עבור לתוכן

התקנת לינוקס

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב דיי ישן שנמצא בסלון כסטרימר.

מותקן עליו win 7 אני משתמש בו רק בkodi.

אני יודע שלינוקס מערכת קלה יותר ורציתי לדעת אם זה יעזור למחשב לעבוד מהר יותר (הוא נורא איטי )

המפרט של המחשב (נקנה לפני 7 שנים )

מעבד: AMD phenom quad q9650

Ram: 2gb 400 mhz

כרטיס מסך של gigabyte hd4550

כדאי להתקין (ממש במקום הווינדוס )? יש איזשהו מדריך?

פורסם

לינוקס אכן מערכת די קלילה, ויש מצב שתעבוד לא רע בכלל על המחשב שלך.

תתקין בdual boot לפני שאתה מתפטר מהwindows כדי להיות בטוח.

https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot

פורסם

תתחיל ב ubuntu. התקנה קלילה.

פורסם

^ubuntu היא הכבדה מבין ההפצות ולא בדיוק המומלצת לשימושים שלו.

אם אתה מעוניין להריץ רק KODI אז ההפצה שאתה מחפש היא openelec

אם אתה צריך קצת יותר מזה אז linux mint היא הפצה טובה.

האופציה הנוספת היא ההפצות הקלות יותר של ubuntu. כלומר lubuntu או xubuntu

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אני לא רוצה בכלל ווינדוס על המחשב. אז פשוט לפרמט לגמרי את המחשב ואז להתקין unbuntu? או שעדיף openelec?

לא יהיו בעיות של דרייברים?

פורסם

למה אתה חושב שהלינוקס יתן לך ביצועים יותר טובים? איזה ביצועים אתה מחפש?

פורסם
  • מחבר

כרגע המחשב לוקח לו מלא זמן לעלות, לפתוח אפילו את הדפדפן או תיקייה לוקח דקה לפחות ובמילא אני רק צריך את המחשב לkodi

פורסם

איזה בדיוק מעבד יש לך ? Q9650 הוא מעבד של אינטל לא של AMD. נניח בכל מקרה שהוא מרובע ליבות

וינדוס נקי (ללא דברים מיותרים שמותקנים ברקע ומכבידים עליו) אמור לעבוד בביצועים טובים ללא איטיות על מחשב כזה. אם הוינדוס ישן (נניח נמצא עליו מאז השימוש הקודם במחשב לפני שהפך ל HTPC), פירמוט והתקנה מחדש של הוינדוס יכול להיות כל מה שצריך לתיקון הבעיה

מה שכן, בדוק מצב של הדיסק הקשיח - דיסק לא תקין יכול להביא לכך שהמחשב יהיה איטי גם אם מערכת ההפעלה נקיה (וזה יכול לקרות גם אם לינוקס). בדוק למשל תקינות SMART על ידי תוכנה מתאימה כלשהיא

המחשב מתאים כמובן גם ללינוקס

פורסם

יש לו amd phenom 9650 לדעתי, הוא טעה עם הq, ואם כך הדבר המעבד הזה חלש מהq9650 בלא מעט.

פורסם

גם אם הוא חלש יותר, לא אמורה להיות כל איטיות בהרצה של מערכת ההפעלה ופתיחת דפדפן. אם יש איטיות בפעולות אלה מערכת ההפעלה לא תקינה / יש בעיית חומרה

פורסם

סביר להניח שהקשיח כבר מגמגם. KODI עובד חלק על מכשירי אנדרואיד חלשים ו-raspberry pi.

פורסם
  • מחבר

אז יש איזה תוכנה שבודקת את ההרד דיסק לפני שאני מתקין unbuntu?

פורסם

אפשר לבצע בדיקה זריזה יותר עם HDTUNE לבדיקת הביצועים של הדיסק. נפילות במהירות הקריאה (או הכתיבה) מעידות על דיסק גוסס.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם תוכנה שנקראת crystal disk info והיה כתוב שהכל תקין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים