עבור לתוכן

יש טעם לקנות ssd עבור cache?

Featured Replies

פורסם

ראיתי כבר כמה פעמים שהועלה העניין של ה caching על ssd כמו primocache.

אם אני קונה ssd קטן ומגדיר עליו caching זה ייתן שיפור בביצועים? זה בטוח לא משתווה ל ssd רגיל שמערכת ההפעלה יושבת עליו, אבל אני מניח שייתן איזה שיפור קטן

חשבתי על איזה ssd msata של משהו כמו 30 או 60 ג'יגה שעכשיו אפשר למצוא יחסית בזול (יש לי חיבור msata על הלוח, רק לא בטוח במהירות שלו)

פורסם

למה לא לקנות SSD ככונן מערכת ודי?

פורסם
  • מחבר

הכונן של המערכת שלי מגיע כבר מעל 300 ג'יגה ככה שאם אני רוצה להעביר אותו ל ssd זה ידרוש ניקוי יסודי שלו או פרמוט שאין לי ממש כוח לעשות. Ssdים גדולים מ 250 ג'יגה עדיין די יקרים

פורסם
  • מחבר

אבל בעקרון התעניינתי לגבי ssd לזרוק עליו כמה משחקים, העניין של ה cache הועלה בכמה דיונים שראיתי אז התעניינתי קצת

פורסם

אז תקנה 128-250 כונן מערכת msata ותשאיר את הכונן המכני לאחסון.

פורסם
  • מחבר

יש דרך פשוטה לשכפל את הכונן מערכת הפעלה עם התוכנות המותקנות אבל בלי התיקיות documents?

אחרת יהיה קצת בלאגן להעביר הכל לכונן אחר

פורסם

מעולם לא השתמשתי בSSD כCACHE להרדיסק עליו יושבת מערכת הפעלה.

אני מעריך שיהיה שיפור משמעותי בכל הפעולות החוזרות.

אבל האם זה ישתווה לחוויה של SSD עליו מותקנת מערכת הפעלה? או יתקרב לכך?

אם אני מריץ תרחישים בראש, אני יכול למצוא נקודות בזמן בהם ההרדיסק ירגיש כמו הרדיסק, כמו למשל בפעולות מקבילות.

בכל זאת... זה יכול להיות רעיון טוב סך הכל אם המטרה לשפר ביצועים בתקציב נמוך במיוחד, ואם כבר יש לך PRIMOCACHE חוקי, או גרסה פיראטית(אני אפילו לא יודע אם יש בכלל כזאת מאז שהתוכנה סיימה בטה).

לכל הדעות זה יהיה עדיף פי כמה וכמה על SSHD.

בזה אתה יכול להיות בטוח.

פורסם
יש דרך פשוטה לשכפל את הכונן מערכת הפעלה עם התוכנות המותקנות אבל בלי התיקיות documents?

אחרת יהיה קצת בלאגן להעביר הכל לכונן אחר

פשוט תעביר אותן להרדדיסק נייד או DOK, תשכפל, תפרמט את המכני ותחזיר אליו מהגיבוי.

פורסם
  • מחבר

הממ אוקיי ניתן לזה נסיון. נפנה את הסוף שבוע לכל הבלאגן הזה...

איזה ssd של 250 ג'יגה מומלץ כיום? יצא לי לראות פה כמה המלצות על ה bx100

פורסם
  • מחבר

גירסה רגילה, לא msata, לא ממש אכפתי לי מה msata. אם זה ssd קטן ל cache אז כן שיהיה שם ולא סתם יתפוס חיבור sata רגיל, אבל בכונן רגיל נראה לי כבר עדיף לי sata

והאמת שאני בודק עכשיו באתר של גיגהבייט ולא מוזכר שם בכלל msata בלוח שלי למרות שאני זוכר בוודאות שראיתי אחד על הלוח

פורסם

מדובר על נייח? אז תקנה SATA רגיל, אין שום סיבה ללכת על שילובים למינהם.

פורסם
  • מחבר

כן זה נייח

פורסם

מה זה למחשב הנייח הראשי שלך?

עוד לא קנית SSD?

יאללה תעשה את זה כמו שצריך.

הייתי בטוח שאתה מדבר על נייד.

במחשב הראשי אין מקום לקיצורים.

250GB BX100 או MX100.

לתקופה קצרה היה BX100 במחיר ממש טוב של 485 שקל אאל"ט.

אבל המחיר עלה מאז, ככה שההפרש בינו לMX100 הוא אולי 50 שקלים.

אז גם הMX100 אופציה טובה ומשתלמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים