עבור לתוכן

דרוש מפרט רב תכליתי (דגש על גיימינג וצפיה ב HD), תקציב 5.5K לרכיבים ללא ספק ומארז

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח לכל החלקים פרט לספק ומארז.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל מקרה לגופו. חריגה של כמה מאות שקלים באה בחשבון.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפיה בתכני HD

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -

GTA V , משחקי ספורט, BF4 ו Assassin's Creed הם המשחקים שעולים לי כרגע לראש.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -רזולוציית 1920*1080 ,המסך האמת בן 4-5 שנים, הוא בגודל של 23.7'' , חברת LG דגם M237WA (מסך מחשב המשמש גם כמסך טלוויזיה) , במפרט כתוב שתומך ב FULL HD, אך בתכלס אני לא בטוח ממש עד כמה הוא איכותי.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. שוקל החלפת מסך (לא חלק מהתקציב). ראו שאלה 2 בסוף.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול מארז וספק.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8. די רגיש לרעש ומוכן לשלם ולעבוד קשה בשביל השקט שלי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד?) לא מתוכנן, לפחות לא כרגע.

יש לציין, במחשב הנוכחי שלי יש לי אופציה מובנית בלוח אם להמהרה, וזה משהו די נחמד האמת. המהרה במסגרת כזאת כן תיתכן, אבל משהו רציני יותר לא ממש.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול בתקציב מערכת הפעלה והרכבה, אך עם זאת הייתי שמח לשמוע על איזו מערכת הפעלה אתם ממליצים. זה המחשב החדש הראשון שאני רוצה להרכיב לבד מאפס.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה לחנות ספציפית. אני גר באזור חיפה. אשמח לשמוע המלצה על חנויות טובות באיזור הצפון. עד עכשיו את כל המחשבים שהיו לי קניתי ב KSP.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה)

כן, USB3,רייד (אם אני כותב באנגלית זה מתהפך) אופציונלי, וכמות מכובדת של חיבורי SATA3 :)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן, חשוב מאוד עד כמה שניתן.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:אני רוצה כמובן שהמערכת תכלול גם SSD. ראו שאלה 5.

מס' שאלות:

1. זו שאלה קצת מצחיקה ובד"כ היא נשאלת מהכיוון ההפוך, אך האם יכול להיות שהמסך יגרום למעין צוואר בקבוק? שכל הרכיבים יהיו חזקים ואיכותיים אך לא יוכלו לבוא לידי ביטוי בגלל המסך? לא חושב שזה המקרה אבל אשמח אם תאירו את עיניי.

2. מה שמביא אותי לשאלה הבאה - יש לכם המלצות למסך שיחליף את המסך הנוכחי? כעיקרון כמסך מחשב המסך הנוכחי אחלה אבל כטלוויזיה אני מרגיש שהוא קצת קטן מדי.

היות ואני קצת מוגבל מבחינת הנישה שאליה יכנס המסך, אז המגבלת גודל שלי עומדת על 27 אינץ'. חשוב לי שאוכל לחבר את המסך לממיר HD של הוט, לכן חיבור HDMI כן יהיה רלוונטי כי אני מעדיף להימנע מלרכוש מתאמים כדי לחבר את המסך לממיר.

(מחיר המסך לא כלול בתקציב של המפרט)

3. תכננתי להשקיע ב DDR4 , יש סיבה להימנע מכך?

4. לגבי מארז+ספק - אני מתלבט באיזה מארז לבחור. לאחר שנצליח לגבש מפרט אני אחזור עם המארזים שיגיעו אצלי לגמר ואעזר בכם לבחור מתוכם את המנצח:)

5. לגבי ה SSD - מה החיבור הביתי המהיר ביותר? במחשב הנוכחי שלי ה SSD מחובר ב SATA3. שמעתי על הM2 ועל עוד חיבור אם אני לא מתבלבל. אני מודע לכך שזה משפיע ישירות על בחירת לוח האם, ואשמח לקבל המלצה על מה כדאי ללכת. (אגב, ב"חיבור ביתי" אני מתכוון לחיבור שניתן לקנות אותו מבלי לפשוט רגל :) ).

אפשר לסגור את החפירה לעת עתה.

אם תתעוררנה אצלי עוד שאלות בהמשך אחזור לשאול :)

המון המון תודה לעוזרים,

מקווה שהפוסט כתוב בצורה כמה שיותר נוחה לקריאה...

נערך על-ידי alex26

פורסם
  • מחבר

צהריים טובים חברים,

כנראה שתאריך הרכישה יוקדם לשבוע הקרוב...אשמח לעזרה :)

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה חברים...

פורסם
  • מחבר

הקפצה...

פורסם
  • מחבר

הקפצה...אשמח לעזרה חברים :)

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אם יש איזשהיא בעיה בפוסט אשמח שמישהו יאיר את עיניי.

שאלתי יותר מדי שאלות? אין בעיה, גם תשובות חלקיות תתקבלנה בברכה.

שבת שלום לכולם.

פורסם
  • מחבר

שבוע טוב..עדיין מחכה לעזרה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה..

פורסם
  • מחבר

...

פורסם

אני אנסה לענות לך קצת על השאלות-

1,2. מסך לא יכול לגרום לצוואר בקבוק מעצם הגדרה של מה זה צוואר בקבוק. אבל מסך לא טוב כן יכול להשפיע לרעה על חווית השימוש (גם אם המחשב מעולה).

בכל מקרה, מסך טוב או לא זה גם עניין סובייקטיבי - יכול להיות שלך זה יראה מעולה ולמישהו אחר ממש לא. לי אישית מאוד מפריע במסכים זויות צפייה וזליגה של אור אבל דיוק צבעים הרבה פחות אז אני משתדל לבחור את המסכים שלי לפי זה. בקשר להמלצה על מסך תעיף מבט בפורום מסכים, יש שם הרבה המלצות טובות . (כניסת HDMI יש כמעט לכל מסך שנמכר היום)

3. DDR4 עדיין מאוד יקרים יחסית לDDR3. חוץ מזה שזה דורש התאמה של לוח אם ומעבד ייעודי ששניהם מאוד יקרים וכבר הלך התקציב רק על השילוש.. אז כרגע לשימושים שלך לא מומלץ..

4. זו לא שאלה

5. יש חיבורים יותר מהירים מSATA3 כמו M.2 sataexpress . אני לא הייתי ממליץ עליהם כרגע כי הם מאוד יקרים והמהירות שSSD בSATA3 מספק לפי דעתי מספיקה לגמרי למשתמש ממוצע.

בקשר למפרט עצמו- אני לא יודע להמליץ לך על רכיבים בדיוק אז אני אשאיר את זה לטובים ממני בזה.

בגדול הייתי מכוון לI7 4790K לוח Z97, זכרון 16G DDR3, כרטיס מסך אתה יכול ללכת על יקר (970) או משהו פחות חזק ולשדרג עוד שנה שנתיים

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות קודם כל,

עכשיו צצו לי הזדמנויות לרכוש את החלקים באילת (תופס טרמפ על חברים שנוסעים לנופש).

כעיקרון התקציב מיועד בעיקרון לשילוש, בתוספת SSD וכרטיס מסך.

עכשיו קניה באילת מותירה מרווח נשימה של בערך 1000 שח לתקציב אז אני חושב שאם אקנה באילת יהיה אפשר לסגור חבילה די יפה בלי חריגה רצינית מהתקציב.

האמת ששאלתי המון שאלות אז אני אנסה למקד עכשיו עם שאלות יותר ספציפיות.

1.מהלוחות אם X99 על איזה הייתם ממליצים בהתאם לדרישות שציינתי? סה"כ אני מאמין שמכיוון שאני לא עומד לעשות איזה OC ממש רציני אז כל אחד יעשה את העבודה אבל אולי יש פרטים בין השורות של המרפט הטכני של כל אחד מהלוחות שאני מפספס.

2. מה ה SSD המהיר ביותר שמשתמש ביתי יכול להרשות לעצמו?

3. מבקש המלצה לכרטיס מסך טוב שיעמוד בדרישות של המשחקים שציינתי ושיהיה כמה שיותר שקט(מזכיר שכרגע יש מסך FHD בן כמה שנים של LG בגודל 23.7, אני חושב שאקנה בקרוב מסך של 27'' גם FHD).

תודה מראש :)

פורסם
  • מחבר

UP :)

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים