עבור לתוכן

טלוויזיה v.s מסך Pc

Featured Replies

פורסם

היי, קשה להתעלם אבל המחירים של הטלוויזיות בארץ נמוכים משמעותית מאילו של מסכי המחשב.

זה מתבטא בעיקר בגדלים עצומים. ..

אז חוץ מפאנלים בטכנולוגיית IPS שלא נתקלתי בהם בטלוויזיות אבל אני סבור שאי שם קיימים כאילו,

וזונחים את עניין הציפוי החיצוני שנוגד השתקפות (מה שלא קורה בטלוויזיות משום מה) - בדגש על זה שזה עניין 'חיצוני' בלבד.

אז מה בעיה בעצם לקחת טלוויזיה ולחבר ואותה בDVI או VGA? (משום מה חיבור HD של טלוויזיות לא בנוי לפתוח ולכבות את הטלוויזיה יחד עם המחשב)

למה לא ??

• תגובות 30
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר לחבר בשביל לראות סרטים אבל לא תצליח לעבוד עליה

פורסם

למה לא אחי? קונסולה לא עובדת על טלוויזיה?

פורסם

משחקים וסרטים זה תענוג על טלוויזיה, אבל כל מה שמצריך קריאה של טקסט לא הולך טוב.

פורסם

בגלל הגודל של הטלוויזיה אתה רוצה לשבת רחוק ובגלל שאתה יושב רחוק הטקסט קשה מאוד לקריאה.

שלא לדבר על דיליי אינפוט שמאוד מורגש בטלוויזיות (יותר עיבודי וידאו ממוניטור)

פורסם

אין שום בעיה לחבר טלוויזיה כמסך ראשי למחשב, או לקרוא בה טקסטים.

רק צריך לדאוג לקנות אחת איכותית ומתאימה, לשבת במרחק המתאים לגודלה, ולהגדיר נכון את הבהירות כך שלא תכאיב לעיניים(מה שמצריך פאנל איכותי).

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לבשר לכם שאני עובד עם טלוויזיה 46 אינץ' כבר שנה

האיכות שלה לא משהו, פנל רגיל ודיי זול של פיילוט רזולוציה FHD .

עם כל הנתונים הללו בהשוואה מול מסך סמסונג FHD הקודם שלי גודל 23.6 אין הבדל בכלום ושום דבר

מלבד הציפוי זכוכית, זה שהטלוויזיה לא כבת יחד עם המסך וה DPI שבאמת מקשה על קריאת טקסטים אבל זה עניין של צפיפות וגם לזה מתרגלים, לא משהו שטלוויזיה ברזולוציית 4K בגודל כזה לא תצליח לפתור.

כלומר זה בכלל לא מסביר מה המינוס של טלוויזיה בהשוואה למסך מחשב.

אני לא מצליח להבין מדוע המחירים של מסכי מחשב כלכך יקרים בהשוואה לטלוויזיות . . .

או ליתר דיוק למה לי לרכוש מסך ולא טלוויזיה ?

הציפוי זה הדבר הרקריטי ביותר כאן. אני מתקשה להבין מדוע לא מצפים את מסכי הטלוויזיות בציפוי גלוסי שכזה אבל זה המצב .

אגב הבחנתי שטלוויזית הLCD שבסלון שלי (יקרה מאוד בזמנה) דווקא כן מכילה ציפוי לא רע בהשוואה לכל טלוויזיות הLED שבדקתי בשנה האחרונה .

יש הסבר לעניין הזה ?

פורסם

יש טלוויזיות ללא ציפוי GLOSS(שלי למשל).

בחיים לא הייתי קונה לא מסך ולא טלוויזיה עם ציפוי GLOSS.

NEVER EVER FOREVER

פורסם

לי יש מחשב שמחובר לטלויזיה בגודל 47 IPS איכותית של LG

הרזולוציה לא מתאימה לעבודה. קשה לשלוט על העכבר

קשה לי להאמין שאפשר לעבוד עליה יותר מכמה דקות.

אבל היא נהדרת לסרטים

פורסם
אני רוצה לבשר לכם שאני עובד עם טלוויזיה 46 אינץ' כבר שנה

האיכות שלה לא משהו, פנל רגיל ודיי זול של פיילוט רזולוציה FHD .

זול או לא, אבל זה עדיין IPS או VA. אין TN בטלוויזיות בגודל הזה.
עם כל הנתונים הללו בהשוואה מול מסך סמסונג FHD הקודם שלי גודל 23.6 אין הבדל בכלום ושום דבר

מלבד הציפוי זכוכית, זה שהטלוויזיה לא כבת יחד עם המסך וה DPI שבאמת מקשה על קריאת טקסטים

אז הנה - כבר אמרת את הבעיה העיקרית של טלוויזיה בתור מסך מחשב.
לא משהו שטלוויזיה ברזולוציית 4K בגודל כזה לא תצליח לפתור.
וכמה עולה טלוויזיית 4K בגודל הזה? רמז: הרבה יותר ממה שעלתה הטלוויזיה שלך.
אני לא מצליח להבין מדוע המחירים של מסכי מחשב כלכך יקרים בהשוואה לטלוויזיות . . .
קודם כל - כי אתה משווה כנראה טלוויזיות FHD למסכים ברזולוציה גבוהה יותר (WUXGA, QHD, WQXGA וUHD). כמו כן - למסכים האלה יש שוק קטן יותר מאשר לטלוויזיות וזה הופך את הייצור של הפאנלים לפחות המוני, ולכן יקר יותר. ספציפית בישראל השוק שלהם קטן עוד יותר - אין עניין בתחרות בין יבואנים ולכן המחיר עוד יותר גבוה באופן יחסי.
או ליתר דיוק למה לי לרכוש מסך ולא טלוויזיה ?
תלוי מה אתה רוצה לעשות וכמה רחוק אתה יושב מהמסך.
פורסם
  • מחבר

מה רע בטלוויזיות IPS לדוגמה ?

הבעיה העיקרית נובעת מעצם גודלה של הטלוויזיה (DPI) ולא מעצם היותה טלוויזיה.

כלומר המצב היה זהה לחלוטין אילו היינו מדברים על מסכים בגדלים כאילו כאשר הרזולוציה היא FHD (ואני מדבר רק על FHD) .

'בעיית' הDPI הייתה זהה. זה לא מסביר למה לרכוש מסך ולא טלוויזיה במיוחד כאשר כן ניתן להשיג טלוויזיות איכותיות בגדלים קטנים עם מחירים טובים .

כמה עולה טלוויזית 4K? כבר יש להשיג בגודל 30+ ב3וחצי אלף עם שם לא מי יודע כמה. השאלה עד כמה זה באמת משפיע ??

ושוב, אני לא משווה לרזולוציות אחרות אלה לFHD בלבד.

בקיצור אני רואה שני מוצרים זהים לחלוטין שממותגים באופן שונה.

ההבדל היחידי הוא המחיר וסוג הציפוי שאני מתייחס אליו כמעין תוסף חיצוני.

והגדרות ממשק כמו זה שהטלוויזיה תכבה יחד עם המחשב (היצרן התעצל לעשות..)

כמה רחוק אני יושב מול המסך ?

קרוב.

מה אני רוצה לעשות ?

שימוש כללי - ממשחקים עד סרטים טקסטים פורום ועריכת וידאו .

פורסם
הבעיה העיקרית נובעת מעצם גודלה של הטלוויזיה (DPI) ולא מעצם היותה טלוויזיה.
נכון מאוד.
כלומר המצב היה זהה לחלוטין אילו היינו מדברים על מסכים בגדלים כאילו כאשר הרזולוציה היא FHD (ואני מדבר רק על FHD) .
גם נכון, אך כל המסכים בגדלים האלה הם גם ככה טלוויזיות.
זה לא מסביר למה לרכוש מסך ולא טלוויזיה במיוחד כאשר כן ניתן להשיג טלוויזיות איכותיות בגדלים קטנים עם מחירים טובים .
על אילו גדלים אתה מדבר?

עד לאחרונה מסכי מחשב נגמרו ב"30. "32 ומעלה היו טלוויזיות בלבד. בשנים האחרונות יצאו כמה מסכי מחשב יותר גדולים, ברזולוציית 4K (כך ששוב מדובר במוצר אחר שפונה לשוק אחר מאשר טלוויזיית FHD).

בקיצור אני רואה שני מוצרים זהים לחלוטין שממותגים באופן שונה.
בוא תביא דוגמה ספציפית. כי ממה שאני ראיתי, עד גודל "30, מסכי FHD וטלוויזיות FHD לרוב עולים די דומה (והטלוויזיות אפילו קצת יקרות יותר, מה שהגיוני בהתייחס לפיצ'רים הנוספים כמו הכניסות הנוספות, השלט והרמקולים המובנים.
פורסם
  • מחבר

נדמה לי שאני מתחיל להבין, אין שום בעיה בטלוויזיה כמסך.

ההפרשים שאני מזהה במחיר לטובת הטלוויזיות הם בשל העלויות הנוספות של הציפוי ואך אפשר לא של הפנל IPS.

ובנוסף לכל זה, המשוואה העתיקה שאצלי בראש שמסך כפול בגודלו עולה כפול היא שגויה בעקבות DPI שאינו מתאים לעבודה במחשב.

אך כל זה כנראה ישתנה בעידן 4K .

מה דעתכם ?

פורסם

נשאל שאלה מכימכיוון אחר.. למה אין טלווזיות (אני אישית לא מכיר) שמותאמות במיוחד לגיימינג, עבודה עם מחשב או קונסולות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים