עבור לתוכן

שאלה כללית בקשר למהירות גלישה

Featured Replies

פורסם

יש מהירות הורדה ויש מהירות העלאה נכון ?

אבל איך הפרמטר למהירות גלישה ? זה קשור להורדה ? אם אני סתם גולש באתר מסויים זה הורדה ? רואה סרט או סתם גולש ?

קראתי מאמר שחברות האינטרנט בכוונה מורידות את מהירות ההורדה בצפיה של שידורי ספורט או סתם שידורים ישירים כדי שהלקוח יזדקק לשירותי ה TV הרגילים זה נכון ?

תמיד חשבתי שאני צופה בשידור חי באינטרנט ספורט וכו' האיטיות נובעת מהשרתים שהם עמוסים אבל קראתי שחברות האינטרנט עושות את זה בכוונה זה נכון ?

אז אם יש לי 100 מגה זה בעצם רק על הנייר ואין מה לעשות עם זה חוץ מהורדות של סרטים שירים וכו' ? בגלישה רגילה / צפיה של שידורים אין מה לעשות עם זה ?

קראתי גם שכדי לראות סרטים בצורה תקינה צריך להתחבר ל VPN בתשלום אבל העניין שהכול באנגלית זה לא כמו שידורים ב TV שיש תירגום וזה מותאם לישראל

דרך אגב יש לי 100 מגה זאת אומרת שעל הנייר אני צריך להוריד 12.5 מגה בייט לשניה , השיא שהגעתי אליו זה 5-6 מגה זאת אומרת שיש לי בפועל אולי 50 מגה ביט ולא 100 .

אני תוהה אם בכלל שווה לשלם כל כך הרבה 100 מגה או להוריד את זה ל 40/50 .

פורסם

1. יש מהירות הורדה ויש העלאה כן.

2. אם אתה גולש, רוב התעבורה הינה הורדה, אבל כדי לבקש מהאתר לתת לך את המידע - נשלחה בקשה, ולשלוח בקשות כאלה, אתה משתמש בהעלאה.

3. ההורדות של המהירות האלה נקראות QoS, כלומר, יש מנגנון שמאט את התעבודה שעוברת מהאתר (נניח מ- youtube) אליך, לפני שעוברת אליהם. דבר זה נעשה כדי לחסוך בעליות בדרך כלל

4. VPN לא מגביל אותך מבחינת מה לראות, VPN נותן לך אפשרות להצפין את כל המידע שעובר ממך ואליך עד שרת ה-VPN ואז אתה כאילו גולש מארה"ב (אם ה-VPN ממוקם בארה"ב) ואז תוכל לגלוש לאתרים שחסומים מחוץ לארה"ב (כמו Pandora, Hulu וכו')

5. מבחינת מהירות, 100 מגה זה על הנייר, הכל תלוי בתשתית אצלך ועל כמה המודם הסתנכרן.. אצלי לדוגמא מסתנכרן על כ-80Mbit, אז 100 מגה זה לא. בגלל זה החבילה נקראת Top100, כלמר עד.. 100 מגה

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שלא משנה כמה מהירות אינטרנט יהיה לך אתה תלוי בשרתים אם אתר מסויים מוגבל ל 4 מגה בייט לשניה ויש לך 12.5 זה לא יעזור זה מה שתקבל וכל השרתים עמוסים טורנטים , צפיה בשידורי ספורט חינם וכו'

ובקשר ל UPLOAD את העלאה עובד בגלישה של אתרים משמע שיש לי ב HOT רק 2 מגה ואולי זה יותר צוואר בקבוק לגלישה מהירה יותר למשל בהנחה שאצל UNLIMITED זה סימטרי 100 הורדה ו 100 העלאה ? אז לקוח של UNLIMITED מקבל מהירות אינטרנט בפועל טובה יותר ? חווית הגלישה מהירה יותר ?

פורסם

אם מצליחים לספק לך 100 מגה אז יש לך 100 מגה, זה לא על הנייר.

גם אם הספק מגביל אותך לשירות כזה או אחר, או אם השרתים עמוסים ובפועל אתה לא מנצל מהירות הורדה מקסימלית מול אותו שרת, אתה עדיין יכול לעשות כמה דברים במקביל ועם כולם לנצל את ההורדה עד הסוף.

לגלישה באינטרנט אין צורך ביותר מ-2.5-5 מגה. אם אתה צופה בצפייה ישירה אתה יכול להסתפק ב-12-15 מגה. בפועל מהירויות גבוהות שימושיות להורדות בעיקר ובבתים עם כמה מחשבים שכמה אנשים צופים בצפייה ישירה וגולשים במקביל (וגם אז תוכל להסתדר עם 12-15 מגה ובטח שאין לך צורך ב-100).

הפאקטות שאתה מעלה כשאתה גולש/מוריד/צופה הן קטנות מאוד והסיכוי לצוואר בקבוק קלוש.

זה כן יכול לקרות אם אתה מעלה קבצים. אם לגיבוי ואם בטורנט.

אם גלישה דרך אנלימיטד היא טובה או מהירה יותר זה לא בטוח. הכל בסופו של דבר מסתכם בשימוש של אותו משתמש. כמו שאמרתי, רק מגלישה/צפיה לא ייווצר לך צוואר בקבוק ועקרונית, לא תרגיש בהבדל.

חוויית השימוש דרך אנלימיטד תהיה טובה יותר למי שמשתמש בהעלאה. גיבוי קבצים, טורנטים, שידור סטרים.

נערך על-ידי Illectronic

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים