עבור לתוכן

כוננים בטכנולוגיות חדשות

Featured Replies

פורסם

ראיתי שמישהו רשם לי ש SATA 3 מוצה , ואנחנו ב"תקופת מעבר" לפני שמגיעים כוננים בטכנולוגיות חדשות.

אני צריכה SDD לצורך קניית מחשב נייח חדש, ולא שידרוג או החלפה של קיים. אני יכולה רק במחיר של 300-330 ל- 120 GB .

החדשים גם כן יהיו יקרים כמו אלה שעכשיו ,ולא כל כך משתלמים מבחינת עלות - תועלת ( מחיר יקר לקצת GB )? ידוע מה המחירים וכמויות האיחסון בהתאם לכך?

אם כבר טכנולוגיה חדשה, אז:

1.זה גם מעבדים חדישים שייצאו חוץ מ- Intel Core i7 4790 ו- Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB ???

ואני לא מדברת כרגע על מעבדים עם 6 או 8 ליבות היקרים ממש שיצאו כבר , ולא ניתנים לקנייה בעלות מטורפתתתתתת , אלא על מעבדים עם טווח מחירים הגיוני כמו ה-4 ליבות שיצאו.

2. מחשבים של All-in-One , מפותחים מספיק לעמוד בעומס של מהירות ומגוון וסוג המטלות שעומדים בהם נייחים ( עריכה גרפית גבוהה או כבדה,הורדות ואיחסון, צפייה בבלוריי ו- HD, עבודה משרדית שוטפת ותמידית )

פורסם

SATA3 6Gbit אינה האופציה היחידה לחיבור אחסון מבוסס SSD.

זו עדיין האופציה הנפוצה ביותר ותמשיך להופיע בלוחות אם בשנים הקרובות.

החלופות האחרות הן mSATA, m.2 ו-PCIe.

מספר (בין 2 ל-10) חיבורי SATA קיימים בכל לוח אם רלוונטי.

גם חיבור PCIe (שהוא האופציה המהירה ביותר הקיימת) קיים בכל לוח אם מודרני אך הכמות לרוב היא 2-3 (בלוחות mini-ITX ישנו חיבור אחד בלבד) ולפחות אחד תפוס ע"י כרטיס מסך.

חיבור mSATA הרבה פחות נפוץ וקיים (אחד בלבד) בדגמים בודדים של לוחות אם ונוסף על כך אין לו יתרון של ביצועים על חיבור SATA3 ולכן אינו מומלץ.

חיבור m.2 גם הוא אינו נפוץ ולרוב יופיע בלוחות מהסדרות האחרונות (גם כאן, חיבור בודד ללוח לרוב), בהנחה וחיבור זה מבוסס על PCie (תלוי בלוח) יתקבלו ביצועים עדיפים על SATA3 במידה והתקן האחסון עצמו מסוגל לכך (אם אני זוכר נכון, תקרת הביצועים היא באיזור ה-20Gbit לחיבור PCIe 3.0 x4).

לשימוש שלך, אמליץ לקנות לוח עם חיבור m.2 אך כרגע להסתפק בכונן SSD רגיל - "2.5 ובעתיד כשהמחירים ירדו לקנות כרטיס m.2.

לגבי מעבדים, ברבעון הנוכחי תצא סדרת 5000 של מעבדי Intel למחשבים נייחים אך לצערי לא צפוי שיפור משמעותי על סדרת 4000 כאשר כבודו של 4790K יישאר במקומו לעתיד הנראה לעין.

סדרה 6000 תצא בסוף השנה הנוכחית עד תחילת השנה הבאה ותציג שיפור משמעותי יותר כולל תמיכה בזיכרונות DDR4 וערכת שבבים חדשה = סדרת לוחות אם חדשה.

לגבי מחשבי All in One, מעולים למטרה שלהם, לא טובים לשדרוגים ומוגבלים ביכולות מסיבות של חוסר במקום פיזי ומגבלת קירור.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים