיש לו מאוורר 14 , יהיה אולי קשה למצוא בעתיד גודל כזה כשאצטרך להחליף את המאוורר. מה דעתכם?

זה http://ksp.co.il/?select=.1066..182..111..172.&list=1&sort=2&glist=0&uin=24158&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 גם יכול להתאים. מבחינת כיוון האוויר? ובכלל? ראיתי שהמון לוקחים אותו. וגם יש לו תוחלת חיים גבוהה ראיתי.

אם אחליט לקנות באייבורי וללכת על ה CoolerMaster , שם לא מוכרים אותו אלא רק את אלה:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=6083&filters%5B2570%5D%5B%5D=2573

לnone מה זה בדיוק פילטר,יש דגם מסוים? אמרת שכדאי להוסיף פילטר.

פורסם
  • מחבר

??

פורסם

אורלי,

הכל אותו הדבר. לפחות לשימושים שלך...

ההבדלים מינוריים. גם אם יהיו הבדלים בין הקירורים ב-5~10 מעלות - המעבד עדיין יעבוד בטווח בו הוא אמור לעבוד.

תנסי לחפש בגוגל השוואות באתרים באנגלית בין הקירורים שאת רוצה אם את מצליחה וזה יעזור לך לקבל החלטה,

ואם את לא מצליחה, לא נורא. תקחי פשוט את מה שהכי נראה לך, ותהיי מבסוטה על הבחירה.

זה יעבוד בכל הדרכים...

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא אותו הדבר וזה כן משנה, במיוחד כשהמחשב ממוקם במקום מלא אבק כמו המרפסת, וכן העובדה שלא כל המאווררים מכוונים ישירות ללוח האם . והכי חשוב וכמו שכבר ציינתי מתוכננת המהרה. לשאלתך none כן אני מתכוונת להגברת תדר טורבו ל 4 דרך לוח האם.

יש מישהו שכן יכול לעזור?

פורסם
  • מחבר

?

פורסם

מציע לך לחפש בגוגל פורומים שמתעסקים בזה בחול ולשאול גם שם...

פורסם
  • מחבר

גם אם אני אחפש, לצערי הרב אני לא אבין דבר.

גם בחנויות בכלל לא סבלנים מספיק כדי לספק הסברים. אתם היחידים שבאמת עוזרים. אין לי ברירה אלא להסתמך עליכם.

בקשה עזרה, none ? או מישהו אחר. זה ממש חשוב לי לדעת לגבי הקירור נוזלי ושאלות על הדגמים.

פורסם

התכוונו לקיט מוכן של קירור מים שבא עם כל החלקים הדרושים, לא מבין בזה מן הסתם יש שם יותר חלקים שיכולים להתקלקל. הu12s המאוורר שלו לא בכיוון הלוח. זה לא משהו חובה, הסברתי לך את היתרונות והחסרונות הרוב הגדול של הקירורים הגדולים לא בא עם מאוורר בכיוון הלוח, לא תהיה בעיה להשיג מאוורר 14 ס"מ, הקירור מק.ס.פ. עדיף. חלק גדול מהאוויר שנכנס למארז הוא דרך המאווררים שמכניסים אוויר, אבק נכנס איתו, מומלץ שבמאווררים שמכניסים אוויר יהיה פילטר, במקום עם הרבה אבק מומלץ יותר מאווררים מכניסים ממוציאים כדי ליצור לחץ חיובי כדי שרוב האוויר יכנס דרך המאוורים, בלי פילטרים לא עשינו כלום, בלחץ שלילי שיותר אוויר יוצא מנכנס אין שליטה על חלק גדול מהאוויר שנכנס דרך חריצים ומכניס אבק, יתרון של שלילי שהאוויר שמתחמם נמצא פחות זמן במארז ומשפר הקירור, כדי שלא תכנסי לסרט מזה 3 מאווררים ומעלה עם לחץ חיובי זה מספיק טוב. (בעקרון כל מקרה לגופו).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ל none

תודה על התשובה.

פילטר

זו פעם שנייה שאתה מזכיר את המילה פילטר. לא מובן לי כל העניין הזה של הפילטרים. מה זה ולמה צריך את זה וחשוב שיהיה פילטרים ?

ציינת שכל עניין כיוון זרימת האוויר ( לחץ חיובי ) והוספת מאוורר, כל זה לא שווה ללא פילטר.

ציינת שלמארז שלי אין פילטר למטה. יש מארזים שכן באים עם פילטר? נוסף הם נחשבים טובים יותר?מאווררים של מעבד ומארז שניתנים לרכישה בנפרד וכמו כן המאווררים ים כבר יחד בתוך מארז שקונים, כל אלה הם ללא פילטרים?

רצוי לקנות גם פילטר? ראיתי שיש לקנייה פילטר של מאוורר מארז בקיי אס פי ב20 ומשהו שקל ((פילטר של מארז ולא רק של מאוורר, לא ניתן לקנייה בניפרד? )

מאוורר מעבד

מה בקשר לדגמים של coolermaster , בעיקר זה שנמכר בקיי אס פי, בהשוואה ולעומת ה noctua s14 , מה לפי דעתך מתאים לי יותר לקחת.

בקשר להמהרה דרך לוח האם של תדר טורבו של המעבד ל 4GHZ ב 2 ליבות, המאוורר noctua s14 , יתאים לזה?

פורסם

פילטרים של המארז, בדר"כ ממוקמים במיקום של מאווררים מכניסי אוויר כדי שיכנס פחות אבק, מדובר על רשת\ספוג וכו', יש הבדל גדול בין המארזים בנוחות פירוק שלהם, ציינתי את זה בגלל שאמרת שהמחשב יהיה במרפסת עם אבק, אם יש פחות אבק זה פחות קריטי או אם מנקים הרבה או אם לא מפריע לך הרבה אבק כל אחד והגישה שלו חשוב להיות מודע לזה לפני שקונים מארז. יש פילטרים צד שלישי עם מגנט או הברגות צריך לבדוק אם מתאים.

פורסם
  • מחבר

במארז שלי אין פילטרים בכלל גם לא במאווררים שבאים יחד איתו ?

בקיי אס פי ישנו פילטר שיתאים להרכבה במארז שבחרתי?

נוסף תוכל לענות בקשה מה ששאלתי בקשר לפילטרים של מאווררי מארז ומעבד, ובעיקר בנוגע למאוורר של מעבד מה ששאלתי.

פורסם

אורלי עניתי על מה ששאלת, המארז שלך בא עם כמה פילטרים זה מופיע בדף מוצר ובביקורות, אם בדקתי טוב למטה אין לו פילטר, אם זה חשוב לך צריך לבדוק אם יש פילטר של היצרן שבא בתור תוספת או איזה פילטר צד שלישי מתאים. תחפשי ביקורת וידאו או רגילה על המארז ותסתכלי. מאווררים לא באים עם פילטרים הפילטר קשור למארז או שקונים צד שלישי.

פורסם
  • מחבר

שאלתי גם בהודעה האחרונה על מאוורר מעבד - דגמים של coolermaster (קיישורים של 3 דגמים שמתי בהודעות הקודמות באשכול הזה ) , וכן התאמת דגם ה noctua שהמלצת , להמהרה שציינתי

בקשה אם תוכל לענות בקשר לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים